Zawsze chciałam pojechać w dwa miejsca na świecie: do Indii i do Chile. Ostatnio jednak znalazłam wycieczkę Chile - Argentyna - Urugwaj - Paragwaj - Brazylia: pięć krajów Ameryki południowej.
I teraz mam pytanie - czy jadąc na taką wycieczkę nie porywam się z motyką na słońce? Pięć krajów w 16 dni to jednak sporo.
Plan wycieczki zakłada:
Santiago de Chile - Mendoza - Buenos Aires - Montevideo -Wodospady Iguassu - Ciudad del Este - Rio de Janeiro - Sao Paulo
- Rio de Janeiro ze słynną Copacabaną
- Majestatyczne Wodospady Iguassu
- Santiago i Buenos Aires - atrakcyjne metropolie
- Przejazd przez Andy
- Wizyta w Urugwaju i Paragwaju
Tak więc zwiedzić - zwiedzę dużo. Dużo też zobaczę. Pytanie tylko czy będę miała siłę się tym cieszyć? Przekonuje mnie zdanie z opisu: Staramy się w miarę możliwości docierać również w miejsca położone poza obszarami masowej turystyki. Więc mogłabym zobaczyć naprawdę coś ciekawego a nie tylko zatłoczone plaże. Ale jeszcze raz: czy taka wycieczka nie będzie zbyt wyczerpująca?
Ameryka Środkowa - Almatur
Strona: 1
Autor | Treść |
---|---|
Carramba
|
#1 00:21, 01.03.2013
|
Gość |
IP: 94.231.10.73
|
Prens
|
#2 23:05, 01.03.2013
|
Gość |
Musisz mieć na uwadze, że jeśli całe życie jeździłaś na wyjazdy typowo "rekreacyjne", to taka wycieczka, nastawiona na intensywne zwiedzanie, faktycznie, może Cię zmęczyć. Nawet nie tylko fizycznie, ale i psychicznie. Musisz popracować nad kondycją przed wyjazdem, bo zakładam, że w ciągu tych 16 dni raczej niewiele czasu będziesz miała na relaks typu poobiednia drzemka A jeśli chodzi o samą wyprawę, brzmi ciekawie. Myślę, że sporo możesz zobaczyć w takim czasie. Nie wiesz, czy trzeba mieć jakieś obowiązkowe szczepienia? IP: 79.191.224.244
|
trobe
|
#3 22:02, 03.03.2013
|
Gość |
Takie wycieczki są wyczerpujące, wraca się z nich zmęczonym, ale to jest pozytywne zmęczenie, miłe. Pierwsze, podstawowa, ale najważniejsza rada - wygodne ubrania, przede wszystkim buty i do tego krem z filtrem. Almatur organizuje wycieczki na dość wysokim poziomie, więc o to bądź spokojna. IP: 109.95.202.122
|
Dominika
|
#4 02:22, 04.03.2013
|
Gość |
Zajrzałam na stronę biura podróży Almatur. Chyba o tej wycieczce mówisz ? Prens, z informacji, które są na stronie wyczytałam, że żadne szczepienia nie są obowiązkowe, jednak warto być np. zaszczepionym przeciw żółtaczce typu A i B oraz tężcowi « Ostatnio edytowane przez Travelway_Support, 16:54, 04.03.2021. » IP: 93.176.243.163
|
#5 08:51, 07.04.2013
|
|
Użytkownik
|
Byłam w zeszłym roku na tej wycieczce z Almaturem. Mam 60+ i dałam radę. Dużo się zobaczy i zwiedzi. Zakwaterowanie też super. Polecam Czesia IP: 93.176.216.69
|
#6 13:04, 04.10.2018
|
|
Użytkownik
|
Opcja moim zdaniem optymalna, to 5 krajów, tam gdzie jest m.in. Brazylia, Argentyna i Chile. Moim zdaniem to takie niezapomniane przeżycie, niezapomniany zestaw. A z Logostour mamy już swoje doświadczenia i wiemy, że te wycieczki są organizowane perfekcyjnie. « Ostatnio edytowane przez Travelway_Support, 13:17, 29.11.2018. » IP: 62.12.176.115
|
Strona: 1
Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie