OASIS TOURS odradzamy!!!!
Autor | Treść |
---|---|
wiolka
|
#26 10:39, 07.07.2009
|
Gość |
Ja byłam z Oasisem na wakacjach w zeszłym roku-TUNEZJA! Było naprawdę świetnie. Bardzo dobre jedzenie i bardzo dużo ( all inclusive ),świetnie wykonana praca animatorów i w ogóle wiele superlatyw, ale nie o tym chciałam mówić, bo to nie sprawa Oasis, tylko HOTELU!!! Tak naprawdę wybór biura podróży wcale nie jest taki ważny.Najważniejszy jest wybór samego hotelu, bo tak jak ktoś już wcześniej powiedział, wszelkie zmiany i niedogodności to wina hotelu a nie biura podróży! IP: 83.29.97.73
|
maraska
|
#27 11:56, 11.07.2009
|
Gość |
Wczoraj wróciłam z hotelu Samara w Tunezji. Hotel generalnie ok. chociaż na 4* to raczej nie zasługuje. Sprzątanie codziennie, animatorzy świetni, obsługa hotelu także. Za to opieka rezydentek z Oasisu skandaliczna. Na naszą reklamacje ze jedno łózko w pokoju ma złamaną nogę 'życzliwa" rezydentka doradziła podstawienie rolki papieru toaletowego (i na tym jej pomoc się skończyła). Moja osobista interwencja w recepcji załatwiła ta sprawę od ręki. Innym razem gdy szyba z baru spadła na moje dziecko i je pokaleczyła to rezydentka spytała się czy nie mam plastrów. Jak ją wyśmiałam że to nie mój problem, to okazało się że na terenie hotelu jest ambulatorium z którego pomocy można bez problemu i nieodpłatnie skorzystać. Generalnie rezydentki były zainteresowane tylko sprzedawaniem wycieczek fakultatywnych. Ich pomoc w innych kwestiach była tylko pozorna i nigdy skuteczna. A jeżeli chodzi o wycieczki to też mam ale. Za wyjazd do oazy na wielbłądach 1+1 (dziecko) zapłaciłam 36 dinarów. Na tą samą wyprawę mogłam pojechać za 15 dinarów. Tylko należało skorzystać z usług "Alibaby" a nie rezydentki. (Alibaba) rezyduje zaraz przy głównym basenie hotelu. No ale jeżeli pierwszego dnia rezydentka straszy że należy od razu wykopywać wycieczki bo zaraz braknie miejsc to ludzie dają się na to łapać. No i na koniec, zdarza się że rezydentka nierzetelnie udziela informacji dotyczących wycieczki na Saharę bo dodatkowe atrakcje dla dzieci są płatne 100% a nie 50%. IP: 83.4.190.9
|
małgosia
|
#28 13:43, 25.07.2009
|
Gość |
Witam Wszystkich! Ja wróciłam z hotelu Samara z Tunezji 22.07.2009 MASAKRA!!!! Hotel stary,brudny, warunki koszmarne, pełno olbrzymich karaluchów i ta stołówka!!! A OASIS TOURS szczerze odradzam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! W Warszawie na lotnisku przed odlotem wszyscy czekali 8 godzin bez jedzenia i picia i informacji co do opóźnienia ( wymiana koła itp ) wyobrażacie sobie???? Pozdrawiam, Gosia IP: 80.53.200.46
|
teresa2008@vp.pl
|
#29 18:37, 27.07.2009
|
Gość |
Witam ja byłam z Oasis Tours w Tunezji hotel Oaza Club MASAKRA rezydentka mocno zdziwiona że awantura na okoliczność robactwa,kradzieży w hotelowych pokojach i basenie na zadane pytanie dlaczego podawany jest skisły makaron odpowiedziała to jedzcie co innego a co innego to kapusta z poprzedniego posiłku wina rozcieńczane słoną wodą do basenu wlewana woda po myciu podług a w zasadzie wmiatana przez sprzątaczkę. Złamałam ząb na świństwie w makaronie na zadane pytanie rezydentce co zrobić dowiedziałam się że w stronę Sousse jest centrum medyczne cała pomoc.Ludzie żądali powrotnego samolotu lub przeniesienia do innego hotelu i co JAJO Firma do bani to oszuści i tyle Przy kupnie oferty jest cacy a jak już zapłacisz w d.... duszy Cię maja Byłam z rodziną raz i wystarczy emocji Za ten syf co nam zaprezentowali w tym świńskim hotelu powinni ich zamknąć Nie polecam IP: 83.12.197.26
|
duśka
|
#30 18:20, 14.08.2009
|
Gość |
Właśnie wróciłamz hotelu Samara. Bród, smród i ubustwo, hotel lata świetności ma dawno za sobą. Jedzenie obrzydliwe i ciągle to samo. Moje dziecko 5-cio letnie nie miało tam co jeść. Musiałam kupować jogurty, banany, frytki..Obsługa fatalna, arogancka tylko czekają na napiwki. Ciągle są do wszystkiego kolejki, do baru, po jedzenie. Koszmar. A biuro robi klientów w konia. Maiałam wykupiony lot Rzeszów - Tunis - Rzeszów.A wiecie jak leciałam? Z 12 godzinnym opóźnieniem Rzeszów - Wrocław(miedzylądowanie) -Tunis. A powrót jeszcze lepszy Tunis - Wrocław a z Wrocławia całą noc wieźli nas autokarem do Rzeszowa. Po prostu brak słow . Nigdy więcej z Oasis!!!!!! IP: 80.54.33.4
|
A...
|
#31 07:41, 22.08.2009
|
Gość |
Ludzie,popatrzcie ile jest złych opinii o biurze OASIS i pomyślcie ile to biuro rocznie wysyła turystów na zagraniczne wycieczki.Liczba złych opinii mówi sama za siebie..... Ja byłem z przyjaciółmi i swoją rodziną z tym biurem w Egipcie (czerwiec 200 w Sharm El Sheikh w hotelu Aqua Blue i nie mam do tego biura zastrzeżeń.Były z nami małe dzieci i jakoś wszyscy przeżyliśmy i wróciliśmy cało,bez problemów do kraju. Fakt...jak by się chcieć do czegoś przyczepić,zawsze można sobie coś znalezć (polak da radę).A to jedzenie za monotonne,a to do morza za daleko,a to woda za mokra itp. Ludzie! Wyluzujcie! Bawcie się! Nie szukajcie sobie problemów. Zostawcie naszą narodową upierdliwość na lotnisku i nie przesadzajcie.W Polsce też można trafić na złe wczasy (często i gęsto słychać o tym w radio. Z poważaniem zadowolony turysta-Polak. Ps 26.08.2009r lecę z rodziną do Tunezji z biurem OASIS......... IP: 91.197.155.10
|
liza
|
#32 11:59, 26.08.2009
|
Gość |
jak się wybiera wczasy za 1000 zł, nie ma co liczyć na luksusy. A co do warunków hoteli, warto przed wyjazdem go sprawdzić i poczytać opinie osób, które ta jeżdżą IP: 83.238.122.170
|
Kuba
|
#33 03:01, 12.09.2009
|
Gość |
Witam wszystkich czytających te niezbyt pozytywne posty na temat niezbyt "PROFESJONALNEGO" biura turystycznego jakim jest biuro Oasis Tours!!!! Napisze w skrócie wymienię same minusy bo plusów się nie doszukałem: 1- Brak jakiejkolwiek informacji o miedzy lądowaniu we Wrocławiu 2- Rezydentka olała nas totalnie!!! O ile pamiętam na imię miała Ilona umówiła się na potkanie na które nieprzybyła co za tym idzie wycieczki fakultatywnych nie było...;/ Ale poradziliśmy sobie sami znakomicie :-) 3- Czytając starą kartkę z przylotami i odlotami na której było napisane ze wczasowicze którzy mają wylot po godzinie 17:30 maja pokoje do samego końca pobytu, tymczasem już na nowej karcie wylotów okazało się ze już tego nie ma i trzeba opuścić pokoje o godzinie 12 tak wiec 8h byliśmy bez pokoju z walizkami na szczęście nie było z nami małych dzieci zadzwoniłem do naszej wspaniałej pani rezydent z którą przeprowadziłem niezbyt miłą rozmowę podczas której kłamała mi do telefonu ze na pewno na starej karcie odlotów nic takiego nie było napisane po prostu żenada!!!!! Przed wylotem odświeżyć mogliśmy się w śmierdzącej łaźni przy krytym basenie MASAKRA!!!! 4- W opcji All inclusive miały być wszelkiego rodzaju napoje podawane w szklankach na miejscu okazało się że podawane są w plastikowych kubeczkach jednorazowych lecz jak dało się barmanowi napiwek choćby dinara drink lub piwo czy sok podany był normalnie w szklace (nie wiem kogo to wina biura czy hotelu ale jak rezydent przyjechałby na spotkanie to by ten problem był zgłoszony) co by z tym zrobił już nawet nie chce wiedzieć bo pewnie to samo co na początku czyli by to i nas olał... Dużo by tu wypisywać o naszej pani rezydent i biurze Oasis Tours ale po co? wystarczy poczytać sobie inne posty również na innych stronach na temat tego biura i wszystko wiadomo jaki profesjonalizm potrafią nam zapewnić!!!!! podsumowując wszytko stosunek jakości do ceny MASAKRAAAAAA!!!!!!!! zrobili z nas sobie jaja i tyle...:/ Teraz HOTEL również byłem szczęśliwym choć nie do końca klientem hotelu SKANES SERAIL w którym poznaliśmy wspaniałych ludzi m.in Macieja i Kamile z Wrocławia których serdecznie pozdrawiam spędziliśmy niezapomniane szalone chwile i mam nadzieje ze kiedyś sie jeszcze spotkamy możne za rok w EGIPCIE a może niebawem bynajmniej mam taka nadzieje :-) Wracając do hotelu naprawdę jest ładny zadbany pokoje łazienki są czyste nie powiem że cały personel był miły i sympatyczny nieraz zdarzały się jakieś dziwne chamskie odzywki i zachowania takie jak np przy wymianie dolarów na dinary na samym początku był problem chcieli nas oszukać ale się nie daliśmy ostrzegam przed tym bo zdarza się im nimby pomylić notorycznie!!! Tak jak krepujące czekanie za napiwkami za każdym razem czekają aż im się coś da...;/ teraz najgorsze stołówka śmierdząca kelnerzy o ile można ich tak nazwać zabierają z pod nosa talerze na których jest jeszcze jedzenie dziwna sprawa ale możne oni tam tak mają...;/ Teraz czas na wielki PLUSSSS animatorzy po prostu rewelacja przez cały dzień zachęcają do różnego rodzaju zabaw wieczorami prowadzą kabaret imprezę karaoke są naprawdę świetni :-) hotel polecam choć samej kraju jakim jest Tunezja nie syf brud MASAKRA!!!! jeśli ktoś się zdecyduje na Tunezję i ten Hotel to tylko nie z biurem Oasis Tours!!!!!!! Pozdrowienia dla Macieja, Kamili, Kasi, Asi i wszystkich których poznałem w Hotelu SKANES SERAIL wspólnie mówimy biurze Oasis Tours NIGDY WIECEJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ!!!!!!! IP: 83.23.11.117
|
kora
|
#34 10:50, 27.09.2009
|
Gość |
popieram uzytkownika #27 oraz #33 tak to wszystko prawda niekupujcie u rezydentek NIC sa to niemiłe oszustki zarabiające na polakach kturymi rzekomo mająsie opiekowac ,samo biuro oasis niejest tragiczne ale tunezja juz sie konczy powoli poniewaz brud smród ,zresztąsami zobaczycie jesli sie wybieracie ,wkoncu ile plze mogąprzyjąc smieci jesli niesą sprzątane pozdrawiam wszystkich i zycze cierpliwosci i jak naj mniej nerwów IP: 81.219.148.18
|
dorota
|
#35 14:46, 24.10.2009
|
Gość |
ja bylam w Tunezji 3 razy było super .Wtym roku już nie było ciekawie ,tez mnie napadli blisko hotelu w sousse .na naSZYM TURNUSIE NAPADY SIE ZDARZYŁY 3 RAZY I TEŻ REZYDENTKA MÓWILA ,ZE TU JEST BEZPIECZNIE .PO TYM INCYDENCIE NIE POJADE JUZ DO TUNEZJI ,A W INNYM KRAJU ARABSKIM JUŻ NIE BĘDE NOSIĆ TOREBKI.bYŁAM W bUŁGARII TAM NIKT MNIE NIE ZACZEPIAŁ NA ULICY CZUŁAM SIĘ BEZPIECZNIE.bIURO OASIS DAJE MI 10PROCENT RABATU RABATU POMYŚLE CZY BRAĆ TO POD UWAGĘ,OBAWIAM SIE IP: 93.105.130.114
|
Jolka
|
#36 15:19, 14.01.2010
|
Gość |
Także byłam w Samarze ale w czerwcu 2009 roku. Z biurem mieliśmy tyle wspólnego ze wykupiliśmy tam w czasy - nie było żadnych problemów. Na początku odbyło się spotkanie gdzie nas poinformowano co, jak i gdzie. Byc może mając swiadość gdzie jedziemy i jaka tam jest kulura nie mieliśmy wysokich wymagań. Ale bardzo nam się podobało. Owszem jakieś małe niedoczytania i tyle. IP: 85.112.221.250
|
natalia
|
#37 18:00, 16.01.2010
|
Gość |
wręcz przecinie czytam te wszystkie opinie i jestem w ogromnym szoku ponieważ byłam z tego biura i jestem bardzo zadowolona. Było fantasycznie rezydentka bardzo miła ogsługa hotelu rewelacyjna.właśnie się zastanawiam nad następnym wyjazdem i napewo z tego biura.Naprawde polecam to musi być bardzo naciągnięte albo zajebi..... pech. IP: 79.139.88.101
|
Kasia
|
#38 23:13, 25.01.2010
|
Gość |
mam pytanie: w jakiej części Tunezji zdarzały się te napady na turystów? IP: 188.47.76.23
|
KlD.
|
#39 13:52, 23.02.2010
|
Gość |
Zastanawiamy się nad wakacjami w Tunezji w hotelu Caribean world Boij Cedra (coś takiego) z Oasis Tours. To bedą już nasze 6 wakacje z rzędu. Byłam już dwa razy w Egipcie, Hurgadzie za pierwszym razem z Sun&Fun w hotelu Alladin..(bez żadnych zarzutów, wszystko było ok) później z nów Sun&Fun w Tunezji, Sousse w hotelu Sadia( wszystko w porządku)..ogólnie mogę polecić te biuro podroży.. Potem była Bułgaria, Kithen w hotelu Green Park z biura Delta Travel, tym razem autokarem i też było wspaniale, nawet tym rodzajem transportu! Następnie Turcja, Bodrum w hotelu Family Belvedere z biura Vezyr Holidays, były tam jakieś komplikacje o której jest odlot, ale wszystko się skończyło pomyślnie i z przeprosinami ze strony biura i hotelu. Wiec też wszystko jak najlepiej. I ostatnim naszym wyborem był znów Egipt, Sharm el Sheik w hotelu Aqua Blu no i może z dobrze wam znanego skandalu..z biura podróży Kopernik..tak wróciliśmy tydzień przez tym jak zbakrutował. Ale nam się nic nie przytrafiło i powiem Wam że te ostatnie były chyba najlepsze(ze względu na hotel, Polecam!) A teraz widze tu same negatywne oceny na temat Oasis Tours, chodź na Rynku jest teraz jednym z najtańszych biur podróży...i nasi znajomi z poprzedniego roku z Aqua Blu, jadą znów tam tym razem z Oasis Tours. I jestem Ciekawa co ich spotka, bo ja chyba się w tym roku wstrzymam z wakacjami i pozwiedzam tochę naszej Polski. IP: 91.192.147.251
|
gosc
|
#40 16:44, 23.02.2010
|
Gość |
a ja POLECAM biuro OASIS TOURS! najlepsze wakacje jakie miałam (Tunezja lipiec 2009) hotel samara! nie wiem kto pisze te bzdury, ale z pewnością są to ludzie, którzy za tak małe pieniądze oczekują nie wiadomo czego! jeśli tak to proszę bardzo, wybierajcie wakacje za 5000 zł za osobą w hotelach 5*.. chociaż myślę że i tak nawet tam znaleźlibyście jakieś minusy :] Przed wyjazdem do Tunezji po przeczytaniu tych BZDUR byłam pełna obaw, na szczęście okazało się to niepotrzebne! jeszcze raz POLECAM!!! IP: 83.29.143.107
|
GOŚĆ
|
#41 13:17, 25.02.2010
|
Gość |
W tym roku z małym dzieckiem i trochę straszym wybieramy się do Tunezji i mamy ofertę z Oasis Tours w hotelu Thalassa i jest 2 opcje niestety nie możemy wybrać Mahdia i Village Skanes Czy ktoś ma opinię w temacie... IP: 80.249.4.3
|
Lidia
|
#42 15:21, 27.02.2010
|
Gość |
Ludzie ktorzy pisza, ze zamale pieniadze nie mamy prawa miec wymagan nie sznuja sami siebie...........mamy prawo ! do czystosci, swiezego jedzenia a przedewszystkim bespieczenstwa i pomocy zestrony rezydenta, kazdy z was moze isc do pierwszgo lepszego biura turystycznego w Tunezji i zobaczyc ze oferowane wycieczki sa polowe tansze, oraz otrzymac wszelkie informacje, mapy, zadarmo..........bo panie rezydentki nic nie wiedza, gdzie postuj autobusowy, rozklad jazdy, ile powinno byc na taxometrze......itd.........Sa turysci ktozy siedza tylko w hotelu .........i dla nich jest " fajnie"- hotel super, animatirzy fantastychni, ale sa tacy ktozy lubia , chodzic swobodnie, zwiedza samodzielnie, przebywanie w hotelu traktuja jako sypialnie.........i maja do tego prawo ! nie jada do wiezienia za wlasne pieniadze, a rezydenki w tunezji daja do zrozumienia zeby z hotelu nie wychodzic............jesli ten kraj jest niebezpieczny, turysci powinny wiedzie przed wyjazdem......... A......TEN KRAJ JEST NIEBEZPIECZNY>>>>>>>>BARDZO !!!!!!!!!! Kiedy bylam na Djerbie w lutym 2007 roku, kolo Matmaty zostali porwani turysci z Austrji.........radze kazdemu zaiteresowac sie takim sprawami przed wyjazdem i nie na forum wystarczy zadzwonic do ambasady danego kraju i spytac sie o to czego sie obawiamy, czasami warto ...........nawet o biurze podrozy powiedza swoja opine , jesli byly skargi......... I nikt tu nie pisze zadnych BZDUR !! Hotel Samara jest koszmarny, popsute lodowki, plesn, brud........i wszyscy glusi na jakie kolwiek uwagi .........od lat !!! Kradzieze na porzadku dziennym w calym Sousse !!!!! IP: 95.41.18.122
|
gość
|
#43 13:35, 08.03.2010
|
Gość |
Ja byłam we wrzesniu 2009 w hotelu THALASSA VILLAGE SCANES. Było wspaniale. Jeśli jesteście zainteresowani mogę udostępnic zrobione przeze mnie zdjęcia ośrodka i opowiedzieć więcej, ale jedno jest pewne - POLECAM i chyba wybiorę się tam ponownie. Kontakt ze mna:viols_25@interia.pl
IP: 157.158.96.140
|
majka
|
#44 19:20, 08.03.2010
|
Gość |
Witam wszystkich uzytkownikow!!! Doznalam szoku po tym co tutaj przeczytalam!! 28.04.2010 jade do tunezji na Wyspe Djerba do hotelu HOMER-jezeli wiecie cos na temat tego hotelu bardzo prosze o opinie.Czy tam rowniez taki syf,robactwo itp Z gory bardzo dziekuje IP: 195.22.97.127
|
jonka
|
#45 12:43, 09.03.2010
|
Gość |
jadę 1 kwietnia do Thallasa Sousse, mam nadzieje , że nie bedzie to prima aprillis i wszystko bedzie ok. Czy ktoś był w tym hotelu? IP: 82.210.144.15
|
krzysiek
|
#46 12:08, 22.04.2010
|
Gość |
Hej! ja też tam jade 28.04 byłem już w nim, dw alata temu i super bylo. wtedy by;lem od 9 maja. mam andizeje, ze pogoda bedzie ok. Zagadaj na gg 1021182
IP: 95.50.52.98
|
Turysta
|
#47 12:48, 06.05.2010
|
Gość |
Byłem z tym biurem w Sharm w Egipcie. Pomimo wszystkich opinii na forach bardzo wysoka jakość usług. Rezydent dostępny przez 6-8 godzin przy recepcji. Podczas kontuzji skorzystaliśmy z pomocy lekarza w ramach ubezpieczenia zawartego w cenie wycieczki. Oczywiście wszystko załatwiał rezydent. Oferta w 120% zgodna z opisem na stronie. Korzystałem z wielu biur i zdecydowanie polecam to biuro. Następna wycieczka napewno z Oasis Tours. IP: 81.190.146.18
|
małgośka
|
#48 09:18, 07.05.2010
|
Gość |
Jak to możliwe, że dwa komentarze dotyczące jednego hotelu w Tunezji są tak skrajne? Jak jeden klient może być zachwycony a drugi ma pleśń na ścianach? Ja wykupiłam 6 m-cy temy wczasy w Monastirze , hotel RUSPINA druga połowa sierpnia i mam serce na ramieniu czy dobrze zrobiłam? Lecimy z małymi dziećmi w środku nocy i jak czytam, że na zakwaterowanie trzeba czekać tak długo (do 8 godzin) to już mam niezłego cykora. Najbardziej jestem ciekawa samego hotelu i jedzenia - proszę napiszcie coś konkretnego. Z góry serdecznie dziękuję! IP: 83.15.1.42
|
małgośka
|
#49 09:21, 07.05.2010
|
Gość |
i zapomniałam dodać - kilka tygodni temu uległa zmianie godzina wylotu - czyżby miało się sprawdzić to co piszą forumowicze:-((((( IP: 83.15.1.42
|
Viktoria
|
#50 22:58, 21.05.2010
|
Gość |
Wczoraj wróciłam z 1tyg. wycieczki z Hurghady i powiem szczerze, że Biuro Podróży Oasis nie poinformowało nas o przesiadce we Wrocławiu, a na biletach było, ze lecimy z Poznania. Tak samo było w drugą stronę. Lot trwał około 5h, a tak naprawdę powinno się leciec 3.5h. Podczas lotu charterem"LOTUS" nie dostaliśmy jedzenia, a jakościowo samolot przypominał ruski syf. Wycieczki fakultatywne są dosc tanie, ale organizacja, transport i opieka jest poniżej jakichkolwiek norm. Byłam w Hotelu Sea Gull, który znajduje sie w samym centrum Hurghady. Nikt nas nie poinformował, że jest stara i nowa część. Stara wygląda jak nowa, a stara jak nowa. Zdjecia nie sa adekwatne do rzeczywistosci!!! Owszem jest to piękny hotel, tyle, ze wiekszosc to same RUSKIE. Nie jestem zadowolona z organizacjii tego biura. Wole wybrac inne biuro podrózy. Pozdrawiam IP: 78.8.81.76
|
Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie