» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

RAWDA Bułgaria

Wakacje w Rawdzie Opinie o hotelach w Rawdzie

Strona: « < ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... > »

Autor Treść
lichoń
Gość
ja mieszkałam w Copacabanie w Ravdzie.Co do biura to było to OK Services.Jak juz wczesniej pisali,były problemy z autokarem.Spoznil sie 5godzin a pijanego kierowce zostawili w Bielsku. To były jedyne problemy ktore przydarzyly sie mi w czasie tego pobytu z tym biurem podrozy. Co do reszty było naprawde swietnie. Hotel z klimatyzacja z lodowka w pokoju tv wygodnymi lozkami basenem i balkonem.Basen super,nie ma ograniczen czasowych co do plywania w nim,lezaki darmowe.Sniadania smaczne,jadalnia ladna,niedaleko do morza,czajnik w recepcji lub jadalni(przez 24h mozna bylo zalewac wrzatkiem). Plaza piaszczysta,bez problemu mozna sie opalac(gorzej z plywaniem,poniewaz byly glony i czasem po przyplywie meduzy).Jedynie co mnie zaskoczylo to ceny:drogie owoce itd.Co do biura nie bylo problemow:dobry rezydent(Leszek),pilotka na wycieczkach fakultatywnych umiala zainetersowac turyste roznymi ciekawostkami(Grazyna)(bylam w Istambule i Varnie).Polecam Turcje(Istambul-naprawde warto,co do Varny to juz niekoniecznie-procz delfinarium nie podobalo mi sie nic,bazar beznadziejny,kupcy lapia za reke i ciagna do swoich stoisk,brud.Varna byla za 20euro+14lewa za wstep do delfinarium Istambul 37euro+11wiza turecka+24euro wstepY(12 top capi,12haga sofiya-mozna nie kupowac wstepow)duzo etniczncyh sklepow na bazarze,srebra.
Z Ravdy do Nessebaru jest 5km do Slonecznego Brzegu ok 10km.Kursuja autobusy(Nessebar-80stotinek-niecale 2zl)mozna tez smialo isc pieszo(ok 25minut drogi)co do powrotu i autokaru bylo ok.W obydwie strony zatrzymywalismy sie na obiad na Slowacji.
mam zdjecie hotelu wiec jakby ktos byl zainteresowany i mial jakies konkretne pytania chetnie odpowiem,moj mail:lochin@o2.pl
IP: 87.205.180.227
lichoń
Gość
co do wymiany pieniedzy mozna wymienic je w hotelu w Copacabanie 1euro-1.191lewa. W kantorach lepiej nie wymieniac bo ponoc oszukuja..
IP: 87.205.180.227
Malutka
Gość
do Malutka x) napisał
jak sie nazywały ten hotel w którym byłas

Mikka czy jakos tak.
ale podobne warunki są w rumianej czy cos takiego.
IP: 195.74.50.1
Olciaaa
Gość
lichoń napisał
mozna tez smialo isc pieszo(ok 25minut drogi)

No pewnie że można iść pieszo ale te 25 minut to Ty chyba sprintem biegłeś. Idzie sie takim srednim krokiem ponad godzinke w jedna strone.
IP: 83.30.216.171
Baśka
Gość
Wróciliśmy z Rawdy 22.08.Byliśmy tam z 2 dzieci.Jeśli ktoś oczekuje za 900 zł.złotych klamek i czerwonych dywanów to od razu może zrezygnować.Pojechaliśmy z OK..Serwice.Mieszkaliśmy w hotelu Elwira.Autokar jechał 25 h.Po drodze żadnych problemów.Hotel baz zarzutów.Na dole restauracja.Ktoś pisał ,że mało chleba na śniadanie-zawsze grzecznie prosiliśmy o więcej i zawsze dostawaliśmy.Plaża niezła.Są 2 ta 2 jest większa.Smieci owszem są-ale same się nie rozsiewają!Gdyby każdy sprzątał swoje byłoby czysto!Owoce na głównym bazarze droższe.My kupowaliśmy na małych straganikach-np. brzoskwinie 2,5 L.Jedzenie dobre.W Hawai bar super napoje nie tylko alkoh.Blisko do Nesebaru autobusem za 1 LPogoda przez cały czas lampa!Pieniądze wymienialiśmy w hotelu.Przelicznik taki sam jak w kantorach.Pani Elwira miła.Pani rezydent Grażyna obeznana w terenie,opowiadała ile mogła.Podsumowując dla nas wczasy b. udane!
IP: 88.199.87.130
Iwa
Gość
No pewnie że można iść pieszo ale te 25 minut to Ty chyba sprintem biegłeś. Idzie sie takim srednim krokiem ponad godzinke w jedna strone.

To Ty się chyba tam czołgałaś bo mi to zajęło tak jak Lichoniowi 25min
IP: 83.29.239.248
elo
Gość
witam,
wyjeżdzam 10 września do Rawdy prawdopodobnie do Cristalu. Nie mam wykupionego wyżywienia. Czy ktoś z osób które były już w Bułgarii może podpowiedzieć ile wziąść kasy w kieszeń ? Jade na 14 dni autokarem, więc na miejscu spędze oko 10-11 dni. Dzięki wielkie za odpowiedź.
IP: 92.244.40.181
Do Olciaaa
Gość
czy my sie czasem nie zmamy jestes moze ola.p.?
IP: 195.205.202.220
ela
Gość
byłam w hotelu Cristal i bardzo dobrze zrobiłeś-aś że nie zostało wykupione jedzenie - bo bardzo małe procje i nie dobre - najlepiej w innych knajpach a w szczególności polecam Bar u braci Serbów - pyszne. Kasę - najlepiej brać euro w lipcu kurs 1,91 - ja na 1 os miałam 350 Euro i starczyło na pelne szaleństwo :P co do hotelu to oprócz jedzenia nie ma nic do zasrzeżeń Pozdrawiam u życzę udanych wakacji
IP: 83.27.168.54
maxi max
Gość
byłam w hotelu cristal - i wszystko było w jak najlepszym porządku - pokoje - normalne ( 2 łóżka, lodówka, Tc, szafa, stolik, szafka), łazienka też ( całą w kaflach wc, umywalka, oraz kabina prysznicowa) - wszystko się ładnie prezentuje. Sam hotel ok nowy, wind, czysty. Właściciele - oczywiście uważają - bo dbają o swoje - ale ok. jeżeli chodzi o rezydentkę - Pani Kasia - bardzo miła osobą, MÓWI PO BUŁGARSKU - i wszystko załatwi i pomoże - TYLKO LUDZIE - DO INNYCH TRZEBA SIĘ ZWRACAĆ PO LUDZKU - czy to takie straszne jest - kultury nie macie - nie powiem złego słowa na rezydentkę bo była ok i to co trzeba było załatwić od ręki załatwiała. A jeżeli chodzi o Biuro Oskar - dobre - zawieźli - przywieźli calo i zdrowo w obie strony - a to najważniejsze - po drodze nie było żadnych kłopotów. Ale rozumiem zawsze się ktoś znajdzie – co mu się coś nie podoba i zrzędzi na wszystko i na wszystkich – następnym razem – na wycieczkę przeznaczcie 5 000 zł – a nie 2 000 zł – to może wasze wymagania zostaną zaspokojone.
IP: 83.27.168.54
P@ul@
Gość
Jesli ktos był na wycieczce w stambule to na bazarze rzeczywiście jest tanio i sa fajne ciuchy,kosmetyki,perfumy itd?jakie sa ceny mniej wiecej i jakość tych produktów?
IP: 195.246.224.144
Iwa
Gość
a Stambule jest dużo tanich rzeczy tzn trzeba się targować np pasek ze skóry czy torebka kosztują ok 40 lirów czyli ok 80zl koleś sprawdza na miejscu skórę przypalając ją.
IP: 83.29.199.105
P@ul@
Gość
aha to super, czyli 1 lir to ok 2 zl tak?
elo
Gość
do maximaxi:
a jak wyglądała sprawa basenu i ciszy nocnej ? faktycznie tak respektowane przez wlaścicieli ? i jak faktycznie daleko do morza? jest te obiecane w folderze 150 metrów ;)

no i ponawiam pytanie o finanse, ile zabrać na dwa tygodnie aby spokojnie wyżyć bez wielkich szaleństw.
IP: 92.244.40.181
Olciaaa
Gość
Do Olciaaa napisał
czy my sie czasem nie zmamy jestes moze ola.p.?

Ale to zabrzmiało :O Jakbym była poszukiwana conajmniej we wszystkich stanach ;D No ale niech bedzie jestem Ola P.:P A Ty ?
IP: 83.30.160.22
Iwa
Gość
tak 1 lira to ok 2zl tak sama jak 1 leva to tez ok 2zl:) życzę udanego wypoczynku
IP: 83.29.241.113
P@ul@
Gość
Iwa napisał
tak 1 lira to ok 2zl tak sama jak 1 leva to tez ok 2zl:) życzę udanego wypoczynku

"Nie dziękuję":P żeby nie zapeszyć. Mam nadzieje że będzie udany i że nie będzie żadnych nie miłych historii..
P@ul@
Gość
a tak w ogóle to widzę że nikt sie nie wybiera 5.09 do Rawdy, albo nikt o tym głośno nie mówi ;P
Masazysta
Gość
Kto się wybiera do Rawdy z Biurem OSKAR wyjazd z Wrocławia 1-go września godz.23?
Odezwijcie się może stworzy się fajna grupa.
Ja jadę sam mam zakwaterowanie w hotelu Boston.

Pozdrawiam wszystkich i czekam na info tutaj lub na gg 5976743
IP: 89.174.99.38
Olusia
Gość
Wróciliśmy z Bułgarii OK Serwices , bylo super , poza jednym MANKAMENTEM!!!!
NIE OPROZNIONA TOALETA SMIERDZIAŁA w drodze powrotnej.
Czy naprawdę nie można rozwiązać tego problemu????
Wracamy ok. 30 godz. w smrodzie!!
Zawartość toalety grzeje się w Bułgarii 9 godz. jak kierowcy odpoczywają ,w drodze powrotnej jest SMROD!!!!!
IP: 89.76.173.147
michal
Gość
powinni ja oroznic w odpowiednim momencie - jaka firma transportowa byl opisany ten autobus ?
IP: 79.188.107.66
maxi max
Gość
Hotel Crista: cisza około 23 - raz pozwolił na imprezkę przy basenie i mozna było posiedzieć do 24, nas nigdy nikt nie upomniał, ale powiem szczerze że zadko się bywało wieczorem w hotelu - bo raczej wybieraliśmy się na nocne imprezki na plaży czy do barów - ale za to wracaliśmy o późnych godz. i tez nikt nam nie zwrócił umwagi a wtedy to siadaliśmy na balkonach....... Jest FATKYCZNIE 150 M DO PLAZY - ale jeżeli chce się iść np. w 2 stronę to już trochę dalej - ale ohólnie do plazy 150 m.
Pieniadze: na 10 dni pobytu tam na 1 os - ok 350 Euro - i było super
IP: 83.27.158.144
Kot
Gość
Ktoś jedzie 5.09 z Wrocławia do Rawdy? ok services?:>
IP: 90.156.92.252
Kot
Gość
Oooo P@ul@ ja się wybieram:)
skąd jedziesz?
mój mail to velocity_of_killing@op.pl
IP: 90.156.92.252
P@ul@
Gość
cześć! ja jadę z Katowic :)

Strona: « < ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... > »

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij