» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

RAWDA Bułgaria

Wakacje w Rawdzie Opinie o hotelach w Rawdzie

Strona: « < ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 ... > »

Autor Treść
jaaaa
Gość
był ktos w hotelu Tropicana w rawdzie?
IP: 85.11.107.113
KLOPOCIK_MP ANULA
Gość
Magda napisał
blond_curly napisał
I co do hotelu boston czy sa tam jakies talerze, kubki, ręczniki czy brać z Polski?

Ręczników nie ma na wyposażeniu :(
A z kuchennych rzeczy to tylko dwie musztardówki w pokoju.
Więc trzeba sobie zabrać talerzyki,kubki i sztućce.

CHYBA ZARTUJESZ ONI SA tam tacy ze mi wezmą jak zobaczą ze mam , szok. to sier nadaje na skarge do biura praw konsumenta przeciez jak to jest moja własnoś to co im do tego oj zszkowałas mnie
IP: 77.254.153.64
KLOPOCIK_MP ANULA
Gość
Magda napisał
Klopocik Anusia:) napisał
czytam bardzo sprzeczne informacje o tym hotelu sama juz nie wiem co mam myslec, jesli mozna prosze o odpowiedz czy moge sobie wziąc czajnik elektryczny i włączyc go w pokoju
???

POTRZEBUJE czajnika do kawy :)) bez niej AMEN:))

POMYLIŁAM POSTY:))

CHYBA ZARTUJESZ ONI SA tam tacy ze mi wezmą jak zobaczą ze mam , szok. to sier nadaje na skarge do biura praw konsumenta przeciez jak to jest moja własnoś to co im do tego oj zszkowałas mnie

Czajnik możesz zabrać,tylko pamięta o głębokim schowaniu jak wychodzicie z pokoju.Inaczej się pożegnasz z czajniczkiem :(
Ja miałam grzałkę.
IP: 77.254.153.64
tomek
Gość
Mam pytanie do tych bardziej kumatych z terenami koło Rawdy...gdzie procz nesesbaru i słonecznego brzegu mozna sie jeszcze wybrac zeby cos zobaczyc???
IP: 83.5.76.37
Magda
Gość
KLOPOCIK_MP ANULA napisał
Magda napisał
blond_curly napisał
I co do hotelu boston czy sa tam jakies talerze, kubki, ręczniki czy brać z Polski?

Ręczników nie ma na wyposażeniu :(
A z kuchennych rzeczy to tylko dwie musztardówki w pokoju.
Więc trzeba sobie zabrać talerzyki,kubki i sztućce.

O tym uprzedza rezydent,że jak zostawisz czajnik lub grzałkę to konfiskata,bo w Hotelu(powiedzmy że to jest hotel)jest zakaz ich używania.Jeśli dasz się złapać,to otrzymujesz dopiero przy wyjeździe :evil:
Natomiast nie ma problemu z ożywaniem i zostawianiem lokówek,suszarek... :)
Pozdrawiam :)
IP: 83.28.146.61
ernest
Gość
tomek napisał
Mam pytanie do tych bardziej kumatych z terenami koło Rawdy...gdzie procz nesesbaru i słonecznego brzegu mozna sie jeszcze wybrac zeby cos zobaczyc???

jeżeli interesują cię widoki to za Elenite jest przylądek Emine, dziki i mało dostępny ale bardzo ciekawy. A z miast to możesz wybrać się do Burgas, Sozopolu i do Warny z tym że to około 100 km od Ravdy.
IP: 83.30.44.38
azok25
Gość
witam wszystkich,razem ze znajomymi wybieramy sie do rawdy(hotel elwira) 8-20 września z bielska, jedzie ktos moze w tym terminie?? ;)
IP: 88.199.146.46
dddd
Gość
Powie mi ktos moze ile sie jedzie z Rawdy do Słonecznego Brzegu i Nesebaru i ile trzeba zapłacic??? Są jakies darmowe autobusy?? i jeszcze na nogach plaza ile sie idzie tam mniejwiecej. dziekowka ;)
IP: 83.5.74.29
pytalski
Gość
Ja mam pytanie czy sa jakies baseny w ktorych mozna sie kompac przy plarzy?? chodzi mi najbardziej o rawde i słoneczny brzeg. Czy wszedzie gonia?
Madzia
Gość
Witam wszystkim urlopowiczów! :) Mam pytanko, czy jedzie ktoś do Rawdy 29 sierpnia z Ok service? My wyjezdzamy ze szcz 28 (chyba, ze nie uzbiera sie odpowiednia liczba osob to 29 z katowic). Ma ktos moze informacje na temat "margarity"? Jade wraz ze swoim chlopcem ;) wiec moze jedzie jakas para w wieku 20-28 latek? p.s- boje sie o pogode we wrzesniu ehhh... :(
IP: 89.78.147.45
ggendz
Gość
Wróciłem w Niedzielę z Rawdy a w zasadzie z Bułgarii.
Info dla Tomka - Do Burgas jest ok 1h drogi autobusem - warto bo miasto i plaża przy parku nadmorskim są ok a owoce na bazarze przy DH EUROPA (10 min piszkom od dworca)tańsze niż w Rawdzie.
Do warny to dłuzsza wyprawa, cały dzień ale warto - Delfiny dla dzieci - miasto i okolica dla dorosłych.
W Primorii - tracki Kurhan. Pod warną - rezerwat Kamienny Las.
Warto wyskoczyć dalej - jak się ma KOLA (auto) - albo autobusem na cały dzień albo raczej 2 - Wielkie Trnowo - Super krajobrazy i Carewiec wieczorem z imprezą światło i dźwięk.
Poza tym - nie ma czasu na za wiele bo upał i plaża - po południu jakiś spacer i winko i już padasz. Dla miłosników AQUAPARKÓW- są 2 - Rawda lepsza podobno od tego w Neseber. Neseber zawalony turystami - tłoku nie ma tylko rano.
Plaże w zasadzie ciurkiem od Rawdy do Słonecznego Brzegu. Wszędzie w miarę łatwy i tani dojazd ale ostatni autobus z Neseber do rawdy ok. 21.40 to śledzie w beczce.
Ceny Leva - w Sofii i Burgas 1,95 i tam lepiej wymieniać. Lepszy kurs po przeliczeniu o parę groszy ma USD. Hotel BIJU w centrum Rawdy nad morzem jest OK. Polecam. Jedzenie bardzo obfite i smaczne. Hotel na samym brzegu. Basenik na dachu.
ATRAKCJA MAX to woda w morzu - 27 st wieczorem. No i pogoda jak drut do 30 st i więcej - zapowiadane deszcze to jeden pokropek w tygodniu przez 5 min.

Natomiast Sofia to porażka. Leży pod górami 2200m ale wyciągi czynne tylko w weekend? Ja nie trafiłem. Na dworcu kierowców naciągaczy kupa choć i są Normalne Firmy - pod Autobusowym dworcem krajowym - Nowoczesnym.
Miasto w kryzysie. Częste korki, sklepy na bocznych uliczkach padają. CIEKAWOSTKA - kioski spożywcze w piwnicy z okienkiem nad chodnikiem.
Komunikacja autobusowa ok i w miarę tania.
Kilka głównych zabytków w części reprezentacyjnej - ale słabo oznaczone i mało kto się tym przejmuje.
Tyle na gorąco - jakbyco - proszę pytać.
OGÓLNIE POLECAM
IP: 84.40.195.229
Gośka
Gość
dddd napisał
Powie mi ktos moze ile sie jedzie z Rawdy do Słonecznego Brzegu i Nesebaru i ile trzeba zapłacic??? Są jakies darmowe autobusy?? i jeszcze na nogach plaza ile sie idzie tam mniejwiecej. dziekowka ;)

Powiem tak do Słonecznego brzegu jedzie się jakieś 20 minut a do nessebaru jakieś 10 minut autobus miejski kosztuje do Słonecznego brzegu 1,5 leva a do Nessebary 1 leva. Opłata jest pobierana w autobusie przez konduktorke:) A plażą nigdy nie szłam więc nie wiem.
IP: 193.151.76.193
tomek
Gość
ggendz ile kosztuje autobus do burgas a ile do Varny??? i jak sie orientujesz gdzie mozna duzo tanio i smacznie zjsc?? moze kots inny wie??
Edyta
Gość
Witam mam pytanie był ktos w hotelu st.anthony w slonecznym brzegu???
Może ktoś się wybiera 28.08.2009???
Pozdrawiam
IP: 79.191.224.63
Caroline
Gość
pelasia napisał
caroline napisał
sh!ne napisał
Caroline napisał
Tom napisał
Hej.
Wpisujcie się, proszę !!!
Kto, jedzie do Ravdy z OK Services w dniu 19.08.2009 r.
Pozdro ;)

Ja jade z chłopakiem. Kurcze naczytałam sie duzo b.negatywnych opini i mam watpliwosci. :?

My też-ja z chłopakiem (Asia&Maciek) i dwie kumpele (Karolina&Kinga). Nie ma się co przejmować negatywnymi opiniami-pojedziemy i zobaczymy co i jak.Najważniejsze to chyba mieć wokół siebie odowiednich ludzi,a do reszty można przymrużyć oko-zresztą: za takie pieniądze?^^ Pozdrawiam!

to super:D a w jakim hotelu bedziecie?? bo my w margericie
fajnie by było się zgadac :D ktos jeszcze bedzie w margericie?:p

:P NO JA SIE WYBIERAM Z CHŁOPAKIEM DO MARGERITY :) WYJEZDZAMY 19 Z GLIWIC A WY????

My z opola juz dzis:D ajj nie moge sie doczekac :mrgreen:
IP: 83.1.81.74
Caroline
Gość
i mam kilka pytan jesli chodzi o jedzonko;P jak z owocami i warzywami? gdzie mozna tanio kupic? czy jest tam w ogóle dostepny jakis nabiał twrożek jogurciki itp. no i gdzie zjem tani jarski obiad?
sh!ne
Gość
jutro o 5:15 <szok> wyjeżdżamy z Krakowa:)^^ ktoś jeszcze?
IP: 77.65.146.70
madzia
Gość
mam jeszcze jedno pytanie do tych, ktorzy juz wrocili... czy jest mozliwosc wypozyczenia samochodu? Jezeli tak to gdzie, za ile i jakie "formalnosci" sa przy wynajeciu. Bylabym bardzo wdzieczna za info na ten temat :)
IP: 89.78.147.45
Użytkownik
własnie wrocilem, moje wrazenia co do ravdy i co zmienilo sie przez rok, jak bylem osttanim razem napisze juro bo teraz jestem zmeczony ale madzia odpisze ci jeszcze ze mozliwosc masz wypozyczenia w nessebar i w slonecznym brzegu , ale ceny ogromne są
IP: 81.210.63.234
ggendz
Gość
Tomek i inni: autobus do Burgas 4 LV do Varny nie pamietam ale na oko jakieś 100 km to będzie 12-15 LV. Zależy od linii bo tam już wchodzi priv. i linie różnie sobie liczą. Jedzenie? Jak masz w hotelu to nie ma sensu pytać - będziesz raczej najedzony a jedzenie tylko dla przyjemności nie ma ceny :D. Jak sam się żywisz to masz wybór:Tuż przy centrum w stronę Neseber-a bliżej wesołe miasteczko jest kilka knajp - tzw. Serbowie - "lepszy bar" na wakacje w sam raz jest chyba tańszy ale - wszędzie niedrogo zjesz - w Rawdzie nie ma raczej restauracji 5*. Polecam Piwo +caca. Piwo - Kamenica albo zwykła Zagorka - najlepsze. Wina dobre od 5LV. Sklepiki spozywcze na ulicy równoległej do głownej - ale bliżej morza i tam kupisz sporo do papu. Są też piekarenki - jedna w kierunku Neseber i gdzieś po bokach. Ogólnie - zupa - ok 2LV max, sałatka szopska ok. pół kg warzyw i serka - 4-6lv, mięska też nie drogie. Fajny koktailbar 300m przy głównej w kierunku "jak patrzysz na Burgas" (ale nie trasa na Burgas). Tam niektóre miłe kelnerki nawijają po polsku.
Samochód (czyli KOLA) można wuynająć. Nie pamiętam - chyba w Burgas, może w Słonecznym Brzegu. Zapytać - sprawdzić w necie.
Caroline: twarożku masz opór. Biały to SIRENE - słonawy. W Markecie EUROPA w Burgas widziałem z 10 rodzajów. Cena - 9-15lv za kg. I kwowie i owcze. Żółty ser kaszkawał (coś jak czedar) też jest, ciut droższy mniej wyboru. W Rawdzie w sklepikach dostaniesz też.
Owoce kupować w Burgas lepiej - na bazarku przy Europa. W Rawdzie ciut drożej i kupować lepiej z boku ale najładniejszy Stragan tuż przy przystanku autobusów - tyllko że drogi.
Tanie są ARBUZY - jedzą je łyżkami ze skorupy. Brzoswinie - do oporu ze 2 gatunki - ceny - 2-3lv/kg czasem taniej jak drugi sort ale u nas drugi to jako pierwszy leci. Śliwki są jabłek mniej. Winogrona już się wysypały - te czarne duże - 5lv za kg w supersorcie, zielone - 2lv za kg - zawsze smakować czy to takie jak mówią słodkie a nie byle jakie.
BUŁGARIA TO CENTRUM JOGURTOWE ŚWIATA. Do obiadu i sniadania dają zawsze kwaśne mleko (dobre ale u nas w talerzach dawali), na deser kwaśne mleko z syropkami - kolorowe i słodkie. AJRAN - na śniadanie lekkie mleko kwaśne z wodą - coś jak maślanka.
Madzia: jak jedzież z chłopcem to nie szukaj kolegi na boku :D, poszalejcie sami.
Z resztą na "wieczorku zapoznawczym" rzuć hasło kto ... to się zlecą ;).
Caroline
Gość
dziekuje za informacje;) daleko jest z rawdy do burgas? ile kosztuje bilet?
Użytkownik
35km nie wiem ile ale na stopa taniej
IP: 81.210.63.234
ggendz
Gość
cene burgas podałem
aska
Gość
do madzia :
Powiem tak ze nie wiem jak jest w margericie ze wzg na to ze przeniesli nas do innego hotelu IVI, zreszta tak jak wszystkich z naszego autokaru , wiec jsli was tez przeniosa niczym sie nie martwcie , w tym hotelu co spalismy bylo super balkonik a zaraz za oknem bar Hawai , bylismy z chlopakiem od 30 lipca do 11 sierpnia , bylo naprawde super , wszystko jest bardzo tanie a zwlaszcza jedzenie , mieslismy 1500 polskich zlotych i pozwalalismy sobie na wszystko , co niektorzy mowia ze nie strcza im 200 tys zl ;/
IP: 79.175.221.160
edi
Gość
a można płacić kartą ???
IP: 79.185.209.101

Strona: « < ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 ... > »

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij