» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

RAWDA Bułgaria

Wakacje w Rawdzie Opinie o hotelach w Rawdzie

Strona: « < ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... > »

Autor Treść
Lust2002
Gość
Agata, Angie, Justyna, Artur, Sław... Czyli ekipa do Hawii 7 sierpnia :)
Myślę, że nadal aktualne i nikt się nie wykruszy? Spotkajmy sie pod wejściem do Iwana o 20.00 i razem całą ekipą wejdziemy do Hawaii. Iwan jest dosłownie kilka metrów od Hawaii, a będzie nam się lepiej zorganizować całą ekipą, by nie trzeba było sie szukać. Nastroje z każdym dniem u nas lepsze i już nie możemy sie doczekać wyjazdu.
Pozdrowionka. Lust2002
IP: 212.191.170.246
paula
Gość
w zeszlym roku bylam autokarem w grecji, jechalismy do grecji z kielc ok 31 h, podroz meczaca ale da sie przezyc, w szczegolnosci noc. Wszystko rekompensuje slonce i plaza. Do Polski jechalismy krocej- 26h. To ze Podroz autokarem jest meczacca to nie wina touroperatora. Zawsze znajda sie ludzie ktorzy lubia na wszystko narzekac ( u nas tez tacy byli)
IP: 83.1.93.2
Użytkownik
Byłam 2 razy autokarem w Grecji, oraz 2 razy w Chorwacji, jeśli jedzie się z pozytywnym nastawieniem, to podróż nie jest w stanie niczego zepsuć, chyba że ktoś myśli, ze autokar,. to super wygoda itp, to potem czytam te wszystkie żale przelane na klawiaturę! Z drugiej strony, ja po prostu lubię jeździć autokarem, czuć to, że gdzieś wyjeżdżasz - daleko ;) oraz te zmieniające się powietrze, inny zapach itp ;) samolotem też leciałam - raz na Korfu i pamiętam do tej pory jak "buchła" na mnie fala gorącego powietrza wysiadając z samolotu na Korfu... Taka gwałtowna zmiana ;)
To prawda, droga powrotna zawsze trwa krócej :( a szkoda :p
IP: 87.105.249.113
Simon
Gość
Witaj Magdo
Możesz coś więcej napisać o tym hotelu Cleopatra. Na początku sierpnia mam tam wykupione wczasy z rodziną (2 + 2 dzieci)
Czy Warunki w Hotelu są OK?
Dziękuję i pozdrawiam

magda napisał
hej! Ja właśnie wróciłam z Rawdy , miałam wykupione apartamenty Lilia za 460zł , na miejscu okazało się że dostaliśmy miejsca w hotelu Cleopatra z basenem i tv .To był duży plus natomiast minus był taki że połowa hotelu jest w budowie i mieszkaliśmy na placu budowy. Ale w sumie było ok. Jedyne co mogę doradzić to nie wykupować wycieczek w autokarze - nasz turnus wykupił wycieczkę do Instanbułu za 40 euro- rezydenci kasę zebrali i dali nogę zostawiajac ludzi bez kasy i co najważniejsze bez opieki. Biuro ok servis nawet nie pofatygowało się żeby wysłać nowych opiekunów do ludzi w obcym kraju.... I to własnie bylo strasznie nie fer.
IP: 88.199.33.50
hlik
Gość
czy ktos wrocil moze z wczasow z bp oskar? i moze z bostonu? lecial ktos moze nimi samolotem?
Angie
Gość
hej ludzie ja juz nie moge sie doczekac, mi pasuje tam gdzie sie umowilismy dostosuje sie do tego co uzgodnicie, a ile mniej wiecej beirzecie kasy??
IP: 83.27.200.29
zieloka 200 euro
Gość
200 euro na 2 tyg na os
mmmm
Gość
czy może był ktoś z biura podróży alfa star w Kirov jeśli tak to proszę napisać coś mnp jakie są warunki , czy jest czajnik elekt. w pokoju itp
IP: 89.76.121.248
Simon
Gość
Słuchajcie jaki jest średni kurs Euro do Lewy na miejscu w Rawdzie?
IP: 89.228.233.15
Carolcia
Gość
Matko, jakie to biuro OK Services jest daremne. Jeszcze nie wyjechałam na wakacje a już są problemy :( właśnie odczytałam maila, w którym raczyli łaskawie mnie poinformować, że zmienili miejsce mojego wyjazdu. Miałam wyjeżdżać z mojego miasta , a teraz okazało się, że muszę jechać 50 km na zbiórkę przez ich widzi mi się.... Jestem strasznie zła na to biuro i na całą organizację... Mam nadzieję, że was to nie spotka....
IP: 90.129.103.158
Użytkownik
Kurs w Bułgarii 1euro=1,94-1,95l (w zależności od miejsca wymiany
Przyjmując, ze u Nas euro teraz po 3,30zł , to 1zł = 0,59l 1l=1,69zł ;) można przyjąć, ze prawie o połowę taniej jest w Bułgarii teraz :D
Pozdrawiam ;)
IP: 87.105.249.113
xeneczka
Gość
Ja jade do rawdy, z chlopakiem 21.07 z Katowic. Biuro OK Services. Szczerze mowiac w tej chwili, po przeczytaniu wszystkich komentarzy troszke sie zaniepokoilam. Fakt, ze zdania sa podzielone, ale jednak te negatywne dosc do mnie trafily..
IP: 62.87.247.51
dranas
Gość
Kurs w Rawdzie aktualny to 1 euro = 1,91 lewa. Wiekszy mozna dostac w Nesebar.

Z tego co widze, to bardzo duzo ludzi myli Biuro Podrozy z Przewoznikiem, a to sa dwie rozne bajki. Po prostu biuro wynajmuje przewoznika do transportu ludzi i tyle. A jakim autokarem pojedziecie to juz czysty przypadek. Z 3 autokarow ktore jechaly wynajete przez OK Service, tylko nasz przyjechal na czas (chyba tylko dlatego ze tez byl w ostatniej chwili zmieniony). Fajnie wygladal nasz turnus jadac stara Setra z napisem NANARTY ( dla ciekawosci inny turnus musial swoj autokar pchac zeby go odpalic na po pych).

Widzialem tutaj ekipe ktora umawia sie w barze Hawaii, szczeze odradzam, piwo to "moze" i maja w "miare" tanie (chociaz ja znalazlem wypasione bary gdzie bylo po 1,30l ), ale jakie kolwiek drinki, to juz morderstwo dla kieszeni.
IP: 84.10.92.231
Carolcia
Gość
Do xeneczka: Ja też jadę z chłopakiem 21.07 z OK services do Rawdy :) w kalim wieku jesteście??
IP: 90.129.103.158
Leszek
Gość
Czy może ktoś wie jak stoi dolar amerykański w sosunku do lewa bułgarskiego? Pozdrawiam
IP: 195.117.22.4
KURMIET
Gość
Wybieram się z rodziną do Rawdy w piątek 18.07.2008 z biurem podróży Damptour z Cieszyna. Będziemy mieszkali w hotelu Smile. Mam pytanie i prośbę, czy ktoś z Was już, był w Rawdzie z tym biurem i w tym hotelu i jakie są Wasze opinie na ten temat. Pozdrawiam serdecznie.
IP: 83.7.237.150
elficzeq
Gość
1 euro to 1,95 leva
1$ 1,51 leva
IP: 88.156.11.128
xeneczka
Gość
Do Carolcia: Ja 18, chlopak 21. A Wy :)? Kurcze, mam coraz wieksze obawy przed tym wyjazdem. Ale mam nadzieje, ze niepotrzebnie sie stresuje :)
IP: 78.8.131.175
Piotr
Gość
Witam bardzo zależy mi na opinii o biurze OSKAR i hotelu BOSTON w Rawdzie wybieram się tam 10 Września wyjazd autokarem z Wrocławia
Proszę o szczere opinie z góry dzięki za informacje
IP: 89.174.99.38
Carolcia
Gość
do xeneczka: ja mam 19 lat mój chłopak 21 więc może zgadamy się i razem poimprezujemy :) podaj mi swoje gg to się umówimy jak się rozpoznamy :) pozdrawiam :)
IP: 90.129.64.153
ania
Gość
Sylwia napisał
Kamil napisał
Ines napisał
Witam czy ktoś jedzie do Rawdy Elwira w terminie 16-28.08.2008 r.?????Poproszę oodpowiedz, bo słyszałam ,że to nie jest miejscowośc dla mlodych ludzi , pozdrowionka

Zacytowałem Agę zamiast Ciebie INEZ, jadę 16.06.2008-28.06
Narzeczona, siostra i rodzice, apartament LILIA, mam nadzieję że będzie ok

Hej, ja jadę do apartamentów Lilia już 31.05 :), wracam 14.06, więc jak zdążę to podzielę się informacjami :)
witaj ..ja jadę z rodzinka w tym samym terminie co Ty Radwa-hotel elwira.... mam nadzieję ze bedzie pogoda ,czytajac te komentarze(mam obawy) sama ocenie jak wrócę !! ;)
IP: 83.5.104.96
eve
Gość
Do wszystkich, którzy jadą do pensjonatu Kleopatra w Rawdzie- wróciłam z tamtąd 13-07-2008, niestety pensjonat nie jest w pełni wykończony, czeka was więc życie przy budowie i obok budowy nowego hotelu , bo tam gdzie w folderze znajduje się palma w rzeczywistości jest budowa nowego hotelu( szkielet) , morze zaś jest po drugiej stronie.Morze gloniaste , plaże brudne , basen przy Rivera Ford ( tam gdzie są serwowane śniadania) jest darmowy lecz leżaki są po 2lv płatne w riverze. Biuro OK Servises to żenada , jestem zawiedziona i organizacją i rzetelnością tego biura, rezydentki nie znają bułgarskiego , nie potrafią udzielić informacji na temat wycieczek , terminów wyjazdów itp. tylko głupio się uśmiechają a przejazd autokarami to gra w totolotka - masz szczęscie to może trafisz na taki z klimą, pgoda na szczęście była - życzę wszystkim wybierającym szczęśliwej drogi i mnóstwa dobrego humoru -tylko to pomoże przy biurze OK services :lol:
IP: 79.188.197.102
KURMIET
Gość
Witam, a jak tam hotel Smile, wybieram się tam w piątek. Pozdrawiam
IP: 83.7.246.142
kaśka
Gość
W Rawdzie teraz są potańcówki, wiem bo znajomi wrócili. Ja byłam w czerwcu to niestety nie było nic. Ale przynajmniej było miejsce na plaży, a teraz po 10.00 podobno jest z tym problem. Dyskoteki nie widziałam. Ja byłam z biura podróży OK Services. Do Bułgarii dojechaliśmy bez problemów. Gorzej było z powrotem. Opuściliśmy pokoje przed 10.00, a wyjechaliśmy o 01.35 - z Rawdy do Słonecznego Brzegu, bo stamtąd zabieraliśmy ludzi. Potem wróciliśmy do Rawdy, bo kierowcy nie mieli listy ubezpieczonych pasażerów. Ostatecznie z Rawdy wyjechaliśmy o 03.00 w nocy. Było ciężko, ale ja urlop wspominam mile, i nie przeczę, że w przyszłym roku pojadę tam znowu. Nawet z biura OK Services, choć będzie pewnie pod inną nazwą. A szczerze mówiąc rezydentki rzeczywiście są beznadziejne. Mam porównanie do Grecji i biura Turysta, gdzie byłam chora i rezydentka przyszła do mnie do pokoju aby zaprowadzić mnie do lekarza. A w Bułgarii ta obsługująca Hotel ELWIRA potrafiła tylko płakać, jeśli coś od niej się wymagało.
POZDRAWIAM WYJEżDżAJąCYCH I TROCHę ZAZDROSZCZę!
IP: 83.4.78.87
Simon
Gość
eve napisał
Do wszystkich, którzy jadą do pensjonatu Kleopatra w Rawdzie- wróciłam z tamtąd 13-07-2008, niestety pensjonat nie jest w pełni wykończony, czeka was więc życie przy budowie i obok budowy nowego hotelu , bo tam gdzie w folderze znajduje się palma w rzeczywistości jest budowa nowego hotelu( szkielet) , morze zaś jest po drugiej stronie.Morze gloniaste , plaże brudne , basen przy Rivera Ford ( tam gdzie są serwowane śniadania) jest darmowy lecz leżaki są po 2lv płatne w riverze. Biuro OK Servises to żenada , jestem zawiedziona i organizacją i rzetelnością tego biura, rezydentki nie znają bułgarskiego , nie potrafią udzielić informacji na temat wycieczek , terminów wyjazdów itp. tylko głupio się uśmiechają a przejazd autokarami to gra w totolotka - masz szczęscie to może trafisz na taki z klimą, pgoda na szczęście była - życzę wszystkim wybierającym szczęśliwej drogi i mnóstwa dobrego humoru -tylko to pomoże przy biurze OK services :lol:

Witam
A co ze standardem w hotelu kleopatra?
Czy może ktoś kalkulował czy brać euro czy dolary?
Jeżeli podany wczesniej kurs jest prawdziwy, tj.
1 euro - 1,95 lew
1 $ - 1,51 lew
to opłaca się zabrać dolary a nie euro
IP: 89.228.233.15

Strona: « < ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... > »

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij