Autor |
Treść |
|
|
Użytkownik
|
debol napisał moje zdjęcia Ravdy i Nessebaru na portalu Panoramio możliwe także do obejrzenia w Google Earth: http://www.panoramio.com/profile/?id=3640497Wcześniej zamieściłem opis mojego wyjazdu : http://forum.travelway.pl/topic-post22811.html#post22811P.S. Na zdjęciach także Sunny Beach i Sozopol
Pomyłka w linku na panoramio(zmienili linki) Aktualny link: http://www.panoramio.com/user/3640497?with_photo_id=29170491IP: 195.82.182.40
|
|
|
Użytkownik
|
byłem w tym roku w Elwirze, i stwierdzam że było całkiem inaczej- miła właścicielka, blisko sklep, znajomi do nas pzychodzili kiedy chcieli i normalnie siedzieliśmy na balkonie, meble lekko przestawiliśmy. jak dla mnie spoko. nie wiem skąd tu takie komentarze IP: 157.158.0.30
|
|
|
Użytkownik
|
Pensjonat Rozallia jest ok kto twierdzi inaczej jego sprawa  IP: 89.174.33.1
|
Gosia
|
|
Gość
|
Witam, Polecam w Bułgarii kurort Słoneczny Brzeg, nadaje się na wakacje dla tych co lubią się pobawić w nocy  i dla rodzin z dziećmi. Dla każdego coś miłego  Byłam tam rok temu, mieszkałam w bardzo ładnym apartamencie w Rainbow 3 www.bulgaria-aparts.pl Do plaży było blisko, do Nessabaru (starówki) można dojśc spacerując plażą. Na prawdę polecam! IP: 78.8.158.129
|
aga
|
|
Gość
|
Postanowiłam zabrać głos w sprawie wakacji w Rawdzie w hotelu Elwira ze względu na to co przeżyłam czytając opinie dwa dni przed wyjazdem. Ja po prostu się załamałam i nie kryje wystraszyłam bowiem jechaliśmy z córką a opinie były delikatnie mówiąc miażdżące. ozczarowałam się ale pozytywnie za tą cenę lepszych wakacji nie można sobie wymażyć ale patrząc na niektórych rodaków to naprawdę nie wiem po co wyjeżdżają z kraju. Wyjeżdżaliśmy 15 sierpnia z Katowic bez opóźnień kierowcy bardzo fajni częste przystanki jedyny minus jakiś uprzejmy pasażer zasrał w nocy toaletę w autokarze z tym zapachem musieliśmy dojechać na miejsce . Hotel fajny atmosfera rodzinna mieliśmy czjnik bezprzewodowy zabrany ze sobą i bez przeszkód z niego korzystaliśmy w pokojach lodówki, telewizor szklanki, na balkonie stolik i dwa krzesełka łazienka w kafelkach w pokoju wykładzina dywanowa jedynya rzecz kora się sprawdziła to ta że rozwaliłam nogę na rogu łużka które obite są metalem plaża szału nie robi ale jeżeli się przejdzie trochę dalej koło wraku woda ciepła i boisko do siatki. Jedzenie niestety nie polskie bo to nie Polska i trzeba się z tym pogodzić ale można smacznie zjeść i wypić piwo i wódka naprawdę tanie i dobre wóciliśmy opaleni i zadowoleni za wyjazd zapłaciłam około 3 tyś i za te pieniądze to naprawdę udany urlop biorąc pod uwagę ceny nad naszym możem . Ale widziałam innych naszych kochanych rodaków i za to zjawisko niestety trzeba się wstydzić bo zachowujemy się strasznie jedziemy za grosze a wymagania mamy hrabiowskie wszystko zależy od rego czego oczekujemy po wyjeździe jeżeli mamy wysokie wymagania to wyjazd do Bułgarii może nas kosztować nawet 3 tyś ale od osoby proszę się nie przejmować żadnymi bzburami a swoją drogą to nie wolno się zbierać na balkonch po 23 ponieważ panuje cisza i może nas drogo to kosztować ale o takich rzeczach zaraz na początku mówi rezydent pod warunkiem że się go słucha pozdro do Wszystkich ja w tym, roku planuje wyjazd też z ok serices ale do Grecji mam nadzieję że się uda IP: 79.163.179.106
|
marula78
|
|
Gość
|
Elwira to tylko bez wyżywienia bardzo małe porcje reszta ok IP: 83.4.160.117
|
Ronald
|
|
Gość
|
WIZZAR - możesz polecieć za 250 zł. do Burgas. Z Burgas do Ravdy jest 35 km. autobus, albo taxi ale najlepiej jest się dogadać z autokarami które jadą da Słonecznego brzegu. sabi napisał witam wszystkich a może ktos wie czy jest jakis tani przejazd samolotem, bo jak sie dowiedziałam ze ma jechac z córkami 26 godzin to troche sie obawiam czy dadzą rade taką trasę wytrzymać, a może lepiej samochodem ma ktoś jakies uwagi prosze o informację. bede wdzięczna.
IP: 83.30.225.20
|
Ronald
|
|
Gość
|
250zł samolot do Burgas wizzair IP: 83.30.225.20
|
Ronald
|
|
Gość
|
Pozdrawiam Ronald Cybulski.100% prawdy. aga napisał Postanowiłam zabrać głos w sprawie wakacji w Rawdzie w hotelu Elwira ze względu na to co przeżyłam czytając opinie dwa dni przed wyjazdem. Ja po prostu się załamałam i nie kryje wystraszyłam bowiem jechaliśmy z córką a opinie były delikatnie mówiąc miażdżące. ozczarowałam się ale pozytywnie za tą cenę lepszych wakacji nie można sobie wymażyć ale patrząc na niektórych rodaków to naprawdę nie wiem po co wyjeżdżają z kraju. Wyjeżdżaliśmy 15 sierpnia z Katowic bez opóźnień kierowcy bardzo fajni częste przystanki jedyny minus jakiś uprzejmy pasażer zasrał w nocy toaletę w autokarze z tym zapachem musieliśmy dojechać na miejsce . Hotel fajny atmosfera rodzinna mieliśmy czjnik bezprzewodowy zabrany ze sobą i bez przeszkód z niego korzystaliśmy w pokojach lodówki, telewizor szklanki, na balkonie stolik i dwa krzesełka łazienka w kafelkach w pokoju wykładzina dywanowa jedynya rzecz kora się sprawdziła to ta że rozwaliłam nogę na rogu łużka które obite są metalem plaża szału nie robi ale jeżeli się przejdzie trochę dalej koło wraku woda ciepła i boisko do siatki. Jedzenie niestety nie polskie bo to nie Polska i trzeba się z tym pogodzić ale można smacznie zjeść i wypić piwo i wódka naprawdę tanie i dobre wóciliśmy opaleni i zadowoleni za wyjazd zapłaciłam około 3 tyś i za te pieniądze to naprawdę udany urlop biorąc pod uwagę ceny nad naszym możem . Ale widziałam innych naszych kochanych rodaków i za to zjawisko niestety trzeba się wstydzić bo zachowujemy się strasznie jedziemy za grosze a wymagania mamy hrabiowskie wszystko zależy od rego czego oczekujemy po wyjeździe jeżeli mamy wysokie wymagania to wyjazd do Bułgarii może nas kosztować nawet 3 tyś ale od osoby proszę się nie przejmować żadnymi bzburami a swoją drogą to nie wolno się zbierać na balkonch po 23 ponieważ panuje cisza i może nas drogo to kosztować ale o takich rzeczach zaraz na początku mówi rezydent pod warunkiem że się go słucha pozdro do Wszystkich ja w tym, roku planuje wyjazd też z ok serices ale do Grecji mam nadzieję że się uda
|
Ronald
|
|
Gość
|
Komentarze konkurencji i cymbałów którzy za 1000 zł oczekują niewiadomo czego.Ale to dobrzy ludzie, tyle tylko że ciężko pracują i nigdy nigdzie nie byli!!! debol napisał byłem w tym roku w Elwirze, i stwierdzam że było całkiem inaczej- miła właścicielka, blisko sklep, znajomi do nas pzychodzili kiedy chcieli i normalnie siedzieliśmy na balkonie, meble lekko przestawiliśmy. jak dla mnie spoko. nie wiem skąd tu takie komentarze
|
Ronald
|
|
Gość
|
Byłem w Ravdzie 7 razy! Potwierdzam. Renata napisał Witam wszystkich w niedzielę wróciliśmy z Rawdy. Pogoda nam dopisała choć w dzień wyjzdu już padał deszcz. Plaże niestyty są gloniste ale nam to nie przeszkadzało. Rawda ciche i spokojne miasteczko. Co do jedzenia też dobre, kilka razy jedliśmy u Serbów też w miarę dobre ale nie zawsze ciepłe ale za to tanio. Na Słowacji obiadu nie polecam strata kasy (jeśli chodzi o kotleta to panierka jest grubsza od tego kotleta). Najlepiej zabrać ze sobą euro. My wymienialiśmy w hotelu Elwira 1,91 LV za Euro. Nie dajcie się nabrać jeśli ktoś daje Wam więcej bo będziecie potem płakać. Nam nawet proponowano 2 LV za Euro. Co do wycieczek to zupełnie nie opłaca się ich wykupywać u rezydetna ceny z kosmosu. Jadąc samemu można więcej zobaczyć i o wiele taniej Was to wyjdzie.
GDYBY KTOS MIAL JAKIES PYTANIA DOT. RAVDY  - PODAJE MAILA steppenwolf@onet.euIP: 83.30.225.20
|
Dorka
|
|
Gość
|
A my znowu ruszamy do Ravdy w tym roku.....  A co tam.Fajny , tani wypoczynek no i zapewniona pogoda.To najważniejsze. Czy ktoś się wybiera do Bułgarii w terminie 23.06.10-05.06.10????Wyjeżdżamy z Wrocławia. My jedziemy z 5-letnim synkiem  IP: 78.8.65.180
|
insaro
|
|
Gość
|
Witam, wybieram się do Rawdy do hotelu Kirov, w pierwszej połowie lipca, czy mógłby ktoś opisać ten hotelik? jakieś szczegółowe info lub zdjęcia podesłać?? jak lokalizacja hoteliku?? standart pokoi i wyposażenie?? będę baardzo wdzięczny za informacje insaro@wp.plpozdrawiam insaro IP: 83.4.20.209
|
lukaszesz
|
|
Gość
|
hej my jedziemy do rawdy od 16.08.2010 jedzie ktos jeszcze w tym terminie my jedziemy z poznania z funclub IP: 79.184.126.201
|
domi
|
|
Gość
|
hejka ! jedzemy do Rawdy z funclubu z Poznania do hotelu Dolphin  26 sierpnia wyjazd  pozdrawiam!!  IP: 85.221.204.190
|
Agawa
|
|
Gość
|
Ravda 23.06.10-05.06.10 do Iwana z Katowic  IP: 79.190.253.66
|
black
|
|
Gość
|
Agawa widzę że sentyment do rawdy pozostał, z tego co pamiętam to byłaś już w Iwanie (super fotki na picasaweb), ja byłem w zeszłym roku w Napoli, to były niezapomniane wakacje, pozdrawiam! IP: 83.30.26.18
|
Agawa
|
|
Gość
|
ano pozostał  w zeszłym roku była Grecja w Toronto, a w tym znów Bułgaria i znów Iwan  IP: 79.190.253.66
|
osp
|
|
Gość
|
Jedziemy do rawdy 20.06.10 do hotelu elwira 18 osób jedzie ktoś może w tym terminie?  gg 6006580 pozdro IP: 87.204.79.57
|
insaro
|
|
Gość
|
Hej lecimy 7.07.2010 do Radwy do hotelu Kirov ktos sie wybiera w tym terminie?? pozdro! IP: 83.22.129.7
|
madzia
|
|
Gość
|
jedzie moze ktos do copacabana rawda 20.07.2010 pozdrawiam IP: 212.160.234.71
|
Rudy 102
|
|
Gość
|
Lecę do Rawdy 14-28.07.2010 do hotelu Donka poraz drugi . mam pytanie czy ktoś jechał autobusem z lotniska w Burgas bezpośrednio do Rawdy czy odjeżdżają z pod lotniska i z jaką częstotliwością jeżdżą. Lecę z żoną oraz z siedmio letnim synem , a może ktoś też będzie w Rawdzie w tym czasie?javascript:void() IP: 78.30.88.37
|
miika
|
|
Gość
|
Ja byłam w Rawdzie dwa latat temu, w zesżłym roku w Turcji samolotem i szczerze to lepeij wspominam Bułgarię. Byłam ze swoim chłopakiem i jęsli nei przeszkadza Ci jazda autobusem to jest to wspaniałą propoizycja dla młodych ludzi - z Rawdy za ok 2 zł dojedziesz do Nessebaru i Sunny Beach. Pierwszy podzielony na dwie części - starą (jedno z najbardziej romantycznych miejsc na świecie a widzialm już wiele, w ( Turcji, Hiwszpani, Francji czy Grecji) i nową rozrywkową. Sunny Beach to stolica zabawy, w nocy wygląda jak Europejskie Las Vegas, na 5 km deptaku zqanjduej się wszytko cego dusza zapragnie, kasyna, bary, puby, atrakcje tu=rystyczne, mnóstwo rozrywek, sklepików, stoisk, lunaparki, dyskoteki połączone z aquaparkami dosłownei wszytsko. Ja osobiście polecam także plażę nudystów w Nessebarza, bo ta w Rawdzie jest ..... no nie najlepsza. Pozatym dwa duże aquaparki w okolicy do których jezdżą darmowe busiki. W samej Rawdzie jest w miarę spokojnie, tam się wszytsko buduje, ale polecam spacer uliczkami - dookoła zwisają winogrona i figi ktore można bez przeszkód zrywać bo najczęściej wysychają na drzewach bo miejscowi mają ich nadmiar. POzatym wspaniałe piaszczyste plaże, ciepłe może no i przedewszystkim tanio ( 1 lew to 2 zł). jakby ktoś chciał więcej informacji proszę pisać na miika04@o2.pl Pozdrawiam IP: 79.186.108.254
|
madzia
|
|
Gość
|
witam jedzie ktoś do rawdy w terminie 23.07.2010 pozdrawiam IP: 78.88.127.68
|
czarnulka664@wp.pl
|
|
Gość
|
Witam ja wlasnie tez wybieram sie do Rawdy w polowie czerwca moze ktos w tym terminie rowniez wybiera sie?! IP: 87.96.26.168
|