Autor |
Treść |
Kasia P
|
|
Gość
|
wklejam post "ani" z informacjami wróciliśmy 11 sierpnia z Copacabana w Rawdzie. Powiem tak : jesteśmy bardzo zadowoleni !!! Owszem autokary nie były najwyższych lotów ale czyste i zadbane i kierowcy bardzo mili !!! Nie wiem kto pisze takie bzdury ,ze w basenie woda brudna !!! Kiri bardzo miły zawsze basem czyszczony i woda błękitna i czyściusieńka , podświetlany o zmroku !!! Śniadanka trochę monotonne ale smaczene i co najważniejsze podstawiane pod nos !!! Pokoje czyste !!! Kiri (właściel) pomocny w kazdej sprawie, w hotelu jest sklep a obok jego stargany z owocami ( niestety owoce w Bułgarii nie są tanie) oraz bar gdzie można obiadek zjeść !!! Chodziliśmy na plaze obok zatopionego wraku woda czysta bez glonów !!! Spędziliśmy z rodzinką cudowny urlop aż żal nam było wyjeżdżać !!! Wszystko zgodne z opisem w folderze !!! Mam radę dla tych co narzekaja : jeśli jechlliście do Nesseber to z pewnościa mijaliście kompleks trzech wielkich budynków w stylu zamkowym (Nesseber del Sol / Nesseber Palace / i chyba Nessebar Spa) tam z pewnością niezadowolonych z Copacabany dopieszczą jest tylko jedno ale...... musi Was-Niezadowolonych stać na te kurorty !!! Plaża ta fajna to w lewo :-). za stary wrakiem Wyjdziesz na basen w hotelu i w lewo. Obiady jadaliśmy sobie w restauracyjce z Copacabany. Zanim wejdziesz głównym wejsciem do budynku t w lewo. Albo nasz obiadek to wyglądał tak- ja z małym szłam do pokoju a mąż biegł na plażę po pyszne naleśniki dla synka a dla nas po kebeby (1 duuuży naleśnik + 2 kebaby to 10 leva). A kolację to u Serbów albo w Puzzle- wolałam Puzzle bo tam były nad głową wiatraki i pot z ciebie przy jedzeniu nie leciał :-)). Jeśłi chodzi o spanie w autokarze to można przecierpieć- mało miejsca bo to sa te duże autokary na 70 osób i mało miejsca pomiędzy siedzeniami jest wieć jak a toba bedzie siedział ktoś z długimi nogami to bedziesz mieć problem :-) My nie byliśmy na wycieczkach. Nasi znajomi ( poznani w podróży) byli w Aquaparku ale strasznie duuuużo ludzi i nie mogli skorzystać z tego co było najfajniejsze. Musicie się dowidziec kiedy jest najmniej ludzi. Jak bedziesz w Nesseberze to mogę ci polecić fajną kafejke prawie na końcu starego miasta idąc cały czas wzdłuż wybrzeża. Siedzisz sobie prawie na morzu :-). Nazwy niestety nie paniętam ale przed tą knajpką jest statek. Mankamentem są ceny - dość wysokie ale za to jakie widoczki podczas odpoczynku .... może tobie Krzyś będzie ta informacja od ani pomocna  ja już poczytałam./ IP: 178.37.151.111
|
Krzyś
|
|
Gość
|
Ok dzięki bardzo Kasio P, bo Sabina coś umilkła, ale z opisów zapowiada się że powinno być całkiem nieźle - no podróż może być troche męczoca. IP: 89.72.89.57
|
Kasia P
|
|
Gość
|
Dokładnie około 25-28 godzin w podroży...brr ale mam nadzieję że pogoda na miejscu wynagrodzi nam męczącą podróż pozdrawiam.  IP: 178.37.151.111
|
Kasia P
|
|
Gość
|
Znalazłam jeszcze to: Pokoje w Copacabanie wystarczające z klimą, tv i lodówką, której w ogóle nie słychać, ponieważ znajduje się w szafce pod tv. Pokoje sprzątane codziennie (podłoga, łazienka, łóżko ścielone, stolik i wymieniane ręczniki co 2 dni). Obsługa hotelu bardzo miła i rozumiejąca bardzo dużo po polsku. Śniadania takie jak napisał "Konkretny". To jedyna rzecz z jaką się z nim zgodzę. W hotelu na dole tani mini markecik i sklepik z pamiątkami a u kierownika można wymienić euro po kursie 1.91 lv/eu. Basen przy hotelu mógłby być nieco większy ale nam wystarczał. Woda w basenie czyściutka a zawartość chloru normalna. W nocy basen podświetlony i mogliśmy w nim siedzieć 24h. Na dole obok jadalni piłkarzyki ale już trochę popsute  . BARDZO POLECAM TEN HOTEL!! Do centrum Ravdy spacerkiem 10-15 minut ale można też iść plażą. Do Nessebaru chyba 5 przystanków autobusem (1 lv/os w 1 stronę). Jedzenie polecam u Braci Serbów. Danie nr 54 (filet z kurczaka, frytki, pomidor i ogórek w plastrach 2os = 10,40 lv). Najczęstsze danie, które kupują tam Polacy. Poczta na rynku w Ravdzie obok fontanny. Plaża bardzo blisko. Polecam iść na plażę po lewej stronie (białe parasole). Glony tylko na odcinku 20 metrów potem tylko czysta woda i żadnego smrodu. Parasole i leżaki chyba płatne ale nie jestem pewien. Wycieczki fakultatywne wypisane przy jadalni na dole ale my z nich mnie korzystaliśmy bo samemu można się przejechać w te miejsca za pół kasy. Jedyny problem spotkał nas w dzień powrotu. Planowany wyjazd do Polski o godzinie 15:00 czasu Bułgarskiego opóźniony o 6 godzin. Czyli wyjechaliśmy o 21:00 czasu Bułgarskiego. Dla większości nie miało to jednak najmniejszego znaczenia. Także zanim wybraliśmy się do tego hotelu, również czytaliśmy te forum i mieliśmy wielkie obawy, ale niepotrzebnie. Ci którzy wypisują te wszystkie bzdury to po prostu debile, którzy za 1000zł chcieliby 5* hotelu z pełnym wyżywieniem i innymi bajerami. IP: 178.37.151.111
|
Krzyś
|
|
Gość
|
O pogodę to chyba nie ma się co martwić, po za tym mam nadzieję że w czerwcu będzie trochę luźniej na plażach i w knajpkach, no i nowy sezon to ceny trochę inne znowu mogą byc niż rok temu, ale o tym muszą napisać Ci co wrócą w tym roku z pierwszych terminów letnich co się zmieniło. IP: 89.72.89.57
|
izka
|
|
Gość
|
widze ze pare osob sie w czerwcu wybiera:d ja tez jade z chlopakiem 12.06 do copacabany  kuurcze juz chcialabym jechac  jak czytalam inne posty to same pozytywy;D no musimy czekac az inni wroca tego roku i powiedza jak teraz to wyglada  pozdrawiam IP: 87.206.227.138
|
|
|
Użytkownik
|
tez bym chciał juz wakacji starzeje sie czy co????? co roku wczesniej mi sie nie chce robic  gdzie ten lipiec  IP: 178.252.14.56
|
Sandra
|
|
Gość
|
Witam Wszystkich! Ach gdzie tam czerwiec....jeszcze 3 miesiące i jedziemy!!!! szkoda tylko że później jak już jesteśmy na wakacjach czas strasznie ucieka i ani się człowiek nie obróci a tu już wyjazd...  .Izka w Copacabanie jest jak na zdjęciach, pokoje super a i po polsku mówią! a co najważniejsze że jest tanio, chociaż...licho wie jak w tym roku będzie bo po zamieszkach w Egipcie, i teraz Libia..no ale pojedziemy zobaczymy.Pozdrawiam  IP: 178.37.149.112
|
Tomek
|
|
Gość
|
jade do hotelu mako ,jak ktos w nim byl to niech napisze czy jest ok. IP: 212.160.193.81
|
saszka
|
|
Gość
|
A ja dzwoniłem do biura podróży i Copacabana jest w Nesebarze a nie Rawdzie jak wszyscy piszą i plaże są darmowe placisz za leżak na plaży (ale to nic nowego bo wszędzie tak jest)Grecjii Chorwacji itd.Wyjazd 19.06. IP: 195.117.221.228
|
Sandra
|
|
Gość
|
"saszka"
a jaka to różnica czy leży w Nessebarze czy w Rawdzie? a Copacabana leży jak już to pomiędzy tymi miejscowościami IP: 178.37.144.180
|
|
|
Użytkownik
|
Dużo,dużo więcej znajdziecie na stronie Bulgaricus... IP: 89.25.132.241
|
saszka
|
|
Gość
|
<< sandra>> dla mnie żadna różnica tylko pytałem w biurze o ten hotel i różne inne i to babka w ok.services mi powiedziała że on jest w Nesebarze a nie Rawdzie także nie ma żadnego znaczenia to dla mnie , ja tam jade odpoczać a nie w hotelu siedzieć. IP: 195.117.221.228
|
marcin
|
|
Gość
|
duża roznica jest miedzy neseberem a rawdą 1 to ceny rawda jest kilka razy tansza jesli chodzi o wyzywienie i spokojniejsza neseber droszy ale ma jakis tam obwozny lunapark i aqua park wybudowany niedawno za to gwar i zgiełk jest do samego ranna co do plaży w radwie jest lepsza mimo bardziej zaniedbana ale za to wieksza i nie ma leżakow w neseberze jest po za miastem i malutka same lezaki sie na niej mieszczą zapomniec o pilce czy czyms takim z rawdy do neseberu jest 23 min piechotą chodzi sie tam na dyskoteki z neseberu i rawdy na plaze mozna na sloneczny brzeg 1gdzina piechotą lub 2 przystanki autobusem wiekszosc bulgarow probuje polakow naciagnac na kase ceny wywalają kosmiczne jak slysza polski jezyk szczegonie za uslugi /taxi/wyciczki/itd zapomnijcie o jakim kolwiek gotowaniu nawet kawy czy herbaty jest to tępione w zarodku  dotyczy kwater nawet z aneksem kuchennym oni robia kanapki i idą na kawe ranno la nich aneks kucenny to kieliszki, szklanki i lodowka IP: 46.113.123.211
|
marcin
|
|
Gość
|
Tomek napisał jade do hotelu mako ,jak ktos w nim byl to niech napisze czy jest ok.
tez tam sie wybieram w lipcu bylem w rawdzie ale nie w tym cotelu tez bym prosil o opinie IP: 188.33.75.219
|
Sandra
|
|
Gość
|
Marcin o jakie gotowanie kawy czy herbaty chodzi?? bo nie kumam..bo wiem że w hotelu można normalnie kawę czy herbatę zrobić, a co do języka to najlepiej odzywać się po angielsku  )) IP: 87.205.131.69
|
sabina
|
|
Gość
|
Kochani już wam odpisuję.Tak to prawda do plaży z hotelu copacabana jest naprawdę blisko, tak jak jest to umieszczone na ofertach.Jeśli chodzi o pokoje to są naprawdę fajne. Najważniejsze że jest czysto,panie sprzątaczki chodzą codziennie odkurzać, pościelą łóżka i wyrzucają śmieci.Natomiast łazienki mają jeden minus tzn. niema tam zasłon ani kabin prysznicowych.Prysznic wisi na ścianie i niestety woda leje się po całej łazience,więc jedynie to mi się niepodobało ale generalnie jak dla mnie nie był to wielki problem.Jeśli chodzi o śniadania to powiem tak dla mojego męża za mało dla dziecka za dużo a dla mnie w sam raz.Faktem jest że my polacy mamy swoje wyroby mięsne najlepsze wiec szynki nie są za dobre ale jest ogórek,pomidor,ser żólty,dżem,miód bułka,chlebek,rogalik nadziewany i jajka więc z głodu nie umrzecie.Jeśli chodzi o glony to niewiem czy są przez cały rok ale jest to poprostu mokra trawa co prawda niemiła jak sie przyklei do stóp,raz jest jej więcej raz mniej jest napewno to wiem na 100% usuwana codziennie z plaży.plaża jest za darmo ale leżaki płatne natomiast jest też miejsce gdzie można wziąść ręcznik i poleżeć.Polecam jedzenie w restauracji u Braci Serbo czeka sie czasami w kolejce na stolik ale jest tam świeżo i nie drogo.Jak pójdziecie do centrum miasta to ją zauważycie.Jeszcze jedno basen przy hotelu jest bardzo czysty dbają o niego codziennie ale nie jest taki duży jak pokazuje oferta.Podsumowywując bardzo wam zazdroszczę tegorocznych wakacji bawcie się wszyscy bardzo dobrze. IP: 95.171.222.157
|
sabina
|
|
Gość
|
piszecie dużo o robieniu kawy.Jadąc na wakacje wziełam sobie mały czajnik.Robiłam sobie kawe kiedy chciałam i o której chciałam. Do pokoju przychodziły panie od sprzątania i dwa razy był właściciel i nikt mi nie zwrócił uwagi. Ja chyba myślę że nie był to żaden problem. Dośniadania też jest kawa ale niedobra,więc radze sobie wziąść ze sobą.Jak będziecie czekać na pokoje po przyjeżdzie to włóżcie do paszportów 10euro i poproście o pokoje z balkonem na morze nie ma tych pokoi za dużo wiec się postarajcie być przy recepcji pierwsi.Bo miło jest posiedzieć wieczorem przy oświetlonym pięknie basenem aha i jeszcze na każdym balkonie jest światło IP: 95.171.222.157
|
sabina
|
|
Gość
|
Własciciel hotelu copacabana Kiri zna świetnie język polski i umie się nim obsługiwać także niemusicie sobie łamać języka IP: 95.171.222.157
|
Sandra
|
|
Gość
|
Sabinko--  dzięki za informacje!!! pozdrawiam  IP: 178.37.146.13
|
Sandra
|
|
Gość
|
aaa jeszcze i do każdego paszportu po 10 euro?? bo nas jest troje. IP: 178.37.146.13
|
Gośććć
|
|
Gość
|
Moi drodzy, jadę do Rawdy w drugiej połowie sierpnia na dwa tygodnie. Apartament jest bez wyżywienia i nie mam pojęcia ile pieniędzy zabrać. Czy możecie napisać ile pieniędzy wydawaliście ...??? IP: 87.205.237.99
|
sabina
|
|
Gość
|
Droga Sandro nie musisz dawać do każdego paszportu 10euro wystarczy do np. twojego. IP: 188.191.216.157
|
Sandra
|
|
Gość
|
Dzięki Sabina  IP: 178.37.148.188
|
Gośććć
|
|
Gość
|
A na moje pytanie ktoś odpowie? Chyba to żadna tajemnica ... Albo zapytam inaczej - czy 500 euro starczy dla dwóch osób na dwa tygodnie? IP: 77.253.153.77
|