Witam właśnie wróciłam z Czarnogóry. Była to objazdowa wycieczka po kraju więc mogę co nieco powiedzieć o noclegach różnych miejscach Jechaliśmy w ciemno i planowalismy po 1-2 noclegach w każdym miejscu.
Zaczęliśmy od gór w parku narodowym Durmitor. W Żabljaku zapłaciliśmy za bardzo fajnie wyposażony apartament 10EUR/os/noc. W drodze powrotnej 'nasz' apartament był już zajęty wieć przed godz 22 musieliśmy szukać czegoś innego-szybko nam się udało w takiej samej cenie i standardzie.
Pierwszy nocleg w Boce Kotorskiej wypadł nam w małej osadzie Strp niedaleko Perastu. Apartament nad samym morzem, świetnie wyposażony i fantastyczni gospodarze! Ponadto zasmakowaliśmy tu egzotyki tego kraju- kiwi pnące się nad głowami w ogrodzie, bananowiec, figi i pomarańcze za plecami sprawiły, że pokochaliśmy to miejsce. Tak nam się tam spodobało, że wzięliśmy sobie dodatkowy nocleg. Mam zdjęcia z tego miejsca więc jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę pisać
Następny przystanek-Budva. Ponieważ zbliżał się wieczór gdy przyjechaliśmy a nie przypuszczaliśmy, że znajdziemy coś w samym mieście pojechaliśmy kawałek za miasto. Po godzinnych poszukiwaniach udało się znaleźć apartament za 14EUR/os/noc. Domagał się już odświeżenia ale spełniał prawie wszystkie nasze wymagania więc byliśmy zadowoleni. Ponadto właściciel-amator rakiji był bardzo rozmowny przy kieliszeczku tego wybornego trunku i opowiedział nam parę ciekawych historii... Tam też zmieniliśmy plany i zostaliśmy na dodatkową noc ponieważ trafiła się nam okazja do nurkowania z profesjonalną grupą. Wrażenia -super!
Ostatni przystanek to Jezioro Szkoderskie a konkretnie Virpazar. Pokój dwuosobowy za 11EUR/noc. Również wymagający odświeżenia ale był nam potrzebny tylko do spania więc było ok.
Moje ogólne wrażenia z pobytu w tym kraju są jak najbardziej pozytywne!!! Krajobrazy przepiękne, ludzie bardzo przyjaźni i rozmowni i ceny jeszcze nie Chorwackie. Moim ulubionym miejscem była mała osada w Boce, wrócę tam jeszcze kiedyś na pewno...
Czrnogora: noclegi-moje wrażenia
Strona: 1
Autor | Treść |
---|---|
małpa
|
#1 10:33, 16.07.2010
|
Gość |
IP: 82.160.40.2
|
Isia
|
#2 16:27, 16.07.2010
|
Gość |
Witam, wybieramy się również na wycieczkę objazdową po Czarnogórze i też jedziemy w ciemno. Miałabym taką prośbę, czy pamiętasz może nazwy tych pensjonatów gdzie nocowaliście, adres albo jakieś namiary? Bo widzę, że ceny były naprawdę korzystne a może jakieś cenne wskazówki albo rady? IP: 95.171.197.54
|
małpa
|
#3 16:08, 17.07.2010
|
Gość |
Dzień dobry Tak jak napisałam w poście-po zwiedzeniu typowo turystycznych miejscowości typu Budva, Herceg Novi, Bar, Ulcinj wolę te mniejsze choć to oczywiście kwestia preferencji. Ja zamiast zgiełku, tłumu wolę ciszę Oczywiście trzeba się liczyć z tym, że duże miasta oferują więcej atrakcji. Aha, w samym Strpie nie ma plaży bo zniszczyło ją trzęsienie ziemi-najbliższa jest w Risan 3km dalej. Są tam tez sklepy i knajpki. pozdrawiam Jeśli się Państwo zdecydują na nocleg tam to proszę przekazać, że macie kontakt od marty) Co do innych miejsc-nie mam kontaktów. Jedynie w Żabljaku może Pani podejść do Agrobiznes Information- blondynka, która tam pracuje prowadzi wraz z rodziną pensjonat w którym też było super. Pytając o drogę należy pamiętać, żę 'pravo' to znaczy prosto a nie to co u nas. Na drogach jeździć bezpiecznie bo są naprawdę trudne odcinki ale Czarnogórcy się tym nie przejmują. powodzenia! IP: 77.237.6.142
|
Strona: 1
Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie