Jak zabezpieczyć się przed kieszonkowcami
Strona: 1
Autor | Treść |
---|---|
#1 10:51, 08.11.2024
|
|
Użytkownik
|
Hej! Za kilka dni lecimy z żoną do Barcelony i wszędzie czytam, że kieszonkowcy to spory problem. Jakieś praktyczne rady, żeby uniknąć kradzieży? Wiem o plecakach z przodu, ale co jeszcze? Czy to faktycznie aż taki problem tam? IP: 185.97.16.173
|
#2 14:19, 08.11.2024
|
|
Użytkownik
|
Hej, byłem w Barcelonie niedawno i faktycznie kieszonkowcy są tam bardzo aktywni, zwłaszcza w metrze i na tłocznych ulicach jak La Rambla. Ja nosiłem pasek do spodni z wewnętrzną kieszonką, gdzie trzymałem gotówkę i kartę. Plecak zawsze miałem z przodu, a telefon w wewnętrznej kieszeni kurtki, a nie w spodniach. Warto jest zainwesotwać w taki plecak antykradzieżowy https://www.niedajsieokrasc.pl/plecaki-antykradziezowe Ważne też, żeby nie zostawiać toreb na stolikach, jak siedzisz w kawiarni – często ktoś może się zakraść i szybko zabrać. No i lepiej nie rozpraszać się rozmowami z nieznajomymi, czasem jeden zagaduje, a drugi cię wtedy okrada. IP: 185.97.16.173
|
Strona: 1
Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie