Witam! Proszę o aktualne dane wycieczek fakultatywnych. Interesują mnie ceny,gdzie najlepiej wykupić, i które tak naprawdę są godne polecenia.
Proszę też o wszelkie porady i uwagi dla osób które wybierają się do grecji-paralia po raz pierwszy. Dziękuję
Paralia 2011
Strona: 1
Autor | Treść |
---|---|
greg
|
#1 20:00, 17.05.2011
|
Gość |
IP: 87.205.190.101
|
#2 20:55, 17.05.2011
|
|
Użytkownik
|
z wycieczek fakultatywnych mogę polecic napewno Skiathos i na niej plażę lalarie (mam madzieją że jest w programie na ten rok) ,oczywiscie zabrac ze soba maskę do podwodnego oglądania i flitr 50 bo kazdy wracał z wycieczki jak rak. a z innych to napewno Meteory-wiszace klasztory , ja byłam na obydwuch dwukrotnie i są warte ceny. . Odradzam Ateny , bo wyjazd jest pózną noca , jakieś 4-5 godzin potem szybkie zwiedzanie i jak się człowiek nie zgubi w tłumie turystów to powrót i jest się na pózną kolację . szwagierka z dziemi była wykończona,nogi spuchnięte a inni również jeszcze następny dzień dochodzili do siebie od zmęczenia . bo co innego upał na plazy a co innego 50`c w Atenach , chyba że lubisz taką gonitwę i nie masz dzieci na ramionach , po plaży w parali chodzi bardzo dużo bambo bez urazy do nich . ale są nachalni w sprzedaży super pobróbek wszystkiego , jeśli juz kupowac to ostro się targowac . ja za perfumki u bambo ale na ulicy dalam 5e a na plaży wołają 10-15e. . jesli chcesz cos kupic do jedzenia to piekarnie maja pyszne nie tylko słodkości ale i chleb ten sam co podają do obiadokolacji. z restauracji mogę polecic STRUGA prawie przy kościele.patrząc w morze i na kościół to po lewej stronie jakieś 20-do50m. naprawdę pyszne jedzenie. druga świetna tawerna jest w porcie ze stolikami wychodzącymi na chodnik do portu. tam zawsze jedlismy pyszne owoce morza. natomiast jeśli chcesz zrobic zakupy w dużym sklepie to polecam greckie delikatesy z dużym żółtym ichnim napisem . lub lidl(chyba) ale to dyskont i dobrego greckiego sera fety i oliwy tam nie dostaniesz. dla kobiet sklepy jubilerskie są co kawałek poprzeplatane z futrami ale UWAGA , srebro jest bardzo drogie , u nas w KRUKU lub YES są podawane ceny za gram itd a tam płacisz za niby super wyrób , sprawdz najpier przed wyjazdem np. pierścionek lub branzoletka ile tu kosztuje w różnych firmach w podobnej wielkości i wtedy tam na miejscu będziesz mial rozeznanie czy się opłaca. mi sie nie oplacalo i po powrocie wolałam kupic tu. pozatym wiele slepów daje niby certyfikat autentycznosci złota ale tak naprawdę to u nas jest on do niczego , tak nacieła się jedna pani ,która po roku specjalnie pojechała jeszcze raz do parali by zwrócic złoto które było srebrem złoconym . po postraszeniu policją odzyskała pieniądze i był to jubiler w mieście przy kościele. więc wart pooglądac ale nie zawsze kupowac chyba że srebro ..............jeśli masz jakies konkretne pytania to pisz , mam nadzieję ze pomogę . IP: 89.74.97.131
|
#3 21:05, 17.05.2011
|
|
Użytkownik
|
ceny wycieczek masz na stronie w katalogu wczasów , to zależy z jakim biurem jedziesz . ale we wszystkich biurach sa prawie takie same. nieznacznie taniej jest w samej parali u greckich biur .ale nie masz co liczyc na polskiego przewodnika . ja kozystalam z oferty greckiej tylko co do nurkowania z butlą bo w naszych fakultatywnych tego nie ma , i kosztowało 50e od osoby IP: 89.74.97.131
|
greg
|
#4 21:04, 19.05.2011
|
Gość |
Dziekuję za odpisanie na moje pytania. Jadę do hotelu Porto del Sol początek czerwca. IP: 77.255.88.56
|
#5 22:00, 19.05.2011
|
|
Użytkownik
|
to zaraz po drugiej stronie ulicy za budynkiem portowym masz tawernę . . Plaża ta patrząc z hotelu po prawej jest bardzo fajna i ma siatki przeciwko meduzom więc można bezpiecznie popływac, nie zawsze są ale naprawdę parzą , natomiast jak pójdziesz w kierunku miasta tam też są plaże ale wąskie poprzedzielane falochronami z kamienia i trochę tłoczno . ja byłam po drugiej stronie Parali w nowej dzielnicy i tam też są szerokie plaże ale to od waszego hotelu trochę daleko. acha... w większości na plażach są leżaki i parasole nie płatne tylko trzeba zamówic coś u kelnera ( frape dają z butelką wody )więc szkoda brac ze sobą ciężar picia .ale warto najpierw się rozeznac bo ja raz płaciłam za leżaki a potem już wiedziałam gdzie jest za darmo .... życzę udanego wypoczynku IP: 89.74.97.131
|
mario
|
#6 19:44, 31.05.2011
|
Gość |
też tam będę w czerwcu i ciekawy jestem jak tam sytuacja wygląda cenowo.javascript:void() IP: 178.73.51.10
|
olo
|
#7 20:06, 25.06.2011
|
Gość |
jade z dziewczyna w lipcu do parali i bedziemy mieszkac w hotelu konstan.jakie sa ceny jedzenia, piwa i ubran ile zabrac kieszonkowego na pierdoly.i co najlepiej zabrac z polski.czy jest opcja samemu jechac na wycieczki IP: 83.1.131.6
|
Martines
|
#8 12:08, 04.07.2011
|
Gość |
Powiedzcie jak wyglada sytuacja tych całych "zamieszek" w rejonach Parali?? Jest to odczuwalne, jest sie czego obawiać?? Pytam tych którzy już byli w tym roku 2011 w Parali. Wybieramy się na początku sierpnia i nie wiem jak mam się nastawiac, czy nawet odwoływac wycieczke Z góry dziekuje z info, pozdrawiam! IP: 95.50.34.186
|
ZIOLKI
|
#9 18:02, 05.07.2011
|
Gość |
WITAM CIE.WLASNIE JESTESMY W PARALII W PORTO DEL SOL. CISZA SPOKOJ,CO DO ZAMIESZEK.SPOKOJNIE MOZNA SPEDZAC TU URLOP,CO NIE ZNACZY ZE NIC SIE NIE DZIEJE JESLI CHODZI O ATRAKCJE.BARDZO POLECAMY TO MIEJSCE I HOTEL JEDZENIE BARDZO DOBRE,W POKOJACH CZYSTO,MILA OBSLUGA.POLECAMY. IP: 94.68.146.127
|
Martines
|
#10 07:48, 06.07.2011
|
Gość |
Dziękuje za odpowiedz dot. zamieszek . Wypowiedz ZIOLKI sugeruje że jest chyba dość mocno związana z tym hotelem mi to osobiście nie przeszkadza, poniewąz dobra rekalama to podstawa sukcesu (oczywiście musi być jednocześnie rzetelna). Popraw mine jeżeli się myle. Może powiesz mi coś na temat apartamentów VENUS w Paralii ?? POZDRAWIAM IP: 95.50.34.186
|
ziolki
|
#11 17:49, 07.07.2011
|
Gość |
NIE JESTESMY ZWIAZANI W ZADEN SPOSOB Z TYM HOTELEM.JESTESMY TU Z MEZEM PIERWSZY RAZ NA WAKACJACH,ZAMIESCILISMY SWOJA OPINIE O TYM HOTELU DLA TYCH KTORZY ZAMIERZAJA SPEDZIC W NIM URLOP.JA SZUKALAM OPINII PRZED WYJAZDEM I NIESTETY NIE ZNALAZLAM.NIESTETY NIE WIEM NIC NA TEMAT INNYCH HOTELI I APARTAMENTOW. IP: 94.68.178.194
|
ziolki
|
#12 17:57, 07.07.2011
|
Gość |
witamy cie. PODAJE CI CENY;PIWO W KNAJPIE 3e,KAWA 3E,lody 1e-galka,PARASOLE PRZY PLAZY NIBY BEZPLATNE ALE MUSISZ COS ZAMOWIC (kawa,piwo 3-3,5e) ogolnie nie jest tanio. jest tu lidl ale ceny tez wyzsze (piwo ok.1e,chipsy 1e).My nie szalejemy a mimo to 70-100zl wydajemy.mozna samemu wykupi wycieczki,sa biura na miejscu ktore sie tym zajmuja.Ale i tak jest super! IP: 94.68.178.194
|
tomekwad
|
#13 21:35, 09.07.2011
|
Gość |
Hej Ja też z rodzinka wlasnie jestem w paraolii hotel PHILIPPOS -co do cen to trzeba sie pomyszkowac troszke i kawe czy piwko tez mozna znalezc w knajpie za ok 1,5 - 2 euro -- piwka w sklepach ok 1,2 1,5 - ale tez tansze w lidlu 0,69 lub greckie w sklepikach od 0,8 euro Ceny w tawernach rózne - najtaniej gyros (kebab) od 1,5 euro do ok 2.5 -- za 3 -3,5 euro w zestawie z napojem lub piwkiem -- dania proste typu barowego czyli kebab z frytkami sałatką czy inne mieso w takim menu od ok 5 euro - sałatka grecka ok 5 euro . Tak jak LUBINIANKA polecam tawerne przy porcie świetne żarcie - zamieszek ani sladu ani nie czuje sie nic takiego wycieczki najlepiej wykupic na miejscu ale warto sprawdzic 2 - 3 biura - np na skiatos 2 osoby dorosłe + dziecko w jednym biurze 35 + 35 + 30 euro a niedaleko naszego hotelu przy ulicy NIKOS jest biuro i tam ta sama wycieczka wyszła 76 euro a to spora roznica pozdrowionka dla wszystkich IP: 94.68.130.192
|
Martines
|
#14 08:14, 12.07.2011
|
Gość |
Jedziemy autokarem do Paralii... Proszę o informacje nt tego co radzicie zabrać do autokaru, czego nie brać, czy podróż jest męcząca i w ogóle wasze doświadczenia z takiej podróży, ile trwa, słyszałem że ok 30 godz. Powtórze się i zapytam o informacje dot. apartamentów typu VENUS (oczywiście w paralii) Dzięki i pozdrawiam! IP: 95.50.34.186
|
abc
|
#15 17:24, 16.07.2011
|
Gość |
ja byłam w zeszłym roku i w tym roku również jedziemy 31 lipca z biura EKO-TOUR. My z Katowic w kierunku Paralii jechaliśmy ok 24 godziny, natomiast jakoś szybciej się wrociło (pewnie dlatego ze wracalismy nocą) IP: 89.230.214.63
|
magdek
|
#16 08:20, 20.07.2011
|
Gość |
A jak z cenami żywności w tym roku w Paralii? IP: 80.50.232.230
|
krzyś
|
#17 15:29, 29.07.2011
|
Gość |
Mam pytanie dotyczące zakupów w parali. Interesują mnie damskie kurtki skórzane? Jakie macie zdania na ten temat? IP: 88.199.98.120
|
belatka
|
#18 12:54, 30.08.2011
|
Gość |
Witam, PARALIA 5-19 wrzesień. Czy ktoś wybiera się w tym terminie do Paralii? IP: 83.5.188.231
|
Strona: 1
Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie