» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

RAWDA Bułgaria

Wakacje w Rawdzie Opinie o hotelach w Rawdzie

Strona: « < ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... > »

Autor Treść
tomii
Gość
nie wie kto jak dojechac na lotnisko w pyrzowicach z katowic jak najtaniej?
i jaka walute oplaca sie brac najbardziej do bułgari?
IP: 77.115.96.233
Calinka
Gość
tomii - euro najlepiej zabrac, dolar jest chwijejny. Ja polecam autobus na lotnisko, stoi zaraz pod kladka z dworca pkp.

A tak ogolnie - to jeszcze 5 g i wyyjazd:)))
IP: 83.22.55.128
Calinka
Gość
Tzn nie gramow, tylko godzin oczywiscie:]
IP: 83.22.55.128
piotr
Gość
bożka napisał
Piotr Boston widziałam tylko z zewnątrz. Rezydent tam urzęduje. Spoko! knajpka i grill na zewnątrz.Swojskie klimaty:)))Blisko centrum troszke dalej do plaży, ale dasz radę tam wszędzie jest blisko. Poszukaj plaży albo na lewo albo na prawo bo na wprost jak wyjdziesz z hotelu i przejdziesz przez główną ulice to jest plaża z kamieniami i mnóstwem glonów. Nie polecam. Dalej są miejsca fajne czyste i bez glonów. Udanych wakacji, już zazdroszczę a szczególnie jedzonka w czuczuri. polecam zestaw mięs 10 lev na kamionce na 2-3 osoby wystarczy i prawie 60cm szaszłyka. Też uciecha :P
IP: 89.174.99.38
piotr
Gość
Dzięki bożka za wskazówki :-)
Pozdrawiam serdecznie
Użytkownik
my wybieramy sie do rawdy 5 września w 10 osobowej grupie, z biura tramp trawel do pensjonatu typu Lila, wyjaz z Katowic, jakies wskazówki i uwagi odnośnie biura pensjonatu i podróży??? bardzo proszę...
IP: 89.174.32.1
Gość
hej był ktoś w tym roku w Rawdzie w hotelu Kleopatra ??? czekam na jakies opinie pozdrawiam
IP: 195.66.73.134
Domi
Gość
Hej,
jak myślicie, jaka pogoda będzie pod koniec sierpnia w Rawdzie? Da się jeszcze poopalać?
IP: 78.133.159.163
bożka
Gość
jak się stało??? nijak!! wysiedliśmy w Rawdzie i podzielili nas na grupy bez żadych wyjaśnień. Rezydentka wrzeszczała że nas zostawi. co było robić?? Nie nastawiaj się na ten hotel który zamówiłeś. Ale może tak jak w moim przypadku wyjdzie na lepsze. :lol: baw się dobrze mimo wszystko :mrgreen:
bożka napisał
właśnie wróciłam z bardzo udanych wakacji w Rawdzie. Jechałam z Oskarem do hotelu kristal natomiast wylądowałam w hotelu Benito. W Kristalu szoooook!! same zakazy włącznie z wnoszeniem żywności do hotelu , skakaniem do basenu i przyjmowaniem gości. Benito suuuper. Z Oskarem autokary super. Nowe z pasami, kierowcy mili i pilotki też. polecam

No właśnie, jak to się stało, że Cię przenieśli do Benito?
IP: 217.98.98.98
lilithin
Gość
Czy ktos byl na wycieczce w Stambule? Warto jechac na zorganizowana przez biuro czy lepiej wybrac sie na wlasna reke?
IP: 83.4.2.11
Piotr
Gość
Witam wszystkich
Mam pytanie czy ktoś się wybiera do Rawdy z Biurem Oskar wyjazd z Wrocławia 10 Września
Może zbierze się jakaś fajna grupa.
Pozdrawiam i czekam na informacje.
Jola
Gość
Kto jedzie od 16-go sierpnia do Slonecznego Brzegu???
IP: 89.76.173.147
Domi
Gość
bożka napisał
jak się stało??? nijak!! wysiedliśmy w Rawdzie i podzielili nas na grupy bez żadych wyjaśnień. Rezydentka wrzeszczała że nas zostawi. co było robić?? Nie nastawiaj się na ten hotel który zamówiłeś. Ale może tak jak w moim przypadku wyjdzie na lepsze. :lol: baw się dobrze mimo wszystko :mrgreen:
bożka napisał
właśnie wróciłam z bardzo udanych wakacji w Rawdzie. Jechałam z Oskarem do hotelu kristal natomiast wylądowałam w hotelu Benito. W Kristalu szoooook!! same zakazy włącznie z wnoszeniem żywności do hotelu , skakaniem do basenu i przyjmowaniem gości. Benito suuuper. Z Oskarem autokary super. Nowe z pasami, kierowcy mili i pilotki też. polecam

No właśnie, jak to się stało, że Cię przenieśli do Benito?

No fajnie fajnie, ale mam nadzieję, że dadzą nas przynajmniej do hotelu o takim samym standardzie... :)
IP: 78.133.159.163
Użytkownik
Ja jadę ze swoją dziewczyną jutro 14.08 z Wrocka pięć minut po północy,pierwszy raz do Rawdy i jestem bardzo pozytywnie nastawiony ;) Jedziemy autobusem z Zawadzkim do hotelu Imperial.Pozdro dla wszystkich zadowolonych z Rawdy i dla tych którzy jutro tam śmigają :)
IP: 82.143.146.113
marionetka_00
Gość
Salvador no to bedziemy jechac razem:) do zobaczonka w autobusie:)
IP: 79.186.54.198
LKA
Gość
lilithin napisał
Czy ktos byl na wycieczce w Stambule? Warto jechac na zorganizowana przez biuro czy lepiej wybrac sie na wlasna reke?

Byłam w tym roku w Stambule. Wycieczka zorganizowana przez biuro (tamtejsze a wykupiona w naszym biurze). Fatalnie bo bez polskiego przewodnika. Organizacja kiepska. Mieliśmy wypadek w Stambule (auto osobowe uderzyło w tył autobusu bez szkód wśród ludzi) w zwiazku z tym zredukowano ilość zwiedzanych obiektów. Czas był bo wycieczka była 2 dniowa. Ja ze wszystkim się pogodzę ale nie mogę przeboleć braku polskiego przewodnika. Tylko pod tym warunkiem wybraliśmy tę wycieczkę. Można pojechać na własną rękę ale nie polecam własnym autem. Turcy jeżdżą koszmarnie. Nie przestrzegają znaków. Tam jesst tylko jeden wielki trąbiący korek. Srtłuczka murowana. Ale jest to jednak magiczne i olbrzymie miasto. Myślę, że tam jeszcze wrócę ale już z wycieczką z Polski. Powodzenia
IP: 195.160.185.38
Władysław Be
Gość
:D Bułgaria jest cudowna
Byłem w wielu krajach Europy , w Hiszpanii, Włoszech Chorwacji, ale tak jak wypocząłem w Bułgarii to nigdy mi się nie zdarzyło.
Wróciliśmy pięć dni temu.
Jechaliśmy dwoma samochodami - 12 osób PRZEZ Serbię !!!! Trasa przez Rumunię jest krótsza o jakieś 500km, ale przez jakieś 450 km jedzie się przez góry !!!! i samochodem rozwinie się największą prędkość ok 60km na godzinę.
Osoby które nie są zaprawione w bojach lepiej niech tamtędy nie jadą.
Przez Serbię płaci się ok 30 Euro, trasa jest w normie ( budują nowe pasy ) można lecieć prawie zawsze 130 km na godzinę. Pojechaliśmy do Sozoploa.
Fajne miasteczko i ....tanio. Mieszkaliśmy 5 min od plaży, dom ( kompleks trzech budynków) super klimatyzacja, duże pokoje, aneks kuchenny, dwa baseny. za naprawdę małe pieniądze. Spędziliśmy tam wspaniałe 11 dni.
Morze czyste, przeźroczyste koniecznie trzeba wziąć maskę, fajkę i płetwy !!!
Obiady dwudaniowe można znaleźć za 8 złotych, a piwo jest po 1.8zł
W pensjonatach w których byliśmy był barek
wieczorami chodziliśmy tam na piwo i inne alkohole, piwo
w barku ok 3.30zł kawa 2 zł
siedzieliśmy do 2 nad ranem codziennie
oglądając HBO itd.
Bułgaria jest tania jak barszcz.. Ale jeśli się jedzie do Złotych Piasków,
gdzie sa dzikie tłumy, to rzeczywiście można zapłacić dużo więcej.
Gdyby ktoś chciał jakieś namiary na super nocleg w Sozopolu,
i jakieś rady gdzie jest hurtownia piwa w Sozopolu, po 1.6zł
a coca coli po (2 l) po 3.5 zł to proszę pisać .
Pozdrawiam
Bułgaria jest SUPER jedziemy tam w przyszłym roku !!!!!

Na granicy Węgiersko Serbskiej staliśmy w kierunku Bułgarii 10 min.
z powrotem trafiliśmy na Turków wracających z urlopów do Niemiec i staliśmy 5 godzin.
IP: 81.26.30.16
pla
Gość
Władysław a ile placiliscie za nocleg?
IP: 83.1.93.2
plotka
Gość
Ja wybieram sie do Rawdy 18.08 i mam pytanie do tych którzy byli w apartamentach Radina/ Sofia z biura pozdróży interholidays, jak daleko te budynki znajdują się od plaży no i czy jest w apartamentach to wszystko o czym piszą w katalogach : lodówka, tv, balkon?
IP: 217.153.80.214
Kokon
Gość
Wlasnie siedze w kafejce niedaleko apartamentu Radina gdzie jestem zakwaterowany przez biuro Inter Holidays. Do plazy jest tak jak w ofercie okolo 400m, jest lodowka, tv, balkon, bardzo przyjemni wlasciciele - ciagle usmiechnieci ludzie. Mozna sie z nimi spokojnie dogadac po angielsku poniewaz wlascicielka jest nauczycielka jezyka angielskiego w bulgarskiej szkole.

Co do samej Rawdy to polecam. Jest swietnie. Plaza rzeczywiscie moze i nie powala bo jest waska i niezbyt czysta, jest duzo glonow ale jak sie przez nie przejdzie to dalej jest czysto. Poza tym sa tez odcinki gdzie glonow nie ma wcale. Bylem w SB i niespecjalnie mi sie podobalo. Poza plaza ktora jest tam swietna.
Zeby rozwiac wszelkie watpliwosci... w Rawdzie jest disco, z tym ze niewielkie. Nigdy nie slyszalem tak glosnej muzyki na tak malej powierzchni, wstep 4lv - czynne od 23:30. Dla zainteresowanych... to jest takie niewielkie wejscie pomiedzy lokalem Rixos i sklepem zelaznym. Na pewno znajdziecie :)
Ceny sa w Rawdzie bardzo niskie.
Zwlaszcza alkoholi:)

Pozdrawiam. Sorry za brak polskich znakow ale tu ich nie ma :)
IP: 77.85.109.195
plotka
Gość
Dzięki wielkie. pozdrawiam
IP: 217.153.80.214
ok services
Gość
przed wyjadem naczytałam sie min. na tym forum róznych bzdur na temat tego biura na szczescie nic nie bylo prawda przed wczoraj wrocilam z rawdy i bylo super zazdroszce tym co jada ja wykupilam apartamety lilia a trafilam do elwiry i bylo mega super jak jakies ptania to odpowiem:P
IP: 195.205.202.194
sonia
Gość
Czy ktoś się wybiera 20 sierpnia z Katowic z ok services?
IP: 194.63.131.164
Akasha
Gość
HEJ! WITAM WSZYSTKICH!! MAM PYTANKO- WYBIERA SIE KTOS 23 SIERPNIA DO RAVDY , DO HOTELU SMILE Z BIURA EASYTOUR??JAK TAK TO PISAć ;)
IP: 83.19.32.20
top secert
Gość
witam!! czy leci moze ktos 21 sierpnia z katowic do rawdy? wie ktos cos o hotelu Boston? jesli mozna to jakies przykladowe ceny jedzenia w Rawdzie? gdzie smacznie zjesc? po ile np.zloty lancuszek? jakies ubrania? ogolnie to jak nawieceje informacji:) pozdrawiam i z gory dziekuje:)
IP: 77.113.118.14

Strona: « < ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... > »

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij