INDEX KATOWICE
Strona: « < 1 2 3 4 5 6 7 8 ... > »
Autor | Treść |
---|---|
Malina24
|
#76 16:14, 07.06.2010
|
Gość
![]() |
Witam, właśnie wróciłam z wycieczki do Drezna organizowanej przet to biuro podróży. Pilotka, pani Paulina totalnie nieprzygotowana do wycieczki, żenada. Skąpe wiadomości czytała z kartki, pisane na prędce w autobusie, dukając przy tym wstawiała firmowe ...yyyyyyy.... W Dreźnie przez 3 dni chodziliśmy w to samo miejsce - znam je już na pamięć ale zero wiadomości z jej strony a jeśli już udało jej się sklecić poprawnie i po polsku jedno zdanie to odbiegało sporo od rzeczywistej historii. Wchodząc do muzeum nie była zorientowana że na ten sam bilet można zwiedzić drugą część muzeum!!!!!!! Na pytanie grupy o toaletę (w ciągu dnia zwiedzania), mówiła że to nie w jej interesie! Jak można wysylać w drogę tak niekompetentną osobę, kompletnie nieprzygotowaną za nasze ciężko zarabiane pieniądze???????!!!!!! IP: 77.254.2.112
|
magda
|
#77 15:36, 19.06.2010
|
Gość
![]() |
Chciałam podziękować za wzorową organizację wycieczki do Pragi. Wszystko było na najwyższym poziomie. Pilotka Pani Grażyna oprócz niesamowitej wiedzy merytorycznej była dla nas uczestników super kompanem na wieczorne poznawanie miasta ![]() IP: 79.185.146.225
|
Andrzej
|
#78 08:40, 09.07.2010
|
Gość
![]() |
Witam. Byliśmy na wycieczce p.t.: "Białe Noce Sanki Petersburg". Jechaliśmy z myślą, że zobaczymy bursztynową komnatę w pałacu w Carskim Siole co było ważnym punktem programu podkreślanym w programie imprezy. Niestety, nie zobaczyliśmy bursztynowej komnaty, nie z powodu powodzi, trzęsienia ziemi lub innej klęski żywiołowej a z powodu najbardziej prymitywnego oszustwa biura, które wiedziało, że w ostatni poniedziałek miesiąca jak i we wszystkie wtorki pałac jest zamknięty. W te dni właśnie byliśmy w Petersburgu. Biuro "INDEKS" doskonale o tym wiedziało. Już na samym początku wycieczki pilot pan Mieczysław kręcił dając wymijające odpowiedzi na pytania o program zwiedzania. Propozycję aby przedłużyć pobyt o jedną noc właściciel biura pan Więcek w rozmowie telefonicznej arogancko odrzucił jak również jakąkolwiek rekompensatę z tytułu niewykonania programu. Strzeżcie się biura "INDEX" Wojciech Więcek sp.k. w Katowicach. IP: 87.99.98.91
|
INDEX
|
#79 14:46, 20.07.2010
|
Gość
![]() |
SZ.P. ANDRZEJU Zgadzam się że z naszej winy nie zwiedzili Państwo Carskiego Sioła które okazało się że jest zamknięte w ostatni poniedziałek miesiąca (byliśmy pewni że jest zamknięte tylko we wtorek) za co bardzo przepraszam, ale dowiedzieliśmy się o tym przed samym wyjazdem a sprawy organizacyjne (umowy z biurem w Rosji , wizy i inni uczestnicy) nie pozwoliły nam na zmianę terminu. Chciałbym podkreślić że był to jedyny punkt programu (na ok. 50 punktów) nie zrealizowany na bardzo bogatej imprezie o napiętym programie. W zamian za to Pilot zwiedził z Państwem Jurmale, zorganizował rejs po Newie co było dla Państwa największą atrakcją oraz po rozmowie ze mną opłacił z naszych środków przewodnika miejscowego (wg katalogu za dopłatą) Wszystkie świadczenia( hotele , transport, pilot, bardzo sprawna organizacja skomplikowanej imprezy) zostały zrealizowane – co potwierdzają inni uczestnicy - na wysokim poziomie pomimo małej ilości uczestników 25 (bez żadnej dopłaty jak stosują inne firmy, a kalkulacja została zrobiona w oparciu o 45 osób czego skutkiem jest ujemny wynik finansowy tej wycieczki ) co jest dowodem jak ważny jest dla nas każdy klient. Nie rozumiem czemu Pana stanowisko jest tak negatywne jeżeli pilotowi pan bardzo dziękował i mówił Pan że jest bardzo zadowolony. Jeszcze raz bardzo przepraszam i zapraszam na wycieczkę w przyszłym sezonie w specjalnej cenie co pozwoli udowodnić nam że jesteśmy bardzo dobrym organizatorem wyjazdów. IP: 195.94.208.134
|
Obozowiczka
|
#80 21:12, 31.07.2010
|
Gość
![]() |
Własnie dzisiaj wrociłam z obozu we Francji... Wlasciciel biura podczas podpisywania umowy mowil ze jada 2 autokary obozowiczow jednak podczas wsiadania okazalo sie ze obóz liczy 10 uczestników w tym 1 chlopaka... Dowiedzialam sie tez w biurze o prywatnej, płatnej plaży z leżakami ktorej rowniez nie bylo... autokar LUX, wypadające siedzenia, smierdziało wymiotami... A mobil hpmy szkoda gadac na zdjeciach wszystko ladnie, na miejscu tragedia, przysznic zgrzybialy, łozka rozmiarów niewyobrazalnie malych, sciany jak z papieru, przy wiekszym wietrze caly domek sie ruszal. A smród ścieków wokół domku i w domku nie do wytrzymania... Nie polecam!! IP: 87.207.10.176
|
anka
|
#81 14:51, 03.08.2010
|
Gość
![]() |
Witam wszystkich. Byłam z indeksem na wycieczce opisalam ja tutaj wczesniej w superlatywach. Przed wyjazdem zajrzalam na to forum z ciekawosci i obawy ze bedzie tak zle jak niektorzy pisza, ale postanowilismy z mezem zaryzykowac i wyjazd zaliczamy do udanych. Tak sie zastanawiam skad te zle opinie i dochodze do wniosku ze trzeba miec szczescie po prostu. Bo nie za wszysko odpowiada organizator wycieczki bo niby skad on moze wiedziec ze w hotleu ktory nam proponuje smierdzi albo jest syf. musialby wszedzie jezdzic przed przyjazdem grupy i sprawdzac jak sanepid jak wyglada hotel. Wiec zastanowcie sie co czasami piszecie. Bo ze smierdzi w hotelu to tylko wina ich właścicieli. Po dyskusjach ze znajomymi z pracy wiem ze wyjazdy nawet firm z pierwszych stron gazet potrafia nizele dac w kosc uczestnikom. po prostu czasami ma sie mniej szczescia i trafia na fatalne warunki. A jak chcecie miec ekskluzywny wyjazd to nie za te pieniadze. porownajcie sobie w innych biurach ja tak zrobilam i index wyszedl na plusie. Dlatego dla ludzi pelnych obaw podpowiadam zaryzykujcie. w koncu ceny wycieczek w indeksie to nie majatek. pozdrawiam IP: 83.238.210.226
|
Mama
|
#82 18:20, 04.08.2010
|
Gość
![]() |
Moja córka właśnie przebywa na kolonii w Czechach, zaraz po wejściu do autokaru dzieci dowiedziały się, że muszą oddać 240 koron z kieszonkowego na wejścia do obiektów podczas wycieczek. Oferta biura i inforamcje pracowników nie wskazywały na takie rozwiązanie. Prośba o wyjasnienie takiej sytuacji została najzwyczajniej w świecie zbyta. Po kolejnym telefonie do wlaściciela zapewnino mnie, że pieniądze zostaną dziecku oddane i na zapwenieniu poprzestano. O innych niedogodnościach i niejasnościach nie wspomnę bo znam je tylko z relacji dziecka i są one trudne do zweryfikowania. IP: 217.173.198.6
|
mama
|
#83 18:48, 11.08.2010
|
Gość
![]() |
Pieniądze oddano, ale były to nasze ostatnie wakacje z tym biurem. IP: 95.49.161.211
|
INDEX
|
#84 08:43, 16.08.2010
|
Gość
![]() |
SZANOWNA MAMO Zaskoczyła mnie Pani ocena koloni córki która to kolonia była bardzo udana(jak sama Pani przyznała że program z wycieczkami był bardzo ciekawy i bardzo dobrze zrealizowany, ośrodek o bardzo dobrym standardzie z dwoma basenami, transport komfortowy - na dowód czego mamy liczne pisemne podziękowania od dzieci ) a w temacie zwróconej kwoty na bilety wstępu (co było wyrazem nasze dobrej woli ponieważ w świadczeniach zgodnie z umową nie było biletów wstępu w cenie ) nie usłyszalem nawet słowa dziękuje. Pozdrawiam Wojciech Więcek IP: 195.94.208.134
|
Łukasz
|
#85 09:09, 16.08.2010
|
Gość
![]() |
właśnie wczoraj wróciłem z wycieczki z Paryża i muszę przyznać że jestem pod dużym ale to bardzo dużym wrażeniem, oferta cenowa o ile nie najlepsza to zapewne jedna z najlepszych w Polsce, przez te 5 dni zwiedziliśmy naprawdę sporo, pomimo 80 osób okazaliśmy się bardzo zgraną grupą, pani Kasia nasza przewodniczka posiada olbrzymią wiedzę o Francji, Paryżu i jego historii, także zainteresowani mogli się sporo dowiedzieć. Udało nam się zrealizować cały program wycieczki a nawet więcej i przy okazji dostaliśmy mase czasu wolnego,na przykład 3 godziny pod Halles spokojnie wystarczyły na pójście do kina na francuską wersje Shreka ![]() Jestem bardzo zadowolony i pomimo jak widzę wielu dość krytycznych komentarzy ( co prawda zawsze znajdą się osoby które będą narzekać, akurat nam w Paryżu się poszczęściło bo takowych nie było ) to zdecydowanie POLECAM wszystkim tą wycieczkę do Paryża i Biuro Podróży Index ( była to moja pierwsza wycieczka z tym biurem i zapewne nie ostatnia ) Łukasz W. Gliwice IP: 213.227.72.181
|
frybra
|
#86 20:23, 16.08.2010
|
Gość
![]() |
Wczoraj wróciłam z wycieczki do Włoch. I tak jak mój przedmówca nie mogę się zgodzić z negatywnymi opiniami o biurze Index na tym forum. Wyjazd zorganizowany profesjonalnie począwszy od transportu ( kierowcy mili, schludni i uczynni ) do samego zwiedzania we Włoszech. Pani Ania starała się aby urozmaicić wyjazd i pokazać dużo ponad to co znajdowało się w katalogu. Zawsze chętna do pomocy opiekowała się grupą jak mało który pilot. Pomimo tego że część grupy średnio była zainteresowana zwiedzaniem to i tak nie udało im się popsuć nastrojów tym którzy przyjechali coś zobaczyć. Do Rzymu musieliśmy dojeżdżać metrem, ale to nic strasznego a oszczędziło wiele czasu , który poświęciliśmy na zwiedzanie miasta z Panem Wojtkiem przewodnikiem miejscowym. Był i czas wolny na zakupy, skosztowanie wszystkich smakołyków polecanych przez Panią Anię i czas na zwiedzanie. Wszystko zgodne z opisem w katalogu. Polecam INDEX i na pewno wybiorę się z tym biurem na wycieczkę jeszcze nie raz! IP: 89.74.40.126
|
Iwona
|
#87 11:13, 18.08.2010
|
Gość
![]() |
Witam serdecznie. Byłam z biurem Index na ostatniej wycieczce do Wiednia. Muszę przyznać byłam mile zaskoczona. Pragnę podzielić się swoimi wrażeniami. Tutaj jest relacja z wycieczki... //foto-grafika-pasja.blog.onet.pl/Wieden-2-dni-w-rytmie-walca,2,ID412735680,n IP: 195.94.208.134
|
#88 12:00, 18.08.2010
|
|
Użytkownik
|
Ponieważ poprzedni link jest nieaktywny jeszcze raz go podaję Bratysława http://foto-grafika-pasja.blog.onet.pl/Bratyslawa-w-jeden-dzien,2,ID412726000,n Wiedeń http://foto-grafika-pasja.blog.onet.pl/Wieden-2-dni-w-rytmie-walca,2,ID412735680,DA2010-08-17,n IP: 88.199.169.19
|
Mama
|
#89 15:50, 18.08.2010
|
Gość
![]() |
Szanowny Panie Wojciechu, Myślę, że dyskusja na forum nie jest w Pana interesie, córka wróciła szczęśliwie do domu i nie chciałabym już wracać do polemiki z Państwem. I Pan i ja, wiemy jak wyglądały foldery, a jak rzeczywistość ![]() IP: 217.173.198.6
|
justa
|
#90 14:27, 23.08.2010
|
Gość
![]() |
masz może jakies namiary na tą pilotkę Olę Kania? była z nami na wycieczce w niemczech szukam jakiegoś kontaktu. IP: 77.254.197.194
|
Kasia
|
#91 19:31, 07.09.2010
|
Gość
![]() |
Mogę wszystkim odpowiedzialnie polecić wyjazdy z tego biura. Pracuje w turystyce od 6 lat, prowadzę agencje turystyczną i uważam że jest to najlepszy organizator tańszych wycieczek objazdowych po Europie. Odpowiedzialni , elastyczni a klienci chwalą zawsze bogate programy i świetnych pilotów. Polecam IP: 83.27.70.96
|
sandi
|
#92 15:06, 19.09.2010
|
Gość
![]() |
frybna, powiedz ile wyszly bilety wstepu na wycieczce do wloch? poniewaz jade tam 12.10.10r? ile mialas kiesoznkowego na te 6 dni? IP: 83.19.50.114
|
Frybra
|
#93 20:53, 19.09.2010
|
Gość
![]() |
Na bilety wstępu potrzebne jest 60 €..a kieszonkowego.. wedle uznania..ja całe przejadłam ![]() ![]() ![]() pozdrawiam IP: 89.72.231.121
|
maria
|
#94 16:14, 17.10.2010
|
Gość
![]() |
Byłam na wycieczce w Budapeszcie z biurem index iestem bardzo zadowolona organizacyjnie super pozdrawia pilota p.Kamila. IP: 89.73.101.119
|
ania
|
#95 16:18, 17.10.2010
|
Gość
![]() |
IP: 89.73.101.119
|
ania
|
#96 16:31, 17.10.2010
|
Gość
![]() |
p.Wojciechu proszę dać nam jakieś namiary na pana pilota kamila -fantastyczny przekaz iesteśmy bardzo zadowolone. IP: 89.73.101.119
|
margi14
|
#97 10:01, 18.10.2010
|
Gość
![]() |
byliśmy z Waszym biurem na wycieczce w Lwowie 14-16.10.2010 było b.fajnie.Znakomity pilot p.Andrzej obryty wiedzą na temat historii Lwowa i Ukrainy-historii Polski oraz świetna Lwowska przewodniczka p.Lesia.Świetny przekaz informacji.wspaniała znajomość informacji na temat miasta,różne ciekawostki.Małym niuansikiem był mały autokar bez barku i WC.Ale częste postoje-na życzenie zastępowły ten brak.Zakwaterowanie w małym,nowym i czystym motelu.Bawiliśmy się super.Nasza uwaga to podawajcie jako biuro termin wycieczki jako 3 dniowa,bo jeden dzień ucieka na granicę i drogę. IP: 85.89.170.101
|
kaśka
|
#98 13:50, 29.10.2010
|
Gość
![]() |
Byłam z Indexem w Paryżu - najlepsza wycieczka na jakiek byłam - i to za takie pieniądze- inni biorą za to samo 2x wiecej kasy. Pozdrawiam pana Dominika- super pilot IP: 83.16.137.42
|
maciek
|
#99 14:09, 03.11.2010
|
Gość
![]() |
Potwierdzam!!!! Świetne biuro , ja byłem w październiku z nimi w Rzymie , też za niezłą kase, doby hotel choć troche daleko, super pilotka i bardzo dobry , nowy autokar z firmy Bomatur, jedynie trochę mało czasu wolnego . Pozdrawiam Panią Kasie i kierowców IP: 195.94.208.134
|
magda
|
#100 20:33, 08.11.2010
|
Gość
![]() |
Ja tez bylam z nimi w Paryzu na sylwestrze i bylo w porzadku a nawet bardzo fajnie, hotel blisko Rer switna pilotka( nie pamietam imienia), wszystko tak jak napisali. Czy ktos byl z nimi na sylwestrze w Budapeszcie? IP: 88.2.24.248
|
Strona: « < 1 2 3 4 5 6 7 8 ... > »
Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie