» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

RAWDA Bułgaria

Wakacje w Rawdzie Opinie o hotelach w Rawdzie

Strona: « < ... 78 79 80 81 82 83 84 85 86 ... > »

Autor Treść
Użytkownik
a tanie;d?? kojarzysz cene;p? ogolnie condomow;p?
15 powiadasz? z agencjo zawadzkie? bo ja wracam hmm 17 chyba czyli autobusem tym co ty bys przyjechal chyba
IP: 81.210.63.234
debol
Gość
z ok services, ceny nie pamietam
IP: 157.158.0.30
olussia
Gość
Gość napisał
witam:) czy ktoś jedzie do Rawdy w terminie 25.08 do 6.09 z biura ok services? jade z koleżanka będziemy w pensjonacie Iwan.. czekam na odpowiedz pozdrawiam:)
ja jadę :)
IP: 83.30.174.235
olussia
Gość
xyz napisał
dzisiaj wróciłam z rawdy z hotelu Copacabana, pare słów o samym hotelu- nowoczesny, czysty i ładny, pokoje duze i ładnie urzadzone (chociaz nie kazde, niektore z widokiem na ulice maja nizszy standard są troszeczke mniejsze, mniej sloneczne no i widok juz nei ten sam), reczniki i posciel raz w czasie pobytu wymieniana, pokoje codziennie sprzatane (taka sugestia- nie zostawiajcie dezedorantow/perfumow na widoku bo panie ktore sprzataja czasami sie nimi psikną:D nie mamy na to twardych dowodow, ale wszystko na to wskazuje) Jezeli chodzi o sniadania w hotelu to takie sobie przykładowo: małe masło, dwa plasterki sera, jajko, 3 plastry pomidora, 10 plastrow ogorka, dzemik, slodki rogalik i standardowo do kazdego sniadania- kawałek martadeli :D chleb, kawa, herbata do woli, jest do wyboru 5 rodzajow herbatek ale wszystkie zielone/ziołowe jak ktos chce normalną to niestety nie dostanie, ale moze przyniesc swoją. Basen w miare duzy ale lezakow dla wszstkich nie starcza, dlatego ludzie rano wstają i sobie rezerwują- no i z tego wynika takie cos, ze kazdy lezak jest zarezerwowany ale tylko połowa zajeta, bo na połowie leza tylko reczniki a inni musza lezec na ziemi :/ w hotelu jest sklep, w którym mozna kupic podstawowe produkty po przecietnych cenach, ale o cenach pozniej. Ktos pytał o hotel delfin, znajdowal sie on juz obok naszego hotelu ja akurat mialam widok z balkonu na basen i restauracje tego hotelu, wiec jak ktos chce zdjecia to prosze podac maila i ślę, restauracja w delfinie moze rzeczywiscie troche drozsza ale raz tam jadłam pizze margaritte i byla naprawde smaczna, i bardzo sympatyczny kelner :D Jezeli chodzi o plaze to naprawde nie ma tak źle, nie są one moze wielkie i szerokie, ale wystarczajace, przynajmiej te w okolicy hotelu copacabana, czyli jak sie idzie z rawdy w strone nessebaru to jakies 15 min drogi od centrum rawdy bo w samej rawdzie to troszke mniej zachwycajace, ale i tak bez wiekszych zastrzezen, glony moze rzeczywiscie w niektorych miejscach są, ale jak sie pojdzie 3 metry dalej to juz nei ma wiec chyba nie taki problem:D Żywilimy sie w knajpkach na plazy, w miescie, oraz kolo hotelu, jedzenie nie drogie i przewaznie smaczne, nie polecam kupowac kurczaka, to nie jest ich specjalnosc:D przykadowe ceny: frytki 2,2-3 lv, duza pizza 6-7 lv, cace 3 lv, piwo w restauracji 1,8 lv, zupy 2-2,5 lv, kebab 4 lv, zapiekane ziemniaki 3 lv, ryba 5-8 lv, sałatki 3-6 lv, spaghetti 5-6 lv, pełny obiad 10 lv, nalesnik 2 lv, kawałek pizzy 2 lv, czesto zamawialismy po frytkach dla kazdego plus sałatke i jakas rybke na pół i naprawde szło sobie pojesc :) piwa są rzeczywiscie tanie ale jak ktos chce drinka to juz musi wiecej zaplacic około 5-7 lv, ceny w sklepach: piwo 1 lv, milka 2 lv, 2 litry coli 2,5 lv, 7days 1 lv, chleb 1 lv. My na dwie osoby wydalismy łacznie 480 euro jednak bylismy na wycieczce w Istambule (polecam wykupic w lokalnym biurze niz u rezydenta, zaoszczedzi sie na pare niecałe 20 euro) wycieczka wyniosła nas po 55 euro + wiza turecka 16 euro czyli łacznie 142 euro na pare, dla chetnych jest mozliwosc wykupienia w istambule rejsu po bosforze- 25 euro na osobe my jednak nie skorzystalismy z tej okazji, pomimo namiętnych prosb i zachecen przewodnika. Sam Istambuł- piękny, jednak wycieczka troche do kitu, cała noc w autokarze, pozniej zwiedzanie od 8-13 zwiedzanie w wiekszej mierze wyglada na tym, ze szybko obchodzi sie meczety, do autokaru i reszte zwiedza sie w autokarze ;/ przed poludniem zatrzymujemy sie w sklepie w ktorym ponoc po okazyjnej cenie mozna kupic futra, i spedzamy tam godzine my ta godzine przespalismy w autokarze, bo jakos nie interesowało nas ogladanie skór na ktore przecietnego turysty nie stac - 400$ za skorzana torebeczke, 600$ za kurtke- rzeczywiscie okazja!! ;/ zmarnowana godzina w czasie ktorej moglibysmy zobaczyc troche miasta, ciekawe jaki procent ma przewodnik ze sprzedazy, okolo 12:30 do hotelu na obiad no i po obiedzie Ci co zaplacicli jada na rejs po bosforze, reszta ma czas wolny no i mozna pochodzic sobie po targu- miłosnicy podrobek beda mieli swoj swiat coco chanel za 30 euro jak sie umie targowac to nawet polowe mneij :D turcy bardzo natretni- jak sie spojrzy na ich towar to od razu staraja sie go wcisnac za wszelka cene no ale z tego zyją :D sam Istambul piękny, ale wycieczka beznadziejna.. nie za taką kase.. o 17:45 wyjazd do polski, i z powrotem w rawdzie około godziny 1:30 w nocy. Jak juz mowilam wydalismy łacznie 480 euro odejmujac od tego istambuł 150 euro i opłate klimatyczna 30 euro to około 300 euro na jedzeinie, picie, pamiatki i rozrywki,nie załowalismy sobie nic w tym bylismy w aquaparku wstęp 30 leva na caly dzien albo 22 lv od godz 15-19, aquapark polecam naprawde warto, my bylismy tam w ostatnim dniu kiedy musielismy sie wyniesc z pokojow o 10:00 a powrot do polski był dopiero o 21:00. Ktos pytal o banana wodnego, jest to cena 10 lv na osobe ale musza sie jednoczesnie znalezc 4 chetne osoby, jak ktos chce sobie polatac na paralotni cena 50 lv na jedna osobe, 80 lv na dwie osoby, wynajecie skutera wodnego- niestety nie wiem nigdzie nie chcieli wynajmowac turystom, w nessebarze przed wjazdem do starego miasta jest małe wesołe miasteczko i sztuczne lodowisko dla żądnych zimy w srodku lata:) lodowisko wydatek 7 lv. Jezeli chodzi o same biuro OkService to bez zarzutow dowiezli, przywiezli to najwazniejsze:d podroz w jedna strone trwala 26 h w powrotna 27 h. Rezydent Robert tez ok, zostawia swoj numer i jak jakis problem mozna do niego walic w kazdej chwili, my niestety mielismy problem i musielismy skorzystac z pomocy lakarza, telefon do rezydenta i za 20 min podjechala po nas karetka zawioła do słonecznego brzegu do lekarza, za sama wizyte płaci sie 40 lv i za lekarstwa tez z wlasnej kieszeni chyba ze leczenie wynosi powyzej 100 euro, pozniej w polsce zwracają ta kase, my jednak nic nie placilismy mimo ze koszt wizyty u lekarza+tabletki nie wynosil powyzej 100 euro, rezydent gdzies zadzwonil, uruchomil polise i ani grosza nie płacilicmy. Jeszcze wspomne o napiwkach- tam oni za wszystko chca napiwki, raz nawet mielismy sytuacje, ze gdy nie zostawilismy napiwku to kelner powiedzial bezczelnie do nas po angielsku "Dzieki za napiwek, reszte zachowajcie dla siebie" albo kiedy wychodzilismy z autokaru wracajac z istambułu przewodnik tez wprost warknął wyciagajac reke po kase "a gdzie napiwek dla kierowcy" :D To chyba na tyle. Wakacje udane, pogoda piękna, bez klimy w nocy w pokoju mozna bylo sie spocic a u nas w polsce w nocy mroz brrrr.. Tym którzy dopiero maja przed soba wakacje zazdroszcze :) Jak ktos ma jeszcze jakies pytanie albo chce foty z hotelu to pisac :)
ja chcę foty ja chcę:)jadę tam 25.08:))odezwij sie do mnie na gg to podam meila na który wyslesz foty:))4140341,dzięki :lol:
IP: 83.30.174.235
Użytkownik
hello ;P jutro jade ;D
gendz
Gość
Nadaję z Rawdy z hotelu BIJU - czytaj biżu!!. Samo centrum a nas kierowca autobusu wykierował na Neseber hotel BAY bo mówiłem BIJU. Dopłata 12 Lewa;) za powrót bo tu taxi drogie. Tymczasema hotel od autobusu i centrum jest 300 m nad samym morzem. Główne kamienne molo i "central płaż" w Rawdzie.
Hotel fajny, pokoje OK, KLIMA, nowy więc nie obdarty. Widoki z okien wielu pokoi - super. Na dachu basen i mała niby cafe. na dole restaran. Jedzenie do przyjęcia. Na obiadokolację - jak zawsze szwedzki bufet: jakiś rosołek, musaka, wieprzowina w miodzie, kalmar, frytki (najszybciej wychodza), ziemniaki sote ;), jakiś niby kurczak w sosie, ale wyglada tak-se, ryż, jakieś przystawki typu jajco, pomidor, salat z markowi w majonezie, wieprzowinowy mielony kotlet z warzywem, cięty jak sztuka mięsa. Do tego desr - ciacho, jogurt na słodko, mleko ukwaszone, kawałki arbuza, jabłka, melona, banana. Na ciepło toto długo nie lezy bo wiatr od morza wieje ostro. NIE PODAJĄ DO PICIA NAWET WODY. TALERZE JAK W BARZE Z LAT 80, A JOGURT JE SIĘ Z TALERZA, NIE MA SZKLANEK, MISECZEK.
Hotelik na hotelu, ludzi kupa, ceny znośne, ale nie na głównej uliczce oczywiście - tam brzoskwinie po 5 lv. A bliso morza - 2,8, czasem mniej. DLA PORÓWNANIA - w SLIWEN - PO 2 LV. ALE TO CENTRUM OWOCOWE.
UWAGA POGODA SIĘ ZMIENIA. DZIŚ W SOFII BURZA I LAŁO JAK Z WIADRA. TO SAMO W DRODZE JAKIEŚ 100KM. PODOBNO MA PADAĆ NA WYBRZEŻU OD JUTRA??.
IP: 91.139.235.40
Użytkownik
a do kiedy jestes ;D
to moze sie sotkamy jeszcze na jakas bibke
Użytkownik
teraz tylko posprzatac w pokojju i za 12 h 5 min ;D wyjazd ;P
Nataku04
Gość
czy ktoś bedzie w Rawdzie miedzy 29 sierpnia a 10 wrzesnia jedziemy z 3 kolegami i fajnie byloby sie umowic na wspoolne imprezowanie :) jestesmy ze slaska Bytom/Katowice :) jak ktos bedzie chetny se pogadac zapraszam moje gg 3651799 :) pozdrawiam
IP: 77.253.255.49
Użytkownik
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Więc Przypominam ! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Do 1 w nocy dzisiaj będe jeszcze na GG : 13533125 - napisz jeśli będziesz w Ravdzie od 8-19 sierpnia!
W tym czasie mniej więcej wtedy możemy razem poimprezować
Ja mam 19 lat , moja dziewczyna 18. Będziemy w hotelu Atlantic, ( tuż za pocztą na początku na rogu jest hotel BLEST i pod nim sklep, a uliczką dalej jest ATLANTIC z basenem, Jak co to można w Blescie spytać o droge. Mam włączoną komórke pisać na 697-895-824. ;) Więc miłego spedzania czasu w Polsce a ja spadam Do ravdy juz ;)) Drugi raz ;) Drugi raj ;P ;) Impreza 100%
Peace.
Łukasz
8) 8) 8) 8) 8) :) :) :) :D :D :D :D
Użytkownik
co za cisza a ja za 5 dni jadę do Ravdy !!!!!!!!!
IP: 193.189.116.16
Użytkownik
ewa za 5 dni hmm to daj znac gdzie bedziesz itp?
odezwij sie na kom do mnie sms i sie spotkamy
peace.
Caroline
Gość
Tom napisał
Hej.
Wpisujcie się, proszę !!!
Kto, jedzie do Ravdy z OK Services w dniu 19.08.2009 r.
Pozdro ;)

Ja jade z chłopakiem. Kurcze naczytałam sie duzo b.negatywnych opini i mam watpliwosci. :?
IP: 83.1.81.74
gendz
Gość
Caroline, to nie riviera Franc. ale tu jest super. Plaże są od rawdy do Neseberu. Wsio OK. Na miejscu plaża za free - lepsza ta w centrum choć wąska. Za 1lv lub piechotką do Neseberu, za 4 lewa lecisz do Burgas na dużą plażę za 3 lv do Słonecznego Brzegu i masz drogi luksus w zasięgu ręki. Piasek temp 33 st. Woda od 23 do 27, powietrze to już sam nie wiem;).
W Burgas deptak, szerokie ulice, fajny nadmorski park. Tu mniej zieleni - hotel na hotelu, ale atmosfera jak w Krynicy Morskiej. Hotele dobrego standardu. Tu jest kriza więc jest teraz taniej. Owoce - do oporu - jak wieszcz gdzie i jak kupić - to tanio. Ręczniki plażowe zostaw w domu;) tu jest taki po 16zł na każdym rogu do kupienia. Piwo dobre i niedrogie, caca do piwa z cytrynką lepsza. Wino - jak poszukasz - dobre tytuły po 8 zł. Słoneczny Brzeg - jak ktoś lubi to chyba jest po 12 zł za but. Schwepsy lepsze niż polskie a przynajmniej super smakują. Pierwszy raz dziś tu burza od wiosny;) i pada teraz ciepły deszczyk.
szkoda, że nie stać mnie na całe 3 tygodnie tutaj.
IP: 87.126.64.159
Karina
Gość
Tom napisał
Hej.
Pozdro ;)

Ja jadę z chłopakiem, odjazd z Katowic 19-go :)
IP: 83.22.182.162
mika
Gość
witam, ale sie oczytałam... lece z chłopakiem do Rawdy 14.08.09 z katowic. prosiłabym o opinie hotelu tropicana, bo nie spotkałam nawet jednej przez ponad 80 str... czy nikt tam nie był???? jak wyposażenie pokoi-reczniki, talerze, szklanki, czajnik.... czy blisko do centrum, plaży, obok jakiego większego hotelu sie mieści???
IP: 213.158.199.79
sh!ne
Gość
Caroline napisał
Tom napisał
Hej.
Pozdro ;)

Ja jade z chłopakiem. Kurcze naczytałam sie duzo b.negatywnych opini i mam watpliwosci. :?

My też-ja z chłopakiem (Asia&Maciek) i dwie kumpele (Karolina&Kinga). Nie ma się co przejmować negatywnymi opiniami-pojedziemy i zobaczymy co i jak.Najważniejsze to chyba mieć wokół siebie odowiednich ludzi,a do reszty można przymrużyć oko-zresztą: za takie pieniądze?^^ Pozdrawiam!
IP: 77.65.146.70
kasia
Gość
Wczoraj wieczorem wróciliśmy z Rawdy. Zakwaterowanie mieliśmy w hotelu Elwira. Wykupiliśmy apartamenty typu Lilia. Podobno to normalne, ze wszystkich z Lili kwateruja do Elwiry. Hotelik super 100 m od morza i od głównego deptaka. Rawda mała, spokojna miejscowość, bardzo tanio w Czuczurze za obiad z piwkami płacilismy max 25 lewa., Obiad max. U Serba to raczej bistro, ale też smacznie i niedrogo. Polecam wszystkim. Nie opłaca się brac apcji z jedzeniem, na miejscu wszystko jest tanie w porównaniu z polsim morzem. Morze cieplutkie, plaża nieaz taka mała mała. Niezależnie od godziny zawsz znalieżliśmy miejsce. Duzo osób leży do 11,12 i się zwija do domu. Więc nie ma problemu. Przez 11 dni raz było w wodzie naprawdę dużo glonów. Większa część plaży czysta, bez glonów. Przy wraku plaża najlepsza i najszersza. My zawsze kapaliśmy sie na centalnej w środkowej częsci, morze naprawdę czyste i cieplutkie. Kebab max 4 lewa, piwko 1,90 lewa, naleśnik 2 lewa, musaka 4 lewa, frytki 2 lewa, drinki max 7 lewa(pychotki) kilka cen restauracji. W marketach piwko najtńsze i zawsze z lodówki 1,5 l Zagorki 2,80 lewa. Kadarka 2,60 lewa.
Jechaliśmy z OK service, podróż bez zastrzeżen, około 24 godzin. Firma przewozowa Śladowski spisała się. Mimo wcześniejszych obaw pojechałabym z tą firma jeszcze raz na wczasy. Nie przejmujcie sie opiniami, zawsze znajdzie się jakiś maruda. Koniecznie jedzcie do zabytkowego Nesseberu i Aguaparku.
IP: 91.188.110.217
Tom
Gość
sh!ne napisał
Caroline napisał
Tom napisał
Hej.
Pozdro ;)

My też-ja z chłopakiem (Asia&Maciek) i dwie kumpele (Karolina&Kinga). Nie ma się co przejmować negatywnymi opiniami-pojedziemy i zobaczymy co i jak.Najważniejsze to chyba mieć wokół siebie odowiednich ludzi,a do reszty można przymrużyć oko-zresztą: za takie pieniądze?^^ Pozdrawiam!

Hej.
Nie będzie tak źle !!!!
Przecież to wakacjie.
My jedziemy duża ekipą, z Dolnego Śląska.
IP: 83.27.159.153
Layla
Gość
Hej. Właśnie wróciłam z ravdy jestem okropnie rozczarowana. Te glony sa okropne,zejscia do morza masakryczne a ten "przepiekny zapach z morza" ,az powala..... Jedyne co bylo ok to hotel. codziennie sprzatali i wszystko było. Bułgarzy ok moze poza tymi oszustami w Neseberze. W Słonecznym brzegu na szczescie plaże sa ok. Najlepsza knajpa z jedzeniem, nie wiem jak sie nazywa ale sa tam obrusy w kratke zieloną. tylko ze trudno jest o wolne miejsce w okolicach godz 19tej. Pogoda jest oczywiscie gwarantowana, cały czas 38 stopni. Autobusami z Ravdy mozna dojechac do Neseberu-1leva i Słonecznego Brzegu 1,5leva. Po wejsciu do autobusu podchodza w pomaranczowych koszulkach kontrolerzy i wtedy kupujemy bilet. Jesli chodzi o zabawy polecam Sloneczny Brzeg. ostatni autobus z S.B w okolicach 23godz. Ale jak ktos chce to z buta plaża do Neseberu nie jest daleko...ok 1,5 -2 godz. Nie wiem jak z Neseberu do Ravdy ale cos troche wiecej.
IP: 95.160.231.170
sebann
Gość
Witamy - 5 sierpnia wrocilismy z Rawdy , organizator Alfa star , samolot z Katowic , podkreslam to bo od poczatku do konca organizacja byla perfekcyjna , rezydent profesjonalista

Rawda - przepiekna miejscowosc niesamowicie rozwijajaca sie pod turystyke ( plaze sa jakie sa , ale nie mozna ingerowac w nature i powiekszac ich powierzchni ani uksztaltowania )

o ile ktos ma jakies pytania , prosze ta droga pytac , bylismy w hotelu Rozalia
IP: 80.228.188.130
gosc
Gość
witam.. jade do rawdy 22.08.. jezeli ktos wrocil teraz prosze napiszcie jaka pogoda?
IP: 79.190.217.66
gosc
Gość
jezeli chodzi o kase to co lepiej wzic levy czy euro?
IP: 79.190.217.66
sebann
Gość
jesli chodzi o wymiane euro - leva
dokonywalismy w hotelu Rozalia - pewnosc tranzakcji 100 %
1 EURO = 1 , 92 leva
obiady domowe w Rozalii
1 danie - zupa
2 danie
lampka wina
deser - koszt calosci - 8 , 90 leva za caly zestaw
obsluga po polsku
IP: 80.228.188.130
magdalenam27
Gość
:) jade z kolezanka 14.08 do rawdy hotel Boston(z oskara)czy ktos jeszcze jedzie w tym terminie.wyjazd mamy z wroclawia.moje gg11106592
IP: 89.78.231.163

Strona: « < ... 78 79 80 81 82 83 84 85 86 ... > »

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij