» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » czy OIS to naprawde studenckie biuro?

czy OIS to naprawde studenckie biuro?

Strona: < 1 2 3 >

Autor Treść
gość
Gość
zosia22 napisał
Mam dla was ciekawą ofertę biura Go FUN. Oni też są typowym biurem turystycznym organizujacym wyjazdy wakacyjne dla MŁODYCH LUDZI więc jeśli czujecie sie młodzi duchem to skorzystajcie ich ofert i poprostu zajrzjcie na ich stronkę: www.gofun.pl. POlecam.Narka

czym sie rozni gofun od oisu skoro ois jest jego wlascicielem...? czy to nie przypadkiem nowa marka tych samych ludzi bo tamta ma juz masakryczna opinie?
moze ktos sie da nabrac... powodzenia
IP: 83.6.35.171
mac
Gość
mysle czy by nie jechac do Chorwacji z gofun
był tam ktoś teraz?
prosze o info wmiare szybko
czy raczej dać sobie spokój bo z tego co widzę to lipa
IP: 217.96.80.3
gaga
Gość
Witaj! Bylam Na Krymie w tym roku, choc wybralam Jalte to powiem, ze nie masz sie czego obawiac. W Saky na pewno beda ciekawi i mlodzi ludzie, bo w czasie podrozy ich poznalam. Maja tam ponoc piekne plaze, dobre warunki i o wiele, wiele taniej niz w Jalcie. POza tym macie tam do dyspozycji prysznice(chyba w kazdym domku), a u nas no niestety..1 prysznic na caly 4-pietrowy hotel...a w dodatku otwarty w wyznaczonych przez hotel godzinach....ale mimo to, zabawa swietna...ludzie na tych wyjazdach sa naprawde ok (poza rezydentka Sylwia z Krakowa z biura Czajka, gdyz to totalna ofiara losu i takiej szczerze mowiac nikomu nie zycze:-(..
Uwazaj w sklepach, bo w Jałcie oszukiwali na kazdym kroku.
Pogoda piekna, widoki urocze, wiele wycieczek, a i sama podróż to jedna wielka impreza( ktora zawsze pozostanie w pamieci:-)))
Niczego sie nie obawiaj, tylko pakuj plecak i ruszaj do tego ciekawego, choc czasem zadziwiajaco zacofanego kraju... Mysle, ze warto poczuc ten klimat!! Moje kumpele tez wyruszaja 17 wrzesnia tyle, ze do Jałty, ale pewnie i tak sie wszyscy zintegrujecie, bo tak to jest z ta dluga, ale jakze niesamowita podróża!! Baw sie dobrze!
IP: 87.207.9.167
saset
Gość
hej
byłam z nimi na sylwestrze w Pradze ... nie polecam ... zima ślisko daleka podróż, a w autokarze nie było toalety ... autokar przypominał zwykły PKS. Na miejscu zostaliśmy pozostawieni sami sobie. Zamiast obiecanego hotelu był akademik z dziurawymi prześcieradłami i nie zamykającymi się drzwiami do spólnej łazienki. Lepiej zainwestować, dopłacić i miło spędzić czas z innym biurem podróży.
Pozdrawiam
IP: 85.193.248.198
saset
Gość
hej
byłam z nimi (OIS) na sylwestrze w Pradze ... nie polecam ... zima ślisko daleka podróż, a w autokarze nie było toalety ... autokar przypominał zwykły PKS. Na miejscu zostaliśmy pozostawieni sami sobie. Zamiast obiecanego hotelu był akademik z dziurawymi prześcieradłami i nie zamykającymi się drzwiami do spólnej łazienki. Lepiej zainwestować, dopłacić i miło spędzić czas z innym biurem podróży.
Pozdrawiam
IP: 85.193.248.198
sanders
Gość
Byłam na Słowacji wyjazd i zabawa I klas ludzie naprawde extra ..pozatym codzienny dowóż autokarami na stoki...w tym roku wybieram się w Alpy...a to wszystko naprawde tanio..koledze poleciłam pojechał do Bułgarii mówi że było bajecznie...bez żadnych komlikacji...nie słuchajcie ludzi jak ktoś liczył na jakis megawypas to dlaczego sobie nie wykupi all inclusive w Orbisie ??
IP: 81.15.130.81
ihahahaha
Gość
witam!bylam w tym roku z chlopakiem w chorwacji z ois i jestesmy bardzo zadowoleni,wszystko zgadzalo sie z opisem w necie,lacznie z wygladem pokoi itp a nawet bylo lepiej bo za te pieniadze nie oczekiwalismy tak fajnych warunkow.biuro ma problem z organizacja transportu-to fakt ale szczerze mowiac i tak nie przecmilo to naszych wrazen z pobytu.mysle ze jeszcze skorzystamy z ich ofert bo sa naprawde kuszace;)a co do wieku to ludzie mlodzi,19-32 lata,barzdo fajny przedzial wiekowy,ludzie ktorzy lubia sie bawic i zwiedzac;)goraco pozdrawiam!
IP: 83.7.99.243
Kakatka
Gość
Krym IX 2008 Saki
Beznadzieja, żenada, ludzie biuro zarabia na Was 100%.
Żeruja na ludziach, którzy nie znają języka, nie są w stanie niczego załatwić.
Pilot na wycieczkach wie tyle, co przeczyta w przewodniku 10 min. wcześniej.
Warunki mieszkanle - masakra. Wszystko się rozlatuje, śmierdzi.
Ludzie byli zamykani w klitkach 3 na 3 bez okna!!!
Pierwszego dnia każą się zapisywać na wycieczki fakultatywne, bo już dugiego okazuje sie, że wypisać się nie można.
A kupując bogatą ofertę na miejscu płacimy 3 razy mniej.
Autokar to Lwowa tak ciasny, że opira się podbródek na własnym kolanie.

Wyjazdy tylko dla alkoholików lub ludzi, którzy znaja język i maja umiejętności, by zorganizować sobie samodzielnie zwiedzanie.
Przy wyjeździe do Lwowa jesteście ze swoim bagażem zostawieni sami sobie na całą noc.
Totalna dezorganizacjia, dezinformacja.

Pilot tylko rozkłada ręce....
IP: 83.15.213.10
kasia
Gość
koszmar koszmar koszmar. w ubieglym roku w lutym z paczka znajomych postanowilismy z tym biurem wyjechac do wloch na desce. mielismy jechac do Solden ktore zapowiadalo sie na niezla miejscowke na snowboard, jednak na miejscu okazalo sie ze dotarlismy do Sulden zajebistej wiochy zabitej dechami z dwoma trasami na krzyz, dla rodzin z dziecmi i emerytow; ) wiecej dodawac chyba nie musze. powaznie przemyslcie decyzje o wyjezdzie.
IP: 212.180.168.60
masz
Gość
Własnie wróciłem z wyjazdu z ty m biurem
Koszyce -Przepiękne miasto czeka na Ciebie - Super Studencki Sylwester - 27.12.2008 - 2.01.2009 ! Sylwestrowy HIT ! Już od 477 cena z balem sylwestrowym i wyżywieniem !!!

kilka faktów

1. w dniu wyajzdu dostałem nie podpisany sms ze wyjazd jest przesunięty z 27.12.2008 na 28.12.2008. Sms był nie podpisany. Mimo telefonicznych próśb o przesłanie tej informacji mailem z podpisem kto jest nadwcą i że za wszystko dopowaida biuro ois a nie np. Krystyna z gazowni.

I Podróż

1. na 30 minut przed planowanym odjazdem kierowcy nie wiedzieli gdzie jada poza tym że to będzie Słowacja. Autokary były nie oznaczone, był bałagan na parkingu było z 50 autobusów, godzina odjazdu przesunęła sie o 1 godzinę

2.Podróż z warszawy do Koszyc trwała 13 godzin z czego kierowcy 3 godziny bładzili po koszycach w poszukiwaniu internatu w którym byliśmy zakwaterowani, niestey ani kierowca ani "pseudo" pilot nie miał mapy

3. Pilot zupełnie nie przygotowany do wyjazdu, i bardzo nie odpowiedzialny. W lublinie jeden student około 60 lat:) był tak pijany ze na postoju rozbił sobie głowe o krawęznik, pilot zamiast wezwać karetkę , nakleiła mu plaster i wsadziła na siłe do autobusu, gdzie ów 60 letni student przewrócił się drugi raz. dopiero po interwencji psazerów ów pani Kasia ( pilot) zadawniła po karetkę.

4. W ośrodku zamiast godzin rannych bylis o 15, trase która powinno sie przejechac w max 11 godzin ( tyle wracaliśmy) jechalismy noca 16 godzin!!!

II. Noclegi

W tej cenie DM kosice myślę ze było okej. ciepło, ciepła woda, czysta poscielmiła obsługa

III. Posiłki

Bardzo kiepskie, ale czego wymagac za te pieniądze. To co ze śniadania zostało zostało podane w innej formie na kolacje.

IV. Piloci i rezydent

Oj tutaj można się rozpisać.

Na 3 autokary na miejscu był jeden pilot. Pozostali wrócili następnego dnia. cała funkcja pilota podczas podroży skupiła się na zebraniu kaucji zwrotnej w autokarze.
Na miejscu nie było rezydenta, którego opieka była zapewniona w ofercie. osoba która została z czetnikami ciągle narzekała na biuro, proszac by nie wiązać jej z OIS. Żaliła się, że została sama na 120 osobb, nic nie wie i ze nie ma kontaktu z biurem, ze biuro ją równiez oszukało. Nie można było sie dowiedziec o podstawowe sprawy takie jak nap. numer ubezpieczenia które bylo w cenie wyjazdu.
Sama powiedział że kaucji nie będzie oddawać bo biuro jej zakazało, i ze te pieniądze będą przelewane na konta, sugerując że stracimy te pieniądze, ale ona jako jedyna sprawiedliwa z ois odda je nam. Budziła nie pokój i siała zamęt na całym wyjeździe. Krytykując firmę dla której pracuje tworzyła atmosferę zamieszania i ogólnego bałaganu. Wszystko zganiała na brak rezydenta. Nie którym osobą oddała wcześniej kaucję, pod warunkiem ze nie porusza tej sprawy kaucji np. przy śniadaniu.
W drodze powrotnej w żadnym z autokarów nie bylo pilota, kierowca na wąłsną rękę sprawdzał czy jadą wszyscy.

V. Dowożenie na stoki
Dowóz na stok wyglądał tak, ze kierowcy bładziłi po kilka godzin po wioska wokół Koszyc pytając staruszek i meneli jak dojechać do ośrodków. Pilotów oczywiście nie było. tak straciliśmy pierwszy dzień naszego wyjazdu. Na stok oddalony o 20 km od Koszyc jechaliśmy 3 h

VI. Sylwester

Część osob płaciła dodatkowe pieniadze za "bal sylwestrowy", ja kupiłem go promocji gratis do wyjazdu, wiec pretensji nie mam. Jednak w ofercie miał być szampan na pare - a co sie okazalo tuz przed imprezą szampanów nie byłow, w konsekwencji osoby które jeszcze ufały OIS zostały bez szampana.
"Gorące posiłki"- to była kolacja przesunnieta z godizny 18 na 20
"Bogato zastawiony stół szwedzki" tak było napisane w ofercie a co było, stoliki 8 osobowe na których stały 3 butelki najtańszej wody gazowane ( typu "tesko"), i rogaliki z makiem po za tym ładne kieliszki z tanim winem i chyba to wszystko.
dyskoteka z dj, no coś za co Ois chyba nie odpowiadał bo chłopaki z e Słowacji nawet pościągali na komputer polskie kawałki. tutaj nie mam zastrzeżeń.

VII. Rozliczanie kaucji zwrotnej
Kaucja miał obejmować straty wyzdzone przez uczestnika wyjazdu, niestety na koniec została jednak zastosowana odpowiedzialność zbiorowa i kazdemu zkaucji odliczono po 4 zl. osoby ktore zaś odzyskaly kaucje wcześniej proszono o wpłatę 4 zl za zniszczone gaśnice, stszac ze jesli pieniadze nie będą dane autobusy nie odjadą.

PODSUMOWUJĄC

Totalny brak organizacji!!! Jeśli decydujesz sie jechac z tym biurem gdzie kolwiek licz tylko na siebie, bo stracisz duzo czasu i nerwów biorać udział w "atrakcjach" oferowanych przez biuro.

Jeśli ktoś będzie składał reklamacje posiadamy oświadczenie pilota ze na tym wyjeżdzie nie było rezydenta.
IP: 85.222.8.179
ola
Gość
sanders napisał
Byłam na Słowacji wyjazd i zabawa I klas ludzie naprawde extra ..pozatym codzienny dowóż autokarami na stoki...w tym roku wybieram się w Alpy...a to wszystko naprawde tanio..koledze poleciłam pojechał do Bułgarii mówi że było bajecznie...bez żadnych komlikacji...nie słuchajcie ludzi jak ktoś liczył na jakis megawypas to dlaczego sobie nie wykupi all inclusive w Orbisie ??

wlasnie wrocilam z sylwestra z ois przed wyjazem zaznajomilam sie z bardzo negatywnymi opiniami o ois amimo to zdecydowalam sie pojechac bo tez myslalam ze ludzie wymagaja za duzo za tak niską cee i co???
MEGA żAłUJę!!!!!LUDZIE TRAKTUJCIE NA SERIO NEGATYWNE OPISY NA FORUM!TO WSZYSTKO PRAWDA!nie liczylam na mega wypas chcialam tylko miec pewnosc ze bede dowieziona na stok, ze z niego wroce..tej pewnosci absolutnie miec nie moglam!do mojego pensjonatu zostalam podrzucona autkoarem ktorego pilot stwierdzil ze nie bedzie specjalnie po mnie przyjezdzal na stok i ze bede jezdzic na stok z ludzmi ktorzy dojada do mojego pensjonatu. jednak gdy dojechal autokar z innym pilotem ten stweirdzil ze nie ma dla mnie miejsca w autokarze i ze ze trudnoi-na stoki nie nede dowozoan on nic na to nie poradzi!!! koniec konców skonczylo sie W MOIM PRZYPADKU ok bo wrabalam sie na sile do autkoaru i okazalo sie ze ktos nie jedzie na narty i miejwsce ewentualnie sie znalazlo ale co sie nastresowalam kazdego dnia czy pojade na stok czy zostane w pokoju to szok!czterech chlopoakow z mojego pensjoinatu nie mialotyle szczescia iwdrugi dzien nie zostali w ogole dowiezieni na stok!A TO BYLO ZAGWARANTOWANE W CENIE!
cyz to jest megawypas????
IP: 62.21.7.180
KTOŚ
Gość
Zadko kiedy dopisuje opinie, ale po wyjeździe z OIS stwierdziłam ze musze to zrobić by ostrzec was przed tym biurem. Nie bylo osoby która by miała wszystko załatwione od poczatku do końca. Przyjechalismy na miejsce wypoczynku okazała sie ze hotel jest zamknięty, nikt nie odbierał tel. Jednej dziewczyny wogóle zapomniano wziąć z Polski. NIe polecam Nie polecam !!!!!!!!!!!!!!!!! Oszuści którzy prawnie jak najbardziej sie wywiną , bo liczy sie tlyko dla nich wpłacona kasa, dalej nic ich juz nie interesuje!!!!!! OSI - OSZUSTWO MAKSYMALNE!!!!!!
IP: 83.18.93.203
efka1983
Gość
OIS to porazka.. wrocilam wczoraj z sylwka na slowacji ... masakra .cos strasznego ,,pomimo tego ze zaplacilismy za dojazd wrocilismy pociagiem bo nie bylo autokaru ktory by nas odwiozl do naszego miasta wiec dodatkowe 50 zl w plecy , ponadto arogancja, brajk organizacji nie wiedza i klamstwo zamaist 5 dni na stoku spedzilismy 3 :( jest mi strasznie glupio ze dalalm sie podobnie jak pozostali uczestnicy nabrac na takie g.....nie jedzcie z NImi ....jesli nie chhecie osiwiec ze zmartwien
IP: 79.184.152.9
ania
Gość
OIS TO ZŁODZIEJE I OSZYUŚCI!!!! NIE DAJCIE SIE NABRAC MY WROCILISMY Z SYLWKA W RUZOMBEROKU CO ZA KLAMCY.OSRODEK SMIERDZACY I BRUDNY DOSTALAM JUZ 14 MAILI OD OSOB KTORE SA POSZKODOWANE !!!!!WYCOFAJCIE KASE JESLI JESZCZE MOZECIE!!!!!!!!!
IP: 83.6.213.140
ania
Gość
NISKA CENA TO JEDNO ALE PLACI SIE ZA MIEJSCE A MY NAWET NIE MIELISMY GDZIE SPAC!!!! BARTOSZ OLSZEWSKI NIE ODBIERAL TELEFONU DZIEWCZYNA ZLAMALA REKE I NIE MIALA UBEZPEICZENIA!!!! A ON ODEBRAL I POWIEDZIAL ZE JE OBIAD I WYLACZYL KOMA !!! ZLODZIEJE I OSZUSCI!!!!!!!!!!!
IP: 83.6.213.140
Paulina
Gość
Nigdy więcej z O.I.S. Brak organizacji, totalny bałagan, rezydent do kitu jakby pierwszy raz pełnił tą funkcję, wszystko po najniższych kosztach. Ja byłam w miejscowości Vazec, biuro oszczędzało na wszystkim a pokoje całkowicie inne niż na stronie internetowej- niczym z lat 70-tych. Poza tym nawet dowóz na stoki nie mógł wypalić o umówionej porze bo oczywiście polskie autokary to stare gruchoty. Nigdy więcej O.I.S :evil:
IP: 77.113.118.228
aurorka
Gość
Kto jest niezadowolony z wyjazdu Sylwestrowego 2008/09 z biura OIS odsyłam na to forum, ale do tematu "/topic-317.html", może i Ty dołączysz do naszej wspólnej zbiorowej skargi?
IP: 83.21.45.196
ola
Gość
ja sie niestety musze pod tym wszystkim podpisać, dojazd z Poznania na słowację zajął mi 18 godzin, myślałam że już gorzej byc nie może a jednak sie myliłam, w drodze powrotnej mieliśmy awarię autobusu w szczerym polu, potem okazało sie że autobus na który miałam sie przesiąść w Katowicach wcale na mnie nie czeka, tak więc całą noc spędziłam w zatłoczonym pociągu relacji Przemyśl-Szczecin, padł kolejny rekord: 20 godzin zajął mi powrót do domu!!!!!!!!!!!!!! oczywiście bilet kupiłam sobie sama, ale najbardziej tragiczny jest fakt że całą drogę czyli te wspomniane 16 godzin prowadził jeden kierowca!!! no i jeszcze jedzenie za które ściągnęli od nas dodatkową opłatę bo niespodziewanie w ofercie pojawił sie zapis że akurat w naszym pensjonacie wyżywienia nie ma!!! skandal, przecież oferty nie zmienia sie tak w międzyczasie, Ci którzy zapisali sie wcześniej i nie dostrzegli póżniejszej wzmianki i tak to jedzenie mieli!!! no i gdze tu uczciwość??
IP: 79.184.90.42
K_O_T_E_K
Gość
OIS = porazka organizacyjna! oszusci i zlodzieje! wyludzacze kaucji!!
IP: 193.0.96.15
Marta
Gość
Również pod tym wszystkim się podpisuje...
To biuro to poprostu tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
LUDZIE NIE WYJAŻDŻAJCIE Z NIMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Po pierwsze wyjazd miał się odbyć o 2:00 w nocy, natomiast autokar przyjechał po 5 z Warszawy, ponieważ stał ok. 2 h. w polu albowiem się zepsuł. Jeden z pasażerów wysiadł i powiedział że póki Policja nie sprawdzi autokaru to on nie będzie ryzykował swojego życia i znajomych. Więc czekaliśmy jeszcze ok. 1 h. w środku mroźnej nocy. Przyjechała policja no i dopuściła autokar do ruchu, czyli z Łodzi wyjechaliśmy zamiast o 2:00 to 6:00 rano!!! Ale to nie wszystko, po jakiś 2 h. jazdy wysiadło w autokarze ogrzewanie i czym dalej jechaliśmy w góry to było tak potwornie zimno że to jakaś masakra. Ale i tak najgorsze było przed nami, bo po bardzo ale to bardzo długiej i okropnie zimnej podróży jak dojechaliśmy pod jeden z hoteli, w którym miały się zatrzymać 4 osoby-co się okazało, nie mają pokoi (zaznaczam że to były apartamenty).NASZ PILOT PAWEŁ TO MASAKRA!!! Pojęcia nie miał o niczym, więc ubłagaliśmy kierowcę żeby ruszył w poszukiwaniu naszych hoteli bo jeszcze trochę to byśmy tam pozamarzali... A co się stało drzwi podmarzły i się nie zamykały. Jeden z pasażerów stał żeby je trzymać, a jego dziewczyna opakowaniem od płyty CD skrobała kierowcy szybę, bo autokar od środka zamarzał. Jak już na własną rękę znaleźliśmy swój hotel pytając ludzi, to sami z umowami i dowodami poszliśmy się zakwaterować (na szczęście był opłacony), ponieważ nasz nic nie wiedzący pilot został z tymi 4 osobami w poprzednim hotelu. KOSZMAR!!!
DODAM ŻE JEDYNĄ NAJBARDZIEJ ZORGANIZOWANĄ OSOBĄ W TEJ CAŁEJ IMPREZIE TO BYŁ BIEDNY KIEROWCA, KTÓRY NAWET NIE BYŁ ZATRUDNIONY PRZEZ TO FATALNE BIURO, TYLKO PRZEZ SWOJĄ FIRMĘ-GDYBY NIE ON TO NAPEWNO BYŚMY NIE DOJECHALI ZA DALEKO. NA KAŻDYM POSTOJU ROBIŁ WSZYSTKO CO MÓGŁ, GRZEBAŁ DŁUBAŁ I DZIĘKI NIEMU DOJECHALIŚMY SZCZĘŚLIWIE... BO PRZECIEŻ PILOT NAWET NIE WIEDZIAŁ GDZIE ZADZWONIĆ PO NOWY AUTOKAR!!! TRAGEDIA!!!
Pobyt minął i nie ma na co narzekać, ale jak przyszedł czas powrotu to oczywiście wracaliśmy tym samym autokarem, ale nasz kierowca zrobił na szczęście ogrzewanie.
Wszystko było super już prawie w domu i co się stało autokar się zaczął zapowietrzać i koniec jazdy. Rozkraczył się raz w polu, później na środku skrzyżowania, KOSZMAR!!!!
Kierowca robił co mógł i chwała mu za to bo przynajmniej część osób ledwo dowiózł pod Rzgów pod Łodzią. Tam wysiedliśmy i zamiast z DWORCA to byliśmy odbierani ze Stacji Benzynowej.
My z Łodzi to jeszcze bo prawie w domu, ale Ci z Warszawy to szczerze pojęcia nie mam jak powracali do domu, bo napewno nie tym autokarem, chyba że kierowca dokonał jakiegoś cudu...

TO BRZMI JAK JAKAŚ BAJKA, ALE WIERZCIE MI ŻE NIE-PRZEKONAŁAM SIĘ NA WŁASNEJ SKÓRZE I NAPRAWDĘ NIE POLECAM TEGO BIURA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
IP: 83.10.246.33
gosc
Gość
wspolczuje osobom z autokaru 30. Mieliscie niezle jazdy :/ Ale z tego co wiem pare osob od was jezdzilo chyba autokarem 31 podczas pobytu.

1. Gdy trzeba zalatwic drugi autokar dzwonimy do przewoznika. Dla osob z waszego autokaru z tego co wiem byl zalatwiony autokar z radomia ktory zalatwiala ekipa z autokaru 31 ( bo do nich dotarla info o awarii waszego ) ale przewoznik nei mogl dogadac sie z pilotem :/
IP: 89.76.189.2
ddd
Gość
Uwaga to są oszuści!!!
IP: 83.8.63.188
sss
Gość
uwaga to oszusci!!!!
IP: 89.79.61.135
sour
Gość
Czy naprawde nikt nie zauwazyl ze wszystkie pozytywne posty wychodza z jednego IP ??? Bylem z nimi w Alpach - fatalna organizacja+ brak rekompensaty za 48 godzin w autokarze
IP: 80.53.138.202
Sakowski Robert
Gość
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=73916139
IP: 89.171.9.10

Strona: < 1 2 3 >

Forum turystyczne » czy OIS to naprawde studenckie biuro?

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij