» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

RAWDA Bułgaria

Wakacje w Rawdzie Opinie o hotelach w Rawdzie

Strona: « < ... 151 152 153 154 155 156 157 158 159 ... > »

Autor Treść
katharinaa
Gość
do aga i zibi_ok dziękuję za odpowiedź, chyba jednak skuszę się na tego Dolphina licząc, iż może nie przypadnie mi hotel od ulicy :)
Zibi_ok a jak z pogodą teraz w Rawdzie, pada?
IP: 46.113.3.206
Użytkownik
katharinaa napisał
do aga i zibi_ok dziękuję za odpowiedź, chyba jednak skuszę się na tego Dolphina licząc, iż może nie przypadnie mi hotel od ulicy :)
Zibi_ok a jak z pogodą teraz w Rawdzie, pada?

Witam po raz ostatni z Bułgarii. Jeśli chodzi o pogodę, to wczoraj przez prawie cały dzień padało i było chłodno - Bułgarzy chodzili w pozapinanych polarach. Natomiat dziś od rana przejaśnienia i bez deszczu, trochę cieplej, ok 20 st. C. W miarę dobra prognoza jest tutaj: http://www.meteoprog.pl/pl/weather/Ravda/ . Papa wszystkim czytającym:)
IP: 87.120.183.205
Iwona
Gość
właśnie dzisiaj wróciłam z Rawdy z groupona z BP Viator,niestety podróż jest bardzo męcząca trwała prawie 40 godzin,jeśli chodzi pokoje w hotelu Bohemi były różne, ja akurat trafiłam z grzybem na ścianach,ale właściciele hotelu to bardzo mili i życzliwi ludzie, bardzo się starają żeby goście byli zadowoleni, w pokojach jest sprzątane codziennie, pościel wymieniana 2 razy w ciągu pobytu, ręczniki też, śniadania codziennie takie same, powiedziałabym skromne, obiady codziennie inne ale króluje sałatka szopska, rezydent Adaś to jedna wielka pomyłka.plaże brudne, dużo glonów ale codziennie w innym miejscu plaży, miasteczko średnio mi się podobało jednym słowem plaże nasze ale temperatura wody i czystość morza z Rawdy. Warto zwiedzić Nesseber i pojechać na wycieczkę do Istambułu.Jeśli coś jeszcze chcielibyście wiedzieć odpiszę
IP: 85.222.11.20
keszel
Gość
do Iwony. Tez jade do Rawdy z grouponu i chyba tez wyladuje w hotelu Bohemi bo i powiem ze troszke zaniepokoiła mnie Twoja informacja. Moze jednak jest cos na plus w całej wyprawie?
IP: 212.244.255.1
lukaszk0506
Gość
Ja jadę do Rawdy z Grupponu od 28.08 jeśli ktoś jedzie w tym terminie i ma zamiar trochę się pobawić to proszę o kontakt warto by było jakąś grupę zebrać na wypady do SB np. mój mail to lukaszk0506@o2.pl i gg 4883706
IP: 188.47.158.67
Użytkownik
Witaj Polsko:)
Z Rawdy wyjechaliśmy 12 sierpnia o 14.10 polskiego czasu, w Rybniku byliśmy 13 sierpnia ok. 16.40, czyli podróż trwała 26,5 h wliczając w to 2 postoje na granicach Serbii po 1 godzinie. Nogi popuchnięte, siedzenia bolą od siedzenia:) - pierwszy i ostatni raz autokarem do Bułgarii.
Pozdrawiamy razem z żona przesympatyczny skład dwudziestolatków z Sosnowca oraz cały turnus 1-13 sierpnia z hotelu Dolphin.
IP: 78.131.134.155
gość
Gość
A mógłby ktoś napisać ile wziąć tak orientacyjnie pieniędzy. Oczywiście nie Bizancjum ale tak normalnie. Jakiś obiad i kilka piwek dziennie. Bez szaleństw ale też żeby nie żałować sobie
IP: 188.47.158.67
SandraMJ
Gość
keszel napisał
do Iwony. Tez jade do Rawdy z grouponu i chyba tez wyladuje w hotelu Bohemi bo i powiem ze troszke zaniepokoiła mnie Twoja informacja. Moze jednak jest cos na plus w całej wyprawie?

Witaj Keszel, w jakim terminie jedziesz? Dlaczego będziesz nocował w Bohemi? Też jadę z groupona i miałam do wyboru tylko dwa hotele: Saga i Diabis...
IP: 85.237.186.145
sdsd
Gość
300 euro na osobe powinno starczyc
IP: 83.22.188.78
Iwona
Gość
keszel napisał
Pozytywnie,oczywiście są pozytywy trafiliśmy na piękną pogodę, tylko jeden dzien pochmurny ale nie padało, i w dniu wyjazdu tj. 12 sierpnia cały dzień padało i było chłodno, pozostałe dni słoneczne i bardzo ciepłe.Ogólnie całego pobytu nie oceniam źle, ale np. organizacja biura bardzo marna. W dniu wyjazdu opuszczaliśmy pokoje do godz.11 a wyjeżdżaliśmy prawie o 22.30. cały dzień na walizkach, które pozwolono złożyć w restauracji i oczekiwanie na autokar. Pani pilot w powrotnej drodze też była lub udawała niedoinformowaną nawet o zamianę miejsc w autokarze twierdziła, że musi dzwonić do biura w Polsce. Czas wolny w Budapeszcie skróciła do 45 min. z obiecanych przez biuro 2 godzin. a i tak w Katowicach czekaliśmy na dojazd pozostałych autokarów godzinę. ale miałam znajomych w Diabisie i byli zadowoleni z hotelu. Jeszcze jedno w łazienkach nie ma kabin prysznicowych tylko jest spływ w podłodze i ani ręczników ani papieru toaletowego nie należy zostawiać w łazience. Podczas brania prysznica łazienka cała pływa.
IP: 85.222.11.20
keszel
Gość
SandraMJ napisał
keszel napisał

Witaj Keszel, w jakim terminie jedziesz? Dlaczego będziesz nocował w Bohemi? Też jadę z groupona i miałam do wyboru tylko dwa hotele: Saga i Diabis...
keszel
Gość
Jadziemy od 28.08 do 08.09 Hotel Saga jest wyłaczony bo były skargi Dlatego tych ktorzy wybrali Sage lokuja podobno w Bohemi
szuster
Gość
ja wydałem przez 10 dni 230 euro a głodny i trzeźwy nie chodziłem :D
IP: 88.220.124.198
Kacpinata
Gość
Witam
Wróciliśmy wczoraj z Bułgarii, pobyt organizowany na własną rękę, dojazd samochodem, trasa przez Serbię.
Gdyby nie granice to podróż oceniam na ok. 20 godz.
Na dwóch granicach łącznie traciliśmy ok. 3 godz. + jakieś korki + zwyczajne przestoje = podróż łącznie wychodziła ok.24 godz.
Jeśli ktoś się wybiera samochodem to nie zapomnijcie o zielonej karcie. My niestety zapomnieliśmy i na granicy z Serbią zabrano nam paszport. Trzeba było kupić to ubezpieczenie, 115 Euro!!! a u nas przecież za darmo się je dostaje!

Rawda, podobna do typowego bałtyckiego miasteczka.
My mieszkaliśmy w hotelu Dolphin ale tym bliżej centrum a nie tym przy plaży z wrakiem.

Ten "nasz" hotel zdecydowanie lepszy!. Jednak przy tej gorszej plaży. Plaża z wrakiem ładniejsza. Glony były z większym i mniejszym natężeniem. Plaże w Rawdzie kryją się przy naszych bałtyckich. Na 13 dni pobytu, 1 dzień zimny i deszczowy.

Jeśli ktoś jedzie z dziećmi to zaopatrzcie się np. w smecte. Lokalny wirus (lekarze powiedzieli, że to od wody morskiej) dotyka szczególnie dzieci. Kończy się wymiotami i biegunkami. U nas skończyło się niestety odwodnieniem córki i męża.
Lekarz prywatny przyjmuje w budynku koło fontanny. Warto mieć dodatkowe ubezbieczenie bo lekarka wezwana ponownie, przez recepcję hotelową od razu nas poinformowała, że na nawadnianie proponuje szpital w Burgas (ponad 30 km) na Europejskie karty z NFZ lub w SB (ok. 8 km) w prywatnej klinice ale tylko z ubezpieczeniem turystycznym lub po prostu za cash.
IP: 87.207.58.160
Kacpinata
Gość
hotel-dolphin-ravda.com/pl/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=4

Hotel Dolphin, ten bliżej centrum
IP: 87.207.58.160
Gość
Gość
hej, mam pytanie co prawda głupie ale czy ważą bagaże z biura viator? bo mam problem zawsze z wagą bagażu ;P
IP: 83.16.81.18
emkA-Oskar porażka
Gość
patka_zagadka napisał
Byłam z Oskarem już dwa razy (rok i dwa lata temu w bułgarii) i nie było problemów z hotelem. Zawsze się zgadzał hotel z opisem, nie było większych problemów. Ja tam jestem zadowolona. Może sam dojazd pozostawiał troche do życzenia ale nie było źle...
Nie wiem czemu teraz takie opinie są... :(

OSKAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! niestety dołączyli do tych , którzy oszukują swoich klientów, dwa tyg przed wyjazdem wykupiłam wycieczkę do Rawdy hotel ilka lub miami, na miejscu zakwaterowali nas do Bostonu(ktory w ofercie byl tańszy) pani Natalia(rezydentka) rozłożyła ręce mówiąc ze nic na to nie poradzi i ze w roku 2011 ani hotel Iłka ani Miami nie maja umowy z Oskarem , wynika z tego ze biuro sprzedając mi wycieczkę do wybranego hotelu doskonale wiedziało ze już nie ma umowy i ze na wstępie wyląduje w Hotelu BOSTON_ Hotel Tragedia!! Polacy dla właścicieli to zło konieczne, byli wkurwieni mówili nam, ze Oskar nie płacił im pieniędzy za nasz pobyt, a Polska flaga z dachu hotelu boston wylądowała na ziemi, zaczęli przyjmować do hotelu Bułgarów(co mnie nie dziwiło w tej sytuacji) do tego widziałam jak z biura rezydentki (które znajdowało się w bostonie na parterze- wynosili drukarkę i laptopa -jak się odezwałam to krzyczeli ze jak zapłacą to oddadzą..) Rezydentka Natalia wspaniała dziewczyna, była sama i wszystko musiała ogarnąć, znosiła cierpliwie skargi podróżnych itp. zorganizowała nam wieczorek integracyjny z polskim karaoke i kąpielą na plaży w nocy!!
Oskar niestety zaczyna podupadać- 2 lata temu byłam z tym biurem w Chorwacji i było wszystko zajefajnie, 4 rezydentów, autokar super hotel ten co ma być.. A tu proszę jedna rezydentka, nie płacone hotelom, 37godz przez Rumunie.... itp!!
RAWDA!!!!!!!!!!!! zajebista- polecam starym, młodym i rodzinom z dziećmi- zawsze coś dla wszystkich się znajdzie- my imprezowałyśmy w rawdzie co wieczór, nie musiałyśmy jechać do SB - imprezy tam zaczynają się kolo 12 w nocy wcześniej nie ma co lecieć poszaleć na miasto!!
polecam i mam nadzieje ze jeszcze kiedys tam pojadę :) pozdrawiam turnus 27.07 z Oskara
IP: 83.142.207.170
ela s
Gość
ja się wybieram do Ravdy z biurem Viator 19.08
IP: 83.29.242.148
krzychu
Gość
My z żoną też jedziemy 19.08 z Katowic. Hotel Diabis.
IP: 31.175.182.190
Irka
Gość
Ja z mężem wylatuje z Wrocławia 19.08. z biura Lemurtrawel. Będziemy w hotelu Smail w Rawdzie. Nic nie wiemy o hotelu ani o warunkach, ale nieznane dopinguje. Do zobaczenia w Rawdzie z tymi, którzy wybierają się 19.08.
IP: 83.3.9.114
Iwona
Gość
Gość napisał
hej, mam pytanie co prawda głupie ale czy ważą bagaże z biura viator? bo mam problem zawsze z wagą bagażu ;P
Bagaży nie ważą, my jechaliśmy razem z mężem, mieliśmy spora walizkę, duzą torbę podrózną i nieduzy bagaż podręczny.
IP: 217.67.197.66
Iwona
Gość
krzychu napisał
My z żoną też jedziemy 19.08 z Katowic. Hotel Diabis.
Moi znajomi mieszkali w hotelu Diabis, byli bardzo zadowoleni, sniadania mieli na miejscu , a na obiady chodzili do restauracyjki ale nie wiem jakiej.
IP: 217.67.197.66
GOŚĆŚ
Gość
TO SUPER ŻE NIE WAŻĄ;)
Karolina
Gość
jedziemy z chłopakiem 19.08 z biura Viator do hotelu Diabis ;) do zobaczenia
Kacpinata
Gość
Irka
Hotel Smail był na przeciwko Dolphina tego bliżej centrum. Z zewnątrz hotel wyglądał przyjemnie, bardzo blisko do centrum, w spokojnym miejscu. 50 m od plaży niestety tej gorszej. Plaża z wrakiem leży na drugim końcu Rawdy. Za to jak będziecie chcieli skorzystać z basenu to Dolphin oferuje za drobną opłatą dla gości z poza Dolphina.
IP: 62.148.88.67

Strona: « < ... 151 152 153 154 155 156 157 158 159 ... > »

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij