» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

RAWDA Bułgaria

Wakacje w Rawdzie Opinie o hotelach w Rawdzie

Strona: « < ... 85 86 87 88 89 90 91 92 93 ... > »

Autor Treść
stan
Gość
hej. Warto jechac do rawdy pod koniec pazdziernika?
IP: 145.237.108.205
Ania
Gość
Właśnie wróciłam z Rawdy, byłam od 5 września do 15 września na miejscu. Słoneczne dni - 3, deszczowych chyba 5 z tego co pamiętam, pozostałe ciepło, ale pochmurno... Nie polecam wyjazdu we wrześniu, jest co prawda tanio (na pewno taniej niż w sezonie), ale nie rekompensuje to braku pogody... Polecam południową plażę i plażę przy wraku statku, bardzo ładne. Z restauracji oczywiście osławienie Bracia Serbowie i Czuczuria, jedzenie przepyszne, w Czuczurii ładniej podane i trochę droższe, ale warto dopłacić tegojednego lewa, żeby zjeśc w naprawdę bardzo klimatycznej restauracyjce :)
IP: 89.74.173.4
madzia
Gość
10 wrzesnia wrocilam z Rawdy... Miasteczko, jedzenie, pogoda i ludzie super :) ... nie ma miejsc, zeby sie wyszalec (dyskoteki), ale jak ktos wyjezdza np. z chlopakiem (jak ja), to jest swietne miejsce na spacery, drinkowanie i obrzeranie sie hehe... bylismy tam z 10 dni i codziennie inna knajpa... i te ceny!!! rewelka ;) ... bylismy we dwojke i na dzien wydawalismy jakies 80-90 leva, ale to juz tak "na sile". wliczam w to bilety np. do nesseberu i inne "pierdolki" :P ... generalnie nasz dzionek wygladal tak: 10 sniadanko (oczywiscie w jakiejs knajpie, a jak inaczej! ;) ) potem 3 godz. na plazy, więcej nie dalo sie wysiedziec (za goraco ufff...) w miedzy czasie jakies zarelko na plazy :), potem prysznic i do poznego wieczora spacery, picie, obrzeranie sie i zwiedzanie hehe! na nic sobie nie zalowalismy... jezeli chodzi o same miasteczko, to jest cos takiego jak Pobierowo... nie mozna jednak ukryc, ze w niektorych miejscach straszny syf :(, ale na szczescie w wiekszosci miejsc jest ok... plaze sa oddzielone malymi cypelkami, a wiec jest ich z 4. do wyboru do koloru: kamienista, muszelkowa, gloniasta i "ok" hehe nie sa to wyspy kanaryjskie wiec cudow nie ma co sie spodziewac ;), ale najwazniejsz, ze woda mega ciepla i czysta... Jedzenie w rawdzie swietne, kazdy znajdzie cos dla siebie. Fakt, u serbow czesto letnie :( ... mieszkalam w "elwirze", pokoik z widokiem na morze, codzienne sprzatane, lazieneczka, tv, lodowka... bylam mile zaskoczona (za takie pieniadze :P )... ostatnie dwa dni lalo i bylo zimno, i ponoc juz byl koniec sezonu (i zamykali wiekszosc bud), wiec troszke mi szkoda tego turnusu, ktory przyjechal po nas... jezeli ktos ma jakies pytania to smialo pisac na tutkawka88-88@o2.pl, wiem jak to jest jechac w nowe miejsce, wiec z checia pomoge odp na pyatanie...A! i jechalam z okservice, polecam to biuro, naprawde! I super rezydent Robert, pozdrowienia! :)
IP: 89.78.147.45
layla
Gość
A ja odradzam Ravde.Coś okropnego. Jak pojedziecie to zobaczycie. Nie mam wysokich wymagań. Bardziej Riwiere Turecka polecam. A co do glonow to prawda. A morze jest gorsze niz nasze polskie. Nasze jest o wiele lepsze. Co do cen to wcale nie jest tak tanio jesli sie jada w knajpach. Bo nie jade zeby wcinac jakies zupki chińskie. I pić tez trzeba. Zeby sie dobrze pobawic to trzeba uciekac z Ravdy-to bardzo spokojna wiocha.
IP: 95.160.231.170
Dorka
Gość
A mi i mojej rodzince i tak się Ravda podoba.......w przyszłym roku wybieramy się tam ponownie na początku lipca.....a w sierpniu nad polskie morze.....A co tam..... :P :P :P :P :PByło bardzo fajnie.Pogoda super, jedzonko tanie a morze idealne...Przecież tylko o to chodzi......Aby do lata.....
IP: 78.8.78.133
ewka
Gość
Własnie wrocilismy z Rawdy i szczerze polecam!!!Jestesmy zadowoleni, ale przede wszystkim usmiechnieci:)Mieszkalismy w hotelu Ivi (obok Ivana), ktory prowadza dwaj bracia Łazar i Stefan , faceci po prostu rewelacyjni!!!Dbali o nas , jak o swoich bliskich:)Sprzatanko, wymiana reczniczkow , a nawet mycie po nas brudnych popielniczek:)))Bombaaaaa:)Papierek oczywiscie tez dostawalismy( ten do szlachetnej czesci cialka):)))Pokoik sliczny, wyposazony w duza lodowke, telewizorek, a przede wszystkim czajnik elektryczny(ktos mnie namowił na zabranie grzałki , co było rzecza zbedna) i oczywiscie kilka talerzykow, szklanek, sztucce, a nawet 2 kieliszki.:))Reasumujac: polecam IVI i IVANA !!!!:)))Rawda bardzo ładna, ale tez zwiedzalismy Neseber i Sezopol(ok 60 km od Rawdy).Polecam CZUCZURE i braci SERBOW, jedzonko smaczne, duzy wybor i oczywiscie ceny przystepne:))Chodzilismy rowniez do innych knajpek , gdzie było takze fantastycznie , w dodatku uprzyjemniano nam czas spiewem :)))W przyszłym roku wybieramy sie ponownie do Rawdy , ale na pewno zatrzymamy sie w IVI lub IVANIE, bo zaprzyjaznilismy sie z tymi przesympatycznymi bracmi :))))Pogoda we wrzesniu rownie piekna jak w sierpniu, zero deszczu , a tylko słoneczko.Ogolnie: MEGABOMBA:)))))
IP: 217.172.242.142
ewka
Gość
Zapomniałam!! W pokoiku mielismy oczywiscie tez klimatyzacje, co podczas upałow jest bardzo wazne!!Mysmy jej nie uzywali, bo było "tylko" 27 stopni, ale w lipcu i sierpniu prawie 40 stopni.IVI i Ivan znajduje sie tuz przy knajpce HAWAII, w ktorej to wszystkie kelnereczki traktuja Polakow jak swoich:))(machalismy zreszta do nich z tarasu swojego pokoiku):))Ja Rawda jestem zachwycona!!!:)))POLECAM:)))
IP: 217.172.242.142
Beata
Gość
siedziałam na tym frum przed wyjazdem. jechałam w strachu, a wróciłam mega szczęśliwa:D:D:) autokar nowiuśki, pogoda super, woda ekstra - ciepła i czysta!, pokoje sprzątane codziennie (Elvira), ładne, z TV, balkonem i łazienką. Jedzenie niedrogie w restauracjach - polecam czuczure i restauracje za barem Hawaii. Byłam w terminie 14-26.09.br. Nie mam zastrzezeń do niczego, no może jedynie do skrzypiącego łóżka:/ hehe
wspaniałe miejsce, polecam:) zastanawiam się tylko skąd się biorą marudni Polacy, którym zawsze coś nie pasuje. Aha i jeszcze jedno OKSerwices jest Ok, nie mam żadnych zastrzeżeń. Miłych wakacji:)
IP: 83.9.47.43
Drukat
Gość
RAwda jest o.k. Polecam. Miasteczko fajne, , dużo knajpek i restauracji, plaża również nienajgorsza. Mieszkaliśmy w pensjonacie Napoli - cichy, spokojny i czysty, właścicielka wporządku. No i pogoda zajebista. pozdrawiam
IP: 145.237.64.187
p-rawda
Gość
Byłam w Rawdzie w lipcu tego roku. Z biurem Oskar. Zakwaterowali mnie w innym hotelu niż było w umowie...No, ale dobra. Hotel Makao nie spełniał jednak oczekiwań - płatna klimatyzacja (miało być inaczej), brak sprzątania. Zero papieru toaletowego i wymiany pościeli.
Rawda jest bardzo mała, ale jest dosyć blisko do Nesebaru czy Słonecznego Brzegu. Warto pojechać do Burgasu na jeden dzień. Mają tanie bilety autobusowe. Niestety autobusy mają tendencje do spóźniania się/przyjazdu przed czasem.
Jedzenie też tanie. Oczywiście polecam Braci Serbów i Czuczurę.
Morze czarne jak to morze - ciepłe. W Nesebarze mają świetne plaże i dużo skałek.
Pogoda była ok - padało chyba 2 dni. Ostatniego dnia była burza.
Mają też dużo ciekawych wycieczek fakultatywnych - zamek Draculi w Rumunii z noclegiem, Stambuł, Aleje Różane. A drogi - ok. Jechaliśmy przez Serbię. Podobno przez Rumunię trasa pozostawią wiele do życzenia.
Biuro Oskar nie było zbyt przygotowane - zepsuł się autokar i czekaliśmy w Cieszynie kilka godzin na przyjazd tego, który miał czekać...

Niestety trafiliśmy na bardzo niemiłych Polaków. Kompletny brak kultury. W drodze powrotnej jedna rodzinka ciągle marudziła. Nie wiem czego oni oczekiwali od wycieczki na tyle dni w takiej cenie...Jak dla mnie było w porządku.
IP: 84.205.12.252
Użytkownik
moje zdjęcia Ravdy i Nessebaru na portalu Panoramio możliwe także do obejrzenia w Google Earth:
http://www.panoramio.com/profile/?id=3640497

Wcześniej zamieściłem opis mojego wyjazdu :
http://forum.travelway.pl/topic-post22811.html#post22811

P.S. Na zdjęciach także Sunny Beach i Sozopol
IP: 195.82.182.40
sabi
Gość
witam własnie załatwiłam wczasy w Rawdzie od 29.08.2010 do 11.09.2010 w hotelu Napoli czy ktos ma jakies spotrzeżenia. pozdrawiam gg 1316925 bede wdzieczna z biurem ok servises
IP: 188.146.167.214
pisar
Gość
sabi napisał
witam własnie załatwiłam wczasy w Rawdzie od 29.08.2010 do 11.09.2010 w hotelu Napoli czy ktos ma jakies spotrzeżenia. pozdrawiam gg 1316925 bede wdzieczna z biurem ok servises

Witam
Byłem w tym pensjonacie w tym roku. Jest kameralny, czysty i ładnie urządzony, na wyposażeniu lodówka, telewizor, czajnik i szklanki, sprzątane pokoje co dwa dni. Nie będziesz żałować. Samo miasteczko również całkiem miłe.
pozdrawiam
IP: 145.237.93.204
sabi
Gość
pisar dzieki za info, a może ktos wybiera sie w tym samym czasie co ja z rodzinką ?! ;) , pozdrawiam
IP: 188.146.111.196
Urko
Gość
Będę tam w tym samym czasie, tylko że w hotelu Elwira.
IP: 79.163.239.201
qwerty
Gość
Urko napisał
Będę tam w tym samym czasie, tylko że w hotelu Elwira.

Elwira to niedobry hotel, wielu ludzi na niego narzekało. dużo zakazów, czajniki na korytarzach i wredni wlasciciele
IP: 83.30.25.75
Urko
Gość
W hotelu Elwira w Rawdzie w tym roku była moja dobra znajoma
i bardzo chwaliła ten hotel. Wierzę jej bo już nie jedno miejsce
zwiedziła.
IP: 79.163.223.173
pisar
Gość
kilku moich znajomych też było w tym roku w Elwirze i narzekali, głównie na zakazy typu brak możliwości gromadzenia się w pokojach (np. wspólne piwko na balkonie z sąsiadami z pokoju obok nie wchodzi w grę), zakaz pzrestawiania mebli, itp. nie radzę również wykupowania wyżywienia w Elwirze, podobno paskudne jedzeinie a na mieście można zjeść fantastyczne dania w niskich cenach
IP: 145.237.102.224
qwerty
Gość
Dokładnie, Elwira jest znana z różnych zakazów, do tego pokoje podobno są ciasne
IP: 83.4.12.201
Urko
Gość
My nie jedziemy wypoczywać w hotelu. Nie sądzę by koleżanka przestawiała meble w pokoju czy urządzała imprezę. Swoją drogą
imprezy w pokojach raczej nie są popularne dla innych gości.
Sądzę że taki zakaz jest wynikiem skarg reszty wczasowiczów.
Co do wielkości pokoji to zapytam się koleżanki. W każdym razie nie skarżyła się. Na temat posiłków to piszą wszyscy i chyba nikt
kto trochę czyta forum lub nawet informacje biur podróży, nie wykupi obiadokolacji tylko będzie się stołował u Serbów lub u Czuczury. Tym bardziej że wychodzi to o połowę taniej.
Jak będzie, to po powrocie napiszę prawdę, tylko prawdę i całą prawdę. W ubiegłym roku byłem świadkiem (w Grecji) jak pewni wczasowicze chcieli wyłudzić zwrot kosztów wczasów. Co ciekawe, zaczęło im się niepodobać dopiero na samym końcu. Zrobili awanturę w dzień wyjazdu. Rzecz dotyczyła dziecka. Podobno dziecko spało na łóżku które miało złamaną nogę. Na koniec okazało się że dziecko nie było objęte w umowie o wypoczynek, jechało tam i z powrotem za darmo, jadło śniadania i spało też za darmo. Rezydenci postarali się o łóżko żeby chłopaczek miał na czym spać, no i tak im podziękowano. Na koniec zapowiedzieli że zrobią im taką opinię że już nikt z nimi nigdzie wyjeżdżać nie będzie. Biurem tym jest ok serwice.
A co do czajników na korytarzach. Qwerty, jeszcze nie spotkałem się z tym żeby w hotelu były czajniki na wyposażeniu pokoju. Tak jest w apartamentach ale nie w hotelu.
Pozdrawiam
IP: 79.163.224.23
pisar
Gość
zgadza się, hotel jest po to żeby w nim przekimać, a w rawdzie nie będziecie się nudzić, pogoda raczej pewna, dużo fajnych miejsc i knajpek. A jak będziecie mieć czas i ochotę to można sobie urządzać wycieczki, najlepiej we własnym zakresie. Autobusy kursują do Neseberu i Słonecznego Brzegu, bez problemu można się także dostać do Warny, Burgas i Sozopolu, pozdrawiam
IP: 145.237.102.224
sabi
Gość
witam wszystkich a może ktos wie czy jest jakis tani przejazd samolotem, bo jak sie dowiedziałam ze ma jechac z córkami 26 godzin to troche sie obawiam czy dadzą rade taką trasę wytrzymać, a może lepiej samochodem ma ktoś jakies uwagi prosze o informację. bede wdzięczna.
IP: 188.147.70.185
sonia
Gość
Jechałam z synami 4 i 8 letnim. Wierz mi nie było żadnych problemów chociaż wcześniej w ogóle sobie tego nie wyobrażałam :-). Jechałam już dwa razy i za każdym razem w autokarze były inne dzieci i żadne nie marudziło. To już bardziej dorośli...
Zamiast na samolot wolę wydać pieniądze tam na wycieczki i inne przyjemności :-). Szczerze polecam Ravdę :-)
IP: 89.25.234.191
kasia
Gość
Witam,zgadzam sie z przedmówczynią,my też jechaliśmy autokarem pierwszy raz i byłam przerażona ,mimo moich obaw nie bylo tak żle a autokar był chyba najgorszy z taboru OK Sesvices.Dzieci świetnie znniosły podróż także polecam.Tak jak Sonia zaoszczędzone pieniądze wydaliśmy na fakultety i przyjemności.A tak na marginesie , nie zwalajmy wszystkiego na biuro-fakt że zawsze jest wszystko ok-tylko czytajmy dokładnie oferty to będzie mniej rozczarowań i nizadowolonych,pozdrawiam
IP: 212.87.244.2
markos
Gość
wcale sie nie dziwie ze jest zakaz przestawiania mebli i schadzek w pokoju ,bylem w rawdzie i widzialem jaki bajzel potrafia zrobic co niektorzy ludzie ale to w koncu MY Polacy :) robienie z pokoju hotelowego meliny jest u nas na porzadku dziennym
IP: 89.78.56.58

Strona: « < ... 85 86 87 88 89 90 91 92 93 ... > »

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij