» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Jakie biura są na dzień dzisiejszy "pewniakami"?

Jakie biura są na dzień dzisiejszy "pewniakami"?

Strona: 1

Autor Treść
Klaudia
Gość
Jak uważacie? Które biura na pewno dobrze prosperują i spokojnie można z nimi gdzieś lecieć? Moim zdaniem z zagranicznych to neckerman a z takich Polskich to Alfastar. Nie wiem szczerze powiedziawszy jakie jeszcze zostały bo w tym roku już kilka zakończyło działalność...
IP: 81.219.189.145
sgos
Gość
Ja sprawdzałam rating bp i w czołówce jest Neckermann, Alfa Star i Itaka, i myślę, że spokojnie można im zaufać, z Itaką nie miałam nigdy doczynienia, ale z Alfa Starem i Neckermannem owszem i nie mam zastrzeżeń, choć Alfa Star ma atrakcyjniejsze ceny.
IP: 164.127.145.199
Użytkownik
Podróżowałam z jednym biurem, które już niestety upadło, ale nawet jakby nie upadło to i tak bym go nie poleciła. Przekonałam się niedawno do alfa staru, moi znajomi mi zarekomendowali i okazuje się, że nie dość, że ceny mają bardzo atrakcyjne to jeszcze w dodatku organizację na najwyższym poziomie. Przed zakupem wycieczki polecam zawsze rating sprawdzić. To się przydaje.
IP: 31.11.205.120
Yolla
Gość
Chciałabym polecieć niebawem do Turcji. Znalazłam bardzo fajną ofertę do hotelu Faith w Alanyi. Był ktoś tam? Chciałabym z alfa starem polecieć, ale nie wiem jak tam oni w rankingach stoją? Bezpiecznie jest? I gdzie można znaleźć jakieś zestawienie biur? Bardzo by mi pomogło w wyborze. Chciałabym z nimi polecieć bo mają nie drogo, ale sama nie wiem...
IP: 83.25.166.228
Użytkownik
Ją polecam sun&fun, podróżuje z nimi od kilku lat i nigdy nie miałam problemów, świetnie zorganizowani, polecam wycieczki first minute -naprawdę atrakcyjne ceny. W lipcu 2013 jedziemy z mężem i synem do Marsy, hotel 4, 5* i zapłaciliśmy 6 tys.
IP: 188.33.7.68
klamx
Gość
Hej :) Ja byłam kiedyś z sun fun na wakacjach, było spoko ale w sumie bez jakiś rewelacji. W tym roku już dwa razy leciałam z alfa starem, raz do Egiptu i raz na Teneryfę. Bardzo profesjonalne mieli podejście do klienta i to mi się podobało. Ogólnie myślę, że oni są właśnie takimi pewniakami.
IP: 178.235.211.26
bilbao
Gość
Kiedy czytam takie "szeptane" reklamy, zastanawiam się jak zła musi być kondycja BP skoro oficjalna reklama przewyższa ich możliwości finansowe ???
IP: 62.244.130.210
bilbao
Gość
Dodam jeszcze parę danych

RANKING BIUR PODRÓŻY (pod względem wysokości gwarancji ubezpieczeniowych) - pierwsza dziesiątka

1. ITAKA (wysokość gwarancji: 125 783 705,21 zł)
2. TUI POLAND (wysokość gwarancji: 66 273 337,74 zł na wyloty z lotnisk w Polsce, 13,584,517.60 na wyloty z lotnisk niemieckich)
3. RAINBOW TOURS (wysokość gwarancji: 37 136 400,00 zł)
4. NECKERMANN (wysokość gwarancji: 37 000 000,00 zł)
5. ALFA STAR (wysokość gwarancji: 31 757 440,00 zł)
6. WEZYR HOLIDAYS (wysokość gwarancji: 27 700 000,00 zł)
7. SUN & FUN (wysokość gwarancji: 23 000 000,00 zł)
8. ECCO HOLIDAY (wysokość gwarancji: 15 835 331,00 zł, 3 996 601,00 euro)
9. TRADE & TRAVEL (wysokość gwarancji: 1 175 153,84 zł)

RANKING BIUR PODRÓŻY 2012 (pod względem obrotów)

1. Itaka (obroty firmy w 2011 r. w mln zł: 1 100,22)

2. TUI Poland (obroty firmy w 2011 r. w mln zł: 489,07)

3. Rainbow Tours (obroty firmy w 2011 r. w mln zł: 438,96)

4. Neckermann (obroty firmy w 2011 r. w mln zł: 263,50)

5. Alfa Star (obroty firmy w 2011 r. w mln zł: 245,68)

6. Wezyr Holidays (obroty firmy w 2011 r. w mln zł: 209,29)

7. Sun & Fun (obroty firmy w 2011 r. w mln zł:175,00)

8. Ecco Holiday (obroty firmy w 2011 r. w mln zł:169,52)

9. Trade & Travel (obroty firmy w 2011 r. w mln zł:141,00)

Wszystkie rankingi niestety nie dają żadnej gwarancji że BP dotrzyma dp końca naszej wycieczki :)
IP: 62.244.130.210
Użytkownik
Ranking największych biur w Polsce: http://www.krzysztofgierak.pl/2012/06/raport-touroperatorzy-2012-ktore-biuro.html
IP: 95.49.209.27
Kaja
Gość
Dokładnie, czasem lepiej zorganizować się samemu. Kilka firm z czołówki rankingów ma może wysokie gwarancje, ale fatalne opinie wśród klientów za kiepski poziom obsługi klienta. Poza tym wysokość gwarancji niewiele mówi, jeśli nie wiemy ile osób biuro wysłało w świat (może się okazać, że tak wielu, ze nawet najwyższa gwarancja to mało). W obecnych czasach organizacja wyjazdu to naprawdę pryszcz, nocleg można bez problemu wyszukać, bilety zarezerwować samemu, ewentualnie można poszukać ofert lotów na stronach biur podróży i podczepić się pod ich czartery. Wychodzi tak samo albo niewiele drożej, a nie ma ryzyka ze ktoś upadnie i wyjazd nie dojdzie do skutku (no chyba ze zamówiliśmy lot OLT :) )

@amat: szeptany marketing w necie zawsze towarzyszy takiej działalności, bo ludzie nie kierują się przy wyborze biura reklamami w tv tak często, jak np. opiniami na forum.
IP: 95.49.183.128
mnisia
Gość
Moim zdaniem jak lecieć to z dobrym biurem - albo z itaką albo z tui albo z Alfa Starem. W Polsce to chyba oni są najpewniejsi teraz. Z tym, że ceny zwłaszcza w tym pierwszym są moim zdaniem zawyżone. Kiedyś porównywałam to za jeden hotel w dwóch róznych biurach były kompletnie różne ceny. Nie rozumiem tego.
IP: 31.11.133.145
sgos
Gość
Z tych trzech to faktycznie alfa ma najlepsze ceny, kierunki dla mnie zadowalające, bo akurat w te miejsca lubię podróżować, zwłaszcza jeżeli chodzi o Egipt i Turcję, więc po co przepłacać.
IP: 46.113.176.106
Użytkownik
Ja po tych wielu aferach z bankructwami i zamykaniem biur podróży przestałam w ogóle wierzyć reklamom i zapewnieniom pracowników. Ufam tylko temu, co już sama wcześniej sprawdziłam, ale opieram się na opinii grona najbliższych przyjaciół, co do których mam pewność, że mogę im zaufać. Moje pewniak to Alfa Star. Polecam.
IP: 78.88.108.191
klamx
Gość
Jakby nie było to tych większych, ogólnopolskich biur już tak dużo nie zostało. Alfastar, itaka i co jeszcze? Takich miejskich biur to nie lubię, jakoś nie mam do nich zaufania. Jak gdzieś latać to już lepiej z większym biurem, jest chyba więcej pewności, że wszystko pójdzie zgodnie z planem. A ludzie latają z jakimiś biurami "krzak" i później się dziwią, że nie mają spokoju zapewnionego na wczasach.
IP: 178.235.111.37
Użytkownik
W przypadku biur robiących kolonie dla dzieci mniej jest takich niepoważnych, ale zdarzają się, jak zawsze. Z polecanych w okolicy znam Szarpie Travel http://www.kolonieiobozy.pl/ . Jest kilka portali, na których są zebrane oferty wielu biur dla młodych jak np. Kogis, Almatur to podobno zrzeszenie kilku biur organizujących.
IP: 95.48.58.154

Strona: 1

Forum turystyczne » Jakie biura są na dzień dzisiejszy "pewniakami"?

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij