» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

RAWDA Bułgaria

Wakacje w Rawdzie Opinie o hotelach w Rawdzie

Strona: « < ... 83 84 85 86 87 88 89 90 91 ... > »

Autor Treść
beata
Gość
Jechałam w sierpniu do rawdy z ok service, autokar 5 letnia Scania, klima działała super, z toalety mogły korzystać raczej dzieci, ale nie było potrzeby, z powrotem wracaliśmy 5 miesięczną Scanią przewoźnik Śladowski z Rawdy do Tych 23 godz., podróż przebiegła super. Nie polecam jedzenia na Słowacji okropne i drogie - sam kotlet schabowy 4 euro, można spokojnie wziąć swoje kanapki w autokarze nie jest gorąco-dojadą.
IP: 83.18.38.146
madzia
Gość
do "beata": dziekuje bardzo za info... i zycze wszystkim udanego urlopu :) dozobaczenia w rawdzie ;) hehe
IP: 89.78.147.45
asia
Gość
my byliśmy w rawdzie.polecamy, miasteczko fajne, b.blisko do nessebaru. jedyny minus śmieci w okolicach plaży. polecamy hotel smile:) świetna atmosfera, czyściutko, widok na morze no i 300 m do plaży. i do tego pogoda gwarantowana:) owocków szukajcie na bazarach, które znajdują się dalej od centrum, jest 3 razy taniej. miłego wypoczynku!!!
IP: 83.30.96.61
michal
Gość
mam prosbe do wszystkich tych co juz byli w rawdzie, moze mi ktos poradzic gdzie sa najlepsze miejsca na podryw oraz gdzie znajduja sie plaze dla naturystow, z gory dzieki za odp:)
IP: 88.199.146.46
Gośka
Gość
Plaża dla naturystów...hehehe na każdej plaży latają laski bez staników ale tak żeby całkiem nago nie widziałam a co do podrywów nie szukałam bo byłam ze swoim partnerem:)
IP: 193.151.76.193
Monia:)
Gość
Witam wszystkich!
Na poczatku września wybieram się do Bułgarii do hotelu Cocacabana który niby znajduje się na granicy Rawdy i Nesebaru był moze ktoś w tym hotelu?Przydałoby się jakies info:)

A i jeszcze mam pytanko do ludzi którzy już byli w Bułgarii jak walute na wymiane lepiej ze soba wziąść euro czy dolary?co lepiej sie opłaca?
IP: 217.153.54.82
rumun
Gość
:mrgreen:
Monia:) napisał
Witam wszystkich!
Na poczatku września wybieram się do Bułgarii do hotelu Cocacabana który niby znajduje się na granicy Rawdy i Nesebaru był moze ktoś w tym hotelu?Przydałoby się jakies info:)

A i jeszcze mam pytanko do ludzi którzy już byli w Bułgarii jak walute na wymiane lepiej ze soba wziąść euro czy dolary?co lepiej sie opłaca?

Copacabana podobno jest zajebisty w srodku, ale z tego co wiem to do centrum rawdy jest strasznie daleko a do nesseberu jeszcze dalej. takze polozenie do bani. a najlepiej jest zabrac euro
IP: 145.237.64.212
michal
Gość
dzieki Gosia:)
IP: 88.199.146.46
Gość
Dzięki wielkie za informacje odnośnie hotelu i waluty:)
Daleko to znaczy?ile może być kilometrów do centrum Rawdy?
Pozdrawiam
Gość
Mam jeszcze pytanko do osób które już były w Bułgarii gdzie warto pojechac zeby cos zwiedzic?ale żeby nie było bardzo daleko od Rawdy?
gregor
Gość
Monia Copacabana super hotelik do Rawdy centrum około 15 minut a do starego NESEBERU około40minut. wez euro i wymieniaj w recepcji hotelu
IP: 91.123.212.236
Użytkownik
Witam wszystkich, wczoraj wróciłem z Ravdy i chciałbym się podzielić z wami moimi wrażeniami.
1. Ogólnie
Jechałem z biurem OK services, i polecam naprawdę te biuro. Zakwaterowanie na umowie- apartamenty LILIA. Wszystko załatwione profesjonalnie, przyjazd autobusu punktualnie, a sam autobus wyglądał jak prosto z fabryki.
Podróż 27 h -2 kierowców + pilotka. Autobus oczywiście klimatyzowany.
2. Ravda:
Miasteczko ładne, w miarę czyste dużo sklepów i miejsc do zakupu pamiątek. Plaże czyste bez glonów( o glonach później). Troszkę plaże wąskie ale nawet idąc na plaże koło 10 miejsce dla 4 osób się znalazło. Może ciepłe 26 stopni, woda przejrzysta turkusowa.
3. Hotele i rezydent
Byliśmy ze znajomymi w hotelu Elwira i Tania zakwaterowani. O zakwaterowaniu decydował rezydent ale można było się zamieniac . Elwira czysta z restauracją i ze sklepem spożywczym z bardzo miłą obsługą znąjącą język polski. Właścicielka Elwiry mówiła perfekcyjnie po polsku i była bardzo miła. Brak ograniczeń jakiś wyszukanych w sprawie zapraszania znajomych czy wnoszenia własnego jedzenia do Elwiry. Pokoje codziennie sprzątane, ręczniki wymieniane co 3 dni. Rezydent spoko, wszystko dało się od niego dowiedzieć i załatwić. Mieszkał w Elwirze.
Hotel Tania - troszkę mniejsze pokoje bez sprzątania. Właścicielka nie zna polskiego ale bez problemu dało się dogadać bo ich język jest zbliżony do naszego.
4. Jedzenie
Jako że mieliśmy apartamenty typu LILIA , mieliśmy wyjazd bez wyżywienia.
Od razu polecam słynną już na tym forum restaurację u Serbów. Jedzenie dobre szybko robione, miejsce zawsze dało się znaleźć. Ceny niskie np za kotlet z kurczaka taki duży z frytkami i sałatką ponad 400 g wszystko 5lv.
Owoce morza też dobre i tanie polecam kalmary
Inne restauracje też w miarę tanie.
5. Alkohole ceny
Piwo w sklepie w Elwirze : Zagorka 1lv, Tuborg 1,2 lv za 0,5 l
Wódka Mary Jane 8lv za 0,7l
Wódka Flirt 0,7 9lv
Gin za litr 11 lv
Dobra Rakija już od 15 lv
6. Lokale i zycie nocne
Jeśli już ktoś chce potańczyć to lepiej niech pojedzie do Nessebaru lub do Sunny Beatch, bo w Ravdzie tańczyć nie ma gdzie. Jedynym miejscem gdzie można by sobie potańczyć to klub Show, w którym leci fajna muzyka i czasem jakieś Bułgareczki zatańczą wokół baru.
Głownymi miejscami gdzie można się zabawić i popić bez tańczenia są cocktail bary.
Najlepszy już wymieniony Show Club. 2 miejsce dla mnie to Hawaii, Rixos, Europa.
Drinki bardzo dobre ale w miare drogie od 3 do nawet 9lv., ja polecam drink z Show Club - CheGuevara za 7,5 lv. Wszystkie bary przy głownej ulicy. Piwo w klubach i restauracjach od 1,5 do 2,2 lv.
Nessebar- byłem tylko w jednym klubie i nigdy tego nie zapomnę ogromne wrażenie. Vigo Club lezy w centrum Neseebaru. wstep 6lv. impreza super, cały czas tańczą super tancerki w mini lub szortach-piekny widok . Nawet dało się z nimi potańczyć jak same podeszły do klienta, czego sam doświadczyłem:P(o dziewczynach potem).
Ceny w Vigo niestety odstraszają ale za widoki i super imprezę z zaj***stą muzyką się opłacało: gin 10lv, piwo 0,3 l 6lv. a na stolikach VIP bytelki whiski za 180 lv(nie skorzystałem z wiadomych względów, ale z tego co nam mówiła barmanka taka butelka jest za darmo w czwartki na imprezach(nie wiem czemu, wydaje się dziwne ale kilka razy się pytaliśmy czy się nie pomyliła i mówiła że za darmo , wiec chyba się nie myliła:P).
Inne cluby w nessebarze można znaleźć na stronie www.disco.bg
7. Transport
autobus do nessebaru 1lv, do s. brzegu 1,5 lv
taksówki jak się negocjuje to nawet do nessebaru da się dojechać za 2lv za osobę (byliśmy w 4 os w taxi.)do burgas koszt 4,2lv. taxi do burgas nie opłacalne.
za to z burgas do sozopolu już taxi bardziej opłacalne- przy 30 km do Sozopolu zapłaciliśmy 20 lv za 4 osoby . o 1 lv za osobę wiecej niż autobusem, a autobus się wlecze.
8.Glony
Ravda składa się z kilku plaż oddzielonych od siebie małymi cypelkami. I to rzy nich znajdują się słynne glony. w odległościach po 150 m od cypelków glonów na plażach brak (chyba że na dzikich, tam są), a woda czyściutka. Z powodu położenia przy cypelku nie polecam hotelu BIJU (czyt, Biżu)- mimo że hotel ładny to smród koło jego restauracji spowodowany glonami odstrasza.
9.Kobiety - Bułgarki
Ten kto wymyślił że Polki są najpiękniejsze na świecie był chyba bardzo wstawiony. Bułgarki są najpiękniejsze. a Region nadmorski to skupisko pięknych kobiet, można by powiedzieć że były wszędzie. Na plaży rządzą stringi i topless - kolejny pls dla Bułgarek. Nie wiem czym rodzice je karmili za młodu ale u nas w jednym miejscu nie znajdzie się tyle pięknych kobiet, chyba że jak miss świata do Polski przyjechały to może wtedy tyle ich było w jednym miejscu.

Nie wiem czy o czymś zapomniałem, proszę o pytania, odpiszę w miarę szybko.
IP: 157.158.0.30
Ewcia
Gość
wyobraz sobie kolego ze nie tyllo Bułgarki leżą na plaży...inne narodowości również...Więc skąd to stwoerdzenie że są najpiękniejsze skoro do końca nie wiesz czy to bułgarki..
IP: 83.10.94.201
Użytkownik
jest to uogólnienie bo nie tylko o plażach pisałem na mieście też mnóstwo było kobiet i mówiły po bułgarsku, a z tego że inne narodowości były to wiadome ale w wiekszości bułgarki
IP: 157.158.0.30
Beata13
Gość
cześć! jade do Rawdy 14-26.09 br. z OKServices. mam apartament Lilia i martwi mnie to że moge trafić do jakiegoś bardzo nieciekaawego pokoju:/ bo z tego co wyczytałam to wszystko może się trafić. w sumie czego Tu wymagać za tak niewielkie pieniądze:P
jeśli ktoś z czytających też jedzie w tym terminie to niech da znać:)
IP: 83.9.32.204
Marta
Gość
Jadę do rawdy 9-21 09 szukam jakiegoś towarzystwa. Mam 37 lat lubię tańczyć i pływać a zamiast opalania wolę spacery. Od 2 lat marzę żeby zobaczyc nesebyr ale w towarzystwie byłoby ciekawiej zielononiebieski@interia.pl
IP: 195.189.142.111
aska
Gość
do Beara13
Witaj do zlego pokoju na pewno nie trafisz , ze wzgledu na to ze przenosza z Lili do Hotelu Ivi przynajmniej bylo tak ze mna i z moim narzeczonym , wszyscy ci ktorzy mieli byc w lili zostali przeniesieni do tego apartamentu :)
IP: 79.175.221.160
aga
Gość
Jedziemy do Rawdy we dwie 09-21.Szukamy fajnego towarzystwa. Ktoś moze w tych terminie jedzie jakaś grupa przyjaciól niekoniecznie pary?
IP: 79.185.155.235
Wojtek
Gość
Wybieramy się z kolega do Rawdy od 14 do 26 września:) chętnie się z wami spotkamy:)
IP: 83.22.38.209
Beata13
Gość
Wojtek a z jakiego biura jedziecie?? i z jakiego miasta?
IP: 83.9.55.198
Beata13
Gość
pieniążki w jakiej walucie najlepiej wziąć?? tam można kupować w Euro??
IP: 83.9.55.198
luna
Gość
Pięniądze zabrać-euro chwilę wcześnie było opisane-na miejsu mozna wymienić. Płaci się w ich walucie.
IP: 80.52.228.66
Wojtek
Gość
Beata13 My jedziemy z Fly travel wyjezdzamy z KAtowic:) a wy??
IP: 83.22.46.142
carolla
Gość
Hej jade za parę dni do Rawdy. Moze mi ktoś powiedziec jaka temperatura jest wieczorem we wrześniu bo nie wiem czy mam dużo ciepłych rzeczy brać ze sobą?
IP: 80.52.228.66
Beata13
Gość
Wojtek my jedziemy z Bydgoszczy
IP: 83.9.23.240

Strona: « < ... 83 84 85 86 87 88 89 90 91 ... > »

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij