» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

RAWDA Bułgaria

Wakacje w Rawdzie Opinie o hotelach w Rawdzie

Strona: « < ... 171 172 173 174 175 176 177 178 179 ... > »

Autor Treść
Użytkownik
Witam, wybieram się autokarem do Rawdy 7 września z biurem Victoria Travel w Czerwionce-Leszczynach, planowany wyjazd z Katowic plac Olimpijski przy Spodku. Jeśli ktoś również jedzie w tym terminie, to fajnie będzie się zgrać!! razem raźniej!!
IP: 87.101.35.41
mokisiaki
Gość
wybiera sie ktos do Słonecznego Brzegu od 1-13.09 albo podobnie:) w grupie o wiele lepiej:) jakby co to pisac gg 2164827
IP: 217.8.188.162
Użytkownik
ksenia napisał
Karolina napisał
A możesz zdradzić ile mniej więcej kasy trzeba tam wziąć ? na życie ?

Czy ktoś był w tym roku w hotelu Dolphin i może potwierdzić czy jest tam internet? ;)

Byłam w tym hotelu w zeszłym roku internet był .Hotelik czysty, zadbany ,blisko morza ...moge przesłać zdjęcia.A co do kasy to różnie bywa ceny nie wygórowane zależy od zasobności portfela ,my byliśmy w Warnie ,na bułgarskim wieczorze i 2 razy w cudownym aquaparku więc ok.500euro na 4 osoby poszło ale po to tom jechaliśmy....Życzę miłych wakacji

A czy są czajniki w pokoju ? Nie wiem czy wziąć ze sobą jakiś kubek i kawę/herbatę. Wcześniej czytałam, że w łazience są ręczniki ... Dwa duże ? Jakaś suszarka do włosów w łazience jest ? :)
IP: 85.219.166.130
iza
Gość
himera86 napisał
Witam, wybieram się autokarem do Rawdy 7 września z biurem Victoria Travel w Czerwionce-Leszczynach, planowany wyjazd z Katowic plac Olimpijski przy Spodku. Jeśli ktoś również jedzie w tym terminie, to fajnie będzie się zgrać!! razem raźniej!!

ja jade z mezem 1-12 wrzesnia Rawda Diabis :)
IP: 91.193.160.236
Użytkownik
Cześć ;)
Czytając Wasze opinie jestem trochę zmartwiona.. Mianowicie przerażają mnie posty dotyczące Biura Viator i jego podejście do klienta, a dokładniej przekwaterowanie do innych hoteli. Dlaczego tak się dzieje?
Generalnie jedziemy z chłopakiem z tego właśnie biura (oferta groupon) do Rawdy 1 - 12 września i mam ogromną nadzieję, że na naszym turnusie nie będzie takich cyrków ;) Ogólnie nie jesteśmy wybredni i jedziemy tam odpocząć, pozwiedzać i trochę się zabawić także wystarczy nam wygodne łóżko i żeby nam na głowę nie kapało. Ale jak za pewne większość z Was jadąc tam oczekujemy tego co jest w ofercie. Zobaczymy jak dojedziemy tam na miejsce - jestem dobrej myśli :)
Jeżeli jest ktoś kto jedzie właśnie w tym terminie to niech da o sobie znać - w grupie raźniej i weselej :D My wyjeżdżamy 1.09 z Katowic.
Pozdrawiam ;)
IP: 89.151.30.144
Użytkownik
A i zapomniałam dodać, że mamy mieszkać w Diabisie ;)
----
Gość
Andrzej napisał
Witam, czy ktoś wybiera się do Rawdy 23.08.2012/Hotel Tomczo/Biuro Oskar? Byłem kilka lat temu parę razy w Złotych Piaskach, wrażenia mam rewelacyjne. Rawda to dużo mniejsza miejscowość - lecz dużo tańsza - dlatego wybrałem ten kierunek w tym roku:) ktoś wie może czy tam się coś dzieje nocami? - jakies godne polecenia miejsca, ile średnio kosztuje obiad w restauracji/barze? jak wyglądają plaże obecnie? Dzięki:) Pzdr

Właśnie... za ile średnio można cos zjeść w Rawdzie (nie mówie np o kebabie tylko o jakimś obiedzie) i jakie miejsca polecacie? jak wygląda życie nocne? znacie coś godne polecenia, czy lepiej do SB pojechać:) dzięki
IP: 193.25.183.52
Sandra
Gość
karolinamichniak napisał
ksenia napisał
Karolina napisał
A możesz zdradzić ile mniej więcej kasy trzeba tam wziąć ? na życie ?

Czy ktoś był w tym roku w hotelu Dolphin i może potwierdzić czy jest tam internet? ;)

Byłam w tym hotelu w zeszłym roku internet był .Hotelik czysty, zadbany ,blisko morza ...moge przesłać zdjęcia.A co do kasy to różnie bywa ceny nie wygórowane zależy od zasobności portfela ,my byliśmy w Warnie ,na bułgarskim wieczorze i 2 razy w cudownym aquaparku więc ok.500euro na 4 osoby poszło ale po to tom jechaliśmy....Życzę miłych wakacji

A czy są czajniki w pokoju ? Nie wiem czy wziąć ze sobą jakiś kubek i kawę/herbatę. Wcześniej czytałam, że w łazience są ręczniki ... Dwa duże ? Jakaś suszarka do włosów w łazience jest ? :)

Zabierz kubki, herbatę czajnik i kawę,ręczniki są małe i duże ( ilość ręczników zależy od ilości osób w pokoju) suszarki do włosów nie ma Pozdrowionka dla Kseni :)
IP: 213.241.124.28
Sandra
Gość
Zapomniałam dopisać hotel Dolphin jest super nie ma żadnego robactwa, czyściutko ogólnie daję mu 10 p. :)

Jeśli chodzi o kasę to zależy od Twoich funduszy, my mieliśmy ok. 800 euro z tym że dużo przepuściliśmy na wycieczkę i w samym Stambule na zakupy i pamiątki :))) Udanych wczasów życzę
IP: 213.241.124.28
Karolina
Gość
Sandra napisał
Zapomniałam dopisać hotel Dolphin jest super nie ma żadnego robactwa, czyściutko ogólnie daję mu 10 p. :)

Jeśli chodzi o kasę to zależy od Twoich funduszy, my mieliśmy ok. 800 euro z tym że dużo przepuściliśmy na wycieczkę i w samym Stambule na zakupy i pamiątki :))) Udanych wczasów życzę

800 euro mieliście na parę ? Mieliście pobyt ze śniadaniami ? Będziemy mieć pokój 2-osobowy, czyli będą dwa duże i dwa małe ręczniki ?
IP: 90.156.60.178
pietras
Gość
Niedawno wróciliśmy z kolegami z Rawdy i bardzo nam się podobało.Tak że zgubiliśmy rachubę dni i musieliśmy pakować się ostatniego dnia w trybie pilnym.
Miasto jest idealne na wielkość i poziom hałasu kurortowego.Nie jest tłocznymi Złotymi Piaskami ani zadupiem,jak nazwała je sama rezydentka.Samo centrum to rejon krzyżowania głównych ulic Nesebar i Macedonia.Tam jest aż za tłoczno i głośno.
Mieszkaliśmy w guest house Sianie.Biuro nas zrobiło(Viator, uwaga na groupony jego ) bo mieliśmy być w Diabis,droższym i z basenem ale trafiliśmy fajnie.Gdyby rezydent nie powiedział to na hasło Sianie można pójść na basen do hotelu Benito.Nie byliśmy ale podobno basen duży.Nie jest też drogo chyba ze jest się polskim ciułaczem a takiemu zawsze drogo.Jest dużo marketów więc wybór wszelkich słodyczy i napojów jest szeroki.Jest też Lidl ale odradzam bo nic w nim nie ma.Nie to co lidle u nas.A na konkretne jedzenie polecam Braci Serbów,duże,tanie porcje dań typu sznycel i karkówka oraz Doner Kebab z dużymi burgerami i hot-dogami.Oba miejsca blisko od Sianie, łatwo znaleźć po zapełnieniu i kolejkach.I ogólnie trzeba być głupim żeby jechać z wyżywieniem.
Plaża byłaby super gdyby nie glony.To prawda że albo ma się fart i nie ma, albo pech i są.Nie dużo ale dość by przeszkadzać w pływaniu.Plaże rawda center najbliższą od Sianie odradzam.Wąska i głazy.Najlepsza jest ta z wrakiem.
Pogodę mieliśmy ekstra.Przed 14 nie dało się wyjść na plażę bo żar i duchota powalały a potem odrobinę lżej i można do późnego wieczora siedzieć w morzu bo dzień długo trwa.
Warto pojechać do Nessebaru.5 minut autobusem,bilet 1,20.Nie warto grać w automaty łowiące pluszaki.Są tak ustawione że ta szponiasta łapa luzuje chwyt im wyżej wznosi się z łupem a na końcu w ogóle puszcza.
IP: 77.252.157.163
iza
Gość
Ewuśka napisał
A i zapomniałam dodać, że mamy mieszkać w Diabisie ;)

ja jade z mezem 1-12 wrzesnia do Diabis z viatorem spotkamy sie pewnie w Katowicach :)
Użytkownik
Super IZA :D Na pewno spotkamy się na miejscu ;) A skąd w ogóle jesteście?
Użytkownik
Tak w ogóle jest ktoś w stanie mi powiedzieć czy jadąc do Bułgarii we wrześniu mam zabierać grubsze ciuchy, tzn. długie spodnie, adidasy, kurtkę ?? Jest szansa na jakąś super opaleniznę ??:D czy raczej mam się nie nastawiać ;)
Sandra
Gość
Karolina napisał
Sandra napisał

800 euro mieliście na parę ? Mieliście pobyt ze śniadaniami ? Będziemy mieć pokój 2-osobowy, czyli będą dwa duże i dwa małe ręczniki ?

800 euro na trzy osoby, w pokoju były trzy małe ręczniki i trzy duże, pobyt był tylko ze śniadaniem obiady jedliśmy u braci Serbów albo u Kiri w hotelu obok Copacabana :)
IP: 87.205.140.156
iza
Gość
Ewuśka napisał
Super IZA :D Na pewno spotkamy się na miejscu ;) A skąd w ogóle jesteście?

jedziemy z Łodzi ale spotkamy sie w katowicach bo mamy tam przesiadke :)
fajnie ze ktos jest z naszego turnusu :)
Sandra
Gość
Karolina, jak Was będzie tylko dwie osoby to będą dwa małe i dwa duże ręczniki.W pokoju powinna być również suszarka i klamerki na pranie jest telewizor z polskim kanałem i lodówka
IP: 87.205.135.203
Karolina
Gość
Sandra napisał
Karolina, jak Was będzie tylko dwie osoby to będą dwa małe i dwa duże ręczniki.W pokoju powinna być również suszarka i klamerki na pranie jest telewizor z polskim kanałem i lodówka

O to fajnie, że jest lodówka ;) Zawsze się przyda. Euro na Lewy zamieniałaś w hotelu czy gdzieś w kantorze ?

Jak często ze Słonecznego Brzegu do Rawdy jeździ w nocy autobus ? Chodzi mi o to, czy jak pojadę tam na imprezę to czy będzie jak wrócić ;):)
IP: 85.219.166.130
Sandra
Gość
jest też bardzo duże i wygodne łóżko my mieliśmy opcję z dostawką która okazała się rozkładanym twardym fotelem na którym nie szło spać!! więc spokojnie pomieściliśmy się w trojkę na tym łóżku./ Polecam wizytę w aquaparku w Rawdzie jest suuuuuper nie pożałujecie!!! Ogólnie w Rawdzie nie jest drogo, zbieraliśmy na wakacje cały rok żeby sobie na to wszystko pozwolić :) Na pewno będziecie z pobytu w tym hotelu jak i samej miejscowości bardzo zadowoleni! ( jeżeli lubicie spokój ) Od nas ludzie jeździli do Słonecznego Brzegu na dyskoteki./
Sandra
Gość
Autobusy kursują chyba co godzinę ale nie chcę Cię wprowadzić w błąd!! jak będziecie już na miejscu to na przystanku jest rozkład jazdy zobaczysz jak kursują, z powrotem nie powinno być problemu :) Euro wymieniliśmy w kontorze było korzystniej niż w hotelu.
Sandra
Gość
AAA i jeszcze jedna rzecz jak jak już dostaniecie klucze to przyczepiona jest tam taka duża blaszka :) to na prąd do pokoju przy wejściu jest kontakt tam to wkładasz i będziecie mieć światło.
Karolina
Gość
Dziękuje za wszelkie info ;):)
Wyjazd już w sobotę- dziś zaczynam pranie :D hehe
IP: 90.156.60.178
toja
Gość
Ja tez wyjezdzam w sobote do Rawdy:) nie moge sie doczekac! Nie jedziemy z biura,znalezlismy tani nocleg przez booking com, a bylo troche ciezko bo jest nas 10 :)
Tez jestem ciekawa jak to z tym autobusem,kiedy kursuje w nocu bo planujemy wybrac sie na impreze do Słonecznego Brzegu.
Pytanie do tych co juz byli, czy 100 zł na dzien(nie mamy wyzywienia w hotelu) wystarczy?
I ktory aqua park lepszy ten w Rawdzie czy w Sloneczmym Brzegu?:)
IP: 83.9.188.146
mini
Gość
My stanowczo odradzamy biuro Viator. Wykupiliśmy pobyt w hotelu Diabis, jednak na miejscu dowiedzieliśmy się, że zostajemy zakwaterowani w innym hotelu!! Rezydentka udawała zdzwioną, że nas nie poinformowano w Polsce! Co prawda trafiliśmy do bardzo fajnego hotelu Copacabana (codzienna zmiana ręczników i pościeli, sprzątanie, duży basen, bardzo mili właściciele), ale nie zmienia to faktu, że umowa była podpisana na inny hotel.
Organizacja w tym biurze jest beznadziejna - dotyczy to szczególnie przewozów autokarem. Przed powrotem do Polski autobus był spóźniony o ponad godzinę, do tego po Rawdzie jechaliśmy odebrać kogoś z hotelu w Słonecznym Brzegu, gdzie pilot przez 1,5 godziny nie potrafił znaleźć tego hotelu!!! Także zamiast o 23.30 wyjechaliśmy przed 2 w nocy. Pilot był beznadziejny, nie informował z wyprzedzeniem o postojach, zatrzymywaliśmy się na jakiś beznadziejnych parkingach, gdzie nawet nie było WC ani sklepu, do tego "obiad" został zaplanowany dopiero w Słowacji, czyli o godzinie 22. Zdecydowanie to był nasz ostatni wyjazd z tym biurem i ostatni wyjazd autokarem.
Co do Rawdy - na pewno nie jest to miejscowość taka jak SB - nie ma tylu dyskotek, a po 23 nie ma już tłoku na ulicach. Plaże nie są tak szerokie, w niektórych miejscach nawet wąziutkie. Jedzenie to oczywiście Bracia Serbowie (dla przykładu danie które składa się z całej grillowanej piersi kurczaka, frytek, pomidora i ogórka kosztowało 5,6 lewa, czyli ok 12 zł, Zagorka u braci 1,8 lewa, a w sklepie 1,2:) Na dwie osoby wydaliśmy ok 1300zł na cały wyjazd, nie oszczędzając na niczym.
Uwaga na kantory - nas chciano oszukać w Crownie w Nessebarze. A jest ponoć najbardziej wiarygodny kantor.
IP: 46.134.245.183
mini
Gość
aa co do aquaparku - zdecydowanie polecam ten w Nessebarze (Rawdzie) koszt 38 lewa na cały dzień
IP: 46.134.245.183

Strona: « < ... 171 172 173 174 175 176 177 178 179 ... > »

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij