Wakacje w Lagunie spędzałam parę lat z rzędu. W porównaniu z innymi lokalnymi ośrodkami tak w okolicy jak również w miejscowościach nadmorskich w których byłam (na które było mnie stać) Laguna wygląda super. Atrakcyjne położenie, miła obsługa (co do zasady), jedzenie bardzo dobre, wygodne łózka. Niemniej jednak byłabym nieszczerą gdybym nie wspomniała o pewnych kwestiach - pokoje na parterze wilgotne i nieciekawe, na pierwszym piętrze należy się wystrzegać jako, że sufit nie jest prawidłowo wygłuszony i słychać dokładnie każdy krok. Na piętrze drugim pokoje są pod tym względem pozbawione tego feleru niemniej jednak bardzo często sąsiedzi z dołu przychodzą upominać, żeby tak głośno nie chodzić... nawet położenie 2 walizek na podłodze spowodowało nieprzyjemną interwencję sąsiadów z dołu.. ale faktycznie mieszkając na piętrze pierwszym swego czasu miałam wrażenie, że stado słoni przebiega nad moją głową... Techniczny feler.
Jedzenie jest wyśmienite, ale właściwie parę razy zdarzały się masowe biegunki i wymioty osób odpoczywających w tym ośrodku. Stwierdzono, że to grypa żołądkowa, ale dziwnym jest to, że dosięgnęła ona tylko tego ośrodka. Były również wzmianki w lokalnej prasie o zatruciach w ośrodku (3 lata temu - od tego czasu nie śledziłam)
Byłam również świadkiem, gdy właściwie po sezonie Pani która odwiedzała Lagunę już 6 raz poprosiła panią czy mogłaby zostać w pokoju o 3 godziny dłużej z powodu godziny odjazdu pociągu (wieczorem). Pomimo, że ośrodek był w 1/2 pusty, pani stałym klientem z małym dzieckiem - zgoda została wyrazona jedynie o przedłużenie o 15 minut..
OWR LAguna w Mrzeżynie
Autor | Treść |
---|---|
Ewa
|
#26 14:38, 10.08.2012
|
Gość |
IP: 46.170.78.177
|
Ramirez
|
#27 18:51, 11.08.2012
|
Gość |
Jedzenie OK Basen Ok Dostęp do morza OK Pokój na pierwszym piętrze - masakra - pobudka 6:30 przez stado biegających słoni piętro wyżej Łazienka-śmierdząca IP: 188.147.244.65
|
Ania
|
#28 19:12, 18.08.2012
|
Gość |
Wlasnie wrocilismy z Laguny . Jesteśmy bardzo zadowoleni . Warunki bardzo dobre . Mamy dwoje dzieci 12 i 7 lat dzieci wróciły zachwycone , plac zabaw ; animacje , bal ; ognisko ; karaoke ; kręgle ; basen to wszystko mieliśmy zapewnione podczas turnusu. Jeżeli chodzi o wyżywienie bez zastrzeżeń wszystkiego pod dostatkiem ; każdy znajdzie coś dla siebie plaża bardzo ładna , 200 metrów od ośrodka , ośrodek czysciutki , zadbany, obsługa bardzo miła. Jedynym minusem są małe łazienki. Mimo wszystko bardzo gorąco wszystkim polecam, którzy się wybierają z dziećmi. Ania z Kielc IP: 46.169.221.118
|
Karola
|
#29 12:49, 30.08.2012
|
Gość |
Laguna jest świetnym miejscem dla dzieci, a rodzice odpoczywają......naprawdę.....ja swoje dzieci "sprzedałam" Pani ratownik.heheheh......a ona w ciągu 10 dni nauczyła je pływać-stworzyła "potwory wodne". Takiego profesjonalizmu i rzetelności jeszcze nie widziałam. mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie Pani Monika IP: 89.239.102.210
|
DOROTA
|
#30 20:59, 30.08.2012
|
Gość |
29.08.2012R.Wróciłam z wakacji,było ok,jedzenie super nie do przejedzenia i różne,pokoj do przyjęcia,łazienka też co dziennie sprzątane P.pokojowa sympatyczna z budynku B 2pięrto : ,animacja dla dzieci i animator bardzo wporządku,basen też oraz P. Monika bardzo sympatyczna, natomiast P.RATOWNIK mniej sympatyczny wrażenie moje było jak by pan był zakarę, nabasenie bardzo fajna była pani od AQUAAEROBIKU ORAZ NORDIC WALKINC,PANI ALA młoda dziewczyna zawsze uśmiechnięta zdowolona z tego co robi ,wakacje zaliczam za udane i nie wykluczam że tam wrócę za rok. IP: 37.31.21.179
|
Marzena
|
#31 18:45, 25.02.2013
|
Gość |
No i zarezerwowałam następne wakacje w Lagunie, rodzina po zeszłorocznych wakacjach nie daje mi spokoju-mąż : basen, wspaniałe jedzenie i sporty wodne a dzieci również basen i animacje dla dzieci, ja - oczywiście SPA. I super obsługa, miejsce gdzie można odpocząć pełna piersią i naładować baterie na kolejny rok. IP: 90.156.48.163
|
Gość
|
#32 09:21, 21.03.2013
|
Gość |
Ogólnie tak sobie....... są ładniejsze i tańsze ośrodki nad morzem. Jelitówka gości w Lagunie co roku i to jest wina brudu, a nie epidemii. Byłam świadkiem, jak po wyjęciu "kupy" z pływalni dla dzieci. Ratownik chciał zamknąć brodzik i spuścić wodę, na co się właściciel nie zgodził.hehehe i dzieci miło pływały......fuj............ IP: 79.191.145.188
|
Selo
|
#33 22:44, 22.07.2014
|
Gość |
Przyjechałem do OWR Laguna na weekend. Już na starcie doszło do zgrzytu. 2 tygodnie wcześniej, telefonicznie zarezerwowałem pokój 2 osobowy, na II piętrze od strony zachodniej. Przy meldunku, otrzymałem pokój na parterze od strony wschodniej (mocno zacieniony). Nie byłoby w tej sytuacji nic złego, gdyby pani recepcjonistka potrafiła wytłumaczyć mi, dlaczego tak się stało. Machnąłem ręką, bo to tylko 2 noclegi i poszedłem na parter. W następnym dniu, inna pani, sprawdziła w zeszycie rezerwacji i okazało się, że miałem wpisany pokój na II piętrze. Ona również nie potrafiła tego wyjaśnić. Mało tego, na kuponie (czy jak to nazwać - taki tekturowy kwadrat z cyferkami) był korektorem zamazany nr pokoju na II piętrze i wpisany nowy na parterze. Nie pisałbym o tym, ale pokój, w którym spędziłem 2 noce, był przepełniony stęchlizną i wilgocią, co wywołało u mnie kaszel i duszności. Podejrzewam, że ktoś ważniejszy przyjechał w tym samym czasie i ten pokój mi odebrał. Tak się nie robi, a jeśli już, to należy zapytać, czy się na taką zamianę godzę. Nawet nie zaproponowano mi jakiejś alternatywy albo rabatu. Ponadto, nie podobał mi się zakaz wynoszenia kanapki lub owoca z restauracji. Przy wyjściu z niej siedzi hersztbaba i nie wypuszcza nikogo z jedzeniem (nawet dzieci). Ściany w pokojach wyłożone jakimś pstrokatym materiałem czy tapetą, co przypomina poprzedni ustrój, łazienka bardzo mała, i prysznic jeszcze mniejszy. Dobre strony: jedzenie i uśmiechy na każdym kroku oraz ścianka wspinaczkowa na basenie. Więcej tam nie pojadę, bo nie chcę ponownie zostać oszukany, a w zamian otrzymać tylko ładny uśmiech recepcjonistki. IP: 95.108.123.102
|
Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie