» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

RAWDA Bułgaria

Wakacje w Rawdzie Opinie o hotelach w Rawdzie

Strona: « < ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... > »

Autor Treść
Basia
Gość
Dżasta napisał
witam...słyszał może ktoś o hotelu COPACABANA w Rawdzie?? ja wyjezdzam 31,07 z biura OK service mam nadzieje ze bedzie super:) pozdrawiam i czekam na jakies info

Byłam z córką w hotelu Copacabana w czerwcu i jesteśmy zadowolone pokój ładny i czysty była klimatyzacja wentylator telewizor i lodówka pokój i łazienka były sprzątane codziennie do plaży blisko.Obsługa hotelu była miła.Pozdrawiam.
IP: 79.184.92.151
Iga
Gość
wiem ten hotel jest super
IP: 89.76.173.147
Iga
Gość
hotel Marietta w Nessebarze to też wysoka półka!!!polecam
ssssss
Gość
od 11 lipca rawda...... sylwia7997@wp.pl
IP: 83.10.70.89
marlena
Gość
nie jedzcie do bulgarii z biurem ok services! czytalam wszystkie komentarze przed wyjazdem i niestety wszystkie zle komentarza potwierdzily sie. pokoje fatalne, hotel elwira i jedzenie w nim bylo okropne. cale wczasy mam do kitu. moja coreczka zlamala noge i nie moglam liczyc na nikogo... nie wiedzialam co robic. dopiero policja mi pomogla. bardzo zaluje ze wybralam to biuro. a rezydentka pani jolanta paduch do niczego - nic nie wiedziala i plotla same glupoty!
IP: 85.222.18.82
Justyna
Gość
hmmm jak to jest, ze niektorzy zachwalaja, a inni wrecz odradzaja?:/:/:/ Basia : pokoje ładne, Elwira ładne pokoje , blisko morza, / marlena: pokoje fatalne, hotel elwira i jedzenie w nim bylo okropne. cale wczasy mam do kitu.
IP: 195.82.167.2
FuFek
Gość
Moze wymienmy sie numerami gadu i zgadamy sie jakos konkretniej:)) Chodzi oczywiscie o tych ktorze beda w Ravdzie(lub okolice) miedzy 9, a 23 lipca. My wylatujemy z Wrocka 9 lipca. Fajnie bedzie sie zebrac wiekasza ekipa i zorganizowac jakas impereze pod golym niebem gdzies na plazy:D Moje gadu : 3936137 Pozdro!!!
IP: 79.186.90.179
Justyna
Gość
no w sumie za taka kase to nie mozna cudow oczekiwac...ja ryzykuje...zobaczymy!! mam nadzieje, ze nie bedzie tak zle!!
Basia
Gość
Justyna napisał
hmmm jak to jest, ze niektorzy zachwalaja, a inni wrecz odradzaja?:/:/:/ Basia : pokoje ładne, Elwira ładne pokoje , blisko morza, / marlena: pokoje fatalne, hotel elwira i jedzenie w nim bylo okropne. cale wczasy mam do kitu.

Ja nie pisałam o hotelu Elwira ja byłam w Copacabana i nam się z córką podobało.
IP: 79.184.175.219
izka
Gość
Iga napisał

Iga byłaś w tym hotelu , ja jade tam 10 lipca , czytam te komentarze i nie wiem co myśleć o tym biurze, proszę odpisz, dzięki z góry . pozdrawiam
IP: 83.24.53.70
izka
Gość
Iga napisał

Iga byłaś w tym hotelu , ja jade tam 10 lipca , czytam te komentarze i nie wiem co myśleć o tym biurze, proszę odpisz, dzięki z góry . pozdrawiam
IP: 83.24.53.70
Iga
Gość
Była m w tym hotelu , jest super, elegancki, tylko w Nowym Nessebarze , natomiast Stary Nessebar jest zabytkowa częścią, ogromny targ, tanie torebki, tanie skóry,no i zabytki.Ja byłam bardzo zadowolona.pozdrawiam
Jolusia
Gość
Słuchajcie to co piszecie to sa BZDURY wiecie co jest najwazniejsze PODRÓZ!!!!!!!Sprawne autokary i wypoczęci kierowcy, abyśmy szczesliwie zajechali i przyjechali. Reszta to piękna pogoda, dobre towarzystwo i jest ok!!!!!
Jerzy
Gość
He he,byłem tam w ubiegłym roku z żoną,konkretnie w hotelu Elwira.Małe to miasteczko ale bardzo przyjazne.Stąd nie daleko jest do przepięknego Nesseberu-to trzeba zobaczyć!!!Poza tym sporo innych atrakcji w ramach turnusu.Ceny baaaaaardzo przyjazne.Nie polecam wykupywania jakiegokolwiek wyżywienia,nie to że nie dobre,ale mozna w terenie zjeść taniej i urozmaicenie.Najlepsza knajpa w Rawdzie to Czuczura-dużo,różnie i TANIO-polecam.Kasę wymieniać tylko u Elwiry-szefowej(super fajna babka rozmawaiająca po polsku)-pewność,że nie zostanie się oszukanym.Brać euro i US.
Na pewno trzeba spróbować sałatki szopskiej,kebabcze.Piwo nie nadzwyczajne ale...,rakija ok,polecam bułgarską tequilla-mile byłem zaskoczony :D
W Rawdzie są dwie plaże-skałkowa i piaszczysta.Glony i ostre kamienie tylko w paśmie ok 2m od brzegu-trzeba uważać.Przy skalistym brzegu możliwość zbierania fajnych dużych muszli-jesli ktos lubi.
Polecam Rawdę-dużo różnych barów,knajpek,sklepików,bazarek warzywno-owocowy przy przystanku.
izka
Gość
Iga napisał
Była m w tym hotelu , jest super, elegancki, tylko w Nowym Nessebarze , natomiast Stary Nessebar jest zabytkowa częścią, ogromny targ, tanie torebki, tanie skóry,no i zabytki.Ja byłam bardzo zadowolona.pozdrawiam

byłaś z biurem OK SERVICES?? czytam opinie na temat tego biura i jestem przerażona , nie wiem co myśleć , jeśli nie sprawi ci to kłopotu to bardzo bym cie poprosiła o gg jeśli masz , mam kilka pytań a tam będzie łatwiej i szybciej .
IP: 83.24.52.204
dranas
Gość
Witam, czy buł może ktoś w Hotelu IWI ?
Jakoś nie mogę znalezć żadnego komentarza.
Pozdrawiam
IP: 84.10.37.54
Zenek
Gość
Przepraszam jadę pierwszy raz do Bułgarii do Złotych Piasków- hotel Kristal.Może ktoś był iw nim i coś bliższego mi powie jak tam jest w tym hotelu? Dzięki za odpowiedzi
IP: 79.188.66.250
mmmmm
Gość
pytam jeszcze raz czy ktoś był w hotelu kirov z alfa star wybieram sie tam z rodziną 30 lipca lecimy samolotem
IP: 89.76.139.18
Użytkownik
Do wszystkich, którzy będą w Rawdzie na początku sierpnia, moze ustalimy tak, że np.6 sierpnia wieczór w drinkbar Hawaii-który polecają Ci, co już tam byli, hm? Jak myslicie? Tak chyba będzie najlpeiej niż umawianie się przez e-maile ;) Ja akurat rano 6 sierpnia przyjezdzam do Rawdy, wieć jak ktos pozniej, to pisac, to umówimy sie na nast, czy inny dzień ;)
Myślę, ze każdy nowy turysta "znajdzie" Hawaii... Mam nadzieję ;) Pozdrawiam serdecznie
IP: 87.105.249.113
Matys
Gość
Mam pytanie??Czy jedzie ktos do Rawdy od 27 lipca.Jade do Iwana
IP: 87.205.178.82
Angie
Gość
ja jeztem za rez bede 6 w Rawdzie takze nie ma sprawy tylko zebysmy sie jakos poznali a nie szukali gdzie gadaja po polsku ;))
IP: 83.27.255.105
Agawa
Gość
Wczoraj w nocy wróciłam z Rawdy z Ok Serwice. Byłam w pensjonacie Iwan i powiem wam było superowo. pensjonat wspaniały mieliśmy pokoik 4 osobowy a właściwie to był apartament taki olbrzymi, sprzątany codziennie, ręczniki wymieniane dwa razy. Mieliśmy dwa balkony w czym jeden to taras z widokiem na drink bar Hawaii, gdzie obejrzeliśmy mistrzostwa na telebimie z własnego tarasu :) Właściciel Iwana to młody miły chłopak który kuma po polsku i może dużo polecić nowicjuszom w Rawdzie. Sam Hawaii czynny dopóki ludzie siedzą nawet i do 4 rano. Piwo Zagorka u nich kosztuje 1,80 lewa. mnóstwo rozmaitych drinków i alkoholowych i bezalkoholowych dla dzieci. Podróż w jedną i drugą stronę po 26 godzin, męcząca ale można przeżyć. Trochę słaba organizacja i rezydentka taka że właściwie jej nie ma, ale nie to najważniejsze jest na wakacjach. Poza tym pogoda super cały czas bez deszczu po 35 stopni, plaże różne różniste najlepiej lubiłam siedzieć na plaży przed Neseberem dwa przystanki autobusem i prosto w stronę morza :lol: czyściutka woda, gołym okiem wypatrzysz kraba. W Rawdzie najlepsza plaża była w miejscu gdzie schodziło się przy hotelu Bijou, ale jak ktoś woli mniejsze to też znajdzie. Piwo można bez problemu kupić na plaży kosztuje ok 2 lewa i dają lodowate, nie warto nosić swojego bo szybko zrobi się ciepłe. Jedzenie bardzo dobre i wszędzie go pełno. Najlepiej smakowała nam Kawarma u Serbów, ale i w Złotej Rybce można smacznie i tanio zjeść, a Czuczura przebija wszystkich, tanio i smacznie. Polecam również Pizzerię Napoli. Miasto rozbudowuje się w zastraszającym tempie i nie słuchajcie opinii że Rawda to dziura bo niejedna miejscowość nad naszym morzem nie dorównuje jej do pięt. Nie spotkałam się z żadnym oszustwem Bułgarzy mili. Pieniążki wymienialiśmy w kantorze na przeciwko poczty, ale w całej Rawdzie Euro stoi 1,91 lewa. W Neseberze już ceny ciut wyższe. Szczególnie w Nesseberze polecam bar u Piotrka gdzie już na wejściu jest informacja, że obsługa jest w języku polskim i rzeczywiście właścicielem jest Bułgar który w Gliwicach spędził 7 lat. Doskonale zna polski i poleca danie specjalne na naczyniu żeliwnym, pyszności. Chyba trzecia restauracja od dworca. Parasolki trzeba kupić bo na plaży płaci się po 7 lewa, a parasol przy plaży po 10 lewa, 12 lewa rozkładany. Koniecznie mocne filtry bo słońce jest bardzo gorące i naprawdę można się poparzyć. W naszej grupie jeden chłopczyk poparzył się tak paskudnie że trafił do szpitala i wycinali mu część poparzonej skóry tak że nie żartuję z tymi filtrami Dzieci smarowałam filtrem 50 a i tak się zjarały. Polecam w szczególności aquapark w Nesseberze Paradise - jest świetny i warto tam wybrać się nie tylko z dziećmi. Byłam też w Action w Słonecznym Brzegu i też jest niezły choć nam bardziej przypadł do gustu jednak ten w Nesseberze. Plaże w Słonecznym Brzegu...hm.. syf, spodziewałam się że jak tam pojadę to gały mi wypadną bo to przecież jest Słoneczny Brzeg a tu taka klapa że szok morze całe w zielonym glonach znalazłam może 20 metrowy odcinek gdzie dzieci mogły się wykąpać. Nazwały to Gluciarskim Brzegiem a nie Słonecznym.Tak że ogólnie lepiej było na naszych plażach. Podsumowując było super i na pewno jeszcze kiedyś skorzystam i z biura i z Rawdy. Zdjęcia dodam na neta może dziś wieczorem żeby dać jakiś obraz tego co tu piszę. Nie martwcie się jest ok :mrgreen: Jeśli macie jakieś pytania to chętnie odpowiem :)
IP: 83.16.125.205
Stanik
Gość
Gdzie te foty obiecane ??Agawa no gdzie:D:D:D
IP: 89.174.33.1
Justyna
Gość
Agawa - dzieki za super i ciekawa relacje:), pocieszylas mnie hehe bo juz sie troche obawialam:P, tez wlasnie jade do Iwana z Ok services:) daj jakies fotki:D :):) czekamy;), jak bede miec jakies pytanko to napisze:)
Justyna
Gość
juz wiem! pytanko do Agawy - czy w pokoju rzeczywiscie sa sztucce i czajnik ?? i czy bylas moze na wycieczce w Istambule?

Strona: « < ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... > »

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij