» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

RAWDA Bułgaria

Wakacje w Rawdzie Opinie o hotelach w Rawdzie

Strona: « < ... 111 112 113 114 115 116 117 118 119 ... > »

Autor Treść
Iza567
Gość
Witam :)

mam pytanie odnośnie hotelu Copacabana w Rawdzie.Czy ktoś kto tam był mógł by mi napisać czy w pokojach hotelowych można mieć czajnik elektryczny na kawę? coś kiedyś czytałam gdzieś na forum że tak, choć na dole czajnik jest dostępny 24h.Ale wolę się upewnić. Za odpowiedz dzięki :)
IP: 87.205.137.10
izka
Gość
hej Iza567;] hm a kiedy jedziesz bo ja jade 12.06 do 24.06 wiec ci dam znac:d chociaz jak bylam kiedys w innym miejscu to i bez czajnika dawalismy rade poprostu wode gotowalismy w garnku:)
IP: 87.206.227.19
kasia k
Gość
witam czy ktoś wybiera się do Ravdy do Dream Holiday my jedziemy w terminie 02 07-23 07 jedziemy samochodem, może już ktoś był w tym hotelu to mógłby coś napisać, myślę że wybraliśmy dobrze pozdrawiam
IP: 93.154.140.109
podróżniczka
Gość
Witam, czy ktoś jedzie autokarek z Ok Srevices do Elwiry w Ravdzie 22 czerwca br. ?? prosze niech sie odezwie :-D
Pozdrowionka
IP: 89.167.72.158
podróżniczka
Gość
P.S. A czy ktoś jedzie z dzieckiem w wieku 3-10 lat?? :-D My jedziemy z córką 6 letnią pierwszy raz w taka podróż, mamay nadzieję że wakacje będą udane :-D
Iza567
Gość
Witaj " IZKA" :)

My jedziemy 29.06-11.07 więc jak by co to daj znać :)) pozdrawiam :))))
IP: 87.205.128.239
gość
Gość
Witam kto wybiera się do Rawdy 22.07.2011 hotel copcabana z Katowic lub okolic?
IP: 80.50.232.30
gość
Gość
Witam!kto jedzie do Rawdy 22.07.2011 hotel copacabana z Katowic lub okolic ?
Iza567
Gość
Mam jeszcze jedno pytanie, a jak jest z autokarami do Bułgarii? wiem że do Chorwacji jeżdżą z OK SERVICES a do Bułgarii?? mam nadzieję że jakieś porządne bo było nie było to ok. 28 godzin jazdy!

Gość

my też do Copacabany ale 29.06 :) i też z Katowic!!!
IP: 87.205.139.239
szaszka
Gość
Witam wie ktoś może po ile w tym roku levy sprzedają ? tam na miejscu oczywiście !
Dzięki i Pozdro
IP: 31.134.58.100
gość
Gość
Do iza567

Co do autokarów to do bułgari nie wiem jakie jeżdza ale my do Grecji jechaliśmy z firmy PASTUSZAK i były bardzo wygodne,jak wrócisz z Rawdy to napisz jak było,jakie plaże,życzę udanych wczasów , :)
iza567
Gość
Do "gość"

Oczywiście że napiszę co i jak!! a teraz wklejam post "ani" która była w tamtym roku w Copacabanie ,znalazłam na forum

wróciliśmy 11 sierpnia z Copacabana w Rawdzie.
Powiem tak : jesteśmy bardzo zadowoleni !!! Owszem autokary nie były najwyższych lotów ale czyste i zadbane i kierowcy bardzo mili !!!
Nie wiem kto pisze takie bzdury ,ze w basenie woda brudna !!! Kiri bardzo miły zawsze basem czyszczony i woda błękitna i czyściusieńka , podświetlany o zmroku !!! Śniadanka trochę monotonne ale smaczne i co najważniejsze podstawiane pod nos !!! Pokoje czyste !!! Kori (właściciel) pomocny w każdej sprawie, w hotelu jest sklep a obok jego stargany z owocami ( niestety owoce w Bułgarii nie są tanie) oraz bar gdzie można obiadek zjeść !!! Chodziliśmy na plaże obok zatopionego wraku woda czysta bez glonów !!! Spędziliśmy z rodzinką cudowny urlop aż żal nam było wyjeżdżać !!!
Wszystko zgodne z opisem w folderze !!!
Mam radę dla tych co narzekają : jeśli jechaliście do Nesseber to z pewnością mijaliście kompleks trzech wielkich budynków w stylu zamkowym (Nesseber del Sol / Nesseber Palce / i chyba Nessebar Spa) tam z pewnością niezadowolonych z Copacabany dopieszczą jest tylko jedno ale...... musi Was-Niezadowolonych stać na te kurorty !!!
IP: 178.37.149.158
iza567
Gość
post nr.2

Plaża ta fajna to w lewo :-). Wyjdziesz na basen w hotelu i w lewo. Obiady jadaliśmy sobie w restauracyjce z Copacabany. Zanim wejdziesz głównym wejściem do budynku t w lewo. Albo nasz obiadek to wyglądał tak- ja z małym szłam do pokoju a mąż biegł na plażę po pyszne naleśniki dla synka a dla nas po kebaby (1 duuuży naleśnik + 2 kebaby to 10 leva).
A kolację to u Serbów albo w Puzzle- wolałam Puzzle bo tam były nad głową wiatraki i pot z ciebie przy jedzeniu nie leciał :-)). Jeśli chodzi o spanie w autokarze to można przecierpieć- mało miejsca bo to sa te duże autokary na 70 osób i mało miejsca pomiędzy siedzeniami jest wieć jak a toba będzie siedział ktoś z długimi nogami to będziesz mieć problem :-)
My nie byliśmy na wycieczkach. Nasi znajomi ( poznani w podróży) byli w Aquaparku ale strasznie duuuużo ludzi i nie mogli skorzystać z tego co było najfajniejsze. Musicie się dowidziec kiedy jest najmniej ludzi.
Jak bedziesz w Nesseberze to mogę ci polecić fajną kafejke prawie na końcu starego miasta idąc cały czas wzdłuż wybrzeża. Siedzisz sobie prawie na morzu :-). Nazwy niestety nie paniętam ale przed tą knajpką jest statek. Mankamentem są ceny - dość wysokie ale za to jakie widoczki podczas odpoczynku ....

No to czekaj na moje wiadomości, również Tobie życzę udanego urlopu to już za niedługo!! :) pozdrawiam :))))
iza567
Gość
Do szaszka

Musimy poczekać aż ktoś wróci, to może napisze po ile Leva. Sama jestem ciekawa :)
sudnih
Gość
iza567 - jak to owoce nie są tanie, ale drogie też nie :) nie w centrum Rawdy kupowane, ale w ulicy bliżej morza winogrona za niecałe 2 lv, brzoskwinie (wielkie jak grejpfruty) po 0,60 lv, arbuzy nie pamiętam, ale tanio było... co do cen obiadów i wielkości porcji to Polska to ma ceny z kosmosu (u nas 1 rybka, mała porcja frytek, 2 łyżki surówki = 15zł, tam ćwierć kurczaka pieczonego z kapustą, talerz ryżu w sosie, mały półmisek frytek i taki sam tych małych rybek "CACA" = 8lv).

Orientuje się ktoś jak prezentowała się w tamtym roku w Rawdzie w pierwszej połowie lipca? :)
Pozdrawiam tych co jadą z Ok Services 2-14.07.2011 - a jedzie ktoś? :)
IP: 109.196.54.65
gość
Gość
do iza567

dzięki za wiadomości,mam nadzieję że to będą udne wczasy,ze wod w morzu będzie czysta,pozdrawia
iza567
Gość
sudnih

ale ja tam jeszcze nie byłam :), znalazłam te informacje od 'ani" z innego forum.Więc nic nie wiem po ile owoce, ale jak tanie to spoko :))) pozdrowionka

gość
nie ma za co :) ja też mam nadzieję że będziemy mieli udane wczasy.A woda w morzu to na pewno czystsza jak u nas :) pozdrawiam aaa jedziesz na wycieczkę do Istambułu??? bo gdzieś mi tu widziałam l komentarz odnośnie tego miasta jak tam byli w tamtym roku bo jak co to poszukam i wkleję :)
IP: 87.205.133.201
iza567
Gość
O znalazłam od Mirka to wklejam,może komuś będzie pomocny, bo my się wybieramy tam więc jestem mu wdzięczna za opis

ISTAMBUŁ

1-dzien;wyjazd wczesnie rano,autokar wygodny i klimatyzowany czas przejazdu okolo 7 godz. w tym czasie odprawa na granicy i przystanki.Przyjazd okolo 14 na miejsce ,zakwaterowanie w hotelu,obiad[szwedzki stol] UWAGA w pokojach sa pelne lodowki napoi i slodyczy lecz wszystko jest dodatkowo platne i doliczone przy wymeldowaniu.Po obiedzie zwiedzanie i przejazd nz azjatycka strone miasta przez most ,niesamowite wrazenia ciesnina bosfor,most zamkniety dla ruchu pieszego ze wzgledu na duza ilosc samobojstw.Wjazd na taras widokowy gdzie widac panorame czesci miasta,bo jest tak wielkie ze nie mozna sobie tego wyobrazic[ 13mln mieszkancow] palmy, wieze,meczetow na ktorych sa glosniki nawolujace do modlitwy,wszedzie maszty z flagami Turcji widac ze eksponuja swoja panstwowosc.Na kazdym kroku egzotyka dla nas handluja prawie wszyscy i wszystkim ,dzieci sprzedaja wode mineralna na ulicy widac biede i bogactwo u handlarzy i na targu trzeba sie targowac ceny sa celowo zawyzone.Co do wody mineralnej to warto wziac ze soba z Bulgarii bo oni maja tylko 0,5 litrowe butelki i to po dwa liry czyli okolo 4zl na nasze ale wtedy bylo 40 stopni w cieniu.Nastepny punkt palac sultanow i blekitny meczet ciekawostka;przy wejsciu sa straznicy ktorzy pilnuja aby kobiety zakryly wlosy,ramiona,nogi i mezczyzni tez nogi jesli straznik uzna ze spodnie sa za krotkie,daja chusty ktore sie zwraca przy wyjsciu oczywiscie wchodzi sie na boso.Na kazdym kroku beda wam wciskac ksiazki i przewodniki nawet po polsku nie kupujcie bo was przekreca,robia taki numer przechodzi obok ciebie i upada mu ksiazka ty z uprzejmosci podnosisz i podajesz a on uwaza ja juz za sprzedana i jest checa morde wydziera po swojemu robi sie zbiegowisko,czyli nie ruszamy nie podajemy.W parku dwie starsze turczynki zachecaly dzieci do karmienia golebi daly im ziarenka a pozniej kazaly za to zaplacic,ale wrazenia ogolnie sa pozytywne ta egzotyka innosc,gwar,ruch ,na ulicach trzeba uwazac bo tam jezdza na wariata i kazdy na kazdego trabi.Kto chce to za dodatkowa oplata moze poplynac statkiem w rejs po ciesninie.Wieczor to czas wolny i mozna isc na zakupy,cos zjesc masa restauracyjek[pamietajmy o napiwkach]Dodatkowo platny jest wieczor turecki poczestunek alkohol taniec brzucha [to jedyny kraj muzulmanski gdzie w sklepach sprzedaja alkohol]
2-dzien sniadanie[szwedzki stol] i zwiedzanie bazaru to jest dopiero niesamowite zapach orientu oczy bola od ilosci towarow,jeszcze na koniec zwiedzanie fabryki skor jest co wybrac futra,kurtki ale musi was na to stac he he i do domu czyli do Rawdy,jest to duzy skrot ale trzeba tam jechac bo jest to miasto jedyne w swoim rodzaju,pozdrawiam wszystkich i powodzenia .
IP: 87.205.133.201
Wioik
Gość
A kto jedzie do Copacabany 22.06.2011?
IP: 95.160.229.157
kasia k
Gość
CZY JECHAŁ JUŻ KTOŚ Z PLAŻUJ PL DO RAVDY HOTELU DREAM HOLIDAY JAK TAK TO PROSZĘ O JAKIEŚ WIADOMOŚCI LUB OPINIE POZDRAWIAM
IP: 93.154.144.75
gość
Gość
Do Iza567

na wyciecke chcmy jecha Varna i delfinrium bo my jediemy z 6 letnim synem, istambuł musimy premyśleć bo na dziecko taka ycieck jest męcząca,pozrawim
iza567
Gość
Do gość

No to faktycznie, za malutki na taką podróż ;) my jedziemy z 10-letnią córką to już inaczej pozdrawiam
IP: 87.205.137.61
stanik
Gość
A ja jade z 18 letnim synem :mrgreen: :mrgreen:
IP: 178.252.14.56
magdalenka
Gość
Hej ludziska :-D kto jedzie autokarem 22 czerwca do Elwiry w Rawdzie niech pisze. A może ktos tam juz był to równiez poproszę o info jak jest w hotelu i jak w Rawdzie.
izka
Gość
magdalenka:o Elwirze jest baardzo duzo postwo wczesniej musialabys przejzec:D ja wroce a Ty wyjedziesz:d

musze sie modlic o pogode bo jak narazie za ciekawie sie to nie zapowiada;P ale jeszce miesiac i 6 dni :)
IP: 87.206.227.112

Strona: « < ... 111 112 113 114 115 116 117 118 119 ... > »

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij