» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » wakacje 2010

wakacje 2010

Strona: 1 2 >

Autor Treść
Użytkownik
Witam, chce w tym roku z moim narzeczonym wybrać sie w końcu
na wakacje za granicę. Czy możecie polecić mi jakieś biura podróży?
I może na które biura powinnam uważać? Biorę pod uwagę kierunki takie jak Grecja, Turcja czy Bułgaria :)
IP: 83.30.185.138
Tomek
Gość
Hej. Jeśli chodzi o cenę to polecam biuro "OK Services". Za naprawdę małe pieniądze, można spędzić przyjemny urlop. Byłem z tym biurem dwukrotnie: raz w Grecji (Paralia), raz w Bułgarii (Ravda). Koszt takich wczasów wahał się w cenie 800-900 zł (10 noclegów, pełny sezon). Minusem był transport autokarem. Z tego co wiem, Bułgaria samolotem wychodzi dość drogo, podobnie jak Grecja. Więc jeśli chcesz lecieć samolotem, najtaniej wychodzi Tunezja, Egipt i Turcja. Jeśli natomiast potrafisz się przemęczyć kilkanaście godzin w autokarze to najbardziej kalkuluje się Grecja i Bułgaria. Z tych dwóch kierunków, lepiej wspominam Grecję (ze względu na jedzenie, klimat, imprezy). Bułgaria z kolei jest tańsza (można zjeść smaczny obiad za 10 zł, wypić piwko za 3 zł). Jeśli masz jakieś konkretne pytania, to wal śmiało
IP: 83.30.23.9
Użytkownik
dzięki za pomoc :)
szczerze mówiąc to chyba wolalabym podroż samolotem, czy ktoś może mi jeszcze jakieś biura podrózy doradzić albo odradzić? wiem że teraz Itaka ma jakieś promocje urodzinowe co o tym myślicie?Nie wiem też czy lepiej sobie wziąść all inclusive czy jakąś uboższą wersje się bardziej opłaci?Co jeszcze powinnam wiedzieć nim wybiore jakies konkretne biuro?
IP: 83.28.181.7
olek
Gość
witam! w zeszłym roku byłem w Turcji...samolot...all inclusive itp! fajny hotel...basen...morze...! ceny były bardzo korzystne przy rezerwacji we wrzesniu 2008 /rok wczesniej/ euro bylo po 3.40...potem nieco wzrosło ...a nawet bardzo ale była gwarancja ceny wiec wczasy były "za darmo"/4tys 2+1/! w tym roku dla porównaia za to samo ok 1000zł drozej na osobę. Turcja ładna /alanya/ duzo atrakcji...kto co woli oczywiscie!
zdecydowanie all inclusive...ceny na miescie sa wysokie w barach i dyskotekach to juz nawet nie mówie...piwo ok 16-18 zł /zalezy od baru i kursu euro oczywiscie/ w turcji jest wszystko "mniej wiecej" czyli nic nie ma okreslonego z góry...nie ma godzin jazdy autobusów...przystanków...cen biletów...taxi kosztuje: cena kierowcy-50% targowania sie... kto potrafio sie targowac to ma pole do popisu...nawet i 70% mozna! i tak ze wszystkim!
kebab lepszy w polsce! /przynajmniej dla mnie...choc znawca nie jestem/ biuro ellite travel z rybnika/czyzowic...polecam! miła obsługa...itp!
samolot dolecial i przyleciał! ;)
pozdrawiam...
IP: 195.238.164.10
Użytkownik
ooo super dzięki :) no własnie wydaje mi sie ze turcja bedzie odpowiednia pod wzgledem ceny bo grecja juz chyba drozej wychodzi...znacie może jakies stronki które by mi sie przydaly jeszcze? o turcji, grecji albo tez o biurach jakies porownania?i o co sie pytac w biurze przed zakupem wycieczki zeby sie nie nadziać...Czego sie wypytywać sprzedawcę?
IP: 83.28.181.7
olek
Gość
...wypytywac sie o wszystko szczególnie o to co wzbudza nasze podejrzenia...pułapek jest duzo...a najlepiej pogadac z ludzmi którzy byli juz na wczasach z danego biura...oni tego doswiadczyli wiec oni beda najlepiej zorientowani!!! turcja jest tansza od grecji zdecydowanie...to oczywiscie zalezy tez od wszystkiego...ale porównujac podobne standardy to grecja droższa! np 5 gwiazdek w turcji nie musi oznaczac 5 gwiazdek np w hiszpanii! czy grecji!...
IP: 195.238.164.10
Użytkownik
Dzięki jesteście bardzo pomocni :) Pradźcie mi jeszcze czy opłaca się kupować wycieczki z wyprzedzeniem np. teraz na sierpień? I czy warto przez Internet czy lepiej w konkretnym biurze na miejscu?a jeśli przez Internet to macie jakieś polecone może?Na co zwracać uwagę przy wyborze jak porównywać sklepy internetowe czy aukcje np. na allegro z wycieczkami żeby się nie nadziać
IP: 80.238.64.16
wiola
Gość
nika napisał
Witam, chce w tym roku z moim narzeczonym wybrać sie w końcu
na wakacje za granicę. Czy możecie polecić mi jakieś biura podróży?
I może na które biura powinnam uważać? Biorę pod uwagę kierunki takie jak Grecja, Turcja czy Bułgaria :)

Ja tez polecam tańsze biura podróży a wiem bo jeżdżę z takimi od kilku lat i choć słyszę różne opinie ,my jedziemy wypocząć .Zawsze rezerwujemy wcześniej poniewaz taniej nas to wychodzi ,nawet do kilkuset złotych.My jedziemy z Ok,services na wyspę alonissos ale mogę polecić też thassos . Zobaczcie ,to naprawdę piękne wyspy i na każdą kieszeń
IP: 83.7.177.44
Użytkownik
dziękuję :) Wiolu a możesz mi podać orientacyjne ceny waszej wycieczki minimum - maximum?I to jest na tydzień, dwa? Może ktoś jeszcze mógłby mi podpowiedzieć jak to wygląda cenowo, ktoś kto sie wybiera też w te strony - Grecja, Turcja.
Z góry dzięki za odpowiedzi!
IP: 83.30.185.142
Administrator
nika napisał
dziękuję :) Wiolu a możesz mi podać orientacyjne ceny waszej wycieczki minimum - maximum?I to jest na tydzień, dwa? Może ktoś jeszcze mógłby mi podpowiedzieć jak to wygląda cenowo, ktoś kto sie wybiera też w te strony - Grecja, Turcja.

Jeśli chodzi o oferty z OKservices na Alonissons i Thassos aktualne ceny i hotele dostępne są tutaj:
http://www.travelway.pl/autokar/Wyspa-Thassos,1-49,23-1,1.html
http://www.travelway.pl/autokar/Wyspa-Alonnisos,1-669,23-1,1.html

Oferty autokarowe są zazwyczaj na 10 dni pobytu +2 dni dojazd. Oferty samolotowe to 7 lub 14 dni.
Do Turcji to już tylko opcja samolotem pozostaje.
IP: 83.30.140.153
Użytkownik
a jak to jest z tym zakupem przez Internet jest to bezpieczne?Czy mi raczej odradzacie?bo widzialam tez duzo tanich wycieczek w sklepach internetowych albo nawet na allegro, niektorzy to kupują ale ja jakos mam obawyy? jak sprawdzic taką oferte internetową? a moze kupujecie prze internet i mozecie mi cos polecic?
IP: 83.30.185.142
Administrator
Zasady rezerwacji przez internet wszędzie są podobne:
http://www.travelway.pl/jak_rezerwowac.html
IP: 79.191.238.124
Użytkownik
nika napisał

Proszę oto strona tej firmy z której jedziemy
http://www.okservices.pl/
Dodatkowo w kazdym mieście są pośrednicy dzięki którym mozna zakupic takie wakacje.My mieszkamy w Krakowie i znależlismy taki punkt u nas

My jedziemy w pięć osób na wyspę Alonnisos od 15-27 sierpnia.Dwoje dorosłych ,troje dzieci .i płacimy 3660 po upustach
« Ostatnio edytowane przez wiola, 15:30, 13.04.2010. »
IP: 83.9.137.246
Użytkownik
to faktycznie fajnie :) dziękuje Wiolu, chyba też się rozejrze za takim punktem. Super!
IP: 83.28.191.202
Użytkownik
wiola napisał
Dodatkowo w kazdym mieście są pośrednicy dzięki którym mozna zakupic takie wakacje.My mieszkamy w Krakowie i znależlismy taki punkt u nas

My jedziemy w pięć osób na wyspę Alonnisos od 15-27 sierpnia.Dwoje dorosłych ,troje dzieci .i płacimy 3660 po upustach

Czyli uważasz Wiolu że jednak bezpieczniej będzie skorzystać z formy tradycyjnej - z tego punktu niż kupować przez Internet?A jeśli mogę zapytać jeszcze o co pytasz sprzedawcę jak wybieracie wycieczki, bo ja sama nie wiem o co pytać, żeby później na miejscu sie nie rozczarować...Np nie wiem czy na miejscu można wykupić jakieś dodatkowe wycieczki?O co bym mogła jeszcze zapytać przed zakupem?
Użytkownik
nika napisał
[quote=wiola]

wiesz może więcej możesz do mnie na emaila
wioletta05@interia.eu
lub gadu 9692585
Nie mogę twierdzić że cos jest mniej bezpieczne lub bardziej ,ja jestem podejrzliwa jak większość Polaków i poza tym mam zawsze tysiące pytań a przez internet ich nie dostanę ,dlatego zawsze szukam do skutku.[/quote=nika]
« Ostatnio edytowane przez wiola, 19:27, 13.04.2010. »
Użytkownik
Ja znalazłam punkt w Krakowie ,tam wpłaciłam rezerwację ,dopytałam o szczegóły .przynajmniej nie musiałam jechać do Bielska :)
Użytkownik
ok dzięki spróbuje się u mnie rozejrzeć za tym punktem, a jak coś to się odezwe na maila lub gg :) ja też co do Internetu jestem podejrzliwa, wolałabym móc się wszystkiego dopytać twarzą w twarz...jeszcze raz dziękuje!
Użytkownik
jesli chodzi o wycieczki to lepiej poczekac z tym dopóki nie dojedziecie na miejsce i nie rozejrzycie się na miejscu.Moze sie okazac że będą tez organizowac inne polskie biura podróży w konkurencyjnej cenie a jesli znacie inne języki to już rewelacja :)
Na Alonnisos warto samemu zwiedzić tę wyspę lub wypozyczyc auto .Są autobusy i my mamy właśnie w taki sposób zamiar zwiedzić tą wyspę.
prosze oto link do fajnej pary która zwiedzała Grecję
http://www.lloretdemar.yoyo.pl/alonissos/index.htm
Użytkownik
Czy ktoś może zamieścił gdzieś swoje opinie o wycieczce na której był, o biurze podróży albo wspomnienia ze zdjęciami, tak jak już Wiola podała mi linka wcześniej? Prosiłabym o linka jeśli tak...
IP: 83.30.186.254
Użytkownik
Czy ktoś może mi jeszcze coś poradzić, bo jak na razie nie znalazłam w pobliżu mojego miejsca zamieszkania żadnego punktu, gdzie byłaby dostępna oferta ok service...a przez Internet jakoś się obawiam... Proszę o opinie, jakieś sugestie, może ktoś jeszcze coś polecić?
IP: 83.28.189.146
Użytkownik
Nika a gdzie mieszkasz ?? Podaj tylko miejscowość a ja wyszukam
IP: 83.7.202.19
Użytkownik
Już wczoraj znalazłam, jutro tam pojade :) ale dziękuje Wiolu bardzo mi pomagasz!
A ktoś jeszcze coś poleca, żebym mogła porównać oferty?
Bo jak na razie to co na Internecie wyszukałam mnie nie zadowala,
oprócz oferty poleconej przez Wiolę.
IP: 83.30.185.126
Grzegorz
Gość
:) :) Ja mogę polecić biuro Olimp Travel

Byłem rok temu w Hiszpanii i było super za nie dużo kasę a zwiedziłem Barcelonę , Wenecję i Gironę , jeśli nie straszne wam podróże długie to spoko a jak nie to są tam inne oferty , kierowcy super autobusy też postoje co 3-4 godz , zakupiłem przez internet jak koleżanka i bardzo dobry kontakt zaraz przysłali umowę z folderem z biura . A wczasy i Hiszpania piękne plus gratis miałem wejście na stadion Barcelony bo było małe 8) nieporozumienie i nie było jedzenia na wieczorze Hiszpańskim tylko wino , zakąski w postaci chrupek i orzeszków ale pokaz Flamenco choć nie gustuje w takich rodzajach rozrywek był bajer!! 8)
IP: 89.77.109.30
natalia1982
Gość
Powinnaś wiedzieć, że last minute do między innymi Grecji czy Turcji wyprzedaje teraz Itaka. Więc jest szansa nie tylko jechać na urlop, ale jeszcze zaoszczędzić parę złotych które można później wydać na miejscu a nie przepłacać za wakacje.
IP: 77.112.226.192

Strona: 1 2 >

Forum turystyczne » wakacje 2010

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij