» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

RAWDA Bułgaria

Wakacje w Rawdzie Opinie o hotelach w Rawdzie

Strona: « < ... 87 88 89 90 91 92 93 94 95 ... > »

Autor Treść
Dorka
Gość
My jedziemy 23.06.2010 do Ravdy z Wrocka :P :P :P
IP: 78.8.78.129
stanik
Gość
dranas cy Ty jeszcze tu zagladasz ???? miałbym pytanko,a moze ktos ma z nim kontakt?? :roll:
IP: 89.174.33.1
czarnulka664
Gość
to moj nr gg ja gdzies wyjezdzam 17 czerwca na 3 tyg, mieszkac bede w wynajmowanym domku blisko plazy moze sie zapoznamy i razem ubawimy sie? zapraszam na moje gg
IP: 91.94.152.223
...
Gość
a gdzie ten numer
IP: 145.237.117.108
stanik
Gość
nikt nie zna dranasa??? :mrgreen: :mrgreen:
IP: 217.153.42.42
gość
Gość
W lipcu tego roku wybieramy się do Ravdy do hotelu "DREAM HOLIDAY", - czy ktoś był w tym hotelu?
IP: 79.163.27.191
Santos
Gość
Witam ahh moja kochana ravda byłem 2 razy juz jak ktoś chce informacji o hotelach gdzie mozna kupować najtansze % no i maryche w Ravdzie to pisac , polecam rowniez super miejsca, w okolicach ravdy naprawde warto
łukasz , piszcie na gg 13533125 postaram sie odpowiedziec;]
IP: 81.210.63.249
sudnih
Gość
Rawda 30.07.2010-11.08.2010 - OK SERVICE
czy ktoś się może w tym terminie wybiera, bo szukam sobie towarzysza na urlop? :)
IP: 109.196.50.64
Ania
Gość
Witam:)
Wakacje czas zacząć! Jedziemy z przyjaciólmi i dwiemia córkami (7 i 12 lat) do Dreams Holiday od 15.08.
Będziemy tam po raz pierwszy, ktokolwiek wie:) ktokolwiek będzie, szczególnie z takimi pannami:)
Poproszę o info:)
IP: 89.228.23.121
marcin89
Gość
Witam ja jadę do rawdy 8 września , ktoś się wybiera w tym terminie ?
IP: 79.186.74.203
agniesia
Gość
SUDNIH JA JADE Z CHŁOPAKIEM 1 SIERPNI DO 13 SIERPNIA DO RAVDY ;) W HOTELU IPERIAL;)
IP: 91.203.18.125
Użytkownik
A jaka prawda z tymi glonami co ciągle wszyscy powtarzają na forum gdzie one w końcu sa a gdzie ich nie ma na jaką plaże jechac z dziećmi i zeby spokoj w miare był a nie zbyt tłocznie jak np w loret de mar lub bibione???

debol napisał
Witam wszystkich, wczoraj wróciłem z Ravdy i chciałbym się podzielić z wami moimi wrażeniami.
1. Ogólnie
Jechałem z biurem OK services, i polecam naprawdę te biuro. Zakwaterowanie na umowie- apartamenty LILIA. Wszystko załatwione profesjonalnie, przyjazd autobusu punktualnie, a sam autobus wyglądał jak prosto z fabryki.
Podróż 27 h -2 kierowców + pilotka. Autobus oczywiście klimatyzowany.
2. Ravda:
Miasteczko ładne, w miarę czyste dużo sklepów i miejsc do zakupu pamiątek. Plaże czyste bez glonów( o glonach później). Troszkę plaże wąskie ale nawet idąc na plaże koło 10 miejsce dla 4 osób się znalazło. Może ciepłe 26 stopni, woda przejrzysta turkusowa.
3. Hotele i rezydent
Byliśmy ze znajomymi w hotelu Elwira i Tania zakwaterowani. O zakwaterowaniu decydował rezydent ale można było się zamieniac . Elwira czysta z restauracją i ze sklepem spożywczym z bardzo miłą obsługą znąjącą język polski. Właścicielka Elwiry mówiła perfekcyjnie po polsku i była bardzo miła. Brak ograniczeń jakiś wyszukanych w sprawie zapraszania znajomych czy wnoszenia własnego jedzenia do Elwiry. Pokoje codziennie sprzątane, ręczniki wymieniane co 3 dni. Rezydent spoko, wszystko dało się od niego dowiedzieć i załatwić. Mieszkał w Elwirze.
Hotel Tania - troszkę mniejsze pokoje bez sprzątania. Właścicielka nie zna polskiego ale bez problemu dało się dogadać bo ich język jest zbliżony do naszego.
4. Jedzenie
Jako że mieliśmy apartamenty typu LILIA , mieliśmy wyjazd bez wyżywienia.
Od razu polecam słynną już na tym forum restaurację u Serbów. Jedzenie dobre szybko robione, miejsce zawsze dało się znaleźć. Ceny niskie np za kotlet z kurczaka taki duży z frytkami i sałatką ponad 400 g wszystko 5lv.
Owoce morza też dobre i tanie polecam kalmary
Inne restauracje też w miarę tanie.
5. Alkohole ceny
Piwo w sklepie w Elwirze : Zagorka 1lv, Tuborg 1,2 lv za 0,5 l
Wódka Mary Jane 8lv za 0,7l
Wódka Flirt 0,7 9lv
Gin za litr 11 lv
Dobra Rakija już od 15 lv
6. Lokale i zycie nocne
Jeśli już ktoś chce potańczyć to lepiej niech pojedzie do Nessebaru lub do Sunny Beatch, bo w Ravdzie tańczyć nie ma gdzie. Jedynym miejscem gdzie można by sobie potańczyć to klub Show, w którym leci fajna muzyka i czasem jakieś Bułgareczki zatańczą wokół baru.
Głownymi miejscami gdzie można się zabawić i popić bez tańczenia są cocktail bary.
Najlepszy już wymieniony Show Club. 2 miejsce dla mnie to Hawaii, Rixos, Europa.
Drinki bardzo dobre ale w miare drogie od 3 do nawet 9lv., ja polecam drink z Show Club - CheGuevara za 7,5 lv. Wszystkie bary przy głownej ulicy. Piwo w klubach i restauracjach od 1,5 do 2,2 lv.
Nessebar- byłem tylko w jednym klubie i nigdy tego nie zapomnę ogromne wrażenie. Vigo Club lezy w centrum Neseebaru. wstep 6lv. impreza super, cały czas tańczą super tancerki w mini lub szortach-piekny widok . Nawet dało się z nimi potańczyć jak same podeszły do klienta, czego sam doświadczyłem:P(o dziewczynach potem).
Ceny w Vigo niestety odstraszają ale za widoki i super imprezę z zaj***stą muzyką się opłacało: gin 10lv, piwo 0,3 l 6lv. a na stolikach VIP bytelki whiski za 180 lv(nie skorzystałem z wiadomych względów, ale z tego co nam mówiła barmanka taka butelka jest za darmo w czwartki na imprezach(nie wiem czemu, wydaje się dziwne ale kilka razy się pytaliśmy czy się nie pomyliła i mówiła że za darmo , wiec chyba się nie myliła:P).
Inne cluby w nessebarze można znaleźć na stronie www.disco.bg
7. Transport
autobus do nessebaru 1lv, do s. brzegu 1,5 lv
taksówki jak się negocjuje to nawet do nessebaru da się dojechać za 2lv za osobę (byliśmy w 4 os w taxi.)do burgas koszt 4,2lv. taxi do burgas nie opłacalne.
za to z burgas do sozopolu już taxi bardziej opłacalne- przy 30 km do Sozopolu zapłaciliśmy 20 lv za 4 osoby . o 1 lv za osobę wiecej niż autobusem, a autobus się wlecze.
8.Glony
Ravda składa się z kilku plaż oddzielonych od siebie małymi cypelkami. I to rzy nich znajdują się słynne glony. w odległościach po 150 m od cypelków glonów na plażach brak (chyba że na dzikich, tam są), a woda czyściutka. Z powodu położenia przy cypelku nie polecam hotelu BIJU (czyt, Biżu)- mimo że hotel ładny to smród koło jego restauracji spowodowany glonami odstrasza.
9.Kobiety - Bułgarki
Ten kto wymyślił że Polki są najpiękniejsze na świecie był chyba bardzo wstawiony. Bułgarki są najpiękniejsze. a Region nadmorski to skupisko pięknych kobiet, można by powiedzieć że były wszędzie. Na plaży rządzą stringi i topless - kolejny pls dla Bułgarek. Nie wiem czym rodzice je karmili za młodu ale u nas w jednym miejscu nie znajdzie się tyle pięknych kobiet, chyba że jak miss świata do Polski przyjechały to może wtedy tyle ich było w jednym miejscu.

Nie wiem czy o czymś zapomniałem, proszę o pytania, odpiszę w miarę szybko.
IP: 94.40.112.5
black
Gość
najwięcej glonów jest na plaży miejskiej przy samym brzegu w pasie około 2-3 metrów, a dalej krystalicznie czysta woda. Jednak glony nie zawsze występują i nie jest to jakieś wielkie urudnienie. Na plaży ze skałkami glonów praktycznie nie ma jednak dno jest kamieniste i nie polecam tej plaży dla małych dzieci.
IP: 145.237.68.51
Gość
No Ja wyjeżdżam 15 sierpnia i z tego co przeczytałam, nie mam już obaw :)
IP: 83.6.227.66
LinQa
Gość
Ja wybieram się z chłopakiem i przyjaciółmi w terminie 23.06-05.07r. do hotelu Dolphin w Rawdzie czy ktoś jeszcze jedzie w tym terminie?:) Pozdrawiam
IP: 83.20.80.190
black
Gość
w Rawdzie jest naprawdę zajebiście, fajny klimacik, ciepłe morze i niskie ceny
IP: 83.30.19.62
myszka
Gość
Dla mnie Rawda nudna, i bardzo brudna , plaża porażka , jedynym walorem jest ładna pogoda . Podziwiam tych , którzy chcą wrócić tam jeszcze raz .
IP: 83.27.51.173
jacek
Gość
ja jade do hotelu baltic . jak tam jest
IP: 85.219.233.18
jacek
Gość
ja jade 26.06 do rawdy jak ktoś tam był powidzcie jak tam jest :D
jacek
Gość
a skąd jedziesz koleżanko bo ja z katowic
santos
Gość
witam jade do rawdy zreszta juz 3 raz, na turnus 28.08-12.09 jedzie ktos w tym terminie;> jade z moja dziewczyna ja lat 20 ona 19 i jak zwykle jedziemy imprezowac;d
IP: 87.204.110.122
LinQa
Gość
Ja wyjeżdżam z Łodzi czy ktoryś z użytkowników wybiera się również z tej miejscowosci?
IP: 83.20.173.208
baza
Gość
Jaką walutę najlepiej zabrac do Bułgarii ? Euro, dolary czy lewy ?
IP: 79.189.9.50
Gość
Gość
N :P ajlepiej Euro.
IP: 79.163.32.110
LinQa
Gość
Z tego co czytałam na innych forach to najlepiej jest ponoć zabrac ze sobą Euro i na miejscu wymienić na Lewy.
IP: 83.23.118.119

Strona: « < ... 87 88 89 90 91 92 93 94 95 ... > »

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij