» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Grecja » Hotel Principal

Hotel Principal

Dodaj opinię Opinie o hotelu Principal

Strona: < 1 2 3 >

Autor Treść
Łukasz
Gość
Zeszłym roku byłem tam na skuterze bo mieszkałem w Laptokari i naprawdę Paralia to fajna okolica dużo sklepów nawet jest McDonal gdzie w ogóle sie nie spodziewałem ze go znajde . Uważam ze Paralia jest lepsza od Laptokari ale dokladnie sie przekonam jak bede w tym roku bo zdecydowałem ze w tym roku zwiedze własnie Paralie + Ateny gdzie zeszlym roku niechcalo mi sie tyle jechac autokarem :) Beata wiesz moze juz na temat cos hotelu gdzie sie wybieracie Principal ? bo powiem ze ladnie sie prezentuje ale czy to tak w rzeczywistosci wyglada ?
IP: 77.253.37.253
Beata
Gość
Hotel jest nowy,wszystkie opinie jakie czytałam o Principal są pozytywne ,myslę więc,że zawodu nie będzie.Oczywiście po powrocie zdam relację ale to jeszcze cały miesiąc,niestety.Najchętniej pojechałabym już ;)
Może jest ktoś kto już był w hotelu Principal w Paralii,może zechce opisać warunki?Bardzo proszę o jakieś sprawdzone informacje.
IP: 83.13.222.250
Kamila
Gość
Witam:) w sobote wieczorkiem wrociłam z moim chłopakiem z Grecji a dokładnie z Paralii;) pojechaliśmy tam oczywiście z biura OK SERVICES, byliśmy zakwaterowani w hotelu PRINCIPAL. Najpierw powiem o hotelu...naszym zdaniem był super. Wszystko dokładnie tak jak na zdjęciach. Naprawde bardzo ładny i czysty. Elegancko urządzony, śniadanka pyszne, obsługa bardzo fajna (jedna pani mówiła po angielsku a druga po niemiecku). Można sie do nich zwrócić z kazdym problemem i z kazdą prośbą:) niedaleko hotelu jest LIDL, na plaże blisko. Jeśli chodzi o biuro OK SERVICES to również uważamy że wszystko było wporządku. Raz mieliśmy problem z klimatyzacją... powiedzieliśmy o tym rezydentowi i została ona naprawiona w ciągu 2godzinek:) o wszystkim zawsze byliśmy informowani, wszyscy rezydenci,piloci/pilotki byli naprawde fajni:) jedynie pani Ania troszke zadużo gadała;) jesli chodzi o wycieczki to byliśmy w Atenach (strasznie męcząco ale warto), na meteorach, w Skiathos i na wieczorze greckim;) wykupiliśmy rownież obiadokolacje w MAIAMI...pyszne jedzonko i super obsługa:) jedynie ostatni dzień był nieciekawy ponieważ wywieźli nas o 10 na Olimpic Beach a nasz autokar był dopiero o 22:30. Ale oczywiście można było przejść sobie do Paralii, siedzieć pod parasolami...ogólnie robić co sie chce;) a i autokar był wporządku:) jednym zdaniem POLECAM to biuro:) w przyszłym roku na pewno skorzystamy z ich oferty:) a Grecja, Paralia...piękna, naprawde cudnie tam jest:)
pozdrawiam:)

Beata jeśli chcesz coś jeszcze wiedzieć to pisz :)
IP: 83.242.86.132
Beata
Gość
Chciałabym wierdzieć więcej o samym hotelu.Czytałam ,iż dookoła jest plac budowy i nie jest fajnie ,ciekawi mnie plaża najbliżej hotelu i to w co są wyposażone pokoje i łazienki.Lecę samolotem i mogę wziąć tylko 15 kg bagażu,chciałabym wiedzieć czy muszę brać ręczniki, suszarkę,mydło itp.Napisz jak wyglądają śniadania w hotelu i dzie w Paralii można zjeść fajne obiadki.Co warto zobaczyć i gdzie wybrać się na wycieczki fakultatywne,gdzie je kupić-w Polsce czy na miejscu? będę wdzięczna za wszystkie informacje.Może na gg jesli nie chcesz tutaj 4027769
Kamila
Gość
Śniadanka w hotelu są od 8 do 9:30. I są pyszne:) masz wiele do wyboru np. jajecznica, dżem, miód, ser żółty, szynka:) do picia herbata(tylko musisz powiedzieć zeby ci pani zrobila), kawa, sok, mleko. Jest równiez ciasto. Co do obiadków...my wykupiliśmy obiadokolacje w MAIAMI i były naprawde pyszne:) ale na miescie jest wiele restauracji, pizzeri, jest także mc donalds. My byliśmy na Skiathos, meteorach, w Atenach i na wieczorze greckim. Wieczoru greckiego nie polecam bo trwal krotko i nic nadzwyczajnego nie bylo. Kilka pokazow tanca, my tez tanczylismy, jakies poczęstunki, winko. Meteory piękne widoki - polecam. Ateny strasznie męcząco. Jak zwiedzalismy było 50stopni. I jedzie sie jakieś 5h. Akropol piękny ale moim zdaniem nic poza tym. Skiathos - ciekawie ale nic nadzwyczajnego. Rejs statkiem super...potem pobyt na plaży. No ale plaża jest także w Paralii...;) chociaż ta Kukunaries naprawde piękna:) a wykupiliśmy te wycieczki w drodze do Grecji, w autokarze. Taniej wyszlo niz bysmy kupowali w Polsce, w biurze. Moim zdaniem troszke szkoda czasu na te wycieczki ponieważ 11 dni szybko zleci a sam dojazd i powrot np. Skiathos trwa lacznie jakies 10h. Wyjazd na Skiathos byl o 5 rano a do Aten o północy :]

Pozdrawiam :)
Beata
Gość
Mam jeszcze jedno pytanko.Kamila,wiesz może czy w hotelu jest jakiś sejf czy miejsce gdzie można zostawić wartosciowe rzeczy( kasę,aparat,dokumenty) aby nie wlec tego na plażę czy do tawerny?Z doświadczenia wiem,że zostawianie takich rzeczy w pokoju może się skończyć dość przykro.Chodzi oczywiście o Principal.
Kamila
Gość
W pokoju, w szafie mielismy taki sejf:) ale nie korzystaliśmy z niego. Zostawialiśmy rożne rzeczy w pokoju np. pieniadze, dokumenty, telefon komórkowy i nic nam nie zgineło :)
Użytkownik
Marcelina napisał
V@ldiM napisał
WYBIERAMY SIĘ WE WRZEŚNIU DO PARALII HOTEL PRINCIPAL . WIEM TYLKO , ŻE JEST TO NOWY HOTEL. wYŻYWIENIE MAMY W YAKINTOS. PROSZĘ O INFORMACJE NA W/W TEMAT. Z GÓRY DZIĘKUJĘ.
V@ldiM

My tez jedziemy we wrzesniu 08.09. moze sie spotkamy hehhee :)

No to jest nas więcej, bo też jedziemy 8.09 do Principala ;)
IP: 81.190.103.25
Marcelina
Gość
Kamila napisał
W pokoju, w szafie mielismy taki sejf:) ale nie korzystaliśmy z niego. Zostawialiśmy rożne rzeczy w pokoju np. pieniadze, dokumenty, telefon komórkowy i nic nam nie zgineło :)

a czy są w pokoju ręczniki? wiem ze teraz juz wszędzie sa ale wolę się upewnic by nie wozić ze sobą niepotrzebnie no i miejsca w walizce szkoda ;P
IP: 83.21.110.9
Kamila
Gość
Tak są ręczniki ;) dwa na każdym łóżku. Jeden mniejszy, drugi większy ;)
Marcelina
Gość
dzięki wielkie za informację :*
Pozdrawiam :)
IP: 83.10.111.246
Kamila
Gość
nmzc :)
rowniez pozdrawiam :)
Kat
Gość
Witam,
Już wiem, że parę osób wybiera się 08.09 do Paralii do Principial. A czy jedzie ktoś z Was z Wrocławia?
IP: 83.27.210.121
Użytkownik
Kat napisał
Witam,
Już wiem, że parę osób wybiera się 08.09 do Paralii do Principial. A czy jedzie ktoś z Was z Wrocławia?

My jedziemy z Warszawy, chyba że nie będzie antenki, to wtedy z Katowic.
IP: 81.190.103.25
Kat
Gość
Więc mam nadzieję , że wszyscy szczęśliwie się spotkamy w hoteliku. Chociarz my nie wiemy czy będziemy mieć antenkę do Katowic czy do Bielska.
IP: 89.25.186.105
Marcelina
Gość
a my z Cieszyna ;)
a mieliśmy z Rybnika no ale cóż, dzis dowiedzieliśmy sie o zmianie...
do zobaczenia - przyjemnego pakowania :| :P
IP: 83.23.197.104
V@ldim
Gość
Wiadomaćś dla Artura.
My jedziemy antenką z Wrocławia o godz 3,00 z dworca PKS. Będziemy podróżować razem.
Pozdrawiam i do zobaczenia V@ldiM
IP: 78.8.49.234
V@ldim
Gość
Bardzo cieszą mnie te kilka opinii o pobycie w tym hotely a w szczególności o biurze podróży. Troszkę jestem spokojniejszy.
V@ldiM
V@ldim
Gość
Witam,
My jedziemy antenką z Wrocławia o 3,00 z dworca PKS
V@ldiM
poznanianka
Gość
Ktoś wie może czy w hotelu są suszarki do włosów?
Marcelina
Gość
poznanianka napisał
Ktoś wie może czy w hotelu są suszarki do włosów?

sa :) ja też sprawdzałam bo w ofercie nie piszą ale na stronie hotelu wyczytałam :) (zakładka 'staying')

www.principal-paralia.gr/en/all_about_hotel_Principal_in_Paralia
IP: 95.49.246.24
Użytkownik
My już jesteśmy spakowani (chociaż pewnie i tak czegoś zapomnimy) :)
IP: 94.254.254.192
V@ldiM
Gość
Wiyamm wszystkich z Principal. Wiadomaść dla wszystkich, którzy jeszcze nie wyjechali do Pricipal. Niech was ręka Boska broni stołować się w Yakintos-syf,kiła,mogiła. Jeżeli już ktoś to zarezerwował można na miejscu zrobić zadymę i was przeniosą. Ja niestety o tym dowiedziałem się praktycznie w dniu wyjazdu, ale postanowiłem, że wszystkich będę ostrzegał przed tym postępkiem. Popieram poprzednie opinie o samym hotelu-jest nowo wybudowany jest niezły w pokojach czesto-JAK SOBIE KAŻDY POSPRZĄTA I WYNIESIE ŚMIECI -PORAŻKA SZKODA ŻE NIE KAZALI SPRZĄTAĆ NA PIĘTRACH I WOKOŁO HOTELU NA ULICY. Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich - mam nadzieję, że każdy szczęśliwie jako my dotarł do domu. Czekam na wasze wpisy.

POzdro.V@ldiM.
Ps.Pracownicy OK SERVICE wara wam do naszych opinii-niech tylko ją ktoś usunie, to dzień w dzień będziecie mieli serię naprawdę ostrych zdań.
IP: 78.8.55.33
Kat
Gość
Witam,
My również mieszkaliśmy w Principialu i całkowicie zgadzam się z opinią V@ldiM co do hotelu i obiadokolaci w Yakintos. Jedzenie jest okropne!!!! I tak jak mój poprzednik najlepiej od razu poprosić o przeniesienie. Ja niestety trzeciego dnia pobytu zatrułam się tymi ich pysznościami, tzn. ziemniaki zimne jak z lodówki (wcześniej odmrażane i podawane przez parę kolejnych dni) i prawie surowe. Ludzie jak możecie nie stołujcie się tam!!! BLEEEE...
A co do sprzątania, czyli wynoszenia głupich śmieci, kupowaliśmy sobie sami worki i wynosiliśmy nasze odpadki sami. O papier również sami chodziliśmy do obsługi. Troche to dziwne zważywszy na to, że to hotelik bardzo ładny, nowy no i 3 i pół gwiazdkowy.

Życzę wszystkim powodzenia z tym biurem :-), ja jechałam pierwszy i ostatni raz :-).
IP: 83.27.232.245
Użytkownik
Witam,
Byłem na tym samym turnusie co Kat i pan V@ldiM.
Jestem jeszcze mocno odurzony powrotem do szarej rzeczywistości, bardziej niż po ouzo ;), więc napiszę w dużym skrócie.

Ogólnie w samej Paralii trudno jest dostrzec typowo greckie klimaty. Jest to miejscowość ładna, aczkolwiek wybitnie turystyczna. Są tam wyłącznie same hotele, jakieś tańcbudy, plaże, deptaki ze sklepikami, restauracjami i to wszystko. Ani jednego typowo greckiego mieszkania. Możliwość poobserwowania np. Greka przy porannej kawie była dopiero w oddalonej o kilkanaście kilometrów Katerini.
Płatność kartą nie jest rozpowszechniona, więc lepiej zaopatrzyć się w gotówkę. O bankomat też nie jest łatwo, widziałem jeden.
Co do samego hotelu, zgodnie z zapewnieniami organizatora, Principal faktycznie oferuje "UNIKALNY" świat luksusu ;), o który zresztą należało zadbać samemu. Najlepsze, że w odpowiedzi na nasze uwagi o obsłudze (a raczej jej braku), jeden z rezydentów wręcz przyrzekał, że hotel jest codziennie sprzątany :)

Odnośnie samego biura OK Services, mają spore (mało powiedziane!) kłopoty logistyczne, pilot nie dysponował informacjami albo nie chciał ich ujawniać, tak było np. w przypadku spędu na obrzeża miasta na kilkanaście godzin w ostatnim dniu wyjazdu (szkoda pisać jak "FAJNIE" było, uczestnicy turnusu oraz ci, co przeżyli obóz w II wojnie światowej wiedzą o co chodzi), oraz z przewozami antenowymi w drodze powrotnej. Do samego końca nie było wiadomo, czy dojedziemy do miasta docelowego - jak w umowie, czy jednak trzeba będzie o 03:00 nad ranem łapać pociąg w innym mieście.
A rezydenci w miejscowej placówce są poniżej wszelkiej krytyki...
No ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, bo może być tylko lepiej :)

Na osłodę wspomnę jeszcze ciekawe wycieczki fakultatywne oraz kilku wspaniałych ludzi z turnusu :)

Yia mas!
Artur.
IP: 81.190.117.63

Strona: < 1 2 3 >

Forum turystyczne » Grecja » Hotel Principal

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij