Hotel Principal
Dodaj opinię Opinie o hotelu Principal
Autor | Treść |
---|---|
Łukasz
|
#26 08:12, 27.07.2009
|
Gość |
Zeszłym roku byłem tam na skuterze bo mieszkałem w Laptokari i naprawdę Paralia to fajna okolica dużo sklepów nawet jest McDonal gdzie w ogóle sie nie spodziewałem ze go znajde . Uważam ze Paralia jest lepsza od Laptokari ale dokladnie sie przekonam jak bede w tym roku bo zdecydowałem ze w tym roku zwiedze własnie Paralie + Ateny gdzie zeszlym roku niechcalo mi sie tyle jechac autokarem Beata wiesz moze juz na temat cos hotelu gdzie sie wybieracie Principal ? bo powiem ze ladnie sie prezentuje ale czy to tak w rzeczywistosci wyglada ? IP: 77.253.37.253
|
Beata
|
#27 21:21, 03.08.2009
|
Gość |
Hotel jest nowy,wszystkie opinie jakie czytałam o Principal są pozytywne ,myslę więc,że zawodu nie będzie.Oczywiście po powrocie zdam relację ale to jeszcze cały miesiąc,niestety.Najchętniej pojechałabym już Może jest ktoś kto już był w hotelu Principal w Paralii,może zechce opisać warunki?Bardzo proszę o jakieś sprawdzone informacje. IP: 83.13.222.250
|
Kamila
|
#28 15:39, 05.08.2009
|
Gość |
Witam w sobote wieczorkiem wrociłam z moim chłopakiem z Grecji a dokładnie z Paralii pojechaliśmy tam oczywiście z biura OK SERVICES, byliśmy zakwaterowani w hotelu PRINCIPAL. Najpierw powiem o hotelu...naszym zdaniem był super. Wszystko dokładnie tak jak na zdjęciach. Naprawde bardzo ładny i czysty. Elegancko urządzony, śniadanka pyszne, obsługa bardzo fajna (jedna pani mówiła po angielsku a druga po niemiecku). Można sie do nich zwrócić z kazdym problemem i z kazdą prośbą niedaleko hotelu jest LIDL, na plaże blisko. Jeśli chodzi o biuro OK SERVICES to również uważamy że wszystko było wporządku. Raz mieliśmy problem z klimatyzacją... powiedzieliśmy o tym rezydentowi i została ona naprawiona w ciągu 2godzinek o wszystkim zawsze byliśmy informowani, wszyscy rezydenci,piloci/pilotki byli naprawde fajni jedynie pani Ania troszke zadużo gadała jesli chodzi o wycieczki to byliśmy w Atenach (strasznie męcząco ale warto), na meteorach, w Skiathos i na wieczorze greckim wykupiliśmy rownież obiadokolacje w MAIAMI...pyszne jedzonko i super obsługa jedynie ostatni dzień był nieciekawy ponieważ wywieźli nas o 10 na Olimpic Beach a nasz autokar był dopiero o 22:30. Ale oczywiście można było przejść sobie do Paralii, siedzieć pod parasolami...ogólnie robić co sie chce a i autokar był wporządku jednym zdaniem POLECAM to biuro w przyszłym roku na pewno skorzystamy z ich oferty a Grecja, Paralia...piękna, naprawde cudnie tam jest pozdrawiam Beata jeśli chcesz coś jeszcze wiedzieć to pisz IP: 83.242.86.132
|
Beata
|
#29 11:12, 07.08.2009
|
Gość |
Chciałabym wierdzieć więcej o samym hotelu.Czytałam ,iż dookoła jest plac budowy i nie jest fajnie ,ciekawi mnie plaża najbliżej hotelu i to w co są wyposażone pokoje i łazienki.Lecę samolotem i mogę wziąć tylko 15 kg bagażu,chciałabym wiedzieć czy muszę brać ręczniki, suszarkę,mydło itp.Napisz jak wyglądają śniadania w hotelu i dzie w Paralii można zjeść fajne obiadki.Co warto zobaczyć i gdzie wybrać się na wycieczki fakultatywne,gdzie je kupić-w Polsce czy na miejscu? będę wdzięczna za wszystkie informacje.Może na gg jesli nie chcesz tutaj 4027769 IP: 83.13.222.250
|
Kamila
|
#30 13:26, 07.08.2009
|
Gość |
Śniadanka w hotelu są od 8 do 9:30. I są pyszne masz wiele do wyboru np. jajecznica, dżem, miód, ser żółty, szynka do picia herbata(tylko musisz powiedzieć zeby ci pani zrobila), kawa, sok, mleko. Jest równiez ciasto. Co do obiadków...my wykupiliśmy obiadokolacje w MAIAMI i były naprawde pyszne ale na miescie jest wiele restauracji, pizzeri, jest także mc donalds. My byliśmy na Skiathos, meteorach, w Atenach i na wieczorze greckim. Wieczoru greckiego nie polecam bo trwal krotko i nic nadzwyczajnego nie bylo. Kilka pokazow tanca, my tez tanczylismy, jakies poczęstunki, winko. Meteory piękne widoki - polecam. Ateny strasznie męcząco. Jak zwiedzalismy było 50stopni. I jedzie sie jakieś 5h. Akropol piękny ale moim zdaniem nic poza tym. Skiathos - ciekawie ale nic nadzwyczajnego. Rejs statkiem super...potem pobyt na plaży. No ale plaża jest także w Paralii... chociaż ta Kukunaries naprawde piękna a wykupiliśmy te wycieczki w drodze do Grecji, w autokarze. Taniej wyszlo niz bysmy kupowali w Polsce, w biurze. Moim zdaniem troszke szkoda czasu na te wycieczki ponieważ 11 dni szybko zleci a sam dojazd i powrot np. Skiathos trwa lacznie jakies 10h. Wyjazd na Skiathos byl o 5 rano a do Aten o północy :] Pozdrawiam IP: 83.242.86.132
|
Beata
|
#31 09:38, 17.08.2009
|
Gość |
Mam jeszcze jedno pytanko.Kamila,wiesz może czy w hotelu jest jakiś sejf czy miejsce gdzie można zostawić wartosciowe rzeczy( kasę,aparat,dokumenty) aby nie wlec tego na plażę czy do tawerny?Z doświadczenia wiem,że zostawianie takich rzeczy w pokoju może się skończyć dość przykro.Chodzi oczywiście o Principal. IP: 83.13.222.250
|
Kamila
|
#32 19:58, 17.08.2009
|
Gość |
W pokoju, w szafie mielismy taki sejf ale nie korzystaliśmy z niego. Zostawialiśmy rożne rzeczy w pokoju np. pieniadze, dokumenty, telefon komórkowy i nic nam nie zgineło IP: 83.242.86.132
|
#33 07:17, 26.08.2009
|
|
Użytkownik
|
No to jest nas więcej, bo też jedziemy 8.09 do Principala IP: 81.190.103.25
|
Marcelina
|
#34 13:44, 28.08.2009
|
Gość |
a czy są w pokoju ręczniki? wiem ze teraz juz wszędzie sa ale wolę się upewnic by nie wozić ze sobą niepotrzebnie no i miejsca w walizce szkoda ;P IP: 83.21.110.9
|
Kamila
|
#35 22:55, 28.08.2009
|
Gość |
Tak są ręczniki dwa na każdym łóżku. Jeden mniejszy, drugi większy IP: 83.242.86.132
|
Marcelina
|
#36 20:28, 29.08.2009
|
Gość |
dzięki wielkie za informację :* Pozdrawiam IP: 83.10.111.246
|
Kamila
|
#37 22:43, 29.08.2009
|
Gość |
nmzc rowniez pozdrawiam IP: 83.242.86.132
|
Kat
|
#38 22:22, 30.08.2009
|
Gość |
Witam, Już wiem, że parę osób wybiera się 08.09 do Paralii do Principial. A czy jedzie ktoś z Was z Wrocławia? IP: 83.27.210.121
|
#39 12:44, 01.09.2009
|
|
Użytkownik
|
My jedziemy z Warszawy, chyba że nie będzie antenki, to wtedy z Katowic. IP: 81.190.103.25
|
Kat
|
#40 12:58, 01.09.2009
|
Gość |
Więc mam nadzieję , że wszyscy szczęśliwie się spotkamy w hoteliku. Chociarz my nie wiemy czy będziemy mieć antenkę do Katowic czy do Bielska. IP: 89.25.186.105
|
Marcelina
|
#41 00:35, 03.09.2009
|
Gość |
a my z Cieszyna a mieliśmy z Rybnika no ale cóż, dzis dowiedzieliśmy sie o zmianie... do zobaczenia - przyjemnego pakowania IP: 83.23.197.104
|
V@ldim
|
#42 16:17, 05.09.2009
|
Gość |
Wiadomaćś dla Artura. My jedziemy antenką z Wrocławia o godz 3,00 z dworca PKS. Będziemy podróżować razem. Pozdrawiam i do zobaczenia V@ldiM IP: 78.8.49.234
|
V@ldim
|
#43 16:19, 05.09.2009
|
Gość |
Bardzo cieszą mnie te kilka opinii o pobycie w tym hotely a w szczególności o biurze podróży. Troszkę jestem spokojniejszy. V@ldiM IP: 78.8.49.234
|
V@ldim
|
#44 16:59, 05.09.2009
|
Gość |
Witam, Już wiem, że parę osób wybiera się 08.09 do Paralii do Principial. A czy jedzie ktoś z Was z Wrocławia? My jedziemy antenką z Wrocławia o 3,00 z dworca PKS V@ldiM IP: 78.8.49.234
|
poznanianka
|
#45 19:27, 06.09.2009
|
Gość |
Ktoś wie może czy w hotelu są suszarki do włosów? IP: 83.13.222.250
|
Marcelina
|
#46 21:04, 06.09.2009
|
Gość |
sa ja też sprawdzałam bo w ofercie nie piszą ale na stronie hotelu wyczytałam (zakładka 'staying') www.principal-paralia.gr/en/all_about_hotel_Principal_in_Paralia IP: 95.49.246.24
|
#47 15:37, 07.09.2009
|
|
Użytkownik
|
My już jesteśmy spakowani (chociaż pewnie i tak czegoś zapomnimy) IP: 94.254.254.192
|
V@ldiM
|
#48 08:46, 21.09.2009
|
Gość |
Wiyamm wszystkich z Principal. Wiadomaść dla wszystkich, którzy jeszcze nie wyjechali do Pricipal. Niech was ręka Boska broni stołować się w Yakintos-syf,kiła,mogiła. Jeżeli już ktoś to zarezerwował można na miejscu zrobić zadymę i was przeniosą. Ja niestety o tym dowiedziałem się praktycznie w dniu wyjazdu, ale postanowiłem, że wszystkich będę ostrzegał przed tym postępkiem. Popieram poprzednie opinie o samym hotelu-jest nowo wybudowany jest niezły w pokojach czesto-JAK SOBIE KAŻDY POSPRZĄTA I WYNIESIE ŚMIECI -PORAŻKA SZKODA ŻE NIE KAZALI SPRZĄTAĆ NA PIĘTRACH I WOKOŁO HOTELU NA ULICY. Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich - mam nadzieję, że każdy szczęśliwie jako my dotarł do domu. Czekam na wasze wpisy. POzdro.V@ldiM. Ps.Pracownicy OK SERVICE wara wam do naszych opinii-niech tylko ją ktoś usunie, to dzień w dzień będziecie mieli serię naprawdę ostrych zdań. IP: 78.8.55.33
|
Kat
|
#49 10:10, 23.09.2009
|
Gość |
Witam, My również mieszkaliśmy w Principialu i całkowicie zgadzam się z opinią V@ldiM co do hotelu i obiadokolaci w Yakintos. Jedzenie jest okropne!!!! I tak jak mój poprzednik najlepiej od razu poprosić o przeniesienie. Ja niestety trzeciego dnia pobytu zatrułam się tymi ich pysznościami, tzn. ziemniaki zimne jak z lodówki (wcześniej odmrażane i podawane przez parę kolejnych dni) i prawie surowe. Ludzie jak możecie nie stołujcie się tam!!! BLEEEE... A co do sprzątania, czyli wynoszenia głupich śmieci, kupowaliśmy sobie sami worki i wynosiliśmy nasze odpadki sami. O papier również sami chodziliśmy do obsługi. Troche to dziwne zważywszy na to, że to hotelik bardzo ładny, nowy no i 3 i pół gwiazdkowy. Życzę wszystkim powodzenia z tym biurem :-), ja jechałam pierwszy i ostatni raz :-). IP: 83.27.232.245
|
#50 12:12, 23.09.2009
|
|
Użytkownik
|
Witam, Byłem na tym samym turnusie co Kat i pan V@ldiM. Jestem jeszcze mocno odurzony powrotem do szarej rzeczywistości, bardziej niż po ouzo , więc napiszę w dużym skrócie. Ogólnie w samej Paralii trudno jest dostrzec typowo greckie klimaty. Jest to miejscowość ładna, aczkolwiek wybitnie turystyczna. Są tam wyłącznie same hotele, jakieś tańcbudy, plaże, deptaki ze sklepikami, restauracjami i to wszystko. Ani jednego typowo greckiego mieszkania. Możliwość poobserwowania np. Greka przy porannej kawie była dopiero w oddalonej o kilkanaście kilometrów Katerini. Płatność kartą nie jest rozpowszechniona, więc lepiej zaopatrzyć się w gotówkę. O bankomat też nie jest łatwo, widziałem jeden. Co do samego hotelu, zgodnie z zapewnieniami organizatora, Principal faktycznie oferuje "UNIKALNY" świat luksusu , o który zresztą należało zadbać samemu. Najlepsze, że w odpowiedzi na nasze uwagi o obsłudze (a raczej jej braku), jeden z rezydentów wręcz przyrzekał, że hotel jest codziennie sprzątany Odnośnie samego biura OK Services, mają spore (mało powiedziane!) kłopoty logistyczne, pilot nie dysponował informacjami albo nie chciał ich ujawniać, tak było np. w przypadku spędu na obrzeża miasta na kilkanaście godzin w ostatnim dniu wyjazdu (szkoda pisać jak "FAJNIE" było, uczestnicy turnusu oraz ci, co przeżyli obóz w II wojnie światowej wiedzą o co chodzi), oraz z przewozami antenowymi w drodze powrotnej. Do samego końca nie było wiadomo, czy dojedziemy do miasta docelowego - jak w umowie, czy jednak trzeba będzie o 03:00 nad ranem łapać pociąg w innym mieście. A rezydenci w miejscowej placówce są poniżej wszelkiej krytyki... No ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, bo może być tylko lepiej Na osłodę wspomnę jeszcze ciekawe wycieczki fakultatywne oraz kilku wspaniałych ludzi z turnusu Yia mas! Artur. IP: 81.190.117.63
|
Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie