Nea Plagia jest ładną miejscowością (ludzie są zachwyceni widokami), z piaszczystymi plażami - co nie jest takie oczywiste w Grecji

Nie jest to miejscowość dla wielbicieli dyskotek i "night life".
Do Salonik z Nea jest około 50 km.- to druga miejscowość po Atenach jeżeli chodzi o wielkość, podobno baaaaaaardzo urokliwa.
Tak jak pisałam wyżej - w pokojach czysto, przyjemnie, budynek jest zadbany, ma duży ogród i miłych właścicieli.W pokoju TV, wyposażenie, które umożliwia samodzielne przygotowywanie posiłków. Ludzie to potwierdzają wpisami więc nie jest to ściema

Słowacy piszą jedynie, że Grecy to "fleje" (tak to dokładnie określili) a to dlatego, że podobno na plaży w piasku można znaleźć sporo resztek od papierosów. (ale u nas nad Bałtykiem też można chyba prawda?)
Jeżeli ktoś nastawia się, że chce sobie wypocząć, popalać się i nie oczekuje warunków jak z hotelu Steigenberger, ale chce mieć schludnie, czysto, słońce i święty spokój, to sądząc po wpisach naszych braci Słowaków

Niby ten słowacki podobny polskiego, ale tylko pozory

Wiadomo, przyczepić zawsze się można, ja nie pamiętam osobiście wycieczki ( spośród tych, na których byłam), na której nie znalazłaby się przysłowiowa maruda i etatowy utyskiwacz