biuro But Sląsk
Autor | Treść |
---|---|
#26 04:19, 03.08.2008
|
|
Użytkownik
|
Nazwa tego przybytku "Matos"...rezydentka nawet nie spojrzala na pokoj... IP: 80.53.3.210
|
Jolanta
|
#27 10:57, 03.08.2008
|
Gość |
LUDZIE WLASNIE WROCILAM Z GRECJI Z TYM BIUREM I PRZEZYLAM KOSZMAR. PRZED AUTOKAREM PO CALYM TURNUSIE WYMIENILAM SIE KONTAKTAMI ZE WSZYSTKIMI NIEZADOWOLONYMI I PONIZONYMI PRZEZ BIURO KLIENTAMI. JEST NAS OBECNIE 19 OSOB - WSZYSCY SKLADAMY POZEW ZBIOROWY W SADZIE OKREGOWYM W KATOWICACH PRZECIWKO OK SERVICES. SZANOWNI PANSTWO NIE DECYDUJCIE SIE NA WYJAZD Z TA FIRMA. DLUGO BY OPISYWAC USTERKI KTORYCH DOPUSCILA SIE TA FIRMA. ZRESZTA WIELU Z PANSTWA TRAFNIE JUZ NAPISALO ODNOSNIE KLAMSTW I WARUNKOW PANUJACYCH W OSRODKACH KTORYMI OK SERVICES DYSPONUJE. BIURO POBIERA OPLATE KLIMATYCZNA KTORA JEST TOTALNA FIKCJA - NIE DAJA RACHUNKOW, WARUNKI W HOTELACH SA PRZERAZAJACE - NIE WSPOMINAJAC JUZ O KARALUCHACH KTORE W NICZYM NIE PRZYPOMINAJA NASZYCH MALENKICH POLSKICH - KARALUCHY W GRECJI SA JAK KCIUK U MEZCZYZNY. BRUDNE TOALETY, POSCIELE W STANIE AGONALNYM - WCALE SIE NIE ZDZIWIE GDY KTOS Z TURYSTOW ZLAPIE WSZY LONOWE, JEDZENIE W POTWORNIE MALYCH ILOSCIACH I BARDZO ZLEJ JAKOSCI. DYSPONUJE OGROMEM ZDJEC KTORE WYKORZYSTAM W SADZIE JAKO DOWOD. PROSZE PANSTWA AUTOKARY SA W OPLAKANYM STANIE - ROZDEMONTOWANE TAK BY WIECEJ LUDZI MIESCILO SIE W SRODKU - W PRAKTYCE WIEC NIE MA JAK ROZLOZYC NOG - WIELU LUDZI USKARZALO SIE NA PUCHNIECIE NOG. STAN NADWOZIA JAK STWIERDZIL POLICJANT W KATOWICACH - JEST FATALNY. KIEROWCA ZOBOWIAZAL SIE DO KILKU NAPRAW PRZED GRANICA - NIESTETY ZADNYCH NAPRAW NIE DOKONAL. SAMI KIEROWCY ZACHOWYWALI SIE W STOSUNKU DO TURYSTOW W SPOSOB UWLACZAJACY GODNOSCI LUDZKIEJ - PADALY ROZNORAKIE WYZWISKA I GROZBY - WSZYSTKO MAM NAGRANE NA KAMERE. REZYDENCI W GRECJI KOMPLETNIE NIEODPOWIEDZIALNI - ZAMIAST OPIEKOWAC SIE TURYSTAMI CALE NOCE IMPREZUJA, W CIAGU DNIA SA NIEPRZYTOMNI I SKACOWANI. NIE TRAFIA DO NICH ANI JEDNO SLOWO. REZYDENT KAMIL - BRUNET OK 18 LAT - TO JEST PRZYKLAD TEGO W JAKI SPOSOB BIURO OSZCZEDZA NA FACHOWEJ OBSLUDZE TURYSTYCZNEJ. TO NIESPELNA OSIEMNASTOLETNIE DZIECKO NIE POTRAFI SIE NAWET POPRAWNIE WYSLOWIC, ZIONIE OD NIEGO ALKOHOLEM, ZEBRANIE INFORMACYJNE ZABRALO MU NIESPELNA 5 MINUT - WIEDZA TEGO CZLOWIEKA O GRECJI JEST ROWNA ZERU. TO W JAKI SPOSOB SIE PAN REZYDENT KAMIL ZWRACAL DO TURYSTOW JEST W CONAJMNIEJ NAGANNE. WYZWISKA, CHAMSKIE ODZYWKI. JEST TO WYJATKOWO PYSKATY CZLOWIEK KTORY ZAMIAST POMAGAC TURYSTOM BAWI SIE CALE NOCE PIJAC DO BIALEGO RANA. SAMA OSOBISCIE BYLAM SWIADKIEM JAK REZYDENCI PILI W BIURZE METAXE. JEDNA Z REZYDENTEK LEDWO WYSZLA Z BIURA - DRUGA MUSIALA JEJ POMAGAC. ALE ZEBY TO BYLO WSZYSTKO... PANI REZYDENTKA ANIA W MOJEJ OBECNOSCI A TAKZE OK 7 OSOB WRACAJACYCH Z KOLACJI RZYGALA PRZY WINKLU JEDNEGO Z HOTELI. REZYDENCI W ZADEN SPOSOB NIE BYLI UCHWYTNI. REZYDENTAMI ZAJMUJE SIE GRECKA SZEFOWA PANI KASPEREK - TO JEST DOPIERO JEDNO WIELKIE NIEPOROZUMIENIE. TA WIELKA GRUBA NADASANA ROPUCHA MIALA CZELNOSC KRZYCZEC NA TURYSTOW KTORZY ZOSTALI ZAKWATEROWANI W JEDNYM POKOJU Z OBCYMI LUDZMI. CO WIECEJ WIELOKROTNIE SLYSZALAM JAK KAZALA REZYDENTOM NIE PODPISYWAC SIE POD REKLAMACJAMI. W CZASIE ODJAZDOW REZYDENCI NIE BYLI OBECNI. PANI KASPEREK DBALA O TO BY REZYDENCI MIELI ZAMKNIETE USTA. JEJ ROLA SPROWADZALA SIE DO ZABIERABNIA PIENIEDZY. NIE BYLO ZADNBYCH ZWROTOW. WYCIECZKI FAKULTATYWNE Z TYM BIUREM SA ODRAZAJACE - JEZDZI SIE STARYMI ROZKLEKOTANYMI AUTOKARAMI BEZ KLIMATYZACJI. JESLI NA DWORZE JEST AKTUALNIE 38 STOPNI TO W AUTOKARZE JEST 54 STOPNIE. W CZASIE WYCIECZKI DO ATEN AZ TRZY KOBIETY ZEMDLALY. PANI KASPEREK JESZCZE RAZ PODKERESLAM WYJATKOWO BEZCZELNA I ZLOSLIWA OSOBA REAGOWALA NA NASZE UPOMNIENIA IMPERTYNENCKIM ZACHOWANIEM. JESLI CHODZI O KOMENTARZE NA TEJ STRONIE TO NIE UWIERZA PANSTWO CZYM ZAJMUJA SIE REZYDENCI W TRAKCIE PRACY - WLASNIE PISANIEM KOMENTARZY! OCZYWISCIE POCHLEBNYCH KOMENTARZY. PANI KASPEREK NAKAZALA REZYDENTOM BY PISALI POCHLEBNE KOMENTARZE O WAKACJACH Z OK SERVICES. JEDNA Z REZYDENTEK NAWET PRZYZNALA SIE DO TEGO ZE ZAMIAST OBSLUGIWAC TURYSTOW MUSI PISAC DURNE KOMENTARZE W INTERNECIE. I JESZCZE JEDNA WAZNA RZECZ! ZADEN Z REDYZDENTOW NIE MA UPRAWNIEN TURYSTYCZNYCH BY REPREZENTOWAC BIURO ZA GRANICA! ZADEN REZYDENT NIE POSIADA ROWNIEZ UMOWY O PRACE. WSZYSCY PRACUJA NA CZARNO!!! BIURO OK SERVICES NIE SZANUJE NIKOGO POZA NASZYMI PIENIEDZMI. PO ZAPLACENIU OKRESONEJ SUMY PRZESTAJEMY SIE DLA TYCH LUDZI LICZYC ZUPELNIE!!!! WAKACJE Z TYM BIUREM NALEZA DO NAJGORSZYCH W MOIM ZYCIU. JESLI MOJA OPINIA NA TYM FORUM COKOLWIEK DA TO BLAGAM WAS LUDZIE - NIE DAJCIE SIE NABRAC NA WYJAZD Z BIUREM OK SERVICES. NIE TRACCIE LEZ I NERWOW, NIE FUNDUJCIE SOBIE KOSZMARU. IP: 85.222.18.82
|
#28 14:30, 04.08.2008
|
|
Użytkownik
|
co do pana Kamila rezydenta mamy z zona to samo nastawienie rok temu w Leptokari bylismy z biurem BUT ŚLĄSK i sam wyjazd bardzo udany ale po 5 min po przyjezdzie i poznaniu pana kamila i jego gadkach szczegolnie wlasciwie chamskim postepowaniu z ludzmi starszymi mialem szczerze ochote mu nie tylko cos powiedziec ale i ..... a moje nastawienie do niego i znajomych tylko sie pogarszalo w trakcie jego "powitania" nas zaraz po przyjezdzie. Obiecalem sobie ze jak w tym roku bo takze jedziemy jeszcze raz on bedzie rezydentem to po jego pierwszej wypowiedzi chamskiej wygarne mu co mysle i sie chlopczyk uciszy poniewaz to jak chamsko traktowal ludzi ktorzy zadawali normalne pytania w 5 min po przyjezdzie na miejsce to szczyt... w tym roku jedziemy takze z BUT ŚLĄSK ale juz wiem ze kamila nie bedzie i dobrze choc doszly mnie sluchy ze sa 2 rezydentki ktore takze takze jakies takie nie za mile sa ale juz jestem bojowo nastawiony wiec beda mialy dziewczyny ciezko niewazne do kogo beda sie niegrzecznie zachowywac PS Prosze oczywiscie nie mylic biura BUT ŚLĄSK z wymienionym w poprzedniej wypowiedzi OK SERVICE ja jak i inni ludzie bardzo zadowoleni z uslug biura ŚLĄSK apartamentowce OLIMPUS,ERATO bardzo ok wiec szczerze polecam. IP: 212.106.158.190
|
#29 23:48, 04.08.2008
|
|
Użytkownik
|
Witanko...alez dziewczyny są grzeczne,dopoki nie ma problemow i jestescie potencjalnymi klientami na wycieczki z biura Catela... p.Bernadetta pozostaje milą do konca to muszę jej przyznac i raczej z nią nie bylo problemow,starala sie zalagodzic sprawe z brudem i syfem w pokojach ale za duzo nie mogla zdzialac.Sprzatanie bylo dopiero w 4 dzien pobytu, gdy pokazalem drugiej pani zdjecia pozabijanych w nocy karaluchow.Sprzątanie zreszta za duzo nie dalo....brudu z paru miesiecy nie usunie sie w godzine,grzyb tez pozostal na miejscu:-)Nie bylo czasu na kucie tynku :-)...z lodowkami tez prawda chyba pochodzily ze smietnika...brudne smierdzace i zaplesniale... IP: 80.53.3.210
|
gość
|
#30 15:26, 05.08.2008
|
Gość |
Ludzie, jak ktoś jedzie na wczasy za 800 zł to na litość boską nie wymagajcie super apartamentów, drinków, służby i kłaniania sie wam w pas. Ja jeżdżę co roku, dobrze się bawię i nie zwracam uwagi na pierdoły No ale Polak to zawsze musi być niezadowolony - taka nasza tradycja.... IP: 87.207.185.211
|
#31 15:28, 05.08.2008
|
|
Użytkownik
|
gosc: wiesz fakt po 800 zl nie ma co sie spodziewac ale z BUT Śląsk w tamtym roku i nie za 800 a za 650 bylo super autobusy wypas, pokoj czysty i schludny z pieknym widoczkiem na olimp po lewej i morze po prawej 30 m od plazy ale to od biura zalezy gdzie lokuje ludzi i jak tam jest. IP: 212.106.158.190
|
gość
|
#32 15:38, 05.08.2008
|
Gość |
No widzisz nareszcie ktoś zadowolony je juz sie nie mogę doczekać wyjazdu IP: 87.207.185.211
|
Pawel
|
#33 16:03, 06.08.2008
|
Gość |
WYbiera się ktoś do leptokarii w dniach 30.08-14.09 do hotelu blue dream. A może już ktoś tam był? bardzo proszę o wasze wypowiedzi IP: 83.15.140.18
|
gość
|
#34 04:49, 07.08.2008
|
Gość |
Rozmawiałem z osobami ,które tam były zakwaterowane i ich opinie były pozytywne.Jedynie mogę dodać,iż na zdjęciu w katalogu hotel wygląda na spory obiekt w rzeczywistości nie jest tak imponujący,na pewno jest nowy.Usytuowany jest w spokojnym miejscu trochę na uboczu.Jedynie co może przeszkadzać/ewentualnie/ to odgłosy pędzących pośpiesznych pociągów przez Leptokarię,lecz za wiele ich nie ma. IP: 78.88.206.226
|
aga22
|
#35 21:58, 07.08.2008
|
Gość |
Prosze oczywiscie nie mylic biura BUT ŚLĄSK z wymienionym w poprzedniej wypowiedzi OK SERVICE ja jak i inni ludzie bardzo zadowoleni z uslug biura ŚLĄSK apartamentowce OLIMPUS,ERATO bardzo ok wiec szczerze polecam. Możesz napisac cos wiecej o hotelu Erato lub porównac go do Olimpusa. Przede wszystkim czy balkony są oddzielne czy tak jak w Olimpusie. IP: 83.16.108.238
|
gość
|
#36 23:55, 07.08.2008
|
Gość |
Balkony są oddzielne.Opis hotelu jest na drugiej stronie forum w wątku"Leptokaria opinie" IP: 78.88.206.226
|
AiM
|
#37 03:20, 30.09.2008
|
Gość |
Byliśmy 4 razy z BUT Śląsk i na pewno pojedziemy piaty. 3 razy "Olimpus", a teraz "Blue Dream" i tam wrócimy (może w przyszłym roku? ) Jedyny minus to pociagi w nocy i hotel leżący trochę na odludziu (2 minuty z "rynku"). Z wycieczkami rzeczywiście naciągają, ale da się przeżyć. Polecamy wycieczki do Aten (długo, ale warto), Meteory no i przede wszystkim Skiathos z kapitanem Kostasem. Jak ktoś ma pytania to chętnie odpowiemy pozdrowienia dla turnusu 10-23.08.2008 PS. NIENAWIDZIMY PALACZY przez których powrót do Polski przeciągnąl się o godzinę i nie zdążyłem na cały mecz IP: 87.99.103.164
|
gość
|
#38 12:35, 18.08.2010
|
Gość |
Odradzam wszystkim z korzystania z biura podróży Śląsk jeśli chodzi o Grecję to warunki jakie proponują w swoim biuletynie i na stronie internetowej są diametralnie różne . Jeśli ktoś udaje się do apartamentu Fani to niech nastawi się na kofort gorszy niż pobyt w namiocie. Pokoje małe z drzwiami harmonijkowymi do ubikacji, pościel niby prana dopiero po interwencji została wymieniona na czystą, karaluchy, brud i ogólna ściema,żeby zjeść posiłek w środku pokoju trzeba było wnieść stolik i krzesła z balkonu, co piętnaście minut przejazd pociągu z gwizdem (tory od apartamentu są może z 10 metrów). Odradzam wszystkim chętnym na korzystanie z oferty biura usług turystycznych Śląsk to co piszą w swoich ofertach to kłamstwo za takie pieniądze można znaleźć naprawdę fajną ofertę a nie taki chłam. Piszę tę opinię o ich ofercie by ostrzec innych by nie dali się naciągnąć przez to biuro na ich niby ofertę wypoczynku. Byłem już w paru krajach europy i nie spotkałem się z takimi warunkami jakie zastałem w Grecji. Co do wycieczek to totalna ściema Skiatos z kapitanem Kostasem, totalny niewypał. Biegający facet z butelką metaksy i próbujący uczyć podskakiwać uczestników w rytm Greckiej muzyki. Potem krótki pobyt w miasteczku w którym oprócz Greckiej zabudowy nie ma nic po za sklepami. Jedynie plaża i kąpiel jest jakąś atrakcją. Wieczór grecki to totalna porażka. Jedzenie nie przypomina nawet kuchni greckiej proponowanej przez polskich kucharzy. Wino podawane z plastikowych baniaków (cieniutkie), reszta potraw to też niewypał. Za takie pieniądze można sobie zrobić naprawdę fajny wieczór w każdej restauracji w Leptokari. Śląsk to naciągacze. IP: 83.4.27.80
|
Góraleczka
|
#39 12:40, 02.09.2010
|
Gość |
Byłam w tym roku (sierpien 2010) z BUT SLĄSK w Leptokarii, apartamentowiec Fani. Obsługa (pilot, kompetentna i zorganizowana rezydentka, kierowcy) - bez zastrzezen, podobnie autokar (zaopatrzony w porzadna klime, wygodne, szerokorozstawione fotele, bar i WC). Podroz w obie strony minela bez niespodzianek, co 4 godziny postoj przy bezplatnych WC. Hotel Fani, pomimo lokalizacji przy torach (pociagi czeste, ALE W KONCU ILE SIE SIEDZI W POKOJU, BEDAC W GRECJI?!), spełnił moje oczekiwania: pokój czysty, z widokiem na morze , niezawodna klimatyzacja, lodówka, w miarę czysta łazienka, komfortowe łóżka. Dodam, że lokalizacji Fani jest lepsza niż Blue Dreams, gdyz ten drugi jest nieco na uboczu... Fani - Bardzo blisko plaża, blisko lekarz opiekujący się turystami z BUT Sląsk oraz główna promenada z licznymi tawernami i sklepami. Zdecydowałam się na wyżywienie - i to była najlepsza decyzja, gdyż za te pieniądze (8,5 E za 2 posiłki dziennie/osoby)kupi się w drogiej Leptokarii niewiele. Z kolei wykupione posiłki były pyszne - śniadanie serwowane a obiadokolacja z karty. Takze w BUT Slask zdecydowalam sie na wycieczki - Skhiatos i Meteory. Przebiegly bez zaklocen, przewodnicy polskojezyczni - kulturalni i kompetentni dobrze organizowali czas wypoczywajacym. Wrażenia niezapomniane! Dodam, ze na codzien pracuje w branzy hotelarskiej i jestem wymagajacym klientem w momencie planowania wlasnego urlopu, a w tegorocznym nie zmianiłabym nic. Takze na etapie formalnosci - umowa, zaliczka wszystko poszlo bardzo szybko. IP: 79.163.179.119
|
Dorota
|
#40 08:48, 27.01.2012
|
Gość |
Ja też byłam w Leptokarii z Biurem Podróży Śląsk i jestem baaardzo zadowolona. Pomijając okropne zachowanie kilku uczestnków wyjazdu, którzy za tak niewielkie pieniądze za wyjazd mieli wymagania sięgające Olimpu ) , jestem zdecydowana na kolejne wyjazdy. Wycieczki fakultatywne : Ateny,Skiatos,Saloniki , Meteory - naprawdę warto. Ach i jeszcze wieczó grecki też był ciekawy . Opieka rezydentek i kierowców bardzo dobra. IP: 83.3.191.54
|
Piotr
|
#41 11:22, 03.06.2012
|
Gość |
Do Grecji jeżdżę już 9 lat. Z biurem "Śląsk" kilka razy. To mały organizator, ale solidny i uczciwy. Autokary spoko. Apartamenty czyste. Ceny wyjazdów porównywalne do wypoczynku w Polsce. Na miejscu organizatorem wycieczek są greckie podmioty i to może być gorsze. 14 czerwca znowu jadę do Grecji z b. Śląsk. Jestem przekonany, że będzie ok. Polecam IP: 31.174.119.159
|
jozia
|
#42 10:42, 29.06.2012
|
Gość |
Piotr i jak oceniasz tegoroczny wyjazd do Grecji? Chciałam również zapytać o ceny na miejscu: owoce, jakieś fast foody, obiady w tawernach, piwko itp. Ja wyjeżdzam do Leptokarii 12 lipca z BUT. będę wdzięczna za wszelkie info IP: 87.205.214.16
|
kika
|
#43 13:51, 12.07.2012
|
Gość |
Witam my wlasnie wrocilismy z Kokino Nero, organizacji biura podrozySlask jestesmy bardzo zadowoleni ,same apartamenty skromne ale czyste,brak czajnika w aneksie ,a pokoje nienaslonecznione co bylo super wytchnieniem po upalnym plazowaniu.Autokar w obie strony sprawnie dzialajacy ,bez zastrzezen podziekowania dla przemilej pilotki p.Natali.Ceny owocow zblizone do naszych w polsce,ale smak nieporownywalnie lepszy ,piwo w sklepie1,4eur,wtawernie2,2.50eur,obiady w granicach6-8 eur.plaza kamienista z bezplatnymi lezakami co jest duzym plusem,bo mozna sie bylo polozyc i nikt nie robil problemow.Ogolnie szczerze olecam wyjazd z tym biurem ,bo za naprawde niewielkie pieniadz spisalo sie na medal,a ha jeszcze pozdrowienia dla rezydenta p. Darka-fachowa pomoc i profesjanalizm to rzadko spotykana rzecz a poza tym sluzacy rada i pomoca o kazdej porze mozna bylo podejsc i zapytac.podziekowania dla organizatorow .Pozdrawiam IP: 109.95.206.6
|
pina
|
#44 10:34, 18.08.2013
|
Gość |
Hej Witam czy był ktoś w tym roku z tym biurem na wczasach ? IP: 83.218.114.73
|
Zadowolona
|
#45 18:43, 25.06.2015
|
Gość |
Jeśli ktoś zastanawia się nad wakacjami w Leptokarii, w Blue dream to z czystym sumieniem polecam. Obawiałam się, bo wszystkie formalności załatwiałam przez internet i jeszcze ta niską cena wydawała się podejrzaną, nic mylnego. Podróż ok, apartament nie odbiega od oferty. Okolica przyjemna. Można wykupić smaczne wyżywienie w pobliskiej tawernie. Za te pieniążki oferta super!!! IP: 87.202.174.234
|
Kinia
|
#46 00:20, 28.12.2015
|
Gość |
Witam , mam pytanie czy był ktoś w 2015 r. w Grecji miejscowość Nei Pori ,Villa Oceanic . Zastanawiam się nad wykupieniem wczasów na 2016 r. od 31 lipca. Chciała bym się czegoś na temat tej Villi . Interesują mnie też ceny podstawowych artykułów w marketach w Nei Pori ceny obiadów , piwa w tawernach itd. Może ktoś poleci jakąś ulubioną sprawdzona tawernę Jeszcze chciała bym się dowiedzieć jak przebiega podróż autokarem do Grecji ,zamierzam się wybrać z mężem i 7 letnim synem nie wiem czy nie jest jeszcze za młody na taką podróż Za wszelkie informacje z pobytu w 2105 r w Nei Pori będę bardzo wdzięczna Pozdrawiam i całuje Kinga. IP: 83.26.252.63
|
Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie