» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

RAWDA Bułgaria

Wakacje w Rawdzie Opinie o hotelach w Rawdzie

Strona: « < ... 173 174 175 176 177 178 179 180 > »

Autor Treść
gość
Gość
czy jedzie ktoś może do Rawdy z gruponu z wakacjedlastudentapl?? :P
IP: 89.74.150.78
accez
Gość
Wiadome jest to ze ten kto jest zadowolony za duzo tutaj nie napisze... My jestesmy zadowoleni z pobytu i chetnie pojechali bysmy jeszcze raz )
IP: 188.33.202.232
wczasowicz
Gość
czy jedize ktoś z wałbrzych do Rawdy do hoteli typu margaritta?? w terminie od 1.09 do 13.09 ??? nawet jeśli nie z wałbrzycha to pisac, moje gg to 1942272 :D to juz nie długo;)
IP: 87.206.122.9
tyuiioo
Gość
ZZZ napisał
artur napisał
Witam
Właśnie odpoczywamy w Bułgarii z Viatorem, jest mega hotel 1 klasa (Cristal) obsługa bardzo miła mówią po Polsku. W rawdzie jest PEŁNO Polaków i większość obsługi rozumie POLSKI. Droga do trwała 26 h kierowcy profeska zapierniczają aż miło. :D Polecam i zapraszam do nas :D Zobaczymy jak z powrotem...Pozdrawiam

Kierowcy faktycznie zapierniczają, ale to wcale nie jest miłe, to koszmar... dwóch kierowców na tak długą trasę!? Miałam wrażenie, że to loteria - uda się dojechać albo nie, kierowca co chwilę ocierał pot z czoła, pędził jak szalony, wyprzedzał nawet inne autokary. Kiedy jeden prowadził - drugi spał (albo raczej próbował spać) w takiej norze na dole, coś jakby luk bagażowy; wszystko niezgodne z prawem, jednak nikt nie narzeka, bo to przecież taka tania wycieczka....
Strach się bać, szkoda mi tych kierowców, za taki wyjazd dostają marne grosze, a są piekielnie zmęczeni i naprawdę mocno ryzykują...
Właśnie mówią na TVN24 o wypadku polskiego autokaru w Serbii, może ktoś się wreszcie weźmie za ten proceder, szkoda tylko Bogu ducha winnego kierowcy.

Akurat ten autokar, ktory sie rozbil mial 3 kierowcow, wiec o dupe potluc twoje argumenty. Trasa nie taka dluga jak na 3...
IP: 188.127.25.105
takaja
Gość
Wrociłam wczoraj z Rawdy:) nie jechalismy co prawda z biura podrozy,jechalismy w 10 osob,na 2 auta,hotel reerwoany przez booking(polecam,niskie ceny:) )
Rawde moge polecic bardzo goraco! Ktos pisal ze mlodzi nie maja co robic, ze nudne miasto itd. Nie zgodze sie z tym:)
Plaze rzeczywiscie małe, w słoneczym bregu sa duzo dłuzsze i szersze,ale w rawdzie nie ma tylu ludzi,nie ma człowieka na człowieku:)
Glony w rawdzie były( w słoneczym brzegu tez),ale w zaleznosci od pory dnia, rano np było czysciutko , popołudniu=tragedia,przyeczpialy sie do całego ciała , trudno było pływac ale da sie wytrzymac:)
Miasteczko ma swój klimat, fajne knajpy, jest nawet małe wesołe miasteczko(polecam symuator- 10 zł a zabawa fajna:) ,nie jest burdno tak jak w słoneczym brzegu.
Jesli chodzi o restauracje tak jak ludzie pisali polecam chuchure,braci serbów,ale na nas najwieksze wrazenie zrobila restauracja castello , napreciwko chuchury, pyszna pizza, dobra lasagne, na kaca polecam zupe "chicken suop" kosztuje 1,60 lewa:) naprawde pyszne jedzenie a ceny tez niskie.
Pyszne desery przed wesołym miasteczkiem w cukierni kosztuje jeden kawalek około 5-6 zł ale sa meeega
Duzo tez jest tu mowione o hawai, co prawda drinki bardzo dobre i ladnie wygladaja,ale niesttey nic sie tam nie dzieje,leci muzyka ale nikt nie tanczy i nie ma zadnej imprezy. Szukalismy jakiejs dyskoteki,gdzies gdzie mozna potanczyc i przez 6 dni znalelzismy jakies 2 male knajpy w tkorych tanczyli ludzie kolo 40.
Ze słonecznego brzegu wracalismy koło 2 w nocy taksowka,autobusow jednak tak pozno nie ma , zapłacilismy 20 lewa(była nas 4) takze wychodzi 10 zł od osoby,takze całkiem ok.
Osobisie wydawałam 200 euro na pobyt tam (6 dni) , nie oszczedzajac na niczym. Codziennie jedlismy obiad w restauracji, bylismy w aqua parku w Neseberze(polecam ten, nie action park w slonecnzym) , w Neseberze na wycieczke (pamiatki i piwka w knajpie nad morzem) , alkohol,zakupy w lidlu codziennie, wesole miasteczka,deserki,lody itd itp:) a nawet udało mi sie w tych pieniadah kupic sobie jescze jakies ciuchy i kosmetyki.
Jesli ktos ma jakies pytania,chetnie odpowiem:)
IP: 83.24.188.169
ZZZ
Gość
tyuiioo napisał
ZZZ napisał
artur napisał
Witam
Właśnie odpoczywamy w Bułgarii z Viatorem, jest mega hotel 1 klasa (Cristal) obsługa bardzo miła mówią po Polsku. W rawdzie jest PEŁNO Polaków i większość obsługi rozumie POLSKI. Droga do trwała 26 h kierowcy profeska zapierniczają aż miło. :D Polecam i zapraszam do nas :D Zobaczymy jak z powrotem...Pozdrawiam

Kierowcy faktycznie zapierniczają, ale to wcale nie jest miłe, to koszmar... dwóch kierowców na tak długą trasę!? Miałam wrażenie, że to loteria - uda się dojechać albo nie, kierowca co chwilę ocierał pot z czoła, pędził jak szalony, wyprzedzał nawet inne autokary. Kiedy jeden prowadził - drugi spał (albo raczej próbował spać) w takiej norze na dole, coś jakby luk bagażowy; wszystko niezgodne z prawem, jednak nikt nie narzeka, bo to przecież taka tania wycieczka....
Strach się bać, szkoda mi tych kierowców, za taki wyjazd dostają marne grosze, a są piekielnie zmęczeni i naprawdę mocno ryzykują...
Właśnie mówią na TVN24 o wypadku polskiego autokaru w Serbii, może ktoś się wreszcie weźmie za ten proceder, szkoda tylko Bogu ducha winnego kierowcy.

Akurat ten autokar, ktory sie rozbil mial 3 kierowcow, wiec o dupe potluc twoje argumenty. Trasa nie taka dluga jak na 3...

Nie wiem, ilu było tym razem, na szczęście nie jechałam tym autokarem. Kiedy ja jechałam (z biura Viator) było dwóch kierowców i pilot - wszyscy w koszulach Zu ways. Większość pasażerów myślała, że jest trzech kierowców, bo tak wyglądało.
Kiedy wracaliśmy - również było tylko dwu kierowców. Nie słyszałam, żeby w którymkolwiek autokarze było ich trzech, zresztą na tak długa trasę to i tak za mało...
IP: 81.190.41.9
ZZZ
Gość
Gość napisał
Viator - kompletna porażka. Beznadziejne autokary, żadnego pomysłu na logistykę i tylko 2 kierowców w autokarze przy 37 godzinnej trasie

A to czyjaś wcześniejsza wypowiedź na tym forum, sprzed miesiąca...
IP: 81.190.41.9
robert
Gość
jak wracałem z rawdy 16 sierpnia to jechało trzech, ale autokar jechał w katowicach w dalszą trasę do warszawy może dlatego.
IP: 83.11.97.187
siso1
Gość
Czy ktoś jedzie w terminie 01.09 - 14.09 do Rawdy z Biurem WakacjedlaStudenta do hotelu Sofia??
IP: 89.17.230.184
iza
Gość
czy ktos jeszcze jedzie do RAWDY 1-12.09 z biurem VIATOR?
IP: 91.193.160.232
Juras
Gość
pietras napisał
Niedawno wróciliśmy z kolegami z Rawdy i bardzo nam się podobało.Tak że zgubiliśmy rachubę dni i musieliśmy pakować się ostatniego dnia w trybie pilnym.
Miasto jest idealne na wielkość i poziom hałasu kurortowego.Nie jest tłocznymi Złotymi Piaskami ani zadupiem,jak nazwała je sama rezydentka.Samo centrum to rejon krzyżowania głównych ulic Nesebar i Macedonia.Tam jest aż za tłoczno i głośno.
Mieszkaliśmy w guest house Sianie.Biuro nas zrobiło(Viator, uwaga na groupony jego ) bo mieliśmy być w Diabis,droższym i z basenem ale trafiliśmy fajnie.Gdyby rezydent nie powiedział to na hasło Sianie można pójść na basen do hotelu Benito.Nie byliśmy ale podobno basen duży.Nie jest też drogo chyba ze jest się polskim ciułaczem a takiemu zawsze drogo.Jest dużo marketów więc wybór wszelkich słodyczy i napojów jest szeroki.Jest też Lidl ale odradzam bo nic w nim nie ma.Nie to co lidle u nas.A na konkretne jedzenie polecam Braci Serbów,duże,tanie porcje dań typu sznycel i karkówka oraz Doner Kebab z dużymi burgerami i hot-dogami.Oba miejsca blisko od Sianie, łatwo znaleźć po zapełnieniu i kolejkach.I ogólnie trzeba być głupim żeby jechać z wyżywieniem.
Plaża byłaby super gdyby nie glony.To prawda że albo ma się fart i nie ma, albo pech i są.Nie dużo ale dość by przeszkadzać w pływaniu.Plaże rawda center najbliższą od Sianie odradzam.Wąska i głazy.Najlepsza jest ta z wrakiem.
Pogodę mieliśmy ekstra.Przed 14 nie dało się wyjść na plażę bo żar i duchota powalały a potem odrobinę lżej i można do późnego wieczora siedzieć w morzu bo dzień długo trwa.
Warto pojechać do Nessebaru.5 minut autobusem,bilet 1,20.Nie warto grać w automaty łowiące pluszaki.Są tak ustawione że ta szponiasta łapa luzuje chwyt im wyżej wznosi się z łupem a na końcu w ogóle puszcza.

Nic dodać nic ująć. Taka właśnie jest Rawda. Ludzie, którzy twierdzą, że to "mała wioska" czy coś w tym stylu to chyba byli tam z 10 lat temu... A Ci co chcą jakieś ogromne kluby to mogą wsiąść w autobus i pojechać, bo np. do takiego Nessebaru jest 10 minut jazdy. Tylko właśnie biuro podróży Viator robił jakieś dziwne rzeczy... opóźnienie wyjazdu do Bułgarii o 4 godziny, dziwna trasa przez Serbie, zmiana hotelu już na miejscu oraz "siedzenie na walizkach" ostatniego dnia od godziny 10 rano do północy. Ale biuro podróży biurem podróży. Miejscowość Rawda jest w porządku.
IP: 83.9.241.196
gość
Gość
Czy jedzie ktoś z wakacjedlastudenta pl do Rawdy w dniach 31.08-09.09. do Hotelu Stefania lub Bohemi? :D
ang
Gość
Z beatur (Viator wynajmuje )chyba jezdzi 3 kierowców + pilot. u nas tak było. co z tego jak jechalo 3 skoro nie widziałam bymspali- raczej slyszalam tylko kłótnie kto komu kawe wypił...
mieli teoretycznie to "pomieszczenie" do snu- wiadomo zaden luksus ale nie bardzo nawet z tego korzystali.

ZZZ napisał
tyuiioo napisał
ZZZ napisał
artur napisał
Witam

Nie wiem, ilu było tym razem, na szczęście nie jechałam tym autokarem. Kiedy ja jechałam (z biura Viator) było dwóch kierowców i pilot - wszyscy w koszulach Zu ways. Większość pasażerów myślała, że jest trzech kierowców, bo tak wyglądało.
Kiedy wracaliśmy - również było tylko dwu kierowców. Nie słyszałam, żeby w którymkolwiek autokarze było ich trzech, zresztą na tak długa trasę to i tak za mało...
IP: 88.199.232.150
iwona
Gość
iza napisał
witam własnie kupilam z mężem wakacje rawda 12 dni z grupona biuro viator hotel diabis 1-12.09.2012 czy ktos jedzie w tym terminie?????

Ja się wybieram w piątek do Rawdy z chłopakiem ale do hotelu Stefani:)
IP: 93.105.250.148
iwona
Gość
gość napisał
Czy jedzie ktoś z wakacjedlastudenta pl do Rawdy w dniach 31.08-09.09. do Hotelu Stefania lub Bohemi? :D

TAK JA JADE DO HOTELU STEFANI PO JUTRZE :P
iwona
Gość
gość napisał

TAK JA JADE DO HOTELU STEFANI PO JUTRZE :P :P
iwona
Gość
JA JADE:ppp
Ula
Gość
iza napisał
Ewuśka napisał
Super IZA :D Na pewno spotkamy się na miejscu ;) A skąd w ogóle jesteście?

jedziemy z Łodzi ale spotkamy sie w katowicach bo mamy tam przesiadke :)
fajnie ze ktos jest z naszego turnusu :)

Witam. My też jedziemy z Łodzi. Siedzę i czytam komentarze i ... strach się bać. Jutro dzwonie spytać w jakim hotelu nas zakwaterują. Jeszcze nie wiem czy nie zdezerteruję :roll:
IP: 194.150.251.130
gość
Gość
iwona napisał
gość napisał

o super, skąd jedziecie?my z Krakowa, przesunęli nam dzisiaj wyjazd na 9... my też do stefana:)
iza
Gość
ULA

dzwonilam do biura i NIBY wszystko jest bez zmian, wyjazd o 3 ze stacji na ul.strykowskiej zakwaterowanie w Diabis :P ciekawe co z tego wyjdzie :P jedziecie jakas wieksza grupa? fajnie że ktos jeszcze jedzie z nami z Łodzi :)
IP: 91.193.160.232
iwona
Gość
gość napisał
iwona napisał
gość napisał

o super, skąd jedziecie?my z Krakowa, przesunęli nam dzisiaj wyjazd na 9... my też do stefana:)

My ruszamy z katowic ,a jak was powiadomili?? do mnie nie dzwonili wiec niewiem czy godzina sie przesunęła.
gość
Gość
Iwona
Do mnie dzwonili, ale jeszcze dzisiaj wieczorem sama do nich zadzwonie i potwierdzę godzinę wyjazdu, a o której macie wyjazd z katowic?
iwona
Gość
gość napisał
Iwona
Do mnie dzwonili, ale jeszcze dzisiaj wieczorem sama do nich zadzwonie i potwierdzę godzinę wyjazdu, a o której macie wyjazd z katowic?

My mamy wyjazd o 11 z katowic
rycho
Gość
jest ok hotel riviera super mili ludzie tanio warto było jechać
IP: 84.54.130.226
Ula
Gość
iza napisał
ULA

dzwonilam do biura i NIBY wszystko jest bez zmian, wyjazd o 3 ze stacji na ul.strykowskiej zakwaterowanie w Diabis :P ciekawe co z tego wyjdzie :P jedziecie jakas wieksza grupa? fajnie że ktos jeszcze jedzie z nami z Łodzi :)

Też dzwoniłam,potwierdzili że Diabis. Trochę mnie przeraża podróż,ale cóż.... Jadę z mężem. Chyba będzie nas jechało więcej,bo przejazd antenowy jest wtedy gdy jest najmniej 6 osób. Do zobaczenia w Łodzi. :) ;)
IP: 194.150.251.130

Strona: « < ... 173 174 175 176 177 178 179 180 > »

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij