W miesiącu marcu b.r. podpisałem umowę z Biurem Podróży MAESTRAL Tour Operator sp. z o. o w Katowicach, ul. Stawowa 7. Dotyczyła ona wczasów w Antibes we Francji w okresie od 02.08 do 16.08.2008 r. 26 marca zgodnie z umową wpłaciłem zaliczkę w wysokości 30% ceny. 01 lipca również w terminie umownym wpłaciłem resztę kwoty. Czekałem na voucher, kilkakrotnie interweniując telefonicznie w biurze podróży. Voucher otrzymałem 25 lipca, ale bez polisy ubezpieczeniowej, a ubezpieczenie było zawarte w cenie imprezy. Podczas rozmów z pracownikiem biura P. Krzysztofem Bukowcem wyczułem w jego głosie niepewność. W związku z powyższym wykonałem telefon do biura francuskiego wskazanego na voucherze. Dowiedziałem się, że nie ma dla mnie żadnej rezerwacji, więc voucher był wystawiony bez pokrycia. Maestral nie przesłał do biura francuskiego ani złotówki z mojej wpłaty. Zażądałem od biura polskiego wyjaśnień. Tłumaczono mi mętnie, że biuro francuskie przyjęło zbyt wiele rezerwacji itp.W konsekwencji Maestral zaproponował mi 31.lipca wyjazd do Francji, z tym że opłatę za mobil home powinienem uiścić na miejscu we Francji.
Obiecywali mi że tego samego dnia tj. 31 lipca do godz. 11.00 zwrócą mi moje pieniądze. Nie zgodziłem się na taką propozycję, co okazało się słuszne, gdyż zwrotu pieniędzy nie było. Musiałbym więc zapłacić po raz drugi nie wiedząc kiedy otrzymam zwrot gotówki. Ponieważ Maestral zmienił warunki umowy 01.sierpnia wysłałem pisemną rezygnację z umowy i zażądałem zwrotu gotówki w terminie 7 dni zgodnie z postanowieniami Warunków uczestnictwa, które są dostępne na stronie internetowej biura Maestral. 02 sierpnia biuro zwróciło mi część kwoty niecałe 50%. 07 sierpnia minął termin zwrotu reszty pieniędzy, ale ich nie otrzymałem. Właściciel biura P. Bogusław Kasperek nie odbiera moich telefonów ani e-mali, pracownicy nic nie wiedzą i nie mogę uzyskać informacji kiedy i jak będzie załatwiona moja sprawa.
UWAGA!!! Oszust MAESTRAL Katowice
Strona: 1
Autor | Treść |
---|---|
#1 17:11, 18.08.2008
|
|
Użytkownik
|
IP: 213.199.219.146
|
bolek
|
#2 18:43, 14.04.2009
|
Gość |
To jakieś pomówienie - Maestral nigdy nie miał w swojej ofercie wyjazdów do Francji. Od wielu lat specjalizują się w wyjazdach do Chorwacji i Czarnogóry. Zwiedziłem z rodziną prawie całą chorwację, byłem za pośrednictwem tego biura 8 razy za granicą i gorąco polecam wszystkim. Wiedzą co robią i ufam im w 100% Pozdrawiam wszystkich klientów Maestrala IP: 83.14.135.38
|
gregnn
|
#3 20:46, 14.04.2009
|
Gość |
To wejdź na ich stronę i przeczytaj ich ofertę, jeśli oczywiście potrafisz, jeśli nie to idź do szkoły IP: 83.26.60.104
|
Strona: 1
Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie