» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » biuro OIS

biuro OIS

Strona: « < ... 152 153 154 155 156 157 158 159 160 ... > »

Autor Treść
Przemek
Gość
Waluta - jedziecie z Euro tam wymieniacie na Kuny, najlepiej w którymś z 3 banków (najlepszy kurs i bez prowizji).Polecam zabrać z Polski parę małych konserw i to wystarczy tak aby mieć na szybkie śniadanie w pokoju, szkoda targać coś więcej i tracić czas na gotowanie, na mieście można wyżywić się całkiem niedrogo (na drugiej, mniejszej plaży za mariną Cevapi - klopsiki z mięsa mielonego + wielka porcja frytek = 30 kn a więc da się przeżyć tym bardziej, że jedzonko super). Jak pisałem wcześniej obiadokolacji które proponuje wykupić OIS nie polecam (8 EURO, wydawana od 19!!!)
Ogólnie polecam drugą, mało chyba znaną plaże w Biogradzie. Na głównej (masówka!!! wszyscy leżą jak śledzie jeden przy drugim) trudno odpocząć!
IP: 89.78.160.188
Dodek
Gość
MIlenka... ja byłam w amtym roku w Dzepinie w studio (kuchnia, pok.3os. +2os z balkonem i łazienka oraz osobne wejście tylko dla nas do tego wszystkiego i na parterze) kuchnia miala garnki jakieś, czajnika bezprzewodowego nie bylo, patelnie kubki sztućce i talerze) jak sie puszczało zbyt mocny strumień wody w prysznicu to woda wypływała krateczka na podłodze w łązience, przed domkiem hustawka, stolik i kszesełka. właścieleka willi bardzo miła Pani, całkiem niezle po angielsku mówi, pozwoliła znam zjeśc cały winogron co nam nad głowami wisiał;) ale niestey nie produkowała winka włąsnego na sprzedaż ale to nie problkem bo w okolicy co drugi domek ma kartke ze wino sprzedaja;) w tej willi na górze jak ja byłam mieszkali rezydenci. w tym studio trafiła nam sie chyba sypialnia właścicieli, wielkie wygodne łóżko 2-osobowe. nam sie podobało. tylko z tego co pamietam chyba nie było otwieracza do puszek i wina wiec lepiej wziaśc z Polski. Obok po drugiej stronie małej uliczki willa Bozo, chyba jedna z najwiekszych oferowanych przez OIS, duzy plac i sporo krzesełek i stolik , super do integracji;]
IP: 83.31.34.176
emka
Gość
ja wybierma sie 4-13wrzesnia do chorwACJI
IP: 95.40.196.97
pacjent
Gość
a po jakiemu najlepiej sie dogadywać z chorwatami oprócz chorwackiego oczywiście :P
IP: 83.11.87.243
Paweł
Gość
Chciałbym dodać słówko o biurze OIS i wyjeździe do Chorwacji (03.07-12.07).
Czytając różne opinie na temat tego biura o mały włos byśmy się wycofali. Pojechałem, wróciłem i jestem ZADOWOLONY. Nieduże pieniądze i wszystko było tak jak należy. Spędziłem wraz z dziewczyną urlop w wilii Maimare - polecam ze względu na KLIMATYZACJĘ!, darmowe śniadania, wysoki standard i dobre położenie (w cenrtum miasteczka), wygląd pokoi taki jak na stronie wilii i stronie OIS'u.
Chorwacja mnie urzekła, a co się tyczy biura - przejazd autokarem - 27 h do Chorwacji i 24 h powrót. Postoje co 2 h, postój na obiad w Polsce, da się przeżyć :) Opieka pilota podczas przejazdu. Na miejscu 2 rezydentów udzielających informacji (codziennie w określonym miejscu - na basenie). Opis wycieczek fakultatywnych i terminy wywieszone w każdej willi. Polecam wodospady KRKA. Czytając opinie o tym biurze zdaje mi się że chyba z innym pojechałem :) - naprawdę nie było się do czego przyczepić!
Pozdrawiam,
Paweł D.
IP: 83.24.215.155
Przemek
Gość
Oj Paweł uważaj bo i Ciebie zaraz tutaj niektórzy wezmą za płatnego pachołka OIS! Cieszę się, że dołączyłeś do grupy zadowolonych.

Co do języka - można mówić po polsku byle po woli. Chorwacki i polski ma wiele wspólnego (także z rosyjskim), podobna wymowa i akcent, mówiąc do Chorwatów po polsku szybciej dogadamy się z nimi niż z Czechami. Można oczywiście i po angielsku - w Biogradzie w sklepach i barach to język obowiązujący. I można po chorwacku, który błyskawicznie się łapie. Pamiętajcie o "hvala" (dziękuję) i "dobar dan" (dzień dobry) - Chorwaci są bardzo, bardzo uprzejmi i symptyczni, regularnie używają tych słów.
Adusia
Gość
Witam wszystkich,
właśnie miałam się zdecydować na wycieczkę do Chorwacji na termin od 07.08-16.08. jestem w kropce, bo po przeczytaniu tych wszystkich opini jest lekki zamęt w mojej główce. Cena jest bardzo fajna, ale boję się właśnie przejazdu i problemów, które tu powyżej niektórzy wymieniali:(.
IP: 77.79.222.138
ptk
Gość
basia napisał
Hej

My jedziemy w 7 osób do Biogradu- willa Mar.
21.08-6.09 jedziemy z Krakowa :)

Był ktoś w tej willi Mar w tym roku?

Hej my też jedziemy w 7 osób tylko że 28.08 i też z krk myślę że się jakoś stykniemy w Biogradzie pozdro :)
IP: 83.15.140.58
marla
Gość
A był ktoś może z oisem w Grecji? Interesuje mnie głównie Kokino Nero. Pytanie do tych którzy tam trafili- jak w ogóle odbieracie miasteczko? Wiem, że to nie żadne super-fajne-turystyczne miasto, gdzie co drugi lokal to dyskoteka/klub różnej jakości i w sumie odpowiada mi to, ale chciałabym wiedzieć, czy jest chociaż kilka knajp, pubów, sklepów ciekawszych niż te z pamiątkami takimi samymi jak w każdym innym regionie, tylko naklejką zamienioną z Turkey na Greece :) Jak ogólnie ceny na miejscu (alkohol, spożywcze sprawy, knajpy)?
IP: 83.5.174.88
Eli
Gość
NIe polecam tego biura i żadnego wyjazdu z nimi, pozytywne opinie pisane są przez ich pracowników lub ludzi którym jest obojetne ile jada na miejsce i co zastaną.
OIS to drugi KOPERNIK!
IP: 83.8.96.26
Qbik
Gość
niestety na tego typu forach wypowiadaja sie ludzie którm cos faktycznie sie wydazyło podczas wyjazdu albo typowe dzieci neo i trole które szukają zadymy i chęci wyrażenia swojego niezadowolenia wobec całego świata. Zadko kiedy ktoś zadowolony bedzie wypisywał jak było fajnie tylko po to aby jakiś negatywnie nastawiony ziomek poziomek go jechał przez kolejnych kilka postów.

Byłem w zeszłym roku w Biogradzie ze znajomymi i wyjazd uwazam za bardzo udany, oprocz nas w dwóch jeszcze róznych terminach byli inni znajomi ktorym nic sie nie przydazyło oprocz drobnego potknięcia z powrotem. co prawda zostalismy zakweterowani w innym miejscu niż sobie zamowilismy jednak spowodowane było to remontem tamtej willi.

Powiem tak. nie radze sie nastawiac na allinclusve, jednak jezeli nie jest sie zmanierowanym dzieckiem ktore całe życie latało z rodzicami do egiptu, tunezji i turci i spało w **** hotelach wyjazd moze sie podobac ;)

pozdrawiam
IP: 212.2.96.100
Przemek
Gość
"Qbik" - popieram, rozsądne słowa! Dla wszelkich frustratów - współczucia. Kto nie ma duszy turysty niech wykupuje wyjazdy za 3-4 tys. od osoby - wtedy powodów do narzekań nie ma żadnych.

W Kokino byłem 2 lata temu z innym biurem - w zasadzie to grecka wioseczka ale miejsce to jest NIESAMOWITE i gorąco je polecam jeżeli ktoś chce naprawdę odpocząć i się wyluzować nie koniecznie szukając gwaru, zgiełku i "miejsc do tańczenia". Całe Kokino to w sumie jedna ulica i parę sklepów do tego przesympatyczni Grecy!Polecam plażę na samym końcu Kokino - świetna zatoczka z pięknymi rafami, idealna aby ponurkować i pooglądać różne morskie stwory. Sklepy i pamiątki z tym może być ciężko ale zawsze uda sięznaleźć coś oryginalnego zależy od inwencji. Bary i puby - nie pamiętam abym odwiedzał tam takie miejsca gdyż prowadziliśmy ożywioną integrację w kwaterach: (grill, weranda, mieszane narodowo towarzystwo, do tego miejscowe wino i było pięknie!)

A przede wszystkim Kokino to specyficzny mikroklimat-wioseczka leży w dolinie, nad samym morzem, tuż za nią potężna ściana gór. Z tych powodó Kokino to mnóstwo zieleni i drzew dzięki czemu można uciec przed dokuczliwym upałem.Piękne widoki i doskonały punkt wypadowy na wszelkiego rodzaju spacery i wędrówki!
kinia
Gość
Czy ktoś wybiera sie do bułgarii od 14.08.2009? :)
IP: 94.101.16.30
paula
Gość
ja z chłopakiem jedziemy do biogradu 11-20 wrzesnia ;) jedzie ktoś jeszcze w tym terminie ?:)
IP: 217.153.162.74
Wolf1944
Gość
Witam wybieram sie z biurem Ois 7 sipernia do biogradu z dziewczyna.Jedzie ktoś wtedy jeszcze?miło było by się zgadać wcześniej razem zawsze raźniej:-)Pozdrawiam. kontakt wolf1944@wp.pl
IP: 84.10.17.76
Dwóch Sympatycznych
Gość
Witam!

Jedziemy z kumplem do Chorwacji BIOGRAD w turnusie 07.08 - 16.08 z oferty Fortuna! Szukam jakichś sympatycznych dziewczyn do wspólnego spędzania czasu (wspólne wyjścia, wieczory przy winku na plaży lub w willach itp.) :) Jesteśmy kulturalnymi i sympatycznymi 25 latkami ;) Po więcej szczegółów podaję kontakt GG: 11705040 Oczywiście mogą wszyscy pisać śmiało - impreza w autokarze mile widziana :)

Pozdrawiam!
IP: 79.186.84.157
:o)
Gość
25 letni i chyba zdesperowani.. ? :)
IP: 77.114.132.148
djm
Gość
28 sierpnia jedzie ktoś (zwłaszcza dziewczyny) jak by co to na gadu 533938 :)
IP: 83.15.140.58
marla
Gość
Przemek, dziękuję bardzo!
Wie ktoś może jeszcze jak ceny? Wiaomo, euro teraz wysoko stoi, więc chciałabym wiedzieć, ile mógłnby kosztować np. wypad na pizzę czy inne souvlaki :)
IP: 83.5.170.189
Przemek
Gość
Pizza ok 30-35 kun (duża, w sam raz dla jednej osoby), calzone (polecam restaurację nieco pod górkę za urzędem miasta) 32 kn, cevapi (mielone klopsiki) 20 kn + 10 kn frytki (bar na "małej" plaży-świetna obsługa i świetne ceny).A jeżeli ktoś chce 'zaszaleć' polecam pierwszą restaurację przy wejściu na promenadę: schabowy - gigant (serio: na 2/3 talerza), frytki, surówka ok.50 kn. Tak także doskonałe naleśniki z czekoladą za 20 kn. Osobiście na tego typu przyjemności na cały tygodniowy pobyt poszło mi 110 EUR. więc da się przeżyć (o ile ktoś może obyć się bez alkoholu w restauracji - ten drogi zwykłe piwo z 3 krotnym przebiciem polecam więc znaleźć dobrą paczkę z Polski, miejsc na grilla przy willach nie brakuje, a litr doskonałego wina domowej roboty to ledwie 20 kn, rakija za 0,5 l - ok. 30 kn!)
Doncia
Gość
Ja tez się wybieram do Biogradu 11-20 września:) jak oceniacie biuro OIS??? Mozna im śmialo zaufać???
IP: 79.188.94.234
Qbik
Gość
marla napisał
Przemek, dziękuję bardzo!
Wie ktoś może jeszcze jak ceny? Wiaomo, euro teraz wysoko stoi, więc chciałabym wiedzieć, ile mógłnby kosztować np. wypad na pizzę czy inne souvlaki :)

ja z kolei polecam bary ktore są przy piaszczystej plazy, taniej niz w centrum a tez mozna sie najesc. bardziej opłaca sie wziac piwo do obiadu (najlepiej dzban) niz cole ;). polecam kalmary i sevapi ;]
IP: 212.2.96.100
Kasia
Gość
Chcę wyjechać do Chorwacji pod koniec września. Chciałabym się dowiedzieć nie tyle co o biurze, bo dość się tu naczytałam, ale raczej o samej Chorwacji. Jak pogoda jest w II połowie września? Czy jest tam tanio? Czytałam na którymś z postów, że należy zabrać ze sobą euro a tam wymienić na ich walutę. 1euro to będzie ile ich waluty i jaka to jest? I jak ich waluta przekładają się na zakup jedzenia i napoji.
Jeśli jest tu jakiś pracownik OIS, to chciałabym się dowiedzieć o godziny wyjazdu i powrotu CHORWACJA - BIOGRAD 18.09-27.09?
IP: 217.96.126.252
Katie
Gość
Wolf1944 napisał
Witam wybieram sie z biurem Ois 7 sipernia do biogradu z dziewczyna.Jedzie ktoś wtedy jeszcze?miło było by się zgadać wcześniej razem zawsze raźniej:-)Pozdrawiam. kontakt wolf1944@wp.pl

Ja i mój chlopak też wybieramy sie do Biogradu 7 sierpnia a skad jedziecie??
IP: 85.28.155.45
Katie
Gość
Czy ktoś z państwa robil może rezerwacje on line i płacił pieniądze on-line bez bezposredniego kontatku z agentem OIS...bo ja tak, i chialabym sie dowiedzieć czy jest to w 100% bezpieczne...:>
IP: 85.28.155.45

Strona: « < ... 152 153 154 155 156 157 158 159 160 ... > »

Forum turystyczne » biuro OIS

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij