» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Włochy czy Chorwacja w maju ???

Włochy czy Chorwacja w maju ???

Strona: 1

Autor Treść
Użytkownik
Witam,
pierwszy raz w tym roku wybieram się zagranicę. Wybór padł na Eurocamp i dalej Włochy (wybrzeże Adriatyku) lub Chorwacja (Istria).
Zastanawiam sie tylko jak z pogodą, czy temperatury będą na tyle wysokie by spokojnie się wykąpać, bardziej chodzi mi tu o dzieci. Co lepiej wybrać, gdzie będzie cieplej ???
Z góry dzięuję za pomoc
IP: 62.87.248.162
Administrator
Pogoda będzie bardzo podobna w obu regionach. My polecamy Włochy, bardzo fajne campy: Marina Di Venezia 4* oraz Union Lido 4*. Eurocamp ma oba w ofercie, aczkolwiek tam z wielu firm można tam pojechać, bardzo konkurencyjne ceny ma holenderski roan.nl. Warto porównać ceny u różnych organizatorów.
IP: 83.30.244.52
bilbao
Gość
Śmiało możesz liczyć na (w porywach)16 st C (woda). Jesli twoje dzieci to morsy pewnie będą się kąpać :)
polniżej masz zdjęcie zrobionego w połowie maja nad Włoskim Adriatykiem podczas wycieczki objazdowej
User posted image
zerknij też jakie ludzie mają stroje godz 14,00 - 04 maja
User posted image
Nie kasowałem danych zdjęć. Można sprawdzić.
Maj to dobry okres na zwiedzanie Włoch czy Chorwacji
Jednak na odpoczynek z kąpielami polecam Egipt. Europa zdecydowanie za zimna
IP: 213.241.48.136
Użytkownik
Ok, dziękuję za pomoc. Chyba przełożę wyjazd na inny termin. Pozdrawiam
IP: 188.147.213.222
Angi
Gość
Witam!
Faktycznie z tego co wiem to w maju nie ma rewelacyjnej pogody, choć znajomi byli w zeszłą majówkę własnie z eurocampem we Włoszech (Adriatyk) i mieli ok 25stopni, a woda 18st więc korzystali z basenów, kolega się wykąpał, ale koleżanka i dzieciaki sie nie skusiły:P niby było ciepło, ale my byliśmy w Zakopcu i mieliśmy ponad 30st! jeśli chodzi o majówkę to raczej Tunezja albo coś podobnego, w zeszłym roku były fajne oferty 1600zł z ful opcją w Tunezji za 7 dni, rozważaliśmy ją z mężem, ale dwa wypady za granice w roku to nie na naszą kieszeń niestety. Europę to polecałabym najwcześniej od drugiej połowy czerwca do ok 15-20 września max, inaczej może być średnio, zwłaszcza na pierwszy wypad-można się zrazić, a szkoda by było, bo naprawdę warto:) jak raz pojedziesz to już potem będziecie jeździć co roku, mój mąż zanim sie poznalismy to jeździł tylko nad Bałtyk albo w góry, w końcu udało mi się go namówić na wakacje w mojej ulubionej Hiszpanii:) najpierw troche marudził, że to tyle godzin w aucie/autokarze, a teraz to jak sam stwierdził, jak wakacje to tylko za granicą:) wracamy zadwoleni i opaleni:D z eurocampem jeszcze nie jechałam, ale nasi znajomi jeżdżą co roku od 5 lat, inni byli w zeszłym roku-jedni w Hiszpanii, drudzy we Włoszech i wszyscy bardzo zadwoleni, różne campingi, ale zawsze same dobre opinie:) my tez się napewno skusimy na eurocamp za rok albo dwa, w tym roku wybraliśmy Włochy, ale z Tęczą - zobaczymy...:D
IP: 85.14.79.81

Strona: 1

Forum turystyczne » Włochy czy Chorwacja w maju ???

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij