Gość napisałJa również z moją dziewczyną jedziemy do Rawdy do hotelu Diabis 23.08. Troche obawiam się żeby biuro nie udpadło ale miejmy nadzieje,ze wszystko bedzie okPozdrawiam !
Wakacje w Rawdzie
Opinie o hotelach w Rawdzie
Strona: « < ... 170 171 172 173 174 175 176 177 178 ... > »
Autor | Treść |
---|---|
#4326 13:02, 06.08.2012
|
|
Użytkownik
|
W takim razie - do zobaczenia ![]()
IP: 145.237.106.176
|
skoralik
|
#4327 13:30, 06.08.2012
|
Gość
![]() |
My jedziemy z okolic W-wy, ale wybraliśmy opcję z samolotem wylot 03.09 i jakoś tak czytając po forach mam mocno mieszane uczucia. Dużo opinii, że nudno, że tylko do Słonecznego Brzegu trzeba jechać jeżeli chodzi o jakiś postukanie nóżkami w podłogę ![]() ![]() ![]() ![]() IP: 83.3.247.106
|
grtry
|
#4328 13:55, 06.08.2012
|
Gość
![]() |
Mam takie pytanie do tych co byli w Diabisie... jest w pokoju miska ? IP: 188.127.22.12
|
kkk
|
#4329 13:58, 06.08.2012
|
Gość
![]() |
hahahaha ;ddd IP: 77.223.207.142
|
Pa854
|
#4330 16:50, 06.08.2012
|
Gość
![]() |
Wiec tak jestesmy w Ravdzie z Biura VIATOR. VIATOR I ZU WAYS to ta sama wycieczka. TEORETYCZNIE HOTEL DIABIS. Faktycznie na miejscu okazało sie ze nie ma miejsc w Diabis o czym szanowne biuro nie poinformowalo i przeniesli nas do hotelu Adele a innch do Bohemi. Na temat Adele moge cos powiedziec bo tu obecnie przebywamy. Jednym slowem standard w porównaniu do Diabisa jest zupełnie różny. Żadnych suszarek, tv mrowiący, klimat tylko na 24stopnie w standardzie ustawiona, na podłogach linoleum z czasów PRL, sciany brudne. Poza zewnętrznym wyglądem to w niczym ten hotel nie przypomina dwóch gwiazdek które podobno ma. Interwencje w biurze nic nie dały, Biuro zwala na rezydentki, te na biuro i tak w kółko. Nikt nic nie wie, tylko my pasazerowie po 30 godzinach jazdy w upalnej rawdzie biegamy i szukami gdzie do K.... Nędzy mamy mieszkać i dlaczego nie tam gdzie mielismy rezerwacje. Nie zdziwiłbym sie gdyby takie praktyki w kolejnych turnusach takze były stosowane. Podobno biuro czesto zmienia kwaterunek i u nich to jest niestety standard. Cena w niczym tu nie usprawiedliwia biura bo nigdzie w ofercie nie jest napisane ze jest mozliwe przekwaterowanie. Owszem jest zapis w regulaminie, ale ja rozumiem ze w wyjątkowych sytuacjach. Dla mnie takim jest pozar zalanie, niedopełnienie obowiązków własciciela hotelu. A tu nie to dla Biura VIATOR standard. Wszystkim którzy wybierają sie do Diabis radze sprawdzic jakos przedwyjazdem gdzie beda kwaterowani. PS czesc ludzi owszem została zakwaterowana w diabis, ale to chyba loteria. Pewnie w biurze rzucali monetą. IP: 84.54.190.2
|
|
#4331 22:02, 06.08.2012
|
Gość
![]() |
My jedziemy z Katowic?a Ty?na pewno będziemy się dobrze bawić ![]() IP: 83.22.61.83
|
#4332 11:45, 07.08.2012
|
|
Użytkownik
|
Jak pisałam powyżej - jedzeimy do Bułgarii z Krakowa, a jesteśmy ze Szczecina ![]() I raczej nie da się nas nie zauważyć w tłumie... ![]() ![]() IP: 145.237.106.176
|
|
#4333 08:30, 08.08.2012
|
Gość
![]() |
Rzeczywiście, nie doczytałam;P Czyli na pewno was gdzieś znajdę ![]() ![]() IP: 83.22.170.86
|
ZZZ
|
#4334 13:12, 08.08.2012
|
Gość
![]() |
Miski w pokoju nie ma. jest lodówka, ale w niej nie jest nawet chłodno. Świetnie działa klimatyzacja, na klimatyzatorze kładliśmy mleko do kawy, wino, owoce itp - skutek lepszy niż w lodówce ![]() Biuro Viator często kwateruje kilka osób w innych hotelach niż Diabis, są z reguły trochę lub dużo gorsze i bez basenu. Jeśli standard jest dużo gorszy - trzeba walczyć o przeniesienie z rezydentką - kilku osobom z naszego turnusu to się udało (ale warunki mieli naprawdę koszmarne). Przygotujcie się na długą i uciążliwą podróż autokarem. Naprawdę jest trudna do wytrzymania, wszystkim bardzo puchną kostki. Korzystajcie z każdej możliwej przerwy (a nie ma ich wiele) na poruszanie się i rozprostowanie nóg, po przyjeździe obowiązkowo trzeba położyć się z nogami ułożonymi trochę wyżej, chociaż na kilka chwil. Myśmy wrócili dzisiaj, miejscowość Ravda - super, morze - super, pogoda - super. IP: 81.190.41.113
|
Karolina
|
#4335 13:50, 08.08.2012
|
Gość
![]() |
A możesz zdradzić ile mniej więcej kasy trzeba tam wziąć ? na życie ? Czy ktoś był w tym roku w hotelu Dolphin i może potwierdzić czy jest tam internet? ![]() IP: 85.219.166.130
|
ZZZ
|
#4336 13:57, 08.08.2012
|
Gość
![]() |
Co jeszcze - pogoda wspaniała, nawet 42 stopnie w cieniu. Nie przydały się kurtki przeciwdeszczowe, bluzy, adidasy. Tylko klapki i cieniutkie ciuszki. Pamiętajcie o kremach z wysokim filtrem - łatwo o oparzenia słoneczne. Nie ma os ani komarów - nie są potrzebne żadne preparaty. Podobno teraz pojawią się za to m eduzy, ale na nie chyba nie ma żadnych środków ![]() Poza tym - radzę zrezygnować z tzw. promocyjnych trzech wycieczek z Viatora w cenie 70 EUR. Okazuje się, że to nie wycieczki a tylko sam przejazd autokarem, bez przewodnika. Można kupić tańsze wycieczki z pilotem w biurze tuż obok, przy głównej ulicy, możliwa jest nawet niewielka negocjacja ceny. Uwaga na rejs statkiem po Bosforze (można kupić w czasie wycieczki do Istambułu). Piloci żądają za tę przejażdżkę 25,-EUR a na miejscu można kupić ją za 5 - 10 EUR. IP: 81.190.41.113
|
ZZZ
|
#4337 17:14, 08.08.2012
|
Gość
![]() |
W Diabsie są dwa czajniki elektryczne ale tylko w miejscu wydawania posiłków, a to otwarte jest głównie tylko w porze posiłków właśnie i czasami wieczorem. Myśmy mieli mały czajnik w pokoju i nikt nie miał o to do nas pretensji. Korzystaliśmy i z tych hotelowych i z naszego. Rano jest herbata ekspresowa, woda i napoje a o kawę z ekspresu trzeba się codziennie upomnieć. Do wieczornych posiłków napojów nie było - robiliśmy sobie swoją kawę i swoją herbatę. Uwaga też na klimatyzację - tę w pokoju i tę w autokarze. Właśnie walczymy ze skutkami ![]() Wycieczki u rezydentki są nieco droższe niż w pobliskim "Biurze podróży" a przy zebraniu większej liczby osób można jeszcze trochę zbić cenę. Wycieczka do Neseberu jest obowiązkowa - najlepiej samemu pojechać liniowym autobusem za 1,20 lewa ( dla ciekawych świata jednak jakiś przewodnik by się przydał). IP: 81.190.41.113
|
ZZZ
|
#4338 17:20, 08.08.2012
|
Gość
![]() |
O hotelu Dolphin nie słyszałam, a ile wziąć kasy ciężko ocenić. W knajpkach jest tanio, ale jest wiele stoisk z pamiątkami (zwłaszcza w Neseberze), są masy tanich chińskich zabawek, ciuchów - głównie podróbki markowych firm, jest mnóstwo wycieczek (a te już tanie nie są), są dyskoteki (głównie w Słonecznym Brzegu). Można żyć bardzo oszczędnie i można wydać masę pieniędzy. IP: 81.190.41.113
|
iza
|
#4339 17:46, 08.08.2012
|
Gość
![]() |
witam czy jedzie ktos do rawdy ,diabis z biura viator 1-12 wrzesnia? wykupilam wycieczki za 70euro, na infolinii poinformowano mnie ze sa to wycieczki z przewodnikiem a nie sam przejazd a teraz na forum ktos napisal ze to tylko przejazd czy ktos wie cos wiecej na ten temat? IP: 91.193.160.236
|
ZZZ
|
#4340 18:16, 08.08.2012
|
Gość
![]() |
Mnie tez tak poinformowano telefonicznie w biurze, dlatego zdecydowaliśmy się kupić te wycieczki. Na miejscu jednak dowiedzieliśmy się od naszych poprzedników, że autokar tylko zawoził ich na miejsce i pozostawiał a potem odbierał. Była awantura, pani rezydentka potwierdziła, że to jest sam przejazd z autokarem, dlatego wymusiliśmy zwrot naszych pieniędzy. Niektórzy z poprzedniego turnusu podobno nawet nie wpłacali juz w autokarze, kiedy dowiedzieli się w czym rzecz. Na miejscu rezydentka proponuje wymienić te trzy "wycieczki" na jednodniową wycieczkę z przewodnikiem do Istambułu, ale myśmy odzyskali nasze 4 x 70 EUR i wykupiliśmy w pobliskim biurze po 55,-EUR od osoby (po negocjacjach bo było nas kilkanaście osób, normalnie w biurze koszt tej wycieczki to 60,-EUR). IP: 81.190.41.113
|
Adrian
|
#4341 15:24, 09.08.2012
|
Gość
![]() |
My byliśmy w Rawdze z Viatorem od 27.07 do 8.08 Diabis. Jednak na miejscu zostaliśmy zakwaterowani w hotelu HIT po czym następnego dnia przenieśli nas do hotelu Imperial. Hotel HIT- 30m do morza, u nas klima działała, łóżka były, tv, łazienka ładna, balkon z widokiem na morze, basen, choć czasem zanieczyszczony po imprezach, co więcej potrzeba? to że sciany były białe chyba tym staruchom przeszkadzało. Hotel Imperial- mistrzostwo świata. nie zamienił bym nawet na krakowski Sheratoon. Pokoje cudowne z klimatyzacją, balkonem, tv, lodówką, co dzień łóżka posłane, posprzątane, ciuchy poskładane, pieniądze spokojnie leżały na wierzchu i nie zginęła nawet 1 skotinka. Był również świetny basen, miejsce na grilla, właściciele hotelu przemili, szczególnie właścicielka która zna w miarę polski język. Ogólnie pobyt tam 10/10 !!! Super pod każdym względem, Rawda to mała mieścinka za to swój urok ma. Tu jest wszystko najtaniej. Dalej Nessebar- bardzo ładne stare miasto, te ruiny i stragany w tych wąskich uliczkach, między starymi kamieniczkami- SUPER. Słoneczny brzeg? ...... Stolica rozrywki w Bułgarii. Nasze polskie Mielno tylko 5x większe, tam życie zaczyna się od 21 i kończy białym ranem. Polecam ! To tak pokrótce. Polecam każdemu Biuro Viator i wczasy w tym "trójmieście" !!!! jeśli ktokolwiek miałby jakiekolwiek do mnie pytanie w związku z Bułgarią, biurem Viator i wyżej wymienionymi hotelami - SŁUŻĘ POMOCĄ ![]() IP: 46.182.103.94
|
Pa854
|
#4342 19:00, 09.08.2012
|
Gość
![]() |
Czyli ty rozumiem jestes zadowolony ze biuro nie dotrzymało warunków umowy. Nie wazne czy sa gorsze czy lepsze. Wykupiłes Diabis wiec tam powinni was zakwaterować. Bez sensu. Nie ogarniam takie rozumowania. Przez takich ludzi inni cierpią, bo wykupuja diabis i niekoniecznie maja tyle szczescia zeby dostac lepsze warunki. Lepsze, nie lepsze powinien byc diabis. Skad wiesz czy tam nie jest fajniej !!! Pozdrawiam
IP: 84.54.190.2
|
nika
|
#4343 20:30, 09.08.2012
|
Gość
![]() |
Czy ktoś był tym roku w hotelu Eliri w Ravdzie z biurem ok.services?Jakoś mało opinii znalazłam na temat tego hotelu,proszę o aktualne ![]() IP: 93.105.249.170
|
ZZZ
|
#4344 06:23, 10.08.2012
|
Gość
![]() |
Nieprawda! Jestem pewna, że to opinia kogoś z biura Viator! Też tam byłam, widziałam tych ludzi zakwaterowanych w hotelu HIT. Płakali! Warunki były koszmarne, pokazywali nam zdjęcia jak tam wygląda i błagali rezydentkę o jakąkolwiek zmianę. Było brudno, bez klimatyzacji, bez gniazdek, wykładziny na gołym betonie, po prostu koszmar. W dodatku hotel położony gdzięś hen, na przedmieściach Ravdy. Gdyby tak nie było - nikt nie szukałby im innego hotelu. Mieli z tym wielki problem, rezydentka nie chciała/nie potrafiła im pomóc, w biurze nie odbierano telefonów. Nam, którym szczęśliwie nie zmieniono rezerwacji i byliśmy w ślicznym, czyściutkim Diabisie, było ich strasznie szkoda. IP: 81.190.41.113
|
ksenia
|
#4345 09:36, 10.08.2012
|
Gość
![]() |
Byłam w tym hotelu w zeszłym roku internet był .Hotelik czysty, zadbany ,blisko morza ...moge przesłać zdjęcia.A co do kasy to różnie bywa ceny nie wygórowane zależy od zasobności portfela ,my byliśmy w Warnie ,na bułgarskim wieczorze i 2 razy w cudownym aquaparku więc ok.500euro na 4 osoby poszło ale po to tom jechaliśmy....Życzę miłych wakacji IP: 31.63.156.246
|
Adrian
|
#4346 15:24, 11.08.2012
|
Gość
![]() |
dotrzymali czy nie, Imperial byl baaardzo ok. Za te pieniadze to az w szoku bylem, widzialem diabis i Imperial byl na pewno lepszy IP: 46.182.103.94
|
Adrian
|
#4347 15:28, 11.08.2012
|
Gość
![]() |
Nie jestem z biura Viator choć z nimi pojechałem, ja byłem zakwaterowany tam. Nie płakałem haha bo nie było powodu. Brudu nie było niewiadomo jakiego, gniazdka do pradu byly bo osobiscie ładowałem telefony, u nas klima działa wiem ze u innych było róznie. Hotel HIT był zaniedbany, fakt, ale bez przesady... położenie miał na najczystszej plaży w całej Rawdzie. Hen daleko ? hehehehe normalnie żałosne. Mieli problem który następnego dnia załatwiły i przeniosły nas do hotelu IMPERIAL, 2x wiekszy standard niz Diabis. Także ten jeden nocleg wynagrodziły sowicie. I powtarzam, nie jestem z biura żadnego tylko jestem turystą z Płocka który w terminie 27.07-08.08 był na tym wyjeździe wraz z dziewczyną z biurem Viator. IP: 46.182.103.94
|
lala
|
#4348 15:34, 11.08.2012
|
Gość
![]() |
O BIURZE I HOTELU CRISTAL -27.07 byłam w Ravdzie z Viatorem. Na wstępie trzeba zaznaczyć, że jest to biuro , które zajmuje się wypełnianiem pustych pokoi w hotelach ! Z naszej wycieczki może z 10 osób trafiło do hotelu Diabis. Reszta została rozrzucona po innych. O wszystkim dowiedzieliśmy się, kiedy dojechaliśmy na miejsce. Rezydentka bez żadnego słowa wyjaśnienia, zaczęła czytać gdzie ludzie zostali zakwaterowani. Trafiłam do hotelu Cristal***. Hotel czysty, zadbany, pokoje sprzątane codziennie,tv, klima średnio działała,2 min. drogi do morza, basen extra ( w Diabisie jest brodzik ). Właściciele hotelu zachowywali się jednak beznadziejnie. Na teren basenu nie można było wnosić jedzenia i picia, ale TYLKO Polakom. Bułgarzy, Serbowie, Rosjanie moli mieć wszystko. To samo było jeżeli chodzi o posiłki, Polacy mieli gorsze. Próbowano nas naciągnąć na klimatyzację 5 euro za pobyt, która mieliśmy już opłaconą. Wi-fi raz działało, na drugi dzień już nie. Wyjazd mieliśmy 6.08 ok 23 , zaś wykwaterowanie o godz. 9 rano. Fantastycznie zorganizowało to biuro ![]() ![]() Odnośnie przejazdu do Bułgarii - jechaliśmy 27h , byłoby znacznie krócej ale straciliśmy z 3h na granicach w Serbii. Pilot bardzo miły, kierowcy również. Nie ociągali się, nie mylili. Zatrzymywaliśmy się na dużych stacjach benzynowych. Droga powrotna, która podobno miała być krótsza okazała się dłuższa, jechaliśmy 33h!!!! Pilotka nie wiadomo skąd się urwała, zatrzymywaliśmy się na takich stacyjkach, gdzie była tylko jedna toaleta. Kierowcy zgubili się już w Bułgarii, jechali powoli. W ogóle większość osób w autokarze miała wysiadać w Krakowie, a powiedziano nam, że najpierw pojedziemy do Kielc i tam czeka nas przesiadka! Dopiero po jakiś 15h pilotka łaskawie zadzwoniła do biura czy aby na pewno, na szczęście okazało się, że jedziemy do Krakowa. Najlepsze wydarzyło się w Polsce. Przekroczyliśmy Polską granicę. Na szczęście wszystko wydarzyło się koło stacji benzynowej. Kierowca zapomniał sobie zatankować. Jego tłumaczenia brzmiały mniej więcej tak : myślałem ze dojadę do następnej stacji , bo chciałem sprawdzić czy mam już pieniądze na koncie' Straciliśmy tam 1,5h ludzie zaczęli już nie panować nad sobą. Ogólnie biuro nie postarało się na 100% zaplanować dobrze tej wycieczki. Ravda- miasteczko ma swój urok ! Jest tanio, można dobrze zjeść. Niedaleko nesebar, który też jest bardzo urokliwy, oraz słoneczny brzeg. Plaże w Ravdzie są piaszczyste i czyste. Przez cały pobyt tylko raz były glony. Pogoda piękna, morze ciepłe. Dużo ludzi mówi po polsku, więc nie ma problemu w porozumiewaniu się. Reasumując wakacje są warte ceny 680 zł, ale trzeba się spodziewać przekwaterowania. IP: 89.76.117.229
|
|
#4349 17:53, 11.08.2012
|
Gość
![]() |
A może dlatego was przekwaterowali ze względu na dużą ilość chętnych w tym okresie?Widać to m.in. z waszych wpisów w jakich terminach jedziecie....Wcześniej nikt nie pisał o takiej sytuacji ![]() ![]() IP: 83.10.67.214
|
Inny
|
#4350 11:58, 12.08.2012
|
Gość
![]() |
Nie zgadzam sie z Tobą. Za takie czy wieksze to po to zawierasz umowe zeby ona zobowiązywała i Ciebie i Biuro. Skoro wykupuje Diabis to chce byc w Diabis nie Imperial, nie Adele czy jakim kolwiek innym. Poza tym dlaczego biuro nie informuje przed wyjazdem, bo pewnie niektórzy by zrezygnowali. A tak stawiają nas pod scianą i sa zadowoleni z zycia i to jest uczciwe? Poza tym to nie jest jednorazowa praktyka tego Biura poczytajcie troche o innych krajach Czarnogórze, Albani. Spotkało to tez innych w ubiegłym roku. Z tym ze w ubiegłym uprzedzali telefonicznie wczesniej i ludzie buntowali sie i grozili rezygnacją. W tym wzięli sie na sposób i stawiają ludzi po scianą. Moim zdaniem nie wazne za ile, skoro mam umowa za tyle z takim biurem i w takich hotelu to K....a tego oczekuje. To nie ja ustalam cene tylko biuro. Skoro wymyslili sobie 700 zł za Diabis to powinni za tyle kwaterować. Jakby kosztowało 1000 to pewnie tez chetni by sie znaleźli, ale przynajmniej na samym początku urlopu nie byliby wkur.,..ni i biegali po całym miescie z bagazami jak porąbani. RAZ JESZCZE WSZYSTKICH UCZULAM NA NIEUCZCIWE PRAKTYKI TEGO BIURA !!!! ZASTANOWIE SIE CZY NIE ZAŁOŻYC KONTA NA FACEBOOKU ORAZ INNYCH PORTALACH GDZIE PECHOWCY BEDA OPISYWAC SWOJE ZAJEB...TE DOZNANIA Z URLOPU Zastanowie sie także czy nie skierować sprawy do sądu. Bo to jest łamanie praw konsumenta. To że jest cos tanie nie znaczy ze musiby byc do bani. Zapłaciłem za cos innego,a otrzymałem coś zupełnie innego (tak jak pisałem wczesniej nie wazne czy lepszego czy gorszego) Ja chciałem Diabis, a nie inny Hotel. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 84.54.190.2
|
Strona: « < ... 170 171 172 173 174 175 176 177 178 ... > »
Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie