» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » biuro OIS

biuro OIS

Strona: « < ... 202 203 204 205 206 207 208 209 210 ... > »

Autor Treść
lemon
Gość
Wybiera się ktoś do Hiszpanii z OIS w terminie 23.07 -03.08.11??
IP: 85.232.251.122
Asia
Gość
neon napisał
Asia napisał
Wybiera się ktos do Chorwacji - Biograd w terminie 15-07-24.07? ;) ;)

Ja sie wybieram Asiu ;)

ooo to extra :) to widzimy się w piatek nieznajoma/nieznajomy :D :D
IP: 83.10.120.186
Gość
RWW napisał
hej. wybiera się ktoś do Bułgarii (Aldena) z biurem OiS ? w jakim terminie? Myśleliśmy ze znajomymi o wrześniu/październiku, kiedy są już tanie te wyjazdy.
I to jest niby ULTRA ALL INCLUSIVE, czyli żarcie i alkohol zapewnione. No i pytanie do wszystkich: Orientuje się ktoś jak to wygląda w przypadku biura OiS? Też przycinają (że jednak alkohol za dodatkową opłatą) lub można dostać zatrucia po jedzeniu, jedzenie jest paskudne albo coś takiego? czy rzeczywiście jest to ULTRA ALL INCLUSIVE i wszystko jest git majonez? Był ktoś na wycieczce ULTRA ALL INCLUSIVE z OiSem?
IP: 83.17.68.188
Gość
ja byłam w ubiegłym roku w sierpniu w Albenie opcja ultra allinclusive, jedzenie super, bardzo duzy wybów i wszystko swieże, duzy wybór owoców i ciast,tortów jedzenie tez w barze przy plazy, plaża bajkowa-bardzo duza i czysta.Drinki i wszystkie gratis nie tylko lokalne ,ale oryginalne tez rum ,whisky.polecam to był jeden z lepszych wyjazdów nie spodziewałam sie że bedzie taki wypas;tylko hotel ja byłam w ralitsie taki sobie, niby codziennie sprzatają ale tak po łebkach, plaza jakies 800-900m ,ale jest autobus, animacje super,basen czysty ogolnie zachecam.Boto nie OIS jest organizatorem kupuja to od innego biura,wiem od rezydentki tam na miejscu.
IP: 83.17.68.188
koza-111
Gość
Witam jedziemy do Biogradu 15 lipca 2011 z Katowic :D
Do zobaczenia w autokarze
IP: 91.206.65.55
Asia
Gość
Z koleżanka też jedziemy z Katowic:) a więc do zobaczenia :)))
IP: 83.30.164.185
Dubravka
Gość
Hej,wybieram sie do Chorwacji -Biograd.Czy ktos tam byl ostatnio z biurem Kompania Turystyczna?Jak czytam te komentarze,to normalnie mam ciarki na plecach.Zalezy mi na tanim wyjezdzie,a musze przyznac,ze ceny maja konkurencyjne....................Moze ktos sie wybiera w tym terminie?
IP: 83.24.242.47
Dubravka
Gość
Terminu nie podalam,chodzi mi o 23 wrzesnia:)
IP: 83.24.242.47
Misiunia
Gość
lemon napisał
Wybiera się ktoś do Hiszpanii z OIS w terminie 23.07 -03.08.11??

Ja jadę z przyjaciółką do Lloret 23.07 :) wyjeżdżamy z Wrocławia, a Ty Lemon?
W zeszłym roku byłyśmy z OIS w Biogradzie...rewelka!! do tej pory śni się po nocach :P wspaniałe wspomnienia :) oczywiście za tą cenę nie można oczekiwać luksusów :P parę wpadek było ale bez większych tragedii. Idealne wakacje dla młodych ludzi, którzy chcą się poprostu dobrze bawić :)
IP: 79.190.191.98
evcia
Gość
mam pytanie , czy OIS organizuje tylko i wyłącznie wyjazdy dla studentów (" Witajcie na stronie OIS, biura które zostało założone dla wszystkich tych, którzy zakończyli studia lub aktualnie studiują - czyli dla wszystkich młodych duchem.") czy organizują też wczasy dla rodzin z dziećmi np. do chorwacji lub czarnogóry ?
IP: 83.5.62.21
slabex
Gość
oczywiście że można jechać z dziećmi. przeważnie dzieci od 4 lat mogą jechać autokarem a poniżej 4 lat tylko z dojazdem własnym. wrócił już ktoś z bułgarii ZORA????? proszę o informacje o warunkach i wrażeniach. pozdrawiam.
IP: 83.6.182.106
evcia
Gość
dzięki slabex za odp. nie do końca dobrze zadałam pytanie chodzi mi o to czy nie muszą być to studenci , ja i mąż nie jesteśmy i nie byliśmy studentami , chcemy się wybrać z dzieckiem np . do chorwacji lub czarnogóry z OIS-em , czy to są tylko oferty dla studentów ?
jeszcze jedno do tych co byli już w chorwacji lub czarnogórze , czy warto brać ofertę z wyżywieniem (czy dobre jedzenie ) czy lepiej stołować się w mieście ?
IP: 83.5.62.21
Dominika
Gość
Witam, mam zamiar wybrać się do Bułgarii z biurem podróży OIS- Oferta ALL INCLUSIVE; Hotel Althea *** Bułgaria - Albena. Czy możecie mi coś powiedzieć na temat tej oferty, był ktoś z was bądź coś słyszeliście?Czy te wycieczki fakultatywne rzeczywiście się odbywają np. do Turcji? z góry dzięki za info
IP: 80.48.115.47
kwiatek
Gość
Witajcie, byłam na kilku wyjazdach wakacyjnych z OIS: w Bułgarii, Chorwacji i na Krymie. Było bardzo fajnie, wszystko zgodne z ofertą, imprezowe odjazdowe studenckie towarzystwo. Pozdrawiam wszystkich wakacjowiczów. :mrgreen:
IP: 79.185.9.185
Asakku
Gość
evcia napisał
dzięki slabex za odp. nie do końca dobrze zadałam pytanie chodzi mi o to czy nie muszą być to studenci , ja i mąż nie jesteśmy i nie byliśmy studentami , chcemy się wybrać z dzieckiem np . do chorwacji lub czarnogóry z OIS-em , czy to są tylko oferty dla studentów ?
jeszcze jedno do tych co byli już w chorwacji lub czarnogórze , czy warto brać ofertę z wyżywieniem (czy dobre jedzenie ) czy lepiej stołować się w mieście ?

Nie trzeba być studentem. Generalnie ofertę mają skierowaną do młodzieży, ponieważ młodzież nie jest zbytnio wymagająca co do ewentualnych niedogodności. Starsi wymagają bóg wie czego za taką cenę. Co do opcji z wyżywieniem, to nie mam pojęcia, bo nigdy nie brałem ;)
IP: 195.164.254.135
Ona
Gość
Właśnie wróciłam z wakacji na Krymie z biurem ois. Mam naprawdę mieszane uczucia. Zaczęło się na tydzień przed wyjazdem, kiedy okazało się, że wyjazd do Saky (gdzie planowałam jechać) nie odbędzie się z powodu zbyt małej ilości chętnych. Biuro zaoferowało mi pełną ofertę do Jałty do hotelu im. Kirowa (śniadania niby w cenie) i w ramach rekompensaty jakiś jeden zabieg dziennie (w stylu masaż itp.). Do tego kilka dni przed wyjazdem okazało się, że nie będzie autokaru z Warszawy (skąd też miałam jechać), wiec musiałam podróżować 11 godzin PKP do samego Rzeszowa. Na miejscu okazało się, że nie mam zapewnionych ani śniadań, które pani przez telefon mi obiecała, a "dodatkowe zabiegi" są dostępne dla każdego kto mieszka w tym hotelu. Poza tym przejazd pociągiem miał być bądź typu coupe bądź platzkarte. Okazało się, że część jechała w obie strony wersją coupe, ja i 10 innych osób jako jedyni w obie strony jechaliśmy wersją Platzkarte. Wyszło nam to i tak na dobre, bo w tych wagonach można przynajmniej usiąść większą ilością osób razem i trochę się integrować, poza tym można otworzyć okna, a w wagonach coupe niby jest klimatyzacja, ale nie bardzo działa. Nie zmienia to faktu, że 10 osób, które w obie strony jechały wersją Platzkarte w swojej cenie wycieczki zapewne zapłaciły za wersję coupe innych osób.
Pilot wycieczki w miarę dobry. Nie bardzo się nami przejmował, ale jak się o coś poprosiło to w miarę ogarniał. Generalnie potrzebny był tylko w pociągu, na granicy, poza tym w samej Jałcie większość osób radziła sobie sama.
Największym zdziwieniem było to, że po wejściu do autobusu w Rzeszowie nie zobaczyłam tłumu młodych ludzi do 35 lat! Większość autobusu wypełniali ludzie starsi, czyli średnia wieku ok. 60 lat. Wiązała sie z tym przymusowa cisza nocna, jakieś pretensje o to, że ktoś się głośniej śmieje. Na miejscu okazało się, że ois niedawno połączyło się z innym biurem podróży (chyba Czajka), stąd tyle osób starszych.
Sam pobyt na Krymie był genialny. Hotel Kirowa to w miarę dobre warunki, łazienka ładna, nie było klimatyzacji, ale dało się przeżyć. w Jałcie plaże zatłoczone.
Co do samego biura raczej odradzam wyjazd. Nikt nikim się tam nie przejmuje. Za każdym razem telefon odbiera ktoś inny i mam wrażenie, że zawsze jest to jakaś pani praktykantka, która nie ma o niczym zielonego pojęcia. Na Krym polecam zorganizować sobie samemu wyjazd. Cenowe wyjdzie mniej więcej to samo, a przynajmniej nikt Wam nie naobiecuje cudów, których na miejscu nie ma.
IP: 83.27.57.184
Iwona
Gość
Wróciliśmy z Bułgarii. Sam pobyt, hotel Althea ,wycieczki - wszystko na +5 , ale organizacja poniżej krytyki. Rezydentkę widzieliśmy w dniu przyjazdu i gdy zapisywała na wycieczki. Miała godziny dyżurowania ale jej nie było. Od jej zastępczyni dzień przed wyjazdem dowiedzieliśmy się o animacjach w innym hotelu- czego ona nam nie raczyła powiedzieć. Kierowcy przyjechali po nas do Albeny ze Złotych Piasków mówiąc, że nie mają list i przyjechali po 8 osób a nas było 14. Na szczęście wszyscy się zmieściliśmy. Nieuprzejmy kierowca nie pozwolił siedzieć rodzicom z dziećmi tylko każdy osobno obok nieznajomych, a wystarczyło tylko poprzesiadać się 2 osobom i dzieci byłyby z nami. Pilot poniżej krytyki. Dopiero gdy wysiadł dowiedzieliśmy się od kierowców, że takowa osoba była z nami. Nawet kierowcy nie wiedzieli jak się on nazywa.
IP: 109.196.54.48
Iwona
Gość
Jeżeli ktoś wybiera się do Bułgarii do hotelu Althea w Albenie to naprawdę warto. Pokoje, wyżywienie, wycieczki, basen, obsługa, czystość jest naprawdę bardzo dobra. Tylko rezydentka niebardzo obecna, pomimo wyznaczonych dyżurów. Jedzenia mnóstwo i urozmaicone, napoi pod dostatkiem, pieniądze trzeba mieć tylko na wycieczki i na pamiątki, bo wszystko inne jest zapewnione. Pokoje klimatyzowane,sprzątane codziennie, czyste, codziennie zmieniane ręczniki, wymiana pościeli co 5 dni, pokoje z balkonami i tarasami. Czego chcieć więcej tylko pogody i dobrego towarzystwa.
IP: 109.196.54.48
Kasia
Gość
ktoś z Was jedzie do Biogradu w terminie od 22 do 31 lipca? :)
IP: 77.254.93.120
Vat
Gość
Jeśli ktoś wybiera sięz OISem do MAKARSKIEJ i ma jakieś pytania to niech je tu wypunktuje. Na wszystkie odpowiem. Wróciłem 2 dani temu i powiem wam że Chorwacja (Makarska) jest o co najmniej dwie klasy wyżej od Złotych Piasków : )
IP: 193.59.121.233
krk
Gość
VAT punktuje pytania:
1) w jakiej konkretnie willi mieszkałeś?
2) jak było z transportem z oisem długo trwała podróż bo zdarzają im się dziwne przypadki
3) miałes z wyżywieniem?
4) było dużo "młodych" ludzi czy z dzieciakami też bo biuro zawsze było studenckie a teraz słyszałam że normalne oferty dla rodzin z dziećmi.
5) napisz czy były jakieś problemy z tym biurem :) inne zakwaterowanie, zmiana terminu itp.
IP: 149.156.186.33
Vat
Gość
1 - w willi u Valentyny - na wysokości marketu TOMMY - blisko hotelu Bonaca w którym jadłem. Pod górkę ( jak wszędzie)
2 - podróż elegancka - całość - 23-24 godziny - postoje były - dłuższy na jeden obiad - były TV i ze 2 filmy poleciały. Wygodnie i z klimą - w nocy leci szybko - rano budzimy się już w dalmacji i z 2 godzinki podziwiamy widoki. W Makarskiej około 10.00
3 - miałem z wyżywieniem - obsługa kelnerska - wino białe czerwone rakija piwo - tak wiec czasami imprezę zaczynałem już przy dwóch kotletach z kurczaka i winie - sałatki, oliwa, kakao, mleko, 3 posiłki do wyboru, jakaś rybka, frytki, dwa rodzaje pieczywa, owoce, desery jednym słowem kto wział bez wyzywienia (za które ja płaciłem chyba ze 150 zł wiecej) - PRZEGRAŁ ŻYCIE : )
4 - były też rodziny z dziećmi - jednak tak to młodzi ludzie - sam mam 23 - na naszej fotce grupowej masz z 7 młodych dziewcząt i 9 chłopaków - 21-28 lat
5 - przyjazd na stację benzynową - i tam rozdzielanie - ja miałem 1 osoba z dokwaterowaniem więc mnie dokwaterowali. Rezydent Michał cały czas na miejscu zawsze dostepny o 20.00 - trochę szerokie pytanie....

Kto nie wykupi sobie wycieczki do Dubrovnika z wejściem na mury za ( 70 kn) niech się nie wybiera do Chorwacji tylko jedzie lepiej do rodziny pod Sulejówek ; ) czyli innymi słowy wycieczka do Dubrovnika do absolutny mus - koszt całosci zdaję się 34 EURO

Jak coś to pytaj : )
IP: 90.156.89.116
Beata
Gość
wybiera się z biurem OIS do Chorwacji ale po komentarzach mam normalnie stresa . Czy ktoś jedzie 19. 08 do villi Bozo?
IP: 77.253.58.174
kamilian
Gość
Czy jedzie ktoś do Biogradu (Chorwacja) 19 sierpnia? Z jakich miast się wybieracie?
IP: 87.246.249.76
kamilian
Gość
Beata napisał
wybiera się z biurem OIS do Chorwacji ale po komentarzach mam normalnie stresa . Czy ktoś jedzie 19. 08 do villi Bozo?

ja mam Fortunę na 2 osoby
IP: 87.246.249.76

Strona: « < ... 202 203 204 205 206 207 208 209 210 ... > »

Forum turystyczne » biuro OIS

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij