» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

RAWDA Bułgaria

Wakacje w Rawdzie Opinie o hotelach w Rawdzie

Strona: « < ... 154 155 156 157 158 159 160 161 162 ... > »

Autor Treść
Ola
Gość
Klaudia,teraz jestem w pracy będę wieczorem na forum to wszystko Ci napiszę.Pozdrawiam
IP: 178.37.147.130
Klaudia
Gość
Super, dzięki wielkie Olu! :)
IP: 89.75.74.12
marras21
Gość
Witam
Bylam w Ravdzie od 11-23 sierpnia, super miejscowość POLECAM. Ceny w restauracjach 2xniższe niż w Słonecznym Brzegu. Do Słonecznego można dojechać autobusem za 1.5 L.
IP: 78.133.205.201
marras21
Gość
Witam
Bylam w Ravdzie od 11-23 sierpnia, super miejscowość POLECAM. Ceny w restauracjach 2xniższe niż w Słonecznym Brzegu. Do Słonecznego można dojechać autobusem za 1.5 L.
IP: 78.133.205.201
Ola
Gość
Witam Kinga :)

Sorki że wczoraj nie napisałam ale po powrocie z pracy nie widziałam już na oczy ze zmęczenia.Więc tak ja osobiście kebabów nie jadam ( mam jakieś uprzedzenie...) ale słyszałam że najlepsze kebaby są w restauracji "Buhara" to opinia naszego przewodnika z autokaru.Ale nie wiem przy której ulicy się mieści.Jeśli chodzi o zgubienie się w Stambule,hm..no jest to bardzo duże miasto ale z przewodnikiem i mapką powinno być ok. :) Polecam przejazd mostem na Azjatycką stronę Stambułu jest to bardzo bogata dzielnica a z tarasu wspaniały widok na cały ( prawie bo to miasto jest ogromne!) Istambuł i Bosfor.Jeśli chodzi o Rawdę to mieszkaliśmy w hotelu Dolphin więc do centrum mieliśmy ok. 20 min. spacerkiem,wieczorem owszem były pootwierane restauracje,knajpki i sklepy ale o której zamykali to nie wiem.Do Słonecznego Brzegu nie jest ciężko się dostać z głównej ulicy kursują autobusy za 1Leva.Byliśmy na wycieczce w SB(sami) plaża 100 razy ładniejsza jak w Rawdzie,morze turkusowe a piasek jest dowożony,mnóstwo knajpek i restauracji oraz dyskoteki ( od nas z hotelu jeździli do SB na disco :). Myślę że choć troszeczkę pomoglam :) Pozdrawiam cieplutko :) PS> Jakby coś to pytaj :))))))))
IP: 178.37.150.158
Ola
Gość
marras21, za 1,5leva??? lol ale podskoczyło...my płaciliśmy 1leva./

Kinga polecam aquapark w Rawdzie,dojedziesz bezpłatnymi busikami ( takie kolorowe z kropelką wody) niezapomniane przeżycie...jak byś tam była to ulokujcie się w Paradise Island leżaki są ze skóry i nic nie gniecie,w basenie jacuzzi.
Ola
Gość
DO KLAUDII!!!!!!!!!

JEJKU PRZEPRASZAM KLAUDIA!!!!! MYŚLĘ O CÓRCE ( MA NA IMIĘ KINGA) I NAPISAŁAM KINGA!!!! JESZCZE RAZ PRZEPRASZAM ALE ZE MNIE GAPA :)
olaa
Gość
Ola - a jeśli możesz opisz hotel Dolphin, bo właśnie jutro skoro świt tam jadę :) z góry dzięki
IP: 83.5.19.61
Ola
Gość
olaa,hotel Dolphin mogę polecić z czystym sumieniem,pokoje duże każdy z balkonem ze stolikiem i krzesełkami ( jest nawet suszarka na pranie) ,klimatyzacja działa bez zarzutu do regulacji i cichutko pracuje.Łóżka wygodne też duże z mięciutkimi materacami,łazienka nieco mniejsza jest lustro,półeczka na przybory toaletowe i mydło w dozowniku.Pod prysznicem zawsze była gorąca woda.Hotelik nie jest duży,miła obsługa ale nie znająca j.angielskiego i trudno się z nimi dogadać,jak ktoś nie zna rosyjskiego to klapa :) śniadania non stop takie same,ale bardzo urozmaicone np.pomidorki,ogórki wędlina,jajka,ser żółty i biały dżemy,miód...Tak że głodni nie wyjdziecie :) Basen przy hotelu fajny dość głęboki tyle że jak my byliśmy to o 20 wieczorem nie wolno było korzystać z niego bo woda była ozonowana ( ale polakom to nie przeszkadzało) Najważniejsze że w hotelu jest bardzo czysto i nie ma karaluchów,byłam bardzo mile zaskoczona.No i znów zapomniałam w pokojach jest mala lodówka i telewizor z polskim programem TV Polonia. Na pewno będziesz zadowolona :) milej i bezpiecznej podroży życzę i słońca
IP: 195.114.185.184
Ola
Gość
olaa

pogodę będziecie mieli na 100% teraz oglądałam i jest w Bułgarii"""--Bułgaria Ravda--Słoneczny Brzeg 31 °C sama bym tam jeszcze raz pojechała..
IP: 195.114.185.184
olaa
Gość
bardzo serdecznie Ci dziękuję za informacje:) uciekam się pakować :)
IP: 83.5.19.61
Klaudia
Gość
Olu, baaardzo Ci dziękuję za te informacje, bardzo wiele się dowiedziałam :) Co do Aquaparku to może jakimś cudem się załapiemy, bo powinniśmy być 16 wieczorem w Rawdzie, a park jest czynny do 18 września- więc oby tylko była pogoda i żadnych wycieczek w tych dwóch dniach :)) Drugi park, który jest w SB niestety zamykają 15 :(
Kupiłam wczoraj przewodnik po Stambule, tak więc już jakieś przygotowanie jest :) Mam tylko nadzieję, że w te dwa dni uda mi się zobaczyć to wszystko, co chcę, bo to bardzo mało czasu, a ja wiele chciałabym zobaczyć :D
Mam także nadzieję, że w 2 połowie września Rawda nie opustoszeje totalnie; co prawda zarówno ja jak i mój chłopak nie przepadamy za kurortowymi tłumami, ale taka totalna pustka i brak ludzi też nie jest fajna- przerabialiśmy to już kiedyś w małym polskim, nadmorskim miasteczku, w którym ok 18 już wszystko było pozamykane i zapadała grobowa cisza :D To raczej dobre dla ludzi w wieku emerytalnym ;)
Klaudia
Gość
Mam pytanie odnośnie internetu- czy jest sens brać laptopa do Rawdy? Czy są jakieś miejsca, gdzie można się połączyć przez hot spot? Będziemy nocować w hotelu Saga (albo Bohemi- bo prawdopodobnie będziemy przeniesieni), czy wiecie może jak jest w wifi w hotelach?
IP: 89.75.190.177
gosc
Gość
W Bohemi wifi działa na parterze, obrębie recepcji i stołówki , więc myślę, że laptopa warto zabrać ;)
IP: 81.190.173.19
Użytkownik
Witam wszystkich wczasowiczów! Byłem wraz ze znajomymi w Bułgarii już kolejny raz z biurem OK Services.Polecam jak najbardziej to biuro. Jeżeli nie macie zbyt wygórowanych wymagań i nie przeszkadza Wam ,że wpadnie komar do pokoju to polecam. Jest jeden mankament : OK Services nie potrafi dobrać odpowiednio rezydentów. Po prostu zero kompetencji znikoma pomoc. W poprzednim roku rezydent Ronald (nie będę sypał nazwiskami) pił alkohol przy każdej niedanej mu okazji ,nie interesował się turystami tylko dobrą zabawą z turystkami. Wiele turystek było bardzo zniesmaczonych jego propozycjami. Naciągnął turystów na świniaczka z grilla (był to wieczorek za który mieliśmy zapłacić), a my zamiast świniaczka dostaliśmy 3 frytki na krzyż ,kilka plasterków salami i jakiegoś kwaśnego jabola z marketu. Być może liczył na premie od właścicieli hotelu Elvira w Ravdzie Szefostwo tego hotelu jest przemiłe jak i również obsługa więc polecam. Zapewne jasno mu powiedzieli co ma być na tym wieczorku, a on po prostu nas oszukał. Ludzie dostali takiego ciśnienia ,że zrobiła się niemiła awantura. Wyzwiska w jego kierunku były podobne do określenia dania głównego ,który obiecał !! Istny CHAM!! Grupowo ludzie zaczeli się zastanawiać nad skargą na niego i chyba poskutkowało bo wyleciał na zbity „świński twarz” Dzwoniliśmy do OK Services z pytaniem czy P.Ronald będzie rezydentem? Na szczęcie okazało się ,że już nie pracuje. Więc z stąd moje przypuszczenia ,że wywalili go po licznych skargach. W tym roku jechaliśmy z myślą ,że urlop będzie naprawdę udany. Okazał się koszmarem mojego życia. Rezydentką była LENA T. wydawała się sympatyczną pomocną osobą ale ku mojemu zdziwieniu było odwrotnie. Uległem dość poważnemu wypadkowi, na pogotowie czekałem ponad godzinę. Znajomi pobiegli do hotelu po pseudo rezydentkę Lenę by dzwoniła na pogotowie ale ta dama zamiast być w hotelu to opalała się na plaży i nikt z nią nie mógł się skontaktować. Po długich próbach odebrała tel. i przyszła obrażona do hotelu . Dostała reprymendę od właścicieli hotelu gdzie urzędowała. Powiedziała ,że sami mamy dzwonić najpierw do ubezpieczyciela ,a następnie po pogotowie (zaznaczam ,że nie znam bułgarskiego) Udało się wezwać to pogotowie ,a pseudo rezydentka Lena powiedziała : CZY MUSI Z NAMI JECHAC?? Pojechała z łaską i była pomocna w tej danej chwili. Pani Lena przyjechała nie do pracy w Bułgarii tylko na wypoczynek. Spalona jak murzyn, zamiast siedzieć z dupą i pomagać turystą. Teraz ciekawostka: Lena wraz z Ronaldem to wielcy przyjaciele jak się później dowiedziałem. Non-stop na skype pieprzyła jakieś farmazony. Co ją widywałem to tylko z laptopem i słuchawką w uchu. Na Facebook’u nawet dojrzałem ,że tworzą parę. Uśmiałem się do łez mimo mojego bólu i udręk. Przestrzegam wszystkich przed tymi ludźmi!! W tej chwili prowadzę rozmowy z prawnikiem. Zaniedbania jakich dokonała ta firma to przechodzi ludzkie pojęcie. Człowiek tam by umierał to nie pomogą tylko wetkną pod twarz ten ich zasrany segregator z procedurami . Warto jechać ale należy być bardzo ostrożnym. Polecam Pana Roberta i Justynkę R. ,których naprawdę miło wspominam. Rezydenci pierwsza klasa. Liczę ,że Biuro OK SERVICES będzie się rozwijało za co trzymam kciuki i nie dopuści więcej do takich sytuacji. Mój mail: noxati@gmail.com
IP: 91.189.0.202
Ola
Gość
noxati to faktycznie nie było za wesoło...a ta cała Lena...szkoda gadać! rezydenci nie jadą do pracy tylko niestety na wakacje a nas turystów mają w głębokim poszanowaniu! My mieszkaliśmy w hotelu Dolphin więc do nas miała kawałek drogi ale na dyżurach była,co do jej lenistwa to się zgadzam!
IP: 87.205.133.32
marianna
Gość
noxati napisał
Witam wszystkich wczasowiczów! Byłem wraz ze znajomymi w Bułgarii już kolejny raz z biurem OK Services.Polecam jak najbardziej to biuro. Jeżeli nie macie zbyt wygórowanych wymagań i nie przeszkadza Wam ,że wpadnie komar do pokoju to polecam. Jest jeden mankament : OK Services nie potrafi dobrać odpowiednio rezydentów. Po prostu zero kompetencji znikoma pomoc. W poprzednim roku rezydent Ronald (nie będę sypał nazwiskami) pił alkohol przy każdej niedanej mu okazji ,nie interesował się turystami tylko dobrą zabawą z turystkami. Wiele turystek było bardzo zniesmaczonych jego propozycjami. Naciągnął turystów na świniaczka z grilla (był to wieczorek za który mieliśmy zapłacić), a my zamiast świniaczka dostaliśmy 3 frytki na krzyż ,kilka plasterków salami i jakiegoś kwaśnego jabola z marketu. Być może liczył na premie od właścicieli hotelu Elvira w Ravdzie Szefostwo tego hotelu jest przemiłe jak i również obsługa więc polecam. Zapewne jasno mu powiedzieli co ma być na tym wieczorku, a on po prostu nas oszukał. Ludzie dostali takiego ciśnienia ,że zrobiła się niemiła awantura. Wyzwiska w jego kierunku były podobne do określenia dania głównego ,który obiecał !! Istny CHAM!! Grupowo ludzie zaczeli się zastanawiać nad skargą na niego i chyba poskutkowało bo wyleciał na zbity „świński twarz” Dzwoniliśmy do OK Services z pytaniem czy P.Ronald będzie rezydentem? Na szczęcie okazało się ,że już nie pracuje. Więc z stąd moje przypuszczenia ,że wywalili go po licznych skargach. W tym roku jechaliśmy z myślą ,że urlop będzie naprawdę udany. Okazał się koszmarem mojego życia. Rezydentką była LENA T. wydawała się sympatyczną pomocną osobą ale ku mojemu zdziwieniu było odwrotnie. Uległem dość poważnemu wypadkowi, na pogotowie czekałem ponad godzinę. Znajomi pobiegli do hotelu po pseudo rezydentkę Lenę by dzwoniła na pogotowie ale ta dama zamiast być w hotelu to opalała się na plaży i nikt z nią nie mógł się skontaktować. Po długich próbach odebrała tel. i przyszła obrażona do hotelu . Dostała reprymendę od właścicieli hotelu gdzie urzędowała. Powiedziała ,że sami mamy dzwonić najpierw do ubezpieczyciela ,a następnie po pogotowie (zaznaczam ,że nie znam bułgarskiego) Udało się wezwać to pogotowie ,a pseudo rezydentka Lena powiedziała : CZY MUSI Z NAMI JECHAC?? Pojechała z łaską i była pomocna w tej danej chwili. Pani Lena przyjechała nie do pracy w Bułgarii tylko na wypoczynek. Spalona jak murzyn, zamiast siedzieć z dupą i pomagać turystą. Teraz ciekawostka: Lena wraz z Ronaldem to wielcy przyjaciele jak się później dowiedziałem. Non-stop na skype pieprzyła jakieś farmazony. Co ją widywałem to tylko z laptopem i słuchawką w uchu. Na Facebook’u nawet dojrzałem ,że tworzą parę. Uśmiałem się do łez mimo mojego bólu i udręk. Przestrzegam wszystkich przed tymi ludźmi!! W tej chwili prowadzę rozmowy z prawnikiem. Zaniedbania jakich dokonała ta firma to przechodzi ludzkie pojęcie. Człowiek tam by umierał to nie pomogą tylko wetkną pod twarz ten ich zasrany segregator z procedurami . Warto jechać ale należy być bardzo ostrożnym. Polecam Pana Roberta i Justynkę R. ,których naprawdę miło wspominam. Rezydenci pierwsza klasa. Liczę ,że Biuro OK SERVICES będzie się rozwijało za co trzymam kciuki i nie dopuści więcej do takich sytuacji. Mój mail: noxati@gmail.com

noxati, to co wypisujesz to same bzdury z rekawa wyjęte!!! byłam w tym samym czasie ze znajomymi w hotelu Elwira i życzyłabym wszystkim takiej rezydentki jak P. Lena, ponieważ jest to osoba kompetentna, życzliwa i nigdy wcześniej nie spotałam tak zaangażowanej w swoją pracę rezydentki. Widziałam całe to zdarzenie, kiedy złamałes nogę i kłamiesz w żywe oczy, pisząc, że nie udzieliła Ci pomocy, widziałam, że od razu przybiegła, dzwoniła po pogotowie i nikt z właścicieli hotelu nie miał do niej żadnych pretensji, gdyż zachowała sie bardzo profesjonalnie. Myślę, że wyżywasz sie na P. Lenie tylko i wyłącznie dlatego, że kilka razy widziałam, iz proponowałeś jej alkohol i niemoralne propozycje, ona odmówiła, a ciebie to zabolało! Z resztą wcale jej sie nie dziwię, bo dawno takiego chama jak Ty, wiecznie pod wplywem alkoholu nie widziałam. Do tego o wszystko masz pretensje, a gips sobie sam zdjąłes co moim zdaniem jest kompletnie bezmyślne. Musiałeś być bardzo znudzony pobytem, ponieważ znalazłes sobie rozrywkę w postaci buntowania Nas - Turystów przeciwko Pani Lenie. Dla mnie żenada!!! W przyszłym roku może wybierz się do Kenii, może ktos ci odstrzeli jaja, jeżeli je masz, to może zmądrzejesz. Pozdrawiam i więcej rozumu, gdyż zdecydowanie ci go brakuje. P.s. Proponuję dobrego psychoanalityka, dzięki któremu pozbędziesz się kompleksów i nie będziesz musiał się dowartościowywać na forum.
IP: 84.10.32.77
Użytkownik
Nie będę komentował Twojej absurdalnej wypowiedzi bo nawet mam podejrzenia ,że to Ty Lena albo Twój Kochaś. Zapewniam,że nikogo nie buntowałem, a jeżeli już to w autokarze powiedziałem co miałem do powiedzenia i jak by ktoś był tak bardzo za P. Leną to by mi zwrócił uwagę ,że mówię nieprawdę. A jeśli chodzi o gips to było konieczne aby go zdjąć ponieważ po 3 dniach od założenia noga zaczeła mi ciemnieć mogłem dostać zakrzepicy. Myślałem ,że umrę z bólu dzwoniłem po rezydentach o pomoc ale jej nie uzyskałem. Sprzątaczki dzwoniły po pogotowie. Ubezpieczenie z OK Services (SIGNAL IDUA) nie chciało przelać 300 euro do szpitala na zmianę gipsu i zastrzyki. Lekarze podpowiedzieli mi sami bym zdjął ten gips bo grozi mi martwica. Jak ktoś chętny to wyślę fotkę na maila jak wyglądała moja noga. Sąsiad zdejmował mi gips bo sam nie mogłem dać rady. Myślałem ,że zejdę. W Polsce lekarze byli szokowani tym ,że lekarze tak mi gips założyli i na żywca nastawiali. Nie dali mi fraxipariny co jest koniecznością przy takich złamaniach. Naprawdę to ty jesteś żałosną osobą i to ty kłamiesz. I życzę tobie wyjazdu ale do Ugandy i do wszelkich krajów mało rozwiniętych i tam edukować ale bydło i oprowadzać je po pustyniach. Zresztą podejrzewam ,że dużo licznych postów zdążysz zobaczyć i ich oceny jak to naprawdę było.
IP: 91.189.0.202
Klaudia
Gość
Właśnie wróciliśmy z pobytu w Rawdzie z biurem Viator. Generalnie jestem baaardzo pozytywnie zaskoczona po wielu wypowiedziach jakie tu wcześniej czytałam na temat tego biura, pilotów, rezydentów czy samej miejscowości. Współczuję ludziom, którzy wiecznie szukają dziury w całym i byle pierdoła potrafi im zepsuć urlop- takie marudy musza mieć bardzo nieciekawe życie :) My jesteśmy z urlopu bardzo zadowoleni, Rawda to bardzo przyjemne miasteczko, pogoda była cudna, obsługa hotelu Bohemi naprawdę przyjaźnie nastawiona, wszystko super:) Oczywiście byli też tacy, którym przeszkadzały niewielkie posiłki bo za małą kasę chcieli się nażreć jak prosiaki, albo też rodzaj pieczywa im nie odpowiadał, ale tacy chyba zawsze się znajdą. Generalnie jednak ludzie na turnusie byli sympatyczni i fajni. Podróż autokarem męcząca, wiadomo, ale jak można się spodziewać komfortu i luksusu po 30-paru godzinnej podróży? Jeśli ktoś oczekuje warunków jak w samolocie to brak mi słów... My się naprawdę świetnie bawiliśmy, chętnie znów wybierzemy sie na wakacje z Viatorem ale tym razem chyba faktycznie samolotem.
P.S.: Wycieczka fakultatywna do Stambułu to po prostu bajka, miasto jest przepiękne, wielkie, a nocleg w czterogwiazdkowym hotelu Kent chyba przerósł najśmielsze oczekiwania :)) Pozdrawiam pozostałych urlopowiczów, jeśli ktoś chciałby wiedzieć coś więcej to proszę pytać :)
IP: 89.75.190.177
toja
Gość
Byłam w Rawdzie z biurem Viator na przełomie sierpnia i września. Jestem bardzo zadowolona z pobytu. Może trochę zawodziła logistyka biura, ale za te pieniądze trudno oczekiwać nie wiadomo jakich wygód.
Mieszkałam w hotelu Diabis. Czysto, miło, śniadanka przy basenie, jedzenie dobre (zawsze owoce, sok, kawa i herbata).
Ludzie rewelacyjni. W tym miejscu pozdrawiam wszystkich odpoczywających w Diabisie, gdyż dzięki Wam Kochani wakacje były jeszcze bardziej udane. Rawda to spokojne miasteczko z licznymi knajpkami i dobrym, niedrogim jedzeniem.
Rezydent - Pan Adam - z chłopięcym uśmiechem ogarniał wszystko (a swoją drogą jak On to robił?). Ciężka jest funkcja chłopca do bicia.
Oczywiście były osoby niezadowolone, które zapomniały ile zapłaciły za wyjazd i oczekiwały ,że będą ,,szwedzkie stoły", drinki przy basenie, wachlowanie pawimi piórami itd. Podróż męcząca, ale tego też można się były spodziewać. Wielogodzinna jazda autokarem nie należy do przyjemności i nie można swoich frustracji wyładowywać na kierowcach i pilotkach, bo oni nie są temu winni.
A wycieczka do bajkowego Stambułu była ukoronowaniem całego urlopu...i jeszcze rejs po Bosforze!!
Trudno nie wspomnieć w tym miejscu o wspaniałym, historycznym Nesebarze. A park wodny w tymże mieście - cudny.
Pogoda słoneczna przez cały czas. Plaże mogłyby być czyściejsze, ale jeśli nie są to trudno. Może cieplutkie.
Podsumowanie: Rawda piękna i spokojna, a wakacje super udane. Jeszcze raz pozdrawiam odpoczywających w hotelu Diabis od 28 sierpnia 2011.
IP: 212.244.255.1
toja
Gość
A może miał być przez rz :)
IP: 212.244.255.1
Ola
Gość
Witam Klaudia!!!!!

I jak wrażenia z Istambułu? My z mężem zadecydowaliśmy że w przyszłym roku nie pojedziemy do Bułgarii ale właśnie na dwa tygodnie do Stambułu bo jest jeszcze wiele miejsc do zwiedzenia których z braku czasu nie zdążyliśmy pozwiedzać. Pozdrawiam. :)
IP: 178.37.148.171
Klaudia
Gość
Hej Olu!
Stambuł po prostu bajeczny, szkoda, że tak mało czasu i z tak wielu pięknych miejsc zobaczyliśmy tylko kilka, ale przewodniczka była super i dało się z nią dogadać- chciałam zobaczyć koniecznie Hagia Sophia, której zwiedzania nie było w programie, to ustaliła wszystko tak, by ci, którzy chcą zobaczyć Hagię mogli spełnić marzenie :) W ogóle zwiedzanie z nią było super, ciekawie opowiadała o wszystkim i nie dało się znudzić.
Świetny pomysł z tym Stambułem macie Olu, w dwa tygodnie na pewno uda się zobaczyć o wiele więcej :) A miasto jest warte by tam jechać nieraz, ja bym chętnie zobaczyła nawet jeszcze razy to, co już widziałam ;)
Ola
Gość
Witaj Klaudia! :P

Właśnie tak zadecydowaliśmy,bo dwa dni to strasznie malutko a w Stambule jest naprawdę dużo do zwiedzania wiadomo że w ciągu tych dwóch tygodni nie "oblecimy" całego Istambułu ale na pewno o wiele więcej niż w przeciągu tych dwóch dni.A jak Ci się podobało na Grand Bazarze?? byłaś też na tym Egipskim? Ja jak weszłam na GB to od tych kolorów dostałam oczopląsów he,he,mam zamiar jeszcze raz odwiedzić bazarek Egipski i "tradycyjnie" zakupić przyprawy ale i nie tylko :) Pozdrawiam Ciebie cieplutko. :)
IP: 178.37.145.160
Ola
Gość
Klaudia, ruch w Stambule przeogromny prawda? wszyscy jeżdżą jak im się podoba,klaksony ciągle trąbią,znaków w ogóle nie widzą :) ludzie przechodzą między samochodami po co im pasy na jezdni! ale widać że to miasto ŻYJE i to mi się tam strasznie spodobało, dużo zółtych taksówek ( jak w Nowym Jorku ) a u nas? po 17 wszystko zamiera,a tam życie toczy się na okrągło!
IP: 178.37.145.160

Strona: « < ... 154 155 156 157 158 159 160 161 162 ... > »

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij