Witam!!
Szukam osób, które podobnie jak ja i moja dziewczyna, zostały oszukane przez w/w biuro.
Na początki tego miesiąca mieliśmy jechać na wycieczkę do Chorwacji, jednak nie doszła ona do skutku ze względu na zbyt małą ilość chętnych. Poproszono nas o podanie danych do zwrotu pieniędzy. W regulaminie widnieje, że biuro ma 7 dni na zwrot pieniędzy, niestety po dzień dzisiejszy nadal ich nie ma. Dodzwonić się do nich jest w ogóle nie możliwe. Proszę wszystkich poszkodowanych o napisanie w tym wątku!
Oszukani przez OIS!!!
Strona: 1
Autor | Treść |
---|---|
#1 14:26, 23.10.2012
|
|
Użytkownik
|
IP: 46.175.111.52
|
poszkodowana
|
#2 11:00, 25.10.2012
|
Gość
![]() |
Witam, ja walczyłam z nimi ponad pół roku, żeby oddali mi moje pieniądze za zmianę miasta wyjazdu. Zadzwoniłam do urzędu Marszałkowskiego i ku zdziwieniu po ich interwencji pieniądze wpłynęły na konto następnego dnia. Także proponuję zadzwonić do UM w W-awie Pozdrawiam ![]() IP: 83.30.129.88
|
#3 18:08, 26.10.2012
|
|
Użytkownik
|
A dawno z nimi walczyłas? Ja dzwoniłem już do UM i powiedzieli mi, że nie mogą z nimi nic zrobić :/ IP: 77.65.44.111
|
poszkodowana
|
#4 09:00, 27.10.2012
|
Gość
![]() |
W zeszłym roku.. IP: 83.30.132.32
|
Mad Maik
|
#5 14:04, 20.11.2012
|
Gość
![]() |
Ja mam podobny problem z zaliczka tyle ze to ja domagam sie juz od paru miesiecy zwrotu moich pieniedzy, gdyz zrezygnowalem z wyjazdu z biurem O.I.S. do Chorwacji na 2miesiace przed terminem po przeczytaniu bardzo wielu negatywnych opini o tym wyjezdzie. Zaliczka to prawie 500zl ktore mialem wplacic na konto biura, uwaga w ciagu 2 dni od podpisania umowy! Teraz sam czekam juz okolo 4 miesiecy az oddadza mi czesc zaliczki czyli okolo 300zl - (500zl minus 200zl za rezygnacje z 2osobowej wycieczki na 2 miesiace przed terminem po 100zl za osobe) Zadne rozmowy- teefoniczne (takze z menagerem), gg, skype, ani e-maile nie daly mi nic gdyz za kazdym razem slyszalem ze pieniadze juz powinny dotrzec na moje konto albo wogule nikt nie odpowiadal -przez telefon mowiono mi ze pieniadze powinny byc na moim koncie w ciagu 7 dni roboczych, najpierw bylo to 7 dni, potem 14 a na koncu miesiac.. Do tej pory nie otrzymalem tych pieniedzy.. Poprosilem o pomoc w Wojewodzkim Inspektoracie Inspekcji Handlowej ale jak dzis sie dowiedzialem oni takze nie dostali zadnej odpowiedzi na pisma mediacyjne w mojej sprawie od biura O.I.S. zero ODZEWU ! ! Jedyne co mi pozostaje to zlozyc wniosek do sadu co wiaze sie z KOSZTAMI zapewne wiekszymi niz 300 zl ktore chce odzyskac.. ale bede probowal dalej. Tylko zal mi dupe sciska ze w tym kraju zwykly szary czlowiek jest oszukiwany na kazdym kroku przez takich nieuczciwych ludzi zarabiajacych na takich przekretach a 300 zl na chodniku nie lezy.. ciekaw jestem ile osob zostalo tak samo oszukanych bo kilka, kilkanascie, kilkadziesiat osob, po 500zl = niezla SUMKA dla biura O.i.S. ktore tak naprawde jest chyba bez karne i w zaden sposob nie mozna im nic udowodnic.. Ostrzegam przed tym biurem i przed wplacaniem jakich kolwiek zaliczek na ich konto ! ! IP: 88.156.32.220
|
Strona: 1
Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie