» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

RAWDA Bułgaria

Wakacje w Rawdzie Opinie o hotelach w Rawdzie

Strona: « < ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... > »

Autor Treść
Kasq
Gość
no my z częstochowy jedziemy:))
IP: 83.22.43.7
Lust2002
Gość
Hej ala-86
Widzimy, że termin się zgadza, więc zapraszamy do naszej wesołej gromadki. Jak już pewnie widziałaś - 7 sierpnia jesteśmy umówieni na "małego drinka". Spaotykamy się o godz.: 20.00 pod Iwanem i wybieramy się do Baru "Hawaii".
Jak któś chce się dowiedzieć czegoś więcej o samym barze to zparaszamy na stronę: hawaiiravda.com
Pozdrowionka dla wszystkich i do zabaczenia.
IP: 212.191.170.241
Użytkownik
Cześć Ala-86, my też jedziemy 5,tzn.4 sierpnia o 23 z wcha autokarem, na miejscu będziemy rano 6, no i powrót 18 do domku ;) jedziemy z biura Zawadzkie. Spotkanie 7 sierpnia jest aktualne ;) o 20:00 pod pensjonatem IWAN, a jest on zaraz obok drink baru Hawaii ;)
Jakbyś chciała się o coś zapytać, to mój nr gg: 8496644
Pozdrawiam
IP: 87.105.249.113
nina
Gość
czy kto był w aqua parku w nessebarze? jak to wygląda czy są jakieś szatnie czy płaci sie za wstęp czy za każda atrakcje z osobna.Dziękuje za odpowiedz
IP: 195.205.202.66
Ewa
Gość
wstęp do aqua parku kosztuje 30 lv, do środka nie można wnieść nic oprócz kasy , na miejscu nie płaci się za szatnie ale za jedzenie i picie.Jest tam kasa i w tej kasie przelewasz pieniądze na zegarek który dostaniesz na rękę,a z tego zegarka odtrącają pieniądze za zakup
IP: 91.195.159.106
Ewa
Gość
do wszystkich którzy jadą z Oskarem-podróż ok 40h przez Rumunię ,przeważnie autobusy piętrowe z toalet nie można korzystać ponieważ nie ma gdzie ich czyścić ,panie pilotki nie wiedzą nic ani o trasie ani o krajach przez które przejeżdżaliśmy na miejscu zakwaterowanie było w miarę szybko ale właściciele hotelu Cristal koszmar zachowują się jak detektywi wszystko chcą wiedzieć co wnosisz do hotelu a teraz zrobili nowy regulamin i do hotelu nie można wnieść nic jak również nie można być na terenie hotelu pod wpływem alkoholu,jedzenie okropne -przed wyjazdem czytałam forum i myślałam że ludzie przesadzają i piszą nieprawdę ale uwierzcie że bp Oskar z organizacją jest do kitu nawet wszyscy w autokarze w ankiecie wypowiedzieli się że z tym biurem już nie pojadą , a jeżeli kogoś interesuje jakie przygody mieliśmy to mogę opisać.
Kokon
Gość
Kto jeszcze i skąd jedzie z biurem interholidays 8 sierpnia ?
IP: 83.238.219.189
Ewa
Gość
chodzi o hotel Cristal w Ravdzie.
olpk
Gość
Ewa napisz o oskarze,a slyszlalas cos o hotelu boston?
IP: 83.1.93.2
julka
Gość
NIE PLACCIE KLIMATYCZNEGO JAK JEDZIECIE Z BIUREM OK SERVICES - TA OPLATA JEST POBIERANA NIELEGALNIE! NIE DAJA RACHUNKU A PIENIADZE IDA DLA REZYDENTEK! ONE TE PIENIADZE MAJA JAKO PROWIZJE DLATEGO NIE DAJA ZADNEGO RACHUNKU. OPLATA KOLIMATYCZNA W BULGARII TO MIT! BIURO OK SERVICES OSZUKUJE NA OPLATACH KLIMATYCZNYCH! NIE PLACCIE I NIE DAJCIE SIE OSZUKAC!
IP: 79.189.38.146
julka
Gość
znalazlam ta informacje. kontaktowalam sie z ta pania. to wszystko prawda. wycofalam pieniadze z biura ok services. jade z innym biurem. nie robcie tego bledu. poczytajcie!

ok services to zenada! napisał
Byłam w Rawdzie na ostatnim turnusie i to co zaraz opiszę jeży włosy na głowie. Wyjechaliśmy z Katowic z ogromnym opóźnieniem - ponad 3 godzinnym. Miejsce w którym stał autokar nie było żadnej toalety. Kierowcy którzy podjechali spoznieni w zaden sposob nie przeprosili turystow za tak duze spoznienie. Jeden z kierowcow zachowywal sie wrecz agresywnie. Powiedzial ze on i tak nie dostal jeszcze zaleglych pensji od biura OK SERVICES i jak zaraz ludzie nie zamilkna to on moze w ogole nie jechac. Co wiecej okazalo sie, ze biuro nie wyslalo pilota. Gdy poprosilam o legitymacje pilocka kierowca zaczal sie smiac mi w twarz. Powiedzial zebysmy zapomnieli o pilocie bo biura nie stac na wykwalifikowanego pilota i nikt nie ma legitymacji pilockiej.Autokar był bardzo stary (ok 17 letni), spod szyb wyciekala woda w czasie deszczu, przod autobusu byl obdrapany. Jedna Pani chciala wezwac policje by skontrolowala stan techniczny autokary, ale kierowca jak to uslyszal to kazal ludziom szybko wsiadac i odjechal! Na nic zdaly sie klotnie z kierowca by szybko podjechal na policje w celu skontrolowania autokaru! Kierowcy zachowywali sie oprdynarnie. Nas jako turystow ktorzy zaplacili za ewypoczynek nie obchodzi to, ze kierowcy nie dostali pensji. W czasie podrozy autokar sie popsuł. Peklo boczne kolo. Okazalo sie ze kierowcy nie maja zapasowego i nie maja pieniedzy na wymiane na nowe. Ludzie musieli sie zlozyc na nowe kolo i na serwis! Autokar popsul nam sie na terenie Czech. Naprawa kola trwala ok 3 godzin. Wszyscy byli wsciekli. Jedna z rodzin zrezygnowala z wczasow z tym biurem i z Czech na wlasny koszt wrocili do Polski. Z tego co wiem beda wystepowac do sadu! Strasznie zaluje ze ja rowniez z moim mezem i corka nie wrocilismy jak oni. Na terenie Serbii zatrzymalismy sie na posilek w takim zajezdzie RED STar - okazalo sie ze musimy doplacac do jedzenie mimo, iz wczesniej zaplacilismy a biuro poinformowalo nas juz zadnych doplat nie bedzie! do Rawdy jechalismy 39 godzin. Bylismy strasznie opoznieni. Rezydentka nie znala hoteli w ktorych ma nas zakwaterowac. Nikt na nas nie czekal po przyjezdzie. Na zebraniu onformacyjnym sprzedawala wycieczki w ogole nie informujac turystow o waznych rzeczach. Na wycieczki jezdza nieprzygotowani piloci, czesto w autokarach brakuje klimatyzacji, nie jezdza z nami polscy kierowcy tylko bulgarscy. zadna rezydentka nie mowi w jezyku bulgarskim. Droga do Istambulu jest STRASZNIE NIEBEZPIECZNA! Na miejscu nikt nam nic nie opowiada. Rezydentka czyta z ksiazki. Nic nie wie i nic nie umie. Reszta wycieczek jest zorganizowana fatalnie. Wszystkie wycieczki sa bardzo drogie. Wystarczy pojsc na miasto i kupic w innym biurze wycieczki o polowe tansze z wykwalifikowanym polskim przewodnikiem w luksusowych autokarach z fantastyczna klimatyzacja. Jedzenie w hotelu ELWIRA JEST OBRZYDLIWE, PORCJE BARDZO MALE. kTOS JUZ O TYM TUTAJ NAPISAL! I NIE WYMIENIAJCIE PIENIEDZY U WLASCICIELKI HOTELU BO TO JAWNE OSZYUSTWO. nIE DAJCIE SIE NA TO NABRAC. Boze te wakacje byly jedne z najgorszych w moim zyciu. Chamstwo jakim odznaczala sie jedna z rezydentek bylo wprost niewyobrazalne. Zreszta dziewczyna ta nie miala zadnych kwalifikacji ani uprawnien by pracowac w turystyce! Pokoje strasznie odbiegaly od tego co mozna podziwiac w folderze. OSOBY KTORE DOSTALY OD BIURA DARMOWE WYCIECZKI Z OKAZJI DNIA KOBIET, ALBO WALENTYNEK NIE MAJA CO LICZYC NA GRATISY! TO BYLO OSZUSTWO. NICZEGO NIE DOSTALAM, CO WIECEJ MUSIALAM PLACIC DWA RAZY TYLE ZA WYCIECZKE NIZ BYLO TO OBIECANE! Nikt nie ma zadnych informacji, nikt nic nie wie. Rezydentki nie chca na miejscu podpisywac reklamacji - tlumacza sie ze biuro zakazalo im to robic. Poszukajcie w internecie informacji na temat tego biura i naprawde nie dajcie sie nabrac i oszukac. Lepiej zrezygnowac i stracic troszke pieniedzy, niz wrocic ze skolatanymi nerwami. Nie bylismy ubezpieczeni. Za wizyte u lekarza na miejscu ludzie musieli placic. Rezydentka zreszta nie miala zielonego pojecia gdzie jest lekarz! NIE DAJCIE SIE NABRAC! NIE WARTO. SZKODA WAKACJI I ŁEZ!
IP: 79.189.38.146
mmmm
Gość
jeszcze raz pytam prosze powiedzcie coś o hotelu Kirov lece 30 lipca i chciałabym cczegoś się dowiedzieć
IP: 89.76.121.248
Ewa
Gość
Hotel Boston jest raczej ok słyszałam że wlaściciele sąfajni nie ma problemów i jest to hotel w którym siedzi rezydentka p. Kasia oraz mieści się tam biuro Oskara z komputerami włącznie.A więc nie musicie dzwonić do Polski bo rezydentka ma dobrą łączność z Polską. Boston jest położony w centrum Ravdy blisko poczty, knajpy Braci Serbów iprzystanku autobusowego a do plaży też nie jest za daleko
olpk
Gość
dzięki Ewa za info o bostonie:) a nie wiesz co ludzie mowili na tamta lotu samolotem??
Ewa
Gość
A teraz opiszę podróż do Bułgarii.O godz 24 dostałam telefon od pani pilotki z autokaru że będą mieli opóźnienie gdyż zostawili w Warszawie pasażerkę,bo poszła do WC i nikt się nie zorientował że tej pani nie ma w autokarze , pasażerka zanim zdobyła nr do bp Oskar autobus był w Łodzi.A więc szczęśliwie zamiast o 3.00 wyjechaliśmy o 3.30 zKatowic ale reszta autobusów miała się spotkać w Bielsku(z Katowic zabraliśmy wszystkich pasażerów którzy jechali do różnych krajów). W Bielsku piloci autokarów szukali swoich turystów,jak już wszyscy powsiadali to szczęśliwie o 7.00 rano ruszyliśmy na Cieszyn piętrowym autobusem który się wlókł przez Czechy,Słowację Węgry Rumunię,i wreszcie utęskniona BUŁGARIA jechaliśmy 37h. Ale nie martwcie się przeżyjecie wszystko.
Ewa
Gość
Samoloty latają tylko bułgarskie i nie są w najlepszym stanie.
olpk
Gość
ale Ewa nie zmieniaja godz.lotow? i w bulgarii czekaja z biura i jest transfer do holtelu?nie ma jakis problemow?
a czy slyszalas o jakis zamianach hoteli-inny sie zamaiwlao inny sie dostaje?
Ewa
Gość
Do mmmm widziałam z zewnątrz hotel Kirov robił wrażenie oceniam go dobrze nie wiem jak jest wewnątrz.Znajduje się na końcu Ravdy przy głównej ulicy.
olpk
Gość
Ewa gdzie wymieniac pieniadze??bylas moze w burgas-sa tam jakies fajne sklepy z ciuchami?
i gdzie jest dobre jedzenie??
Ewa
Gość
tak jest z apartamentami LILA że ludzie dostają lepsze lub gorsze zależy jak trafisz
Ewa
Gość
a o lotach to nic złego nie słyszałam
olpk
Gość
ale ja zamiawialam hotel boston...
olpk
Gość
placilam za hotel boston- czy slyszalas o takich praktykach oskara?
Ewa
Gość
najlepiej w kantorach ale w Nesseberze jest lepszy przelicznik
Ewa
Gość
to nie zależy jaki hotel wykupujesz podróż i tak ta sama

Strona: « < ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... > »

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij