Egipt Hurgada
Strona: 1
Autor | Treść |
---|---|
KRISU
|
#1 17:40, 07.05.2012
|
Gość |
CZY LECI KTOŚ DO EGIPTU 31/08/2012 Z WARSZAWY DO HOTELU AMWAY BLUE BEACH RESORT Z BIURA AQUAMARIS ? A MOŻE KTOŚ WRÓCIŁ Z TEGO HOTELU I PODZIELI SIĘ INFORMACJAMI DZIĘKI I POZDRAWIAM IP: 195.13.38.145
|
#2 23:14, 15.05.2012
|
|
Użytkownik
|
Hotel bardzo duży, pokoje przestronne i regularnie sprzątane, tak więc czystość bez zastrzeżeń. Byliśmy w opcji All Inc. i jeżeli chodzi o jedzenie również nie mam zastrzeżeń. Narodowość gości: w większości Polacy, na 2 miejscu Egipcjanie (co mnie zdziwiło, bo 3 raz byłam w Egipcie i jeszcze w żadnym z hoteli, w których dane mi było mieszkać nie spotkałam wśród gości tubylców, ogólnie mili ludzie), Brytyjczycy, Rosjanie, Niemcy. Generalnie wiekowo różnie, ale większość to ludzie 20 - 40 lat. Hotel ma własną plażę, zadbaną i dla mnie morze, jego piękno i dostępność oraz bliska odległość przepięknych raf były największym atutem tego miejsca. Sklepy dostępne były tylko w hotelu. W okolicy niestety nie było sklepów ani niczego innego. Jednak my dość dużo jeździliśmy i zwiedzaliśmy, więc większość zakupów zrobiliśmy na wycieczkach a kilka pamiątek kupiliśmy w sklepach hotelowych. Dość daleka odległość od Hurghady (40 min jazdy busem) zbytnio nam nie przeszkadzała, bo dużo zwiedzaliśmy a dni, które spędziliśmy w hotelu były bardzo aktywne (snurkowanie, animacje, korzystanie z wielu oferowanych przez hotel aktywności). Wycieczki i dojazdy do innych miast bez problemu można załatwić u rezydentów lub w hotelu. Są pod tym względem dobrze przygotowani. Personel miły i profesjonalny. Oczywiście nie miałam żadnych problemów z załatwieniem czegokolwiek )). Mega plusem jest fakt, że obsługa nie była nachalna co zdarzało się regularnie w innych hotelach, oczywiście animatorzy próbowali skutecznie zajmować nasz czas, ale było to w granicach dobrego smaku i nikomu to nie przeszkadzało wprost przeciwnie, po powrocie do kraju brakowało nam tych pozytywnych wariatów. Najbardziej pozytywni i profesjonalni byli DEBBY i MOMO. Debby urocza Włoszka, która swoim głosem oraz pozytywną energią i dużymi zdolnościami aktorskimi rozbrajała nas na łopatki, buźki cieszyły nam się na jej widok i świetnie uczyła tańca brzucha... MOMO z kolei, chyba najmłodszy a zarazem najlepszy z całej ekipy animacyjnej. Najlepiej dogadywał się z ludźmi i zawsze nas zajmował różnymi aktywnościami (siatkówka, piłka wodna, wodny aerobik, imprezy taneczne itp), świetny tancerz, odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu, pełen pozytywnej energii i uśmiechu. Cała ekipa Polskich turystów polubiła tą dwójkę. Restauracja generalnie była ok. Czystość bez zarzutów. Posiłki różnorodne i smaczne, każdy znajdzie w menu coś dla siebie. Ja osobiście upodobałam sobie ich pieczywo ciemne, które było po prostu świetne, sałatki i nabiał. W sezonie wakacyjnym jest tam masa ludzi i trochę wkurzają kolejki do wszystkiego, ale da się to wytrzymać. Atmosfera w porządku. Jedyne "ale" to zdarzające się czasem kubki plastikowe do napojów, generalnie były szklanki, ale zdarzały się też plastiki (pewnie nie nadążali z myciem naczyń przy dużym obłożeniu gośćmi). W tej kategorii hotelu napoje powinny być już podawane w szkle. Generalnie wszystko ok. Aha i jeszcze jedno ale to mały wybór alkoholi, jednak mi to jakoś specjalnie nie przeszkadzało. Panowie zaopatrzyli się w polskie trunki w sklepie wolnocłowym . W hotelu nie da się nudzić. Animatorzy na to nie pozwalają, hotel z racji dużej odległości do większych miast musi zapewniać atrakcje . Piłka wodna, aerobik, siatkówka, dart, taniec brzucha, joga, siłownia, shisha, dancingi i dyskoteki oraz codzienne animacje wieczorne to najważniejsze rozrywki w hotelu. Raz w tygodniu bądź raz na 2 tyg. organizowane są większe imprezy na plaży lub molo, otwarte nie tylko dla gości hotelu. Poza tym najważniejszą atrakcją tego hotelu, przynajmniej dla mnie było morze i położone blisko końca molo piękne rafy koralowe. Dla miłośników nurkowania i snurkowania to na prawdę świetna miejscówka. Baseny czyste, leżaki i parasole też po lekkim poszukiwaniu wolnych miejsc zawsze udawało nam się jakoś wynaleźć. Pokój przestronny, wyposażony we wszystko co potrzeba (meble, klima, tv, telefon, żelazko, lodówka, łazienka, suszarka, sejf, balkon). Codziennie sprzątany, schludny. Bez problemu korzystałam z komórki a obsługa była na tyle miła, że pomagała mi w ładowaniu baterii bo zapomniałam swojej ładowarki Najlepiej chyba pojechać we wrześniu, bo wtedy kończy się okres wakacyjny i jest ciut mniej ludzi, a jak już są to w większości młodzi, czyli nasz przedział. IP: 80.53.109.109
|
KRISU
|
#3 18:33, 21.05.2012
|
Gość |
DZIĘKI ZA OPINIE O HOTELU MAM JESZCZE PARĘ PYTAŃ JEŚLI CHODZI O KOMARY TO SĄ CZY NIE I ILE KOSZTUJE WIZA I CZY COŚ TRZEBA WYPEŁNIAĆ NA LOTNISKU I JEŚLI CHODZI O CENY TO JEST DROGO CZY TAK JAK PISZĄ ŻE TANIEJ NIŻ W POLSCE Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDZ A BYM ZAPOMNIAŁ CO WARTO ZWIEDZIĆ? POZDRAWIAM IP: 195.13.38.145
|
Strona: 1
Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie