» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

RAWDA Bułgaria

Wakacje w Rawdzie Opinie o hotelach w Rawdzie

Strona: « < ... 175 176 177 178 179 180 >

Autor Treść
mateo
Gość
Szukam osób a konkretnie jednej dziewczyny - wyjazd miała z Bielska wiem ze jechała z Beatur wysiadała w Rawdzie ja jechałem dalej do Złotych Bułgaria od 5-16 sierpnia
IP: 77.253.38.175
robert
Gość
hmmm, może mogę Ci pomóc:) tak się składa ze mam kartkę z listą osób ale powrotną wszystkich autokarów. pisz na maila: rmk1@interia.pl ;)
IP: 83.25.205.45
Ewa
Gość
Hej mam pytanie Jaka pogoda utrzymuje się w Bułgarii po 20 wrześniu. Pytam bo nie bardzo się orientuje a chcę tam jechac:)
IP: 83.30.59.207
Użytkownik
Dla tych co są ciekawi pogody:
http://www.meteoprog.pl/pl/weather/Ravda/#detail
IP: 77.254.240.81
Ula
Gość
Witam wszystkich klientów Biura Viator. Właśnie wróciłam z pobytu w Rawdzie,Bułgaria. Cóż. Hotel ma dwie gwiazdki nie trzy,ale i tak jest ok. Właściciel hotelu bardzo przyjazny,ale jak ma nie być jak z tego żyje. Wyżywienie faktycznie,lepeij żywić się samemu. Będzie taniej i różnorodność.Słońce. Słoneczko świeciło i opalało,woda ciepła.Podróż. Dostaje gęsiej skórki. Autokary co prawda klimatyzowane,ale nadające się na przejazd 200-300 kilometrów,a nie 2000. Stare,niewygodne choć zadbane. Kierowcy wspaniali. Spisali się na medal. Droga do Bulgarii przedłużyła się przez pewnego młodzieńca i poszło się wszystko czesać. Droga powrotna,błyskawicznie do Katowic. Z Rawdy wystartowaliśmy chwilę po 23,ale zabieraliśmy jeszcze ludzi ze Słonecznego Brzegu,więc tak naprawdę ruszyliśmu ok.0.30. W katowicach byliśmy o 21.30. Brawo dla kierowców,faktem jest że było pusto na granicy,ale i oni i tak do minimum skrócili tam postój. Niestety w Katowicach zaczęły się schody. My mieliśmy przejazd antenowy do Łodzi i przesiadkę w Katowicach. Mieliśmy wsiąść do autobusu,który miał 2 godziny opóźnienia.Póżniej okazało się że jeszcze czekamy na następny autobus,z którego przesiądą się do nas inni pasażerowie. W sumie czekaliśmy 8 godzin. Tak 8 !!! Z Katowic ruszyliśmy do Łodzi o godzinie 5.30. Nikt nas nie poinformował że tyle będziemy czekać. Pani we Viatorze powiedziała że nikt nie zgłosił takiego opóźnienia. Piszę reklamację,zobaczymy co oni na to. Wiem jedno,nigdy więcej autokarem. Jeśli będę chciała pojechać do Rwdy,to samolotem do Burgas,przy lotnisku jest przystanek autobusowy co za 5 lewa dowiezie mnie do Rawdy,a do hotelu jak będę miała kaprys to podjadę taxi za 15,albo spod fontanny pójdę sobie spacerkiem. Pozdrawiam wszystkich.
IP: 194.150.251.130
iza
Gość
dzisiaj wrocilam z Rawdy hotel Diabis bylam razem z ULĄ :)
droga w tamta str przebiegla z malym opoznieniem,chlopak zgubil dowód osobisty, zmiana kola w autokarze, na granici z Serbia 3 godz kolejka i tak po 33 godz wyladowalismy w Diabis. Hotel ładny i czysty,blisko morza,reczniki i suszarka w pokojach, codziennie sprzatali , wymieniali reczniki co 2 dni, 2 gwiazdki a nie jak nas zapewniano 3! dlatego razem z Ula bedziemy pisac reklamacje. Pobyt w bulgarii jak najbardziej udany , 10dni pogody i 28stopni. Co do naszej rezydentki UWAGA na wycieczki organizowane wlasnie przez nia, przereklamowane! dyskoteka w slonecznym brzegu-porazka, wieczor bulgarski-niby ciekawy ale wygonili nas wczesniej do domu a kase zgarneli, safarii jeep-odwolane! jesli wam zalezy na wycieczkach organizujcie sobie sami,my zwiedzilismy sozopol za 9,5 LV, nesseber za 2 LV i to widokowym autokarem, sunny beach za 1,80 LV. nie dajcie sie naciagnac na wycieczke do stambulu z biura viator bo to tylko przejazd w 2 str a zwiedzacie sami. jedzenie najlesze i najtansze u braci serbow. co do powrotu to masakra, 22godz do katowic a tam 8godz czekanie na autokar do łodzi i wawy! na pewno nie zostawie tak tego , zaden z kierowcow nas nie poinformowal o tym ze tyle bedziemy czekac na brudnej stacji benzynowej do tego bylo zimno i lal deszcz! tak naprawde podroz to jedyny minus calej tej wycieczki,biuro sie nie spisalo brak dobrej orgaanizacji i tyle!
IP: 91.193.160.235
Bartek
Gość
iza napisał
dzisiaj wrocilam z Rawdy hotel Diabis bylam razem z ULĄ :)
droga w tamta str przebiegla z malym opoznieniem,chlopak zgubil dowód osobisty, zmiana kola w autokarze, na granici z Serbia 3 godz kolejka i tak po 33 godz wyladowalismy w Diabis. Hotel ładny i czysty,blisko morza,reczniki i suszarka w pokojach, codziennie sprzatali , wymieniali reczniki co 2 dni, 2 gwiazdki a nie jak nas zapewniano 3! dlatego razem z Ula bedziemy pisac reklamacje. Pobyt w bulgarii jak najbardziej udany , 10dni pogody i 28stopni. Co do naszej rezydentki UWAGA na wycieczki organizowane wlasnie przez nia, przereklamowane! dyskoteka w slonecznym brzegu-porazka, wieczor bulgarski-niby ciekawy ale wygonili nas wczesniej do domu a kase zgarneli, safarii jeep-odwolane! jesli wam zalezy na wycieczkach organizujcie sobie sami,my zwiedzilismy sozopol za 9,5 LV, nesseber za 2 LV i to widokowym autokarem, sunny beach za 1,80 LV. nie dajcie sie naciagnac na wycieczke do stambulu z biura viator bo to tylko przejazd w 2 str a zwiedzacie sami. jedzenie najlesze i najtansze u braci serbow. co do powrotu to masakra, 22godz do katowic a tam 8godz czekanie na autokar do łodzi i wawy! na pewno nie zostawie tak tego , zaden z kierowcow nas nie poinformowal o tym ze tyle bedziemy czekac na brudnej stacji benzynowej do tego bylo zimno i lal deszcz! tak naprawde podroz to jedyny minus calej tej wycieczki,biuro sie nie spisalo brak dobrej orgaanizacji i tyle!
Iza nie rozumiem Ciebie, reklamacja bo pisali ze hotel ma 3 gwiazdki a miał 2?? sama piszesz że był ładny i czysty więc po co cały ten cyrk?? wy ludzie z igły robicie widły tylko Polacy tak potrafią bruździć! a może reklamację złóż też bo w morzu były glony a piasek był za gorący!! paranoja!
IP: 87.205.138.155
iza
Gość
Bartek
zapisalam sie na wakacje w hotelu *** i zaplacilam za 3* a nie za 2*, zostalam wprowadzona w błąd i chce odzyskac ta roznice takie jest prawo konsumenta. Reklamacja dotyczy rowniez drogi powrotnej do Łodzi.
zreszta każdy ma swoje zdanie i nie mam zamiaru z Toba o tym dyskutowac
IP: 91.193.160.236
bas
Gość
Jaka jest pogoda w Rawdzie od 6 czerwca ? moze ktos byl w tym czasie ? jak trafil...?...
IP: 83.7.123.174
...
Gość
powyższy komentarz do żart?:D a jaka ma być w czerwcu?:D i ta dokładność - 6 czerwca:)
IP: 83.8.182.60
ojciec dyrektor
Gość
zachmurzenie dość duże z przelotnymi opadami sniegu,temp.max 3 *
IP: 46.76.98.41
Kowal
Gość
Polecam hotel Tomczo rewelacja własciciel zajebisty juz pierwszgo dnia nas tak ugościł ze rano mialem problemy ze wstaniem hahhahha mowi po Polsku:) na przeciw restauracja jedzenie pyszne codziennie serwowali inne przysmaki regionalne:)za rok tez tam sie wybieram pogoda super atmosfera super wiec tylko tam jechac:)
IP: 89.72.139.191
Ojciec Dyrektor
Gość
za rok????współczuję że musisz tyle czekać
IP: 46.76.140.163
natalie
Gość
byłam w rawdzie w czerwcu i po prostu pogoda wymarzona cały czas upał a niebo błękitne bez ani jednej chmurki..
IP: 89.72.139.191
Sychu
Gość
Witam, orientuje się ktoś ile wynosi przybliżony czas dojazdu do Rawdy ze Śląska samochodem? (oczywiście nie przez Ruminię). Z góry dziękuję i pozdrawiam.
IP: 87.207.236.208
Aro
Gość
Sychu napisał
Witam, orientuje się ktoś ile wynosi przybliżony czas dojazdu do Rawdy ze Śląska samochodem? (oczywiście nie przez Ruminię). Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Minimum 20 godz :P
IP: 89.25.132.241
Sychu
Gość
A jak jest z opłatami jadąc autem? Czy oprócz winiet są jakieś bramki czy coś w tym stylu? Z góry dzięki i pozdrawiam.
Bodzio
Gość
Ravda to urocze miejsce w Bułgarii byłem 2 razy w tej miejscowosci no super sprawa ,taka uwaga aby chodzic takze w boczne uliczki a nie tylko trzymac sie głownych ulic jest duzo taniej własnie w tych uliczkach gdzie ludzi mniej morzez super ciepłe czyste i nie ma porównywac naszego zimnego zagnojonego morza gdzie ceny siegaja cen karaibów porazka

polecam wiec Ravde i Morze czarne nie mam zadnego interesu w tym aby pisac nieprawde poprostu trzeba jechac i samemu ocenic ,a a bardzo tani jest wynajem np apartamentu w którym ja byłem 2 pok.klima,tv,wifi 5 osób na 2 tyg zapłaciłem 1600 zł wiec niech kazdy oceni czy jest drogo jaby kogos interesowało podam tel do goscia który wynajmuje w paru miejscach w Bułgarii email bogdan03@tlen.pl
IP: 83.22.31.38
Bodzio
Gość
Sychu napisał
A jak jest z opłatami jadąc autem? Czy oprócz winiet są jakieś bramki czy coś w tym stylu? Z góry dzięki i pozdrawiam.

Jezeli pojedziesz przez Serbie sa 3 opłaty na bramkach w sumie jak dobrze pamietam 12 euro
Bodzio
Gość
Aro napisał
Sychu napisał

Minimum 20 godz :P

Z Krakowa jechałem ale z paroma postojami z 5 postoi 20 godz WSZYSTKO ZALEZY TAKZE W JAKIM OKRESIE JEDZIESZ GDYZ W WYSOKIM SEZONIE na przejsciach granicznych Wegry Serbia i Serbia Bułgaria mozesz postac
sychu
Gość
Dzięki za odpowiedź, ja będę ze śląska jechał właśnie na początku sierpnia i obawiam się, że to właśnie ten Wysoki Sezon może być... ale niestety nic z tym nie zrobię, odstoje ile trzeba. Pozdrawiam.
sychu
Gość
A jeszcze jedno, na Serbię w okresie wakacyjnym starczy wyłącznie dowód prawda? Bo wyczytałem gdzieś, że mają coś podpisane że można przejechać na dowód.
edyta317
Gość
sychu napisał
A jeszcze jedno, na Serbię w okresie wakacyjnym starczy wyłącznie dowód prawda? Bo wyczytałem gdzieś, że mają coś podpisane że można przejechać na dowód.

Ja jechałam przez Serbię w czerwcu i wystarczył dowód.
IP: 193.19.167.134
sychu
Gość
Dzięki, a na 10 dni ile by trzeba brac euro zywiac sie na miescie? Ktos posiada moze zdjecie menu lub czegos z restauracji? Wiem ze glupie pytanie ale kogos zapytac lepiej.
wczasowiczka
Gość
Witam.
Jadę do Bułgarii 14.08.2014 z biura Viktoria Travel. Miała być Rawda,ale zmienili na Słoneczny Brzeg. Czy jedzie ktoś może z okolic Łodzi ??
IP: 194.150.251.132

Strona: « < ... 175 176 177 178 179 180 >

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij