Amfibia troszkę lepsze opinie
omentarze użytkowników:
gość
Hotel z czasów komuny ale wyremontowany, W każdym pokoju klimatyzacja trochę za głośna. Lokalizacja b.blisko plaży choć dojście po rozlatującym się podeście ale to nie wina hotelu.Śniadania dobre, bardzo dużo składników, można zrobić różne kombinacje.Frytki na śniadanie to nieporozumienie, ale przecież nie trzeba ich jeść.Dobre warunki dla dzieci brodzik plaża morze płytkie w głąb jakieś 100 m.Ogólnie cisza i spokój, można wypocząć.Wokół pełno knajpek, można codziennie być w innej.Na długi rok też tam będę.
EWka
Polecam ten hotel, ponieważ ma fajną lokalizację i zadbane baseny. Pokoje w miarę czyste i co najważniejsze bez insektów. Minusem są łazienki, w których albo cały czas cieknie woda z kranu, albo lodówka prawie wcale nie chłodzi. Ogólnie pobyt oceniam jako udany.
Sharon2000
Ja byam w tym hotelu w lipcu i jestem zadowolona , wszystko ok , widok super , grill bar też - kelner świetny i mówi po polsku . Pokoje dość duże i schludnie urządzone. Jedyne zastrzerzenie mam do łazienki , prysznic beznadziejny ale za taką cenę nie ma co wybrzydzać :-0
Marta
Właśnie wróciłam z Amfibii (wrzesień 2009). Hotel naprawdę godny polecenia. Za niską cenę mamy widok na morze, całkiem duże baseny i rzut beretem na plażę. Hotel jest położony w oddali od hałaśliwego centrum, co raczej jest jego zaletą niż wadą. Do centrum i w stronę Nessebaru co 15 min. jeździ autobus za 1lw. W ramach spaceru można się również przejść do centrum, zajmuje to około 35-40 min.
Bar w hotelu super. Świeże jedzenie, za naprawdę niską cenę. Dobre drinki i super właściciel.
słoneczny paweł
witam, polecam szczerze hotel amfibia, ze wzgledu na mniejszy ruch w tej okolicy, niestety troche głośno ze względu własnie na cacao beach, ale bliskość do morza i do nessebaru powinna wwszystko wynagrodzić.
gość
nocy wróciłam z Amphibii.Jestem bardzo zadowolona. Bylam tydzien, opcja bb, nie oplaca sie brac hb ani all bo i tak jest w miare tanio(podobnie jak w pl) A Piwo 2-3 leva w knajpach(ok 5 zl jakos) w sklepach jeszcze taniej, a wino jak woda

Obok hotelu b.fajny grill bar z mila obsluga po polsku pyszne i niedrogie jedzenie drinki 2 w cenie jednego 5-6 leva. Pokoje w hotelu male ale zadbane z widokiem na morze (dkoladnie basen, wydmy, morze ) sprzataja codziennie. Nie mielismy jakos specjalnie dużo komarów.Jest klimatyzacja (dosyc przydatna na upaly) Rezydentka przestrzegala nas ze w Bulgari zdazaja sie kradzierze wiec zawsze zamykalismy pokoje, nawet jak bylismy w srodku wiec niz zlego nam sie nie przyarzylo. Centrum rozrywkowe 4 przystanki od hotelu (bilet 1 leva, taksówka 15-20 leva cene trzeba ustalać na poczatku bo lubia ponoc oszukiwac) w druga strone tez 4 przystank malowniczo polozona miejscowos Nessebar z XIX wieczna zabudowa (śliczne knajpki polozone na skarpach) Noca widac oswietlony Nessbar z balkonu. Generalnie hotel godny polecenia!!
Zagorka!
Byliśmy zakwaterowani w hotelu Morska Zviezda, gdyż Amfibia idzie do rozbiórki. Hotel oddalony 50 metrów od Amfibii, o minimalnie lepszym standardzie (z zewnątrz identyczny), Wszystkie pokoje z widokiem na morze, z tym że z 1 piętra widac tylko fragmencik morza za wydmami. Kompleks hotelowy położony na samym początku Słonecznego - od strony Nessebaru (ok 30 minut wolnym spacerkiem wybrzeżem). Dobra komunikacja - autobusy co 15 minut (0,7 Lv). My byliśmy nastawieni również na imprezy - niezła dyskoteka Lazur ok 15 minut piechotą, ścisłe centrum (za takie uważam prostopadły do morza deptak) oddalone ok 20 minut spacerkiem, albo 5 autobusem - da się wytrzymac piechotą, a taksiarze też chętnie wożą

Jedzenie mało zróżnicowane, ciepłe potrawy w najlepszym razie letnie - nie bralismy obiadokolacji, ale za 170 zł można zjesc 7 bardzo dobrych obiadow z alkoholem

Rowniez polecam grill bar Atanasa na terenie kompleksu, bardzo dobre i dosyc tanie jedzenie

Opinia o Januszu (rezydencie) byla juz tutaj dosyc trafnie przedstawiona - moja rada: nie sluchac go, nie przejmowac sie nim i zupelnie go olac - ograniczyc kontakt do spotkania organizacyjnego i w żadnym wypadku nie kupowac wycieczek (sam nie bylem, ale nie slyszalem pochlebnej opinii). Szybka próbka "talentu" Janusza : przyjechaliśmy 6.09 w nocy i pytamy jaka pogoda, a Janusz: "dzisiaj jeszcze może będzie" (było codziennie 28 stopni w dzień i chłodniej po południu, ale nie spadła kropla deszczu). Drugie pytanie od kolegów: gdzie tu można pójśc na dyskoteke? Janusz: "teraz to spac!" "jak dostaniecie po gebach to ja nie bede odpowiadal"!! Ogolnie jestesmy zadowoleni

mkry
1. przy opuszczaniu hotelu w recepcji prosili aby poczekać aż sprzątaczka sprawdzi czy nie wynieśliśmy z pokoju nie wiem czego: telewizora czy łóżka czy nie wyrwaliśmy klimatyzacji ze ściany. Bardzo niemiłe.
2. mała świadomość personelu hotelu o możliwościach np. komunikacji po rejonie (autobus kiedy, gdzie i jaki jedzie np. do Warny).
3. co dzień sprzątali pokój, co dwa dni wymieniali ręczniki, nie grzebali po rzeczach-ok
3. dobra knajpa przy hoteku - Gril Bar- miło, tanio i sympatyczny facet go prowadzi
xxx
uwaga na komary, sa caly czas.rozrywki to trzeba szukac raczej w centrum, radze tylko sniadania
Voodoo
Bardzo mile spedziłem tam wakacje.
Sa dwie wady tego miejsca : strasznie gryzące komary (polecam branie czegoś ze soba) i łazienki - prysznic razem z toaleta be z kotary

Hotel jest tak zbudowany ze wszyskie pokoje mają widok na morze. W tym roku wybudowano nowy duży basen którego nie ma na zdjeciach - czystość wody i sam basen oceniam na bardzo dobry.
Jarosław Kawula
Hotel reprezentuje dość niski standard - adekwatny do niskiej ceny. Pokoje dosyć małe, wszystkie z widokiem na morze. Odległość do plaży bardzo mała, ok. 100 metrów przez wydmy. Ale i tak w trakcie tygodniowego pobytu byliśmy tam tylko raz i to na krótko. A to dzięki świetnym basenom. Jest ich aż trzy, woda czyściutka, lecz nieco chłodna. Przy basenach bezpłatne leżaki i parasole.
W pokojach łazienki o bardzo niskim standardzie, prysznice bez brodzika, dlatego woda wycieka aż do przedpokoju. Śniadania serwowane w formie szwedzkiego stołu, dlatego można zjeść obficie. Nie ma czarnej herbaty, dlatego trzeba kupić na miejscu w sklepie, lub lepiej przywieźć ulubioną z domu.
W hotelu jest polecany przez wielu Grill Bar u Atanasa. Serwuje tam dobre jedzenie po dosyć przystępnych cenach. Przy basenach jest także barek serwujący napoje. W okolicznych hotelach znajduje się wiele innych barów i restauracji, a także sklepy spożywcze.
Warto na pewno wybrać się na wycieczkę do pobliskiego Nessebaru. Miasteczko naprawdę warto zobaczyć, jest wpisane na listę dziedzictwa UNESCO. Szczególnie gdy przewodnikiem jest rezydent Rainbow Tours - przekolorowy Janusz.
W sumie najbardziej w trakcie pobytu doskwierały roje komarów. W Słonecznym Brzegu jest to dosyć duży problem, a miałem wrażenie, że hotel Amphibia jest szczególnie przez nie lubiany. Warto zabrać ze sobą wszekie specyfiki na komary, tzn. wkładki do gniazdka, spraye, czy płyny do smarowania.
Podsumowując - hotel oferujący dosyć dobre warunki wypoczynku, w okolicy wszelkie potrzebne na wakacjach udogodnienia.
Monika
POLECAM!!!! GRILL BAR obok hotelu prowadzi go baardzo miły facet o imieniu Atanas, zreszta cała rodzinka jest przemiła, super atmosfera, jedzenie baardzo smaczne, świeże i niedrogie!
NIE POLECAM obiadokolacji w hotelu małe porcje i średnia jakość, warto stołowac sie u Atanasa!!
Hotel Amfibia ma super połozenia i super baseny, az 3! Plaża super, woda super!
Ogólne wrażenie SUPER !!!!!
bela
Hotel na zewnątrz średniej klasy w środku ok,śniadania - codziennie to samo,średniej jakości,samo położenie hotelu - super,cisza,spokój,bardzo miły personel,bardzo blisko do Neseberu oraz centrum Słonecznego Brzegu.Na terenie hotelu znajduje się grill bar,facet który go prowadzi - Atanas - bardzo sympatyczny...ach i jeszcze baseny - super,czyste.wszystkie pokoje z widokiem na morze,tylko ceny..... drożej niż w innych,mniejszych miejscowościach