Witam,
odsprzedam objazdową wycieczkę do Włoch (8dni). Wyjazd 02.10.2010 (sobota) powrót 10.10.2010r. Wycieczka wykupiona z biura ITAKA - Włochy klasyczne. Wyjazd z Warszawy z dworca zach - godz. 10:00. Wyżywienie: śniadania i obiadokolacje. Szczególowy plan wycieczki ze strony ITAKI zamieszczony poniżej. Cena: 1400zł/os.
Tel. 692-974-561. Możliwość zmiany osób wyjeżdżających - do czwartku 30.09 włącznie
WŁOCHY KLASYCZNE
1. DZIEŃ
Zbiórka uczestników. Wyjazd do Włoch.
2. DZIEŃ
Przyjazd do SAN MARINO, spacer trasą turystyczną najstarszej na świecie republiki, zakup pamiątek. Przyjazd do hotelu na Riwierze Adriatyckiej. Zakwaterowanie, kolacja, nocleg.
3. DZIEŃ
Śniadanie. Wyjazd do ASYŻU. Zwiedzanie: bazylika św. Franciszka, Piazza Comune, kościół św. Klary. Przejazd do hotelu w okolicy Rzymu. Zakwaterowanie, kolacja, nocleg.
4. DZIEŃ
Śniadanie. Wyjazd do WATYKANU, zwiedzanie: bazylika i plac św. Piotra, wizyta w miejscu spoczynku Jana Pawła II. Następnie panoramiczne zwiedzanie historycznego centrum Wiecznego Miasta: Koloseum, Forum Romanum, Kapitol, plac Wenecki, Panteon, Piazza Navona, plac Hiszpański ze słynnymi Schodami Hiszpańskimi, Fontanna di Trevi. Powrót do hotelu. Wieczorem fakultatywny wyjazd (za dodatkową opłatą na miejscu) do jednego z okolicznych średniowiecznych miasteczek. W ramach wyjazdu kolacja w restauracji z oryginalnym wystrojem, znakomitymi lokalnymi potrawami i winem oraz zabawa taneczna przy muzyce na żywo. Powrót do hotelu, nocleg.
5. DZIEŃ
Śniadanie. Wyjazd do WATYKANU na audiencję generalną (przy pobycie Ojca Świętego w Rzymie). W godzinach popołudniowych przejazd na MONTE CASSINO - chwila zadumy na polskim cmentarzu wojskowym. Następnie wizyta w Historiale di Cassino - multimedialnym muzeum historii Monte Cassino. Powrót do hotelu, kolacja i nocleg.
6. DZIEŃ
Śniadanie. Wyjazd do FLORENCJI. Zwiedzanie stolicy Toskanii: kościół Santa Croce, Piazza del Duomo, baptysterium, katedra Santa Maria del Fiore, Wieża Giotta, Piazza della Signoria, Palazzo Vecchio, Ponte Vecchio. Przejazd do hotelu w okolicy Wenecji. Zakwaterowanie, kolacja, nocleg.
7. DZIEŃ
Śniadanie. Wyjazd do WENECJI na parking Tronchetto. Przejazd słynnymi kanałami weneckimi do placu św. Marka. Zwiedzanie panoramiczne: Most Westchnień, Pałac Dożów, bazylika i plac św. Marka. Spacer trasą turystyczną do Ponte Rialto. Wyjazd do Polski.
8. DZIEŃ
Przyjazd do Polski.
5 noclegów w hotelach klasy turystycznej: 1 na Riwierze Adriatyckiej, 3 w okolicy Rzymu, 1 w okolicy Wenecji; 2-os. pokoje (możliwość dostawki) z łazienką: prysznic, wc; wyżywienie: 5 śniadań i 4 obiadokolacje zgodnie z programem, przejazd komfortowym autokarem,opieka pilota, ubezpieczenie KL i NW Bilety wstępu, lokalni przewodnicy, inne opłaty: ok. 65 EUR.
UWAGI:
Zniżka za 1. dziecko do 6 lat: 250 PLN.
Zniżka za 1. dziecko 6-12 lat: 150 PLN.
Fakultatywny wyjazd do średniowiecznego miasteczka: 28 EUR/os. (obejmuje przejazd, kolację z winem, zabawę przy muzyce na żywo). Wymagane min. 35 osób chętnych.
W dniu wyjazdu na kolację regionalną w hotelu jest tylko śniadanie. Przejazdy po centrum Rzymu środkami komunikacji miejskiej.
Włochy klasyczne - wycieczka objazdowa
Strona: 1
Autor | Treść |
---|---|
Marzena
|
#1 13:35, 27.09.2010
|
Gość |
IP: 80.55.170.235
|
seweryn.29
|
#2 09:09, 28.09.2010
|
Gość |
Przeglądałem kilka dni temu tą wycieczkę na stronie itaki. Muszę przyznać, że program objazdówki jest bardzo fajnie ułożony, sporo jest do zwiedzania i cenowo nie wychodzi to najdrożej. IP: 77.112.124.7
|
Kalabria
|
#3 11:49, 28.09.2010
|
Gość |
Fajne objazdówki po Włoszech organizuje też Sopol. W cenie jest autokar, przewodnika, noclegi w trzygwiazdkowych hotelach, śniadania, obiadokolacje, ubezpieczenie. A w programie jest zwiedzanie Wenecji, Pizy, Neapolu, Sarrento, Capri, Pompeji, Monte Cassino, Rzymu, Watykanu i Florencji. Naprawdę bogaty program, myślę że warto. IP: 83.7.208.219
|
#4 20:48, 02.06.2016
|
|
Użytkownik
|
W tamtym roku zaplanowałam sobie wycieczkę do Włoch od deski do deski. Miałam jedynie problem ze znalezieniem biletów lotniczych a koniecznie chciałam lecieć samolotem bo jeszcze nigdy nie miałam okazji. Idealną ofertę znalazłam na http://www.eloty.pl/wlochy/ Muszę przyznać, że byłam nowicjuszką w zamawianiu biletów przez interner ale dzięki ich przyjaznemu i latwemu menu na stronie poszlo jak po maśle IP: 89.79.36.211
|
Strona: 1
Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie