Autor |
Treść |
Izabela
|
|
Gość
|
sliweczka26 napisał Hej Izabela. Wyczytałam na forum że byłaś w apartamencie PORTO DALIANI. Mam pewne wątpliwości co do tego apartamentu czy bedzie tam miejsce jak przyjedziemy. Wiąże się to z tym że tydzień szybciej przed nami przyjeżdza tam 17 osobowa rodzina (tak wyczytałam od autorki tekstu BASIA) a ten apartament nie wygląda na aż tak duży żeby pomieścić dwa turnusy. No i czy orientujesz się jak wyglądają pokoje na parterze. Ktoś napisał że własnie dostał ten pokój i czuli się jak by byli w piwnicy. Pozdrawiam.
Wydaje mi się, że te turnusy się zazębiały więc po tygodniu też coś wyjedzie i akurat się pomieścicie Nie było takiego przypadku, że ktoś dostał inny pokój niż zamówiony. Ogólnie będzie ze 20 pokoi, co najmniej 2os - my mieliśmy 3os a byliśmy tam we dwójkę Ośrodek był w zeszłym roku oddany do użytku więc wszystko jest jeszcze świeże i ładne. Za tę cenę to jest naprawdę niebo Ja miałam pokój na parterze, właśnie odpisałam tamtej osobie, że pisze herezje Na stronie okservices są zdjecia tego ośrodka i tam na głównym widac 3 balkoniki jakby troszkę wystające z ziemi. To są właśnie te pokoje i jest ich może z 7. Naprawdę to nie był żaden problem i to nie jest 1,5m pod ziemią. Niżej jest nawet chłodniej ) Nic się nie martwcie będzie super IP: 80.54.124.159
|
Izabela
|
|
Gość
|
basia napisał I ja mam nadzieje na dobrą zabawe,będę wdzięczna za mapke i wszelkie informacje,mój mail: tompol1@op.pl z góry dziękuje i pozdrawiam
Jeszcze dziś napiszę maila IP: 80.54.124.159
|
sliweczka26
|
|
Gość
|
Izabela dzięki za odpowiedz i trochę mnie uspokoiłaś. Ludzie czasami wymyślają i robią zamęt a później są różne wątpliwości. Mam nadzieje że moje wakacje będą równie udane jak Twoje. Pozdrawiam IP: 83.5.13.191
|
gość
|
|
Gość
|
Byłam z rodziną w Grecji, w Parali- samolotem, już drugi raz bo byłam w zeszłym roku(ale autokarem), naprawdę polecam ) wszystko dograne :lol: rezydenci idealni już pisałam o tym rok temu )) byłam cztery razy w Grecji i z innych biur i mam porównanie, tam rezydentki robiły łaskę jak się pojawiły, ja jestem bardzo zadowolona i na pewno skorzystam z tego biura jeszcze pozdrawiam i życzę tak udanych wczasów ))) IP: 91.189.139.231
|
havranek
|
|
Gość
|
Hotel marieta palace jest super. Przepiękny i sporo atrakcji wokół. Biuro OKServices to totalne dno organizacyjne. Jeśli lubicie wysoki poziom adrenaliny, to polecam to biuro. Właśnie wróciłem z Bułgarii. Wyjazd z Polski - autobus podjeżdża z 80 min. opóźnieniem. Ponieważ pada deszcz, ludzie są przemoknięci i wk....ni. W autobusie przeciekają pokrywy dachowe i ludziom kapie na plecy. Nie ma pilota. Na Słowacji stoimy przy cholernie drogiej knajpie 1,5 godziny i czekamy na drugi autokar, aby kierowcy mogli się wymienić. W ten sposób oszukują przepisy o czasie pracy kierowców. Zmęczony kierowca w nocy 2 razy przysypia za kierownicą, co skutkuje gwałtownym powrotem z pobocza na jezdnię przy szybkości 105km/h.Po przyjeździe do bułgarii czekamy 1,5 godziny na rezydenta. Gdy się w końcu zjawia, wsiada do autokaru i podjeżdżamy pod hotel. Rezydent nie pomaga przy zakwaterowaniu, tylko od razu odjeżdża autokarem. W hotelu wisi kartka, że spotkanie organizacyjne będzie w dniu następnym o godz. 12.30. W trakcie pobytu rezydent jest nie uchwytny. Nie odbiera telefonu, ani nie odpowiada na SMSy. Rodzice dziecka z wysoką temperaturą muszą radzić sobie sami. W dniu wyjazdu do kraju autokar podjeżdża pod hotel z 70 min. opóźnieniem. Okazuje się, że kierowcy podali rezydentowi godzinę odjazdu wg czasu polskiego, a rezydent w informacji na karce dla nas wg czasu miejscowego. W autokarze jest potwornie gorąco i taki smród z WC, że ludziom zaczyna wyrzucać kolację z żołądków. Kierowcy wyskakują z mordą na ludzi, że nie mają pojęcia jak ciężka jest ich praca, jak nam śmierdzi z kibla to go zamknęli i stwierdzili, że jest nieczynny i nic więcej nie zrobią, a jak się komuś nie podoba, to niech wysiada i idzie na samolot. Podczas jazdy do kraju, jeszcze kilka razy podnosiła nam się adrenalina. Autokary były z firmy Śladowski - unikajcie ich jak ognia. IP: 88.199.101.178
|
JACK13
|
|
Gość
|
A kiedy wróciłeś havranku może podałbyś trochę więcej informacji z pobytu w Bułgarii j akie warunki w hotelu, jakie jedzonko i może jakie warunki na basenie. IP: 94.229.84.2
|
JACK13
|
|
Gość
|
I jeszcze jedno bo zapomniałem jakiej marki autokarem jechaliście bo ja widziałem na stronie Śladowskiego bardzo ładną flotę autokarów nie przesadzasz troszeczkę proszę o info IP: 94.229.84.2
|
JACK13
|
|
Gość
|
Skąd kolego masz takie wiadomości jeśli chodzi o prędkość? Z tego co wiem to TIRYi autokary mają blokadę przy 94 lub 96 KM/h to skąd się wzięło 105 nie spałeś całą noc że patrzyłeś na licznik tak dokładnie proszę o wyjaśnienie IP: 94.229.84.2
|
havranek
|
|
Gość
|
Wróciłem 02.07.09r. Jechaliśmy autokarem marki scania. Fotki floty na stronie Śladowskiego sa bardzo ładne, tylko że robione jak autokary były nowe. Ten którym jechaliśmy przeciekał, ponieważ wcześniej miał zerwane pokrywy dachowe i naprawa była źle wykonana. O kiblu już pisałem, a o zimnych napojach też można było pomarzyć, ponieważ lodówka również nie działała. Klimatyzacja, sądząc po zapachu też pewnie nie była odgrzybiana. Z tą blokadą kolego to nie masz racji. Jeżdżę tzw. TIR-em i paliwo odcina mi przy 115km/h. Jak kolego siądziesz na pierwszym siedzeniu za kierowcą, to masz wgląd na cały zestaw wskaźników i masz rację, że nie spałem całą noc. W tym konkretnym autokarze kierowcy zwykle ustawiali tempomat właśnie na 105, gdzie dopuszczalna prędkość wynosi 100km/h. O jakim hotelu chcielibyście wiedzieć z oferty oksewices, bo nie będę opisywał wszystkich. IP: 88.199.101.178
|
Gabi
|
|
Gość
|
do havranek: może wiesz coś o hotelu Europa w Olimpic Beach? Ja jadę do niego za kilka dni i nic o nim nie wiem po za tym co napisane jest w ofercie ok service. Z góry dziękuje za jakieś informacje IP: 89.74.209.44
|
havranek
|
|
Gość
|
do Gabi Napisałem powyżej, że wróciłem z Bułgarii. Mogę napisać o hotelach w Ravdzie i Nesebarze IP: 88.199.101.178
|
|
|
Użytkownik
|
przynajmniej szybciej dotarles do celu IP: 93.176.200.177
|
JACK13
|
|
Gość
|
Dokładnie interesuje mnie hotel MARIETTA PALACE w NESEBERZE jak możesz to napisz o nim havranku i jeszcze jedno jaki przelicznik z euro na leva pozdro IP: 94.229.84.2
|
JACK13
|
|
Gość
|
DO havranek interesuje mnie kolego tylko MARIETTA PALACE ogólnie wszystko jaki przelicznik waluty bo jadę tam 19 sierpnia z rodzinką a chciałbym się jakoś przygotować jedziemy z dzieckiem z góry dzięki i pozdro IP: 94.229.84.2
|
havranek
|
|
Gość
|
Hotel marieta palace jest piękny, w pełni zasługuje na swoje gwiazdki. Proponuję pozostać tylko przy śniadaniu w cenie hotelu i nie dopłacać do obiadokolacji w hotelu. W koło jest mnóstwo restauracji, pizzerii, kawiarni etc. W hotelu masz basen na dachu, a w restauracji hotelowej menu po polsku. Kurs euro jest w Bułgarii stały. W większości kantorów sprzedasz euro za 1,91 lv, ale w niektórych recepcjach hotelowych można dostać 1,92 - 1,93. Jeśli ktoś chce Wam sprzedać po kursie większym niż 1,93, to na 99% chce zrobić przewałkę. Wynajęcie parasola na plaży w Nesebarze to 5 lv na dzień, tak samo za każdy leżak. Leżaki i parasole w hotelu są gratis. Za obiad w restauracji trzeba dać od 5 - 15 lv, małą pizzę dostaniesz za 2-3 lv, piwo z beczki średnio 2 lv, w sklepie 1,1 - 1,5 lv, słoneczny brzeg i rakija 7 - 10 lv. Nie polecam wieczoru bułgarskiego, chyba że ktoś lubi spotkanie w gronie 400 ludzi i chce zobaczyć taniec na rozżarzonych węglach. IP: 88.199.101.178
|
JACK13
|
|
Gość
|
DO HAVRANEK Dzięki za info jakie wycieczki zaliczyłeś i byś ewentualnie polecał IP: 94.229.84.2
|
annaw
|
|
Gość
|
Do Wojtka! Jaką wyspę polecasz. Byłeś może na Alonissos? IP: 81.210.70.79
|
szyja12
|
|
Gość
|
Wydaje mi się że kurs 1.93 ,jest najlepszy dlaczego na 99% chce zrobić przewałkę? IP: 195.116.35.97
|
szyja12
|
|
Gość
|
A jak tam,wygląda hotel NANCY w SŁONECZNYM BRZEGU.CZy naprawde jest godny polecenia,jade tam 30.07,napiszcie coś.Czy opłaca sie tam kupować papierosy,bo u nas cholernie podrożały.Dziękuję IP: 195.116.35.97
|
Justyna
|
|
Gość
|
Był ktoś może w Neos Marmaras( Chalkidiki) a dokładnie w hotelu Clio? Wybiram się tam 26 lipca i jestem ciekawaka jaki standart? IP: 213.158.199.68
|
havranek
|
|
Gość
|
do szyja12 musisz czytać dokładniej - napisałem że jak ktoś chce Ci sprzedać POWYŻEJ 1,93 to zapewne coś kombinuje. IP: 88.199.101.178
|
gość
|
|
Gość
|
my wybieramy się do nessebaru -hotel marietta palace 26.07. i powiem szczeże że po przeczytaniu tych wszystkich informacji mam mętlik w głowie i już nie wiem co myśleć--najbardziej przeraziło mnie to że kierowcy przysypiali podczas trasy---mam nadzieję że ominą mnie takowe atrakcje..................... IP: 78.8.103.226
|
gość
|
|
Gość
|
a propos jak ktoś z was też wybiera się w tym terminie do marietta palace to dajcie znać;-) IP: 78.8.103.226
|
neyta
|
|
Gość
|
Wielki POZYTYW dla OK SERVICES:) Czytając te wszystkie opinie, sama się wystraszyłam i byłam gotowa zrezygnować. Jednak zaryzykowałam i wybrałam Bułgarię - hotel MARIETA PALACE. Dowieźli nas szczęśliwie, autokar ok - Śladowski. No cóż jak się decyduje na autobus, to swoje trzeba odsiedzieć, więc nie przesadzajmy, że długo, niewygodnie, śmierdzi itd. MARIETA PALACE - super, rzeczywiście zasługuje na 4 gwiazdki, ponadto hotel posiada stronkę (www.marietapalace.com) czyli nie jest to hotel widmo:) Śniadanka marne, baaardzo ubogi ten stół szwedzki, ale byli i tacy, co kopce na talerzach mieli, czyli rzecz gustu:)Z hotelu minuta do głównej ulicy, pół minuty do całodobowego sklepu z naprawdę dobrymi cenami, 10 minut do plaży. Odjazd był późnym wieczorem, rzeczy zostawiało się w hotelowej bagażowni. Rzekłabym, że hotel bardzo luksusowy, szczególnie za takie pieniądze:) Zachęcam do pozytywnych komentarzy, bo sama chciałam zrezygnować, a naprawdę cudowne wakacje:) Biuro Ok Services zapewniło mi transport, hotel taki, za jaki zapłaciłam, rezydent nie był mi do niczego potrzebny, bo sami zwiedzaliśmy Bułgarię, więc nie mogę napisać żadnego złego słowa! Zadroszczę tym, którzy wyjeżdżają, jeśli ktoś ma pytanka to postaram się pomóc. IP: 78.28.12.165
|
gość
|
|
Gość
|
miło słyszeć pozytywy o miejscu do którego się wybieram;-) wiesz co NEYTA możesz mi pomóc;-)mam pytanie czy prysznic w pokoju faktycznie jest z hydromasażem ?tak się bowiem doczytałam;-) IP: 78.8.103.226
|