Autor |
Treść |
neyta
|
|
Gość
|
JACK13 napisał Do NEYTA mam pytanko wybieram się też w to miejsce pisałaś że zwiedzałaś Bułgarię na własną rękę to jakie ciekawe miejsca zwiedzałaś i jak tam plaża i morze są glony.I coś na temat pokoi i basenu mogłabyś napisać POZDRO po tym komentarzu już jestem spokojniejszy aha jakiej marki autokarem się bujałaś?
Jeśli chodzi o hotel, to naprawdę nie ma się czego obawiać jest bardzo luksusowy. My mieliśmy super pokoik, a okazało się, że nasz i tak był najmniejszy. Basen robi dobre wrażenie, do tego jest jacuzzi. Śniadania marne, jak na taki hotel, ale trzeba jakoś to przeboleć. My akurat jechaliśmy autokarami marki Scania, firma Śladowski www.sladowski.pl, tak więc wsiadając było pewne poczucie bezpieczeństwa A jeśli chodzi o wycieczki, to mają dobrą komunikację autobusową, więc można pozwiedzać pobliskie miejscowości. Polecam Warnę (z biura podróży kosztuje to 70 lewa za osobę), a z Nessebaru odjeżdżają autobusy za 10 lewa w jedną stronę, więc jest różnica Plaże są takie jak nad naszym morzem- piasek i zero kamieni. Pozdrawiam IP: 78.28.12.165
|
neyta
|
|
Gość
|
gość napisał miło słyszeć pozytywy o miejscu do którego się wybieram;-) wiesz co NEYTA możesz mi pomóc;-)mam pytanie czy prysznic w pokoju faktycznie jest z hydromasażem ?tak się bowiem doczytałam;-)
Hydromasaż jest, ale akurat u nas w boczne dysze wdał się kamień, więc słabo to działało:) ale za to na bąbelki polecam jacuzzi na dachu:) IP: 78.28.12.165
|
gość
|
|
Gość
|
do La luna jeszcze raz wielkie dzięki a jak jest z morzem , czyste ?? i słyszałam ze mozna spotkac meduzy i jezowce ?? IP: 79.163.225.214
|
Paweł
|
|
Gość
|
inka napisał wybieram sie w sierpniu do hotelu Agnanti jesli ktoś może cos napisać o hotelu i okolicy to bardzo proszę o informacje !
Byłem w Agnanti na przełomie czerwca i lipca. Pokrótce opiszę co oceniam na plus a co na minus. Bo - jak mawiał Ryszard Ochódzki w "Misiu" - "rozchodzi się o to żeby te plusy nie przysłoniły wam minusów" Minusy. 1. Już na wstępie niemiła niespodzianka. Zamiast 65 Euro opłaty za wodolot, trzeba było zapłacić 80 Euro. W sumie żadna w tym wina biura, bo z biletów które dostaliśmy wynikało, że rejs w jedną stronę kosztuje 40 Euro, ale można przecież było zadzwonić wcześniej i powiedzieć. A tak przyjeżdżam na lotnisko i jakiś wystraszony chłopaczek w koszulce OK Services, nie patrząc mi w oczy, mówi coś o tym, że grecki przewoźnik podniósł ceny. Niesmak pozostał. 2. Opóźnienia w podróży - dotyczy wyłącznie samolotu. Wiem, że to żadna wina biura. Ale ja opisuję swoje wrażenia. Z drugiej strony pogoda na wyspie nie jest zasługą biura, a też o tym wspomnę. 3. Brak gyrosów. Dla mnie osobiście to był dramat. Na wyspie nie ma gyrosów. Być może są w Patitiri - stolicy wyspy, ale byłem tam tylko dwa razy i to w porze gdy wszystko było pozamykane. 4. Brak jakiegoś placu zabaw, czy chociażby kawałka równego terenu, na którym dzieci mogłyby się bawić lub grać w piłkę. I to chyba tyle jeśli chodzi o minusy. O szeregu drobiazgów - np. nieśmiertelny zestaw śniadaniowy przez całe 10 dni czy brak zasięgu telefonów w hotelu (trzeba było wyjść przed hotel i podejść parę metrów w górę), nie wspominam. Dla mnie to były drobiazgi a naszą "ławeczkę telefoniczną" pod drzewkiem oliwnym będę miło wspominał. Teraz plusy. 1. Bardzo sprawnie zorganizowana podróż na terenie Grecji. Na lotnisku w Salonikach czekał na nas autokar, który zawiózł nas do Volos, skąd po niewielkim oczekiwaniu odpłynęliśmy na Alonnisos. 2. Rezydent na wyspie. Na imię ma Kuba. Jest to młody, przemiły, uczynny i kompetentny człowiek. Naprawdę wielki plus. 3. Hotel i wyżywienie. Super pokoje z bajecznym widokiem, do tego pyszne jedzenie. Co dzień do wyboru była jedna z dwóch potraw i najpóźniej przy śniadaniu trzeba było zaznaczyć (na wywieszonym harmonogramie) co się chce zjeść. Koło dziewiątego dnia zaczęło mnie męczyć menu śniadaniowe. Dzień w dzień to samo, ale jak już wspomniałem, nie była to jakaś dramatyczna uciążliwość. W pokojach codzienne sprzątanie. Co dwa dni (chyba) zmieniane ręczniki a raz w tygodniu pościel. W każdym pokoju klima i tv - w tym kilka kanałów polskojęzycznych, np. TVPolonia, TVPKultura. Właściciel hotelu - Manolis, to super facet. Serdeczny, rozmowny (a zna kilka języków). 4. Pogoda/krajobrazy/woda w morzu. Po prostu bajka. Plaże w większości kamieniste, ale przejrzystość wody rekompensuje wszystko. Do tego pusto. Na Glyfie - plaży na którą myśmy chodzili, maksymalnie naliczyłem 19 osób (w tym nasza siódemka). Dobra, już kończę, bo mógłbym tak długo pisać. Generalnie jestem bardzo zadowolony z tych wczasów. To że hotel położony jest na uboczu i czy to na plaże czy do sklepu trzeba kawałek podejść, rekompensuje poranne pianie koguta i pomekiwania kóz. Na pewno wczasy w Kalamakii różnią się od wszystkich na jakich miałem do tej pory okazję być. Ciszej, spokojniej, z leniwie płynącym czasem. Jeśli ktoś ma jakieś konkretne pytania, proszę pisać na miala wakantanka@buziaczek.plIP: 87.239.76.67
|
Paweł
|
|
Gość
|
Ten czwarty minus w mojej wyliczance. dotyczy oczywiście hotelu i jego otoczenia. IP: 87.239.76.67
|
KACPER
|
|
Gość
|
DO NEYTA . Powiedz czy tymi autobusami z Neseberu do Varny da się dojechać do delfinarium . Byłem 3lat atemu własnym samochodem w Varnie i wiem że troche czsu minęło żeby znaleźć to delfinarium . Teraz jade ze szwagrem autobusem dlatego pytam IP: 80.55.128.102
|
Kinga;)
|
|
Gość
|
Witam mam pytanie. Czy byl ktos moze w Grecji w Nea Marmaras, Hotel CLIO 3* autokarem ?? jakie sa warunki, pokoje itp.?? jade 5 sierpnia i jak czytam te opinie mam wątpliwości... Prosze o odpowiedz Pozdrawiam IP: 82.139.27.152
|
Kinga;)
|
|
Gość
|
Witam mam pytanie. Czy byl ktos moze w Grecji w Nea Marmaras, Hotel CLIO 3* autokarem ?? jakie sa warunki, pokoje itp.?? jade 5 sierpnia i jak czytam te opinie mam wątpliwości... Prosze o odpowiedz Pozdrawiam IP: 82.139.27.152
|
La Luna
|
|
Gość
|
gość napisał do La luna jeszcze raz wielkie dzięki a jak jest z morzem , czyste ?? i słyszałam ze mozna spotkac meduzy i jezowce ??
Morze czyste,meduzy pływają,ale nie są groźne,natomiast trzeba uważać na zmieniającą się głębokość wody przy brzegu.Jednego dnia poziom wody przy brzegu sięga np. kolan,a następnego szyi .Jeżowców nie spotkałam,ale pływają tam małe rybki i gdy się je zobaczy należy tupać wtedy odpłyną i nie poparzą. IP: 80.55.222.138
|
Ania
|
|
Gość
|
Czy jedzie ktoś do Olimpic 20.07 wponiedziałek z Pszczyny bo nie wiem na której stacji mam stać gdzies obok hotelu Imperium IP: 93.157.118.64
|
Ania
|
|
Gość
|
a może ma ktoś tę gazętkę z ofertą tam na końcu był plan odjazdów i napewno pisze tam gdzie jest odjazd z Pszczyny - proszę o pomoc. IP: 93.157.118.64
|
|
|
Gość
|
pSZCZYNA STACJA PALIW BORIM PRZY MOTELU IMPRIUM tak tu pisze IP: 79.189.141.58
|
Ania
|
|
Gość
|
bardzo ci dziękuje WWW bo już mysląm że mnie szlak trafi każdy coś innego mówi IP: 93.157.118.64
|
Mark
|
|
Gość
|
Do Patrycji 91 sam hotel Yakhintos ładny,choć jeszcze nie wykończony do końca.Byłem z rodziną i wszystko byłoby ok ,gdyby obiadokolacje był choć trochę smaczniejsze ,a o szwedzkim stole to można zapomnieć!!!Ostatni dzień bardzo męczący oczekując na autokar,który odjechał z Paralii dopiero o godz.22.30 IP: 83.27.66.226
|
Weronika111
|
|
Gość
|
marras napisał Ja byłam z rodziną w zeszłym roku w apartamentach ermis, było super!!!
A czy mozesz do mnie napisac prywatnie? i wysłac mi zdjecia obiektu? bo niestety nie moge duzo znalesc na internecie wszedzie satylko po 2 IP: 81.190.7.102
|
|
|
Gość
|
ANIA NIE MA ZA CO IP: 79.189.141.58
|
|
|
Gość
|
A JEDZIE KTOŚ MOŻE W REMINIE 04.09.2009 DO YAKINTOS AUTOKAREM? PS. MOJA ZNAJOMA BYŁA W TYM HOTELU W CZERWCU WIĘC WIEM Z JEJ RELACJI I WIDZIAŁAM ZDJĘCIA I JEST TAM ŁADNIE WSZYSTKO NOWE DUŻA SALA NA DOLE A POKOJE FAJNE ZDJĘCIA NA PLAŻY TEŻ WIDZIAŁAM SZEROKA PIASZCZYSTA W TYM MIEJSCU PODOBNO GDZIE HOTEL NA PLAŻY JEST SPOKOJNIEJ NIŻ W CENTRUM MOŻNA SOBIE KUPIĆ W TAWERNIE WODĘ ZA 1,5 EUR I PRZYNOSZĄ JĄ Z LODEM I MOZNA SIEDZIEĆ NA LEŻACZKACH NA PLAŻY CAŁY DZIEŃ W CENTRUM PODOBNO DUŻO TAWERN DUŻO SIĘ DZIEJE SĄ DYSKOTEKI NA PLAŻY PODOBNO FACET PŁACI 4 EUR ZA WSTĘP A TO MOŻNA POTEM JESZCZE NA DRINKA WYKORZYSTAĆ CO DO JEDZENIA W YAKINTOSIE TO PODOBNO MIĘSO JEST NA PORCJE A RESZTA CZYLI SAŁATKI I COŚ TAM W FORMIE BUFETU JEŻELI KTOŚ NIE JEST WYBREDNY TO MYŚLĘ ŻE NIE BĘDZIE NARZEKAĆ JAK WRÓCĘ TO OPOWIEM JAK BYŁO MOŻE TROCHĘ PÓŹNO ALE ZAWSZE TO INFO NA PRZYSZŁY ROK IP: 79.189.141.58
|
patrycja91
|
|
Gość
|
Mark, WWW... dziękuję Wam bardzo za informacje... martwię się tylko trochę tym jedzeniem...ale do wybrednych w sumie nie należę, więc jakoś może przeżyję Mark... a w pokoju są jakieś rzeczy do mycia, typu szczotki, czy coś w tym stylu? I jak jest ze zmianą pościeli...i jeszcze jedno, są sztućce, talerze i inne takie podstawowe rzeczy w aneksie kuchennym ? I ogólnie ...jechałes z ok service ? Jak oceniasz biuro , jak zleciala podróż... IP: 83.2.175.3
|
Grzegorz
|
|
Gość
|
Za tydzień wyjeżdżam na objazdówkę "Antyczna Grecja". Na różne objazdówki jeździmy całą rodzinką już od 10 lat, wiem jak to wygląda, mimo wszystko jestem trochę zaniepokojny opiniami o OK Services... Był ktoś? Jakieś rady? IP: 83.4.21.176
|
Przemko
|
|
Gość
|
Zdecydowanie POLECAM w 2008 roku spędziłem niezapomniane wakacje z dziewczyną w Bułgarii (RAVDA) w hotelu IVAN. Wszystko było OK. Hotel super niczego w nim nie brakowało, czysty a pokoje codziennie sprzątane przez właściciela jedyny mankament to brak rezydenta, który był opłacony;/ na szczęscie nie był nam potrzebny podróż autokarem długa, ale da się przeżyć częste postoje i genialnie działająca klima sprawia, że spokojnie można dotrzeć do celu pozdrawiam IP: 83.27.161.206
|
IZI
|
|
Gość
|
CZEŚC BYŁAM W TYM ROKU W HOTELU PANORAMA NA THASSOS POLECAM -PRZEPIĘKNE WIDOKI ,CZYŚĆUTKO,WŁAŚCICIEL BARDZO SYMPATYCZNY. IP: 62.87.186.18
|
patrycja91
|
|
Gość
|
IZI ale Ci zazdroszczę...byłam tam w tamtym roku i z wielką chęcią bym tam wróciła...panorama rewelacja IP: 83.2.175.3
|
|
|
Użytkownik
|
IZI też tam jadę dokładnie 1 sierpnia, cieszę się, że napisałaś o tym hotelu bo wszyscy piszą a Angelice i zaczęłam się zastanawiac co tam zastanę po przyjeździe...... mam do Ciebie pytanie - może wyda się głupie no ale cóż.... --> czy na Thassos są sklepy z kurtkami skórzanymi? Nie jadę na wakacje żeby robic zakupy ale pamiętam, że w Parali były takie sklepy. Kurtki i płaszcze były sporo tańsze niż u nas, no a student jak to student nie zawsze ma kasę ;/ więc chciałbym sobie kupic jakąś kurteczkę bo nie wiem czy bym sobie na taki zakup pozwoliła w Polsce ... z góry dziękuję Ci za odpowiedź..... IP: 77.87.137.67
|
Rena
|
|
Gość
|
Czy spędzał ktoś urlop w hotelu Clio w Nea Marmares ? Jeśli tak, to proszę o jakieś informacje. Z góry dziękuję. IP: 83.4.139.239
|
marras
|
|
Gość
|
Do Weronika 111 podaj e-maila to prześle ci kilka zdjęć IP: 78.133.205.201
|