» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » biuro OIS

biuro OIS

Strona: « < ... 149 150 151 152 153 154 155 156 157 ... > »

Autor Treść
Przemek
Gość
Napoi tzn.? Woda w markecie 6,5 litra = kilkanaście kn, targasz do pokoju wsadzasz do lodówki i masz spokój na parę dni. Coca Cola za 1,5 l = ok. 13 kn, piwo Karlovacko = ok.5,5 kn w sklepie (0,5 l.) i 15 kn w restauracji (0,5 l.)
IP: 89.78.160.188
Isa
Gość
Cześć wybieram się 31.07 do Biogardu do willi Mar, czy ktoś mógłby się podzielić wrażeniami co do czystości willi i standardu? Poza tym ciekawa jestem jak wyglądają posiłki w willi Cansar? I czy w autobusach jadących do Chorwacji jest normalnie funkcjonująca toaleta? Byłabym wdzięczna z a informacje. Pozdrawiam
IP: 212.76.37.234
migotka
Gość
idalka napisał
migotka napisał
idalka napisał
A jedzie ktoś może do willi Camber w terminie 21.08? I czy ktoś może już był w tej willi i powie jak tam jest?

Ja jadę w tym terminie ;). Wprawdzie do innej wilii,ale to chyba nie przeszkadza integracji. :D Wyruszam z Kato. Mam nadzieję, że bibka zacznie się już w autobusie :mrgreen: Skad jedziesz? Piszcie ludzie! :P Zbieramy turnusową ekipę

ja jadę z wrocka, ale oczywiście integracja mile widziana i wręcz wskazana;)

No to pięknie! Integrację czas zacząć! Jakbyś miała ochotę pogadać to zapraszam na gg 8934156 ;). Pozostali z wątpliwościami w sprawie integracji tez mile widziani :P. Rozwieję wszystkie :D .A gdzie pozostali turnusowicze?? Ludzie piszcie kto jeszcze Chorwacja,Biograd 21.08-30.08 i zaczynamy się bawić.Zero zmułek i marudzenia! :D
IP: 85.14.102.38
migotka
Gość
Aha ;P pozdro dla anki. Masz jeszcze szansę zmienić turnus :D
IP: 85.14.102.38
miska
Gość
Ponawiam pytanie odnośnie Czarnogóry :d
Był ktoś w Wilii Marco ? jakie są tam ceny? była jakąś przesiadkę w trakcie podróży ? jakie wycieczki fakultatywne sa godne uwagi?

Pozdrawiam:)
IP: 195.64.158.132
Lila
Gość
Czy wybiera się ktoś 29.07 na Krym-Saki. Jeśli tak to prosze o info. My wyjeżdżamy z Krakowa. Mam nadzieje że mimo tych wszystkich negatywnych postów będzie super.
IP: 213.25.8.2
ptk
Gość
idalka napisał
ptk napisał
Siema wszystkim ja z kumplai startuje do Biogradu 28.08 myślę że będzie wszystko ok. Jedzie ktoś jeszcze w tym terminie???

A no tak się składa że na ten turnus też zostaję:D

No to się bawimy my startujemy z KRK.
IP: 83.15.140.58
megi
Gość
do czarnogóry jechaliśmy blisko 40 godzin (5,5h postoju w chorwacji, problemy na granicy, popsuty autobus), powrót jakieś 26 (w tym 1,5h na granicy na chodniku i tylko 3 krótkie postoje)...
jeśli ktoś się tam wybiera z oisem to najlepiej jechać własnym samochodem. Podróż była jednym wielkim koszmarek

na miejscu świetne warunki, piękne widoki i tanio ;]
z wycieczek fakultatywnych najlepszy jest rafting <60euro... ale naprawde warto>, boka kotorska <ok 20euro>albania (nie byłam, ale ludzie byli zachwyceni).
Prywatnie warto wybrać się na Świętego Stefana <bus 1,5euro w jedną stronę>
Plaże są kamieniste i żwirowe, więc jeśli ktoś będzie dużo czasu spędzał przy morzu to zabrać proponuje buty do wody i jakąś karimatę.
Woda przy slovenskiej plaży nie jest zbyt czysta, dlatego warto się wybrać na plaże za starym miastem <płatna 1e>
Jeśli chodzi o jedzenie i bary.. to tylko w starym mieście jest drogo, w pozostałych miejscach można się najeść do syta za 5-6euro

Warto polatać ze spadochronem ;D parasailing to koszt 50 euro a dwie osoby, a wrażenia nieziemskie.
IP: 83.4.86.240
edson
Gość
Wakacje z biurem OIS to jedna wielka porażka. Byłem z nim 3 razy i 2 razy byłem zażenowany poziomem świadczenia przez nich usług. Rezydenci to debile, prezes OISu to totalny kretyn z którym rozmowa naprawdę nie ma sensu.

Wiecie, że nie oddali w drodze powrotnej kaucji za pokój? Siedziałem w ostatnim rzędzie - rezydentce zabrakło.. Kumpel jest teraz z tym biurem w sądzie, bo kiedyś w Sylwestra zapłacił za ferie na Słowacji, ale zabrakło miejsca w autokarze. A kasy nie oddali. Niezłe, nie?

Aha, nie sugerujcie sie pozytywnymi komentarzami o tym biurze. OIS opłaca ludzi, żeby pisali właśnie takie rzeczy. Chociażby IP o tym świadczy, możecie spawdzić:D wielu ludzi, a IP w poście taki sam.. ŻAL!
IP: 77.253.173.124
miska
Gość
Megi dziękuję bardzo za infor.
Pozdrawiam:)
IP: 83.10.155.24
bozka78
Gość
Mam pytanie do ludzi, którzy wrócili z Czarnogóry, czy w willi Momo są telewizory w pokojach i jakaś kuchnia, lodówka może chociaż?:)
IP: 83.19.32.243
Przemek
Gość
Co do kaucji - potwierdzam, ludzie od nas z ostatniego rzędu też (chyba) nie otrzymali - bo...zabrakło! Pilotka też żenująca, wyglądała na idiotkę, w ciągu 20 godzin raptem 20 zdań typu postój, odjazd, gdzie jest WC itp - równie dobrze tyle mógłby kierowca. Dodam, że termin wyjazdu (godzina) została zmieniona niecałe 24 godziny przed wyjazdem drogą ... mailową. Na miejscu rezydencji także ogólnie mieli wszystko w d.... a wycieczki prowadzili po łebkach - wiadomo "po raz n-ty" ale jednak...

Żarcie w Cancar ok - 2 dania + deser z tym, że obiado-kolację wydają od 19 do 21 - podziwiam jeżeli ktoś wytrzyma do tej pory od śniadania. Poza tym za 8 euro (cena za 1 osobę) na mieście do syta i w dowolnej chwili (+ ze wspaniałym widokiem na morze) mogą najeść się 2 osoby.

Ogólnie wyjazd udany, ale z OIS -nigdy więcej, to tykająca bomba zegarowa, w każdej chwili i z każdej strony niespodzianki, no chyba, że ktoś lubi atrakcje.
kejti
Gość
a czy ktoś wybiera się do chorwacji 24.07. z krakowa?
mam jeszcze pytanko ile kasy mieć ze sobą orientacyjnie, biorąc pod uwagę wyjazdy na wycieczki ..?
IP: 83.142.184.179
sylwa
Gość
przestrzegam przed willą Madić - jest okropna a zdjęcia NIE oddają rzeczywistości - po prostu chłam, miałam wątpliwą przyjemność tam mieszkać w zeszłym roku :roll:
IP: 83.6.170.124
sylwa
Gość
a i jeszcze jedno jeżeli zapisaliście się większą grupą to i tak Was rozdzielą - tak jak było w naszym przypadku chociaż zaznaczyliśmy że chcemy mieszkać w jednym domku - co najlepsze dowiedzieliśmy się o tym na miejscu!!! Poza tym przestrzegam-abyście zamówili sobie kontrolę autokaru przed wyjazdem, u nas było i 2 autokary nie zostały dopuszczone do jazdy (jakaś ropa wyciekała), w drodze powrotnej było zamieszanie z listami pasażerów. Mimo to - były to najlepsze moje wakacje!!! Biograd jest piękny!! polecam zobaczyć jeziora plitwickie!!!
IP: 83.6.170.124
Przemek
Gość
Witam,

Ja z OISem jade juz 2 raz, tym razem wieksza ekipa i samochodem, wyjezdzamy do Biogradu 31 lipca.

Jeśli ktos jedzie rowniez samochodem to prosze o kontakt na budzis@nadruk.net - mysle ze fajniej byloby pojechac konwojem.

Do ludzi ktorzy jada po raz pierwszy:
-naprawde tragedii nie ma, choc jest duzo problemow organizacyjnych, zapewniam jednak ze miejsce jest tak wypasione, że tylko najbardziej wybredni beda niezadowoleni - zeszle wakacje to najlepsze wakacje mojego zycia, ale mam nadzieje ze tegoroczne beda jeszcze lepsze.
-na miejscu polecam: wypozyczyc skuter i pojezdzic po okolicy (my nawet bylismy w zadarze), wypozyczyc lodke z silnikiem - mozna poplywac po bezludnych wyspach i nurkowac gdzie popadnie, polecam tez wypad na Kornati (jako wycieczka fakultatywna oisu). Sredno bylismy zadowoleni tylo z raftingu w zeszlym roku (duzo kasy a jednak malo frajdy)

Pozdro!!!
IP: 79.190.246.26
Przemek
Gość
Co do kasy - zależy jak i na co się wydaje!Po plażowaniu nie ma wiele sił: jedynie piwko, restauracja lub grill (o ile takowy jest w willi). My z żoną na tydzień mieliśmy 450 EUR z tego 220 EUR wróciło z nami i naprawdę niczego, w granicach rozsądku, nam nie brakowało (niektórzy jedli obiady za 150 kn kiedy za 40 kn można najeść się do syta). Śniadanka robiliśmy sobie sami (przy takim klimacie wystarczy jakaś buła z rana), obiady na mieście, kolacje podobnie (lub grill - patrz wyżej). Jedna wycieczka na Krkę + Sibenik z OIS i jedna wycieczka samodzielna do Zadaru (via PKS). Inne wycieczki - OIS przesadził w tym roku z cenami (rafting 300 kn!!!), po pierwszej wyprawie i "profesjonalnym" podejściu rezydentów odechciało nam się jeździć na fakultety z OIS i nabijać im kabzę za nic. Ponadto na miejscu z Biogradzie multum atrakcji - jest co robić!!
Malwa
Gość
Isa napisał
I czy w autobusach jadących do Chorwacji jest normalnie funkcjonująca toaleta? Byłabym wdzięczna z a informacje. Pozdrawiam

pierwsze zdanie na wejsciu: "w autokarze jest wc, ale prosze z niego nie korzystac, beda postoje" :D:D przez cala droge w jedna i druga strone nikt nie skorzystal z toalety autokarowej :D
IP: 83.6.135.194
Przemek
Gość
Także u nas padło sakramentalne zdanie aby "w miarę możliwości z wc nie korzystać" nikt jednak nie brał tego poważnie, podobnie jak zdania pani pilot o zakazie spożywania alkoholu i nakazie .... zapięcia pasów!!! Było wesoło, pilotka pocieszna bardzo osóbka (wyjazd 2. VII z Poznania!). WC całą drogę były otwarte, korzystać można było, zaglądali tam nawet nasi kierowcy
ptk
Gość
Jeśli się ktoś wybiera 28.08 do Biogradu możemy się zgadać moje gg 533938
IP: 83.15.140.58
Turysta
Gość
Przemek: Witam, jestem pilotem z innego biura ale musze stanac w obronie pilotki. Z WC nie poleca sie korzystac dlatego, ze cala zawartosc WC pozniej jezdzi w autokarze w 40 stopniowym upale. Nie ma sily, aby ta zawartosc nie smierdziala, a jest bardzo malo miejsc gdzie mozna to spuscic. Pilotka ma obowiazek Wam powiedziec o zakacie picia oraz o pasach - takie prawo. Jak zlapala by Was policja a pilotka by nie mowila o pasach to by placila ona, jezeli Wam powie to Wy dostajecie mandat za brak pasow :/
IP: 88.213.201.41
paula
Gość
czy ktos by teraz w chorwacji z samym dowodem osobistym? bo nie wiem czy wyrabiac paszport ? ;)
IP: 217.153.162.74
mis
Gość
ja sobie wyrobilem na wszelki wypadek, lepiej tez to zrob bedzie mniej problemow:D
IP: 195.205.171.23
Anka
Gość
Hej Ludziska kto jedzie do Biogradu na turnus 21-27.08??A jak z wycieczkami,wybieracie sie?Sama nie wiem ktore wybrac...
IP: 77.112.199.174
Przemek
Gość
Do "Turysta" ok i zgoda zdaję sobie sprawę, że takie są paragrafy! mogła to zrobić jednak całkiem inaczej...(z humorem, przekąsem, ironią - znam 1000 sposobów aby takie konieczności uczynić znośnymi).Tymczasem nie wiesz jak to wyglądało - ogólnie poczuliśmy się co najmniej jak dzieciaki w szkole gdy tymczasem cała grupa była wyjątkowo kulturalna i zdyscyplinowana. Ale widocznie nie każdym starcza pewnych talentów, tym bardziej, że jak się wydaje, pilotem wycieczek w OIS się BYWA, a nie się nim JEST.

Co do dowodów i paszportów - wystarczy dowód, paszport nie jest do niczego potrzebny, Chorwacja (jakimś tam rozporządzeniem ich ministra) akceptuje nasze dowody, podobnie jest w ich szpitalach (w razie jakieś zdrowotnej usterki).

Strona: « < ... 149 150 151 152 153 154 155 156 157 ... > »

Forum turystyczne » biuro OIS

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij