» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Grecja » Thassos z OK Service

Thassos z OK Service

Strona: 1

Autor Treść
Zawidziony
Gość
Wykupiliśmy wczasy na wyspie Thassos w biurze Ok service z Bielska -Białej . Sama podróż miała być taka piękna przelot samolotem z Katowic 2h do Salonik tam autokarem do portu ok. 1,5h i podróż promem 30 min.i w zasadzie tyle, dodałem do tego 1h jakby co i wyszło mi ,że na miejscu mielibyśmy być ok. godz. 20.00 tamtejszego czasu, ale tak się nie stało. Samolot przyleciał punktualnie ,autokar już stał w Salonikach no i z 1,5h jazdy autokarem do portu zrobiło się 3h, prom miał płynąc 30 minut płynął 45 min a następnie jazda po wyspie wynosiła 6 h co uczyniło ,że w hotelu byliśmy o 02.00 w nocy, jeszcze trochę a zaśpiewałbym „godzina piata minut 30 kiedy pobudka zagrała !!...”. Nikt nie był przygotowany na taki scenariusz więc wszyscy byliśmy wściekli ,głodni i spragnieni. Hotel 3 gwiazdkowy Green Velvet - omijajcie z daleka jeżeli liczycie na jakieś wygody. nie powiem plaża blisko widok z wspólnego balkonu na kawałek morza też jest ale jak wspomniałem z wspólnego na ,którym niektórzy spędzali czasem całe dnie i noce na libacjach a na danym piętrze jest 6 pokoi więc z wszystkimi nie ma co się kłócić tym bardziej ,że ludzie różnych narodowości w ten oto sposób mit o balkonach w pokojach pryska bo nie ma się w ogóle prywatności. Pokoiki bo tak to raczej trzeba nazwać wyposażone w indywidualną klimę ( i to jest plus ) dosyć ciemne malutkie wyposażone w mikroskopijne łazienki o standarcie skromniutkim z fatalnie działającymi spłuczkami ,które napełniały się czasami 5 godz. ale jest wyjście ,można spłukać wężem z prysznica. A teraz najlepsza bajka w wydaniu rezydenta prośba o to żeby nie wrzucać papieru toaletowego do miski klozetowej po załatwieniu sprawy tylko do kosza ,które są wypróżniane codziennie- no cóż gdybym się do tego zastosował to nie wszedłbym do pokoju ze smrodu bo wyobrażcie sobie zalegające papiery w koszu z fekaliami przez ok 1 tydzień w upale 44 stopnie na zewnątrz ? ja sobie nie wyobrażam. Z sprzątaniem pokoi jak również wymianą pościeli i ręczników tez nie było wesoło bo udało się to po awanturze po 5 dniach pobytu. Generalnie hotelik ten nie powinien posiadać żadnej gwiazdki ale położony jest fajnie bo prawie na plaży. wyspa również piękna jeżeli ktoś ma kasę żeby ją zwiedzić. Z rozmów pomiędzy klientami biura w drodze powrotnej wynikało ,że we wszystkich hotelach sytuacja miała się podobnie wszędzie jakieś niedociągnięcia i niedomówienia a o rezydentach szkoda gadać młodzi wystraszeni chłopcy. Ogólnie koszt tego wyjazdu na 2 osoby wyniósł mnie 10.000 zł 5 tyś skierowania drugie tyle euro ponieważ niestety jest dosyć drogo piwko w knajpce 3-4 euro no to lekka przesada skoro w sklepiku obok kosztowało 1,4 euro no ale jak się chce odpocząć pełną gębą to trzeba do płacić do interesu.
IP: 91.188.97.2
Użytkownik
Prawda :( Zamiast płacić można też jednak odpocząć czasem od "piwka" i dać odpocząć wątrobie? Albo 45 minut zamiast 30 minut promem? Co za różnica? Nie miło jest płynąć statkiem? Czasem zdarzają się wygodniccy, którzy marudzą z byle powodu ;p. My byliśmy w tym roku na Thassos w Skala Potamii i nie będę opisywać wszystkiego. Zajęłoby to dużo czasu... Daję linka do mojego forum, na którym jest opis naszego wyjazdu, z tym samym biurem podróży. Powiem tylko, że kiedy opuszczaliśmy wyspę wielu ludzi... po prostu płakało! ...

Dobrze daję linka:

http://forum.travelway.pl/topic-3743.html

Mieliśmy jechać z Olimpem. Na szczęście byliśmy z Ok Services... ;)
IP: 178.37.24.164
Użytkownik
I jeszcze jedno: jak to możliwe, że aż 6 godzin krążyliście po wyspie? Przecież to raptem 100 km, trochę to dziwne, czy aby pan nie przesadza ?... :shock:
IP: 178.37.7.143
gość
Gość
W ten sam sposób podsumowałam pobyt zdziwionego na Thassos w innym Jego poście. Ja tez byłam w tym roku w Skala Potamia i takich problemów nie miałam nawet przez sekundę, nie mówiąc o godź. podróży po wyspie
IP: 91.193.185.4
złotousta
Gość
też tam byłam :D. Cud-miód i orzeszki, nic dodać nic ująć. Tylko przywieźć ze sobą masę zdjęć i miód z orzechami właśnie. Prosto z Panagii. :)
IP: 178.37.26.134
maja73m
Gość
Też byłam w Skala Potamias z ok services i było wszystko jak należy. Apartamenty angelika były czyste i zadbane. Samo miejsce rewelacyjne i można zwiedzić całą wyspę a jest co oglądać! Wynajęliśmy auto na trzy dni i objechaliśmy całą wyspę - boska! Kosztowało nas to w sumie z paliwem 120euro. Polecam
IP: 83.29.116.55

Strona: 1

Forum turystyczne » Grecja » Thassos z OK Service

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij