Czy ktoś moze buduje domek letniskowy?
Jaki rodzaj ogrzewania najlepiej się sprawdzi?
Ogrzewanie w domu letniskowym
Strona: 1
Autor | Treść |
---|---|
#1 13:38, 25.09.2024
|
|
Użytkownik
|
IP: 185.97.16.173
|
#2 06:23, 26.09.2024
|
|
Użytkownik
|
My będziemy budować letniaka 50m2 z poddaszem - jest kominek i ogrzewanie podłogowe na prąd. Chcemy miec możliwość sterowania ogrzewaniem przez Internet. Przy niewielkim metrazu taki rodzaj ogrzewania wcale nie musi być drogi: https://www.saunierduval.pl/dla-uzytkownikow/produkty-i-systemy/kotly-elektryczne/ Zerknij sobie na stronę. Możęsz tutaj więcej poczytać sobie o ogrzewaniu elektrycznym, o jego wymogach. IP: 185.97.16.173
|
#3 21:48, 22.12.2024
|
|
Użytkownik
|
No to jak tam - macie już coś wybranego, jak chodzi o właśnie ogrzewanie swojego domu? Może dobrą opcją byłoby montaż ogrzewania podłogowego - co wy na to? Czy warto się zdecydować na takie rozwiązanie? Tak pytam, bo opinie bywają różne, a ja chcę jak najlepiej dla siebie wybrać... IP: 85.221.151.116
|
#4 18:38, 19.01.2025
|
|
Użytkownik
|
Kominek to jeden z najpopularniejszych wyborów do domków letniskowych. Nie tylko zapewnia przyjemne ciepło, ale też tworzy niepowtarzalny klimat. Do wyboru mamy klasyczne kominki opalane drewnem lub nowoczesne biokominki, które są łatwe w użytkowaniu i nie wymagają instalacji kominowej. IP: 88.155.87.69
|
#5 09:15, 20.01.2025
|
|
Użytkownik
|
Wybrałem kotły grzewcze Titan https://kociol-bismuth.pl/ do ogrzewania mojego domu i domku letniskowego. I cieszę się, że to zrobiłem. Jednym z najważniejszych powodów, dla których zdecydowałem się na kotły Titan, była ich efektywność cieplna. Kotły te cechują się wysokim współczynnikiem przewodzenia ciepła, co oznacza, że ciepło jest generowane i przekazywane w sposób niezwykle skuteczny. W praktyce oznacza to, że dom jest szybciej ogrzewany, a utrzymanie optymalnej temperatury w pomieszczeniach nie wymaga dużego nakładu energii. IP: 88.155.87.69
|
#6 13:33, 19.02.2025
|
|
Użytkownik
|
Planujemy zmienić ogrzewanie i do tego musimy kupić gwc . To gruntowny wymiennik ciepła, zdecydowanie w dobrym komitywie z nowoczesnymi urządzeniami. Dlatego też zastanawiam się nad tym, jak mogę go dostać i w jakim tonie powinno się go wybierać. Uważam, że to może mieć znaczenie, dlatego pytam tu, na forum, co powinnam zrobić. Jakieś pomysły? IP: 77.242.233.16
|
Strona: 1
Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie