» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Grecja » Hotel Europa Olimpic Beach

Hotel Europa Olimpic Beach

Dodaj opinię Opinie o hotelu Europa

Strona: 1 2 >

Autor Treść
Gabi
Gość
hej:) wybieramy się w lipcu do hotelu Europa z OK Services. O biurze przeczytałam wiele różnych opinii. Natomiast ktoś coś wie na temat tego hotelu, lub może wybiera się do niego?
Pozdrawiam:)
IP: 149.156.124.1
internautka
Gość
hej:) również się wybieram do tego hotelu ale nigdzie nie umie znaleźć opinii o nim...
IP: 85.219.180.86
aniuch
Gość
Lipa jeszcze raz lipa.Nic nie wolno.Nie można wnosić napoji,tylko kupować w hotelu.Nie można grzać wody w pokoju tylko kupować kawę, w hotelu.Jedzenie wydzielone na talerzu,Porcje głodowe.Lipa lipa,lipa
IP: 77.89.83.44
internautka
Gość
aniuch napisał
Lipa jeszcze raz lipa.Nic nie wolno.Nie można wnosić napoji,tylko kupować w hotelu.Nie można grzać wody w pokoju tylko kupować kawę, w hotelu.Jedzenie wydzielone na talerzu,Porcje głodowe.Lipa lipa,lipa

A ja się z Tobą w 100% nie zgadzam.
Ja jakoś bez problemu jadłam i piłam w hotelu :|
Bez problemu wszystko wnosiłam :) i wynosiłam.
W pokojach nie można grzać wody tylko i wyłącznie dla bezpieczeństwa gości ;) chyba, że z głową ;) a nie BEZMYŚLNIE.

A jeśli chodzi o jedzenie to chyba nie o tym hotelu piszesz :| W hotelu Europa jedzenia było na tyle, że można się było najeść do syta.
Śniadania owszem nie różniły się (był sok, grecka herbata, kawa, mleko, płatki, dżem, ser, pomidor, ogórek i wędlina) i zawsze jak taca robiła się pusta zaraz była uzupełniana :)
a jeśli chodzi o obiadokolacje trudno żeby nie były wydzielane talerze :|
Szef kuchni, Alberto bardzo dobrze gotuje, dokłada wszelkich starań żeby jedzenie było dobre i apetycznie wyglądało a nakładane przez Niego porcje są na tyle duże że można się najeść ;) a jeśli ktoś jest takim wielkim głodomorem to wieczorem można iść na miasto ;) np na pyszne owoce morze ;P
internautka
Gość
do 'aniuch"

a jeśli Ci się nie podobało trzeba było sobie wybrać hotel *****'gwiazdkowy :P:P:P:P
karolka
Gość
Ja własnie wybieram się do tego Hotelu z Ok Services właśnie i jestem ciekawa jak będzie. Czy Hotel ogólnie czysty i czy może mi ktoś powiedzieć jak wygląda łazienka?
IP: 83.10.198.29
internautka
Gość
karolka napisał
Ja własnie wybieram się do tego Hotelu z Ok Services właśnie i jestem ciekawa jak będzie. Czy Hotel ogólnie czysty i czy może mi ktoś powiedzieć jak wygląda łazienka?

Ja wróciłam 7 i jestem z tego hotelu i ogólnie z wyjazdu BARDZO ZADOWOLONA :)

Naczytałam się przed wyjazdem dużo opinii w tym negatywne ale radze nie brać ich w 100% dosłownie. Ponieważ zazwyczaj jest tak (opowiadał mi to Nasz rezydent, którego serdecznie pozdrawiam), że ludzie wykupują wczasy za nie ukrywajmy nie jakąś tam olbrzymią sumę i wymagają by jedzenia było mnóstwo było w czym wybierać by pokoje były jakieś super duże i luksusowe, żeby obsługa prała ręczniki co 2 dni przynosiła jedzenie do pokoju jednym słowem masakra.

Ale do rzeczy
Biuro Ok services jak i hotel godne jest polecenia :)

Hotel bardzo ładny, czysty, zadbany, codziennie sprzątany a jeśli jest bardzo brudno bo np akurat przyszło się z plaży wystarczy grzecznie poprosić sprzątaczkę, która jest niezmiernie uprzejma i wesoła (bardzo dobrze można z nią porozumieć się po niemiecku, podobnie jak z szefem kuchni). Ogólnie cala obsługa jest bardzo miła pomocna i w ogóle ;) (ja bynajmniej miałam bardzo dobry kontakt z nimi)

Jeśli chodzi o łazienkę, wyposażona jest tak jak zazwyczaj w hotelach ;) są po remoncie ;) ładnie wykafelkowane jest prysznic i suszarka bardzo dobra zresztą swojej wcale nie używałam ;p ponieważ w tym hotelu jest tak że raczej rzeczy typu grzałki, lokówki, czajniczki (tzn elektryczne) nie można używać, ale to nie wydzimiś właściciela ale dla dobra gości :) Ja osobiście ładowałam kamerę aparat komórki ;]
No i jeszcze jedna ważna rzecz w Grecji jest tak że w toalecie nie spuszcza się papieru tylko wrzuca do kosza na śmieci ;)
Idzie się przyzwyczaić by nie zapomnieć i nie wrzucić do kibelka ;) a Nasza miła sprzątaczka Ana dziennie wymienia kosz na śmieci ;) więc nie ma się o co martwić ;) tak jest w całej Grecji ;)

Szczerze mówiąc to zazdroszczę wyjazdu tam ;p ja osobiście chciałabym wrócić :( :):):)
karolka
Gość
Bardzo dziękuję za te informacje bo ja również naczytałam się negatywnych opinii i bałam się czego mogę oczekiwać :) jasne że za 1300 zł nie będzie luksusów i to wiem na pewno ale jak w niektórych hotelach czytałam ze jak się kąpiesz to zalewa się całą łazienkę i smród jest wszystko małe i ciasne to się zastanawiałam czy w ogóle tam jechać. A Autokar jakiś wygodny czy wielka lipa bo słyszałam ze są nie wygodne. I ogólnie jeszcze takie pytanko hotel jest daleko od centrum czy jakoś tak fajnie usytuowany ??
Aneta
Gość
aa i zapomniałam dodać
należy uważać na jeżowce głownie spotkałam je na wyspie Skiatos na skałach ;)
na meduzy ;) nie było ich dużo ale można było napotkać (nawet takie duże niebieskie)
i o dziwo nie na Greków tylko na Polaków jadących razem z nami w autokarze...
...Zostawiliśmy przez przypadek w drodze do Grecji w tej siateczce co jest na siedzeniu przed nami GPS'a... zorientowaliśmy że go nie ma niestety w dni wyjazdu :(
Nikt go nie oddał ani kierowcy ani organizatorowi :( :( :(
karolka
Gość
Mam nadzieje, że nie natrafię na meduzy :P a drogo w Grecji ??
karolka
Gość
No niestety polakowi jak się przyczepi coś do ręki to już się nie odlepi :(
Aneta
Gość
karolka napisał
Bardzo dziękuję za te informacje bo ja również naczytałam się negatywnych opinii i bałam się czego mogę oczekiwać :) jasne że za 1300 zł nie będzie luksusów i to wiem na pewno ale jak w niektórych hotelach czytałam ze jak się kąpiesz to zalewa się całą łazienkę i smród jest wszystko małe i ciasne to się zastanawiałam czy w ogóle tam jechać. A Autokar jakiś wygodny czy wielka lipa bo słyszałam ze są nie wygodne. I ogólnie jeszcze takie pytanko hotel jest daleko od centrum czy jakoś tak fajnie usytuowany ??

To zrozumiałe, że jak się jest pod prysznicem to potem łazienka jest mokra ale przecież wyschnie ;p poza tym można poprosić sprzątaczkę Ane i powyciera :) bez problemu ;) jeszcze jak się z nią zaprzyjaźni to można nieźle pożartować u Nas w pokoju podczas zamiatania tańczyła jak mieliśmy włączony TV ;]

Jeśli chodzi o autokar jak dla mnie bardzo wygodny :) droga do Grecji i powrotna bardzoo szybko minęła ;] Ale to też zależy w dużej mierze od pilotki :) w drodze do Grecji bardzo sprawnie dzięki niej przekraczaliśmy granice :) a w drodze powrotnej jak już wszyscy się wyspali to puściła bajkę dla dzieci a potem parę filmów :)
Ale nie dla każdego podróż autokarem jest przyjemna :)
Poza tym każdy autokar jest taki sam, siedzenia również więc zrozumiałe że wyłożyć nie będzie się można więc dla mnie stwierdzenie "bo autokary są ciasne" jest nienormalne ;p widocznie ta osoba zapomniała że można lecieć samolotem :) wtedy może byłoby jej wygodniej :) :) :) :)
Aneta
Gość
karolka napisał
No niestety polakowi jak się przyczepi coś do ręki to już się nie odlepi :(

no niestety :( ma się nauczkę w hotelu nawet szukali właściciela głupich okularów do nurkowania :(
a tu ... eh szkoda gadać :( :(
karolka
Gość
No samolotem oczywiście że wygodniej no i szybciej. Już się nie mogę doczekać wyjazdu. Nawet teraz zauważyłam że tam basen jest :)
Aneta
Gość
karolka napisał
Mam nadzieje, że nie natrafię na meduzy :P a drogo w Grecji ??

natomiast jeśli chodzi o ceny to niestety drożej niż u Nas bo - EURO - ;(

Ale moim sposobem było nieprzeliczanie tego na złotówki, i wtedy nawet nie było tak drogo :)

Bardzo tanie są owoce :) szczególnie u takiej polki, która samochodem jeździ :)

Polecam Frappe (mrożoną grecką kawę) na mieście zazwyczaj 1.50euro, natomiast w hotelu 2euto ale za to bardzo pyszna :) :) :)

na mieście w jednej z tawern (zaraz kolo takiej polki, która zaprasza ludzi- i ją stanowczo odradzam) gdzie kelnerami są mężczyźni można zjeść duży talerz owoców morza kosztuje on 11 euro ale 2 osoby najedzą się tym ;) poza tym być w Grecji i nie skosztować owoców morza ;p
Pita grecka czyli nasz kebab kosztuje 2euro
deser lodowy od 4 do ok 8 bardzo pyszne polecam :)
kukurydza z grila 2 euro :)
0.5l białego wina do owoców morza 3 euro
piwo przeważnie 2 euro
w puszcze ponad 60 eurocentów :)
Aneta
Gość
Jeśli chcesz mogę Ci posłać zdjęcia hotelu ;) :D
karolka
Gość
to jest mój numer gg jak chcesz to się odezwij 8332559
życzliwy
Gość
mam nadzieję że Aneta i Karolka nie wróciły teraz z wczasów albo pomyliły hotele o ile można tak t nazwać bo w Polsce coś takiego to najwyżej pensjonatem można nazwać a skoro z używaniem czajników chodziłoby o bezpieczeństwo to moliby dać wspólne po jednym na piętro chodzi o naciąganie jak w całej chyba Grecji a przynajmniej w Olimpic Beach właścicielka przypomina gestapo przy jedzeniu chodzi i obserwuje ludzi i to nie tylko moje zdanie boi się żeby za dużo ktoś nie zjadł wszystko jest rozcieńczane wodą mleko sok kawa herbata tłumaczą że nie dałoby się tego pić woda do picia z kranu na kolację przeważnie mielone w różnych odmianach zjadliwe ale mało zróżnicowane śniadania raczej nic specjalnego dżem mielonka seropodobne coś ogórek i pomidor to rzadki rarytas dzieci raczej miały kłopot z jedzeniem basen otwarty w takich godzinach że raczej nie ma kiedy z niego korzystać codziennie ktoś jest w pokoju ale tylko po śmieci i pooglądać szafy otwierane balkon też ale żeby pozamiatać czy przetrzeć podłogę to już nie nic nie zginęło ale i tak to nie jest miłe jedna rodzina (rodzice z córką ok 10 lat przyjechali i okazało się że zamiast 3 osobowego pokoju dostali dwójkę z materacem między łóżkami rezydent rozłożył ręce stwierdził że w Polsce mogą się skarżyć a kim on był tego nie wie nikt bo o nazwiska nie podawał twierdził że nie mogą i nawet pieczątki nie mają żeby taką skargę podbić a rezydent podpisał się Henryk (kpina) radzę znaleźć inny hotel i biuro też nie jest do końca w porządku i nie bez winy na wycieczki jeździliśmy autobusem z zepsutą klimą ludziom kapało na głowy chociaż mieli inne a jak jechali Włosi z nami to przepraszali że niby akurat się zepsuła a że z hotelu Europa goście wsiadali ostatni dostawali najgorsze miejsca i tyle o biurze Grecja jest naprawdę fajnym miejscem na wypoczynek niestety olimpic beach jest daleko od Aten(7godz w jedną stronę)meteory(4godz w jedną stronę jak do Skiathos) ale da się żyć bo być w Grecji i nic nie zobaczyć to lepiej chyba jechać na Cypr Grecy mają wielką wadę mnóstwo palą a kiepy wyrzucają tam gdzie kończą i plaże wyglądają jak popielniczka jest czyściej niż Paralii i spokojniej Grecy też są naciągaczami jak kelner przynosi coś do stolika czego nie zamawiałeś to podziękuj bo doliczy do rachunku nawet jak tego nie ruszysz mimo to wakacje był udane wczoraj z nich wróciłem pozdrawiam Alibabę z rodziną
IP: 213.17.156.174
do życzliwego
Gość
Jak się nie myślę podczas wybierania oferty można było zobaczyć jak wygląda hotel oraz co nieco się o nim dowiedzieć. Jaka jest np. okolica, jak daleko się znajduje od danych miejscowości itp.
Osobiście myślałam, że takie coś jest oczywiste... widocznie się myliłam ;)) heh... paranoja :]

No chyba, że się mylę? ;))
W co wątpię ;p

Więc jeśli Twoje wymagania to:
1) Duży hotel.
2) Obfite jedzenie.
3) Mimo wyżywienia aneks kuchenny, bądź ten nieszczęsny czajnik;) bez którego przecież żyć nie można.
I zapewne dużo rzeczy mogłoby się jeszcze wymieniać, to trzeba było zapłacić więcej niż ten ~1500
I np. wybrać sobie hotel:www.possidi-holidays.gr
A nie potem takie rzeczy pisać by odradzać ludziom :/

Matko ludzie płacą nie duże pieniądze i myślą, że dostana hotel 5’cio gwiazdkowy :|

Paranoja!

Za tą cenę hotel Europa, albo, kto jak woli pensjonat jest godny polecenia (chodź w Grecji nazywają to hotelami).
Jest czysty, zadbany, nie duży, ale ładny.
Zgadzam się z stwierdzeniem, iż właścicielka albo szef kuchni chodzą od czasu do czasu, ale po to by sprawdzić czy czegoś nie brakuje, i czy smakuje ;)
A nie po to, że „boi się żeby za dużo ktoś nie zjadł” – paranoja
Jak można zjeść za dużo jak na śniadanie bierze się ile chce, by się najeść a na obiadokolację podawane jest ciepłe daniu na talerzu :P hehhh w jakim ty hotelu byłeś ;p
Sok wcale nie jest rozcieńczany wręcz przeciwnie jest bardzoo słodki, jak dla mnie za słodki – sama go rozcieńczałam wodą. Kawa bardzo dobra, herbata ziołowa.
W Grecji pija się wodę z kranu – NIKT CI O TYM NIE POWIEDZIAŁ?? – jest to woda źródlana z Olimpu, nawet w tawernach ją się dostaje :) A jeśli Ci to nie pasowało to nikt nie zabraniał zakupu coli lub co kto woli w hotelowym barze :) chodź znając życie dla Ciebie to również nie był bar.
Jeśli chodzi o basen tu też chyba Cie nie poinformowano, że Grecy mają, tzn. sjestę. Tak więc basen jest czynny od godzin porannych do popołudnia następnie 3 h przerwa a potem do 21 ;) tego też chyba nie przeczytałeś ;p bo po co ;p można przewiesz potem ponarzeka.
Więc może wytłumaczyłbyś Twoje stwierdzenie „basen otwarty w takich godzinach że raczej nie ma kiedy z niego korzystać” bo do reszty nie będę tak szczegółowo wypytywać ;p
Do sprzątaczki jak dla mnie również nie ma zastrzeżeń ;) sumiennie wykonuje swoją pracę ;) codziennie wymieniane śmieci, zamiatany i wycierany pokój łazienka i BALKON również ;) a jak tylko jest za dużo piasku wystarczy POPROSIĆ ;P a jak ktoś nie umie to pokazać o co chodzi ;p

Autokary dobre, ale nie należy zapominać: każda rzecz lubi się psuć. Nam się zasupła, ale po paru min naprawili.
Jeśli chodzi o „z hotelu Europa goście wsiadali ostatni dostawali najgorsze miejsca”. Po pierwsza jak jest autokar to są w nim miejsca lepsze i gorsze?? Hmm kurcze nie wiedziałam o tym ;p hehhe
To prawda, że z hotelu Europa na wycieczki goście wsiadali jako ostatni ;) Ale o tym mówił Pan/Pani rezydent na spotkaniu zaraz po przyjeździe do Grecji – trzeba było tylko SŁUCHAĆ – a jak komuś to nie odpowiadało wystarczy było iść na zbiórkę do tego hotelu w którym autokar był pierwszy (to też również było podawane przez rezydenta, a jak nie to trzeba było się ZAPYTAĆ, a nie siedzieć cicho a potem pretensje) i po sprawie ;p a nie spać dłużej a potem pupcie płaszczyć aż po nią autokar podjedzie pod hotel :)

A na zakończenie jeśli chodzi o samą miejscowość;)
Przed wyjazdem wie się raczej gdzie znajduje się hotel, i jak daleko od poszczególnych miejscowości, które chce się zwiedzić ;) więc nie wiem po co te narzekanie „Grecja jest naprawdę fajnym miejscem na wypoczynek niestety Olimpic Beach jest daleko od Aten(7godz w jedną stronę)meteory(4godz w jedną stronę jak do Skiathos) ale da się żyć bo być w Grecji i nic nie zobaczyć to lepiej chyba jechać na Cypr”

Więc „życzliwy” chyba pomylił miejscowości, powinien jechać na Cypr, tam może byłby bardziej zadowolony i tak by nie narzekał.
życzliwy
Gość
powiedz kiedy tam byłeś to pogadamy w prospekcie Europa przedstawia się jako hotel 3gwiazdkowy a 3 gwiazdy to chyba właścicielka i jej córki pokoju nie sprzątali i moje zdanie to zdanie większości ludzi z mojego turnusu gdyby ktyoś tak jak ja przedstawił mi ten hotel na pewno bym wybrał inny bo w tej miejscowości jest ich dość nikt nam pokoju nie sprzątał i skończ się szczycić że traktowali cię jak księcia zaczęło się od afery z klimą podrzucili piloty do pokoju i stwierdzili że jest płatna 5 euro za dobę dopiero po awanturze z rezydentem po 3 dniach przyznali nam rację bo przecież w prospekcie jest jasno napisane klima w cenie ale może znajdzie się frajer co zapłaci klima w autokarze zepsuta była już od mojego przyjazdu i jakoś jej nikt nhie naprawiał i cały czas podsyłali ten chociaż były 2 inne co znaczy brak klimy w Grecji chyba nie muszę mówić a skoro dla ciebie kapiąca za głowę nieszczelna klima to nie problem to równie dobrze mogli cię ulokować a namiocie a ty pod wrażeniem Grecji mówiłbyś o uprzejmości gospodarza pobudka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mamy XXI wiek w ostatni dzień wymeldunek był o 9.00 a wyjazd o 22.00 pogoda nie dopisała więc z plażowania nici miał być schowek na bagaże faktycznie był szkoda że bez drzwi i trochę spleśniały więc bagaże mieliśmy przy sobie i na zmianę pilnowaliśmy pała z rozumienia tekstu łośku pobyt był super a wyjazd gdzie indziej doradzam tym którzy chcą po prostu plażować ja jechałem zobaczyć starożytną Grecję i jak pisałem miejscowość ok żeby nie było chaosu z obsadzeniem autokarów wycieczkowych wystarczyło każdemu przyporządkować nr siedzenia balagan organizacyjny POWTARZAM GDYBY KTOŚ JAK PRZEDMÓWCA NIE ODEBRAŁ TEGO CO PISAŁEM MIEJSCOWOŚĆ OK!!! HOTEL RADZĘ WYBRAĆ INNY JAKI NIE WIEM WYSTARCZY POCZYTAĆ OPISY I WYBRAĆ TAKI W KTÓRYM NIE BYŁO WAŁKÓW DOMYŚLAM SIĘ ŻE PRZEDMÓWCA JEST Z BIURA OK SERVICE TAKŻE ZAMIAST NEGOWAĆ OPINIE LUDZI KTÓRZY MAJĄ PRAWO JE WYSTAWIAĆ OD TEGO JEST FORUM NAPRAWIĆ BRAKI I WYCIĄGNĄĆ WNIOSKI Z BŁĘDÓW ŻEBY SPEŁNIAĆ OCZEKIWANIA LUDZI POZDRAWIAM I ŻYCZĘ UDANYCH WAKACJI
do życzliwego
Gość
Po pierwsze nie jestem pracownikiem biura ;) tylko osobą która spędziła tam swoje tegoroczne wakacje :) i jest z nich BARDZO ZADOWOLONA :) bo nie spotkała się z ani jedną przykro rzeczą, która Ciebie tam spotkała ;)

Przykro mi, że miałeś takiego pecha :)

Ja napisałam cała prawdę, bo jak to napisałeś - mam prawo wyrazić swoją opinię o wakacjach, które spędziłam z biurem Ok Service w hotelu Europa :) - i widocznie traktowali mnie tam jak księżniczkę :) i jestem z tego zadowolona :) bo wakacje były CUDOWNE :)

i nie oburzaj się tak :) widocznie miałeś pecha :)

Powiedz kiedy ty byłeś bo jeśli dawno to widocznie BARDZO DUŻO SIĘ ZMIENIŁO :)

SERDECZNIE POZDRAWIAM ;)
do życzliwego
Gość
A jak nie wierzysz, że ktoś mógł tak cudownie spędzić wakacje z tym biurem i Hotelem Europa i piszesz takie głupoty, że to OSOBA Z BIURA to daruj sobie!

Nie wierzysz - Twój problem :)
żtczliwy
Gość
mnie nic takiego nie spotkało miałem łóżko dobre ciśnienie wody i nie miałem grzyba i tu mam szczęście wróciłem przedwczoraj więc powiedz kim jesteś to pogadamy
do żtczliwego
Gość
:| a o czym chcesz pogadać...
życzliwy
Gość
o tym czy nie jesteś pracownikiem ok service

Strona: 1 2 >

Forum turystyczne » Grecja » Hotel Europa Olimpic Beach

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij