» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » biuro OIS

biuro OIS

Strona: « < ... 155 156 157 158 159 160 161 162 163 ... > »

Autor Treść
Ewelina
Gość
nie martw się ja tez jadę sama w terminie 21.08-30.08 więc zapisuj się :lol:
IP: 213.158.197.81
brunetka
Gość
dziewczyny które jadą 21.08 do biogradu integrujmy się :)))
IP: 213.158.197.81
smagac
Gość
A które dziewczyny jadą 28.08???
IP: 83.15.140.58
zadowolona
Gość
Wróciłam z wyjazdu do Biogradu (Chorwacja) bardzo zadowolona. Pokoje skromne (łóżko, szafa, stolik, taras) ale schludne i przytulne. Miasteczko bardzo ładne, zadbane, bardzo dużo turystów z okolicznych krajów, można spokojnie dogadać się po polsku z Chorwatami. Polecam pieczywo z licznych piekarni w tym mieście jednak jesli chodzi o mięso sery itd jest dużo droższe niż u nas dlatego lepiej wziąć z polski jakieś kabanosy i tp. Warzywa i owoce mają niesamowity smak, szczególnie pomidory - rosną w prawie każdym ogródku, bez konserwantów, także polecam bardzo (można się zaopatrzyć na targu w centrum miasteczka, rano mają tam też dużo ryb). Polecam też spacer do okolicznych miasteczek wzdłuż morza. Autobusem można sie dostać np do Zadaru (polecam jechać samemu, wycieczka zupełnie się nie opłaca) bilet to około 17 kun, do Splitu albo innych. Z wycieczek oferowanych przez biuro najbardziej polecam Kornati - rejs całodzienny, widoki nieziemskie i pyszna grilowana ryba na wyspie. W Krka można się kąpać w słodkiej wodzie przy wodospadzie, świetne przeżycie, ale polecam wycieczkę - ja pojechałam sama i dużo drożej mnie wyszło. Promem (Jadrolinia) można się także dostać na sąsiednią wyspę (Tkon) gdzie jest dużo spokojniej, nawet kilka piaszczystych plaż. Poza tym warto zabrać ze sobą jakieś buciki do chodzenia po kamieniach, okulary do pływania albo płetwy, na pewno wygodnie będzie leżeć na karimacie bo wszędzie są kamienie albo beton. Chorwaci to bardzo mili ludzie, nie spotkałam się z żadnymi zaczepkami. Ze względu na niedawną wojnę nie polecam poruszać tego tematu bo dla niektórych to nieprzyjemny temat.
Jeśli chodzi o podróż to faktycznie nie da się ukryć że panuje tu trochę chaos ale ostatecznie tafia się na miejsce docelowe (chodzi mi głównie o spóźnienia autobusów które są praktycznie nieodłącznym elementem), ale autobusy są dobrej jakości, liczne przerwy także podróż upływa dobrze. Na miejscu są rezydenci którzy codziennie wieczorem są dostępni na basenie w centrum - poza tym można do nich dzwonić, pytać o wycieczki porady itp.
Życzę danego urlopu.
IP: 83.4.88.20
idalka
Gość
Zadowolona,
a w której willi byłaś? możesz coś więcej powiedzieć o tych willach - mam na myśli głównie wypozażenie kuchni?
IP: 83.10.146.32
idalka
Gość
ewelino, brunetko,
ja też jadę w tym czasie - z wro, wprawdzie z bojfrendem, ale integracja oczywiście mile widziana:)
IP: 83.10.146.32
paula
Gość
Doncia my nie bierzemy bo biuro nie wymaga i pisze ze wystarczy dowód nam sie akurat pokonczyły musielibysmy wyrabiac wiec jesli nie trzeba to nie robimy ;) zaliczke tez zapłacilismy wiec juz tylko czekamy na wyjazd;) tez cały czas 3mamy kciuki zeby pogoda była ładna :)
IP: 217.153.162.74
migotka
Gość
brunetka napisał

Zglaszam gotowość do integracjji! :D
Pozdro dla Renary, Eweliny, idalki (wstępna integracja już byłą ;P, wiec się uprzejmie przypominam) i pomysłodawczyni :D
IP: 85.14.102.38
paula
Gość
zadowolona a ile mniej wiecej Ci wszystko kosztowało ?:)
IP: 217.153.162.74
Doncia
Gość
To super że nie trzeba ale ja chyba sobie na wszelki wypadek przedłuże po też mi się już ważność skończyła:) wiesz jak bedziesz chciała to napisz do mnie na 6962249 to pogadamy o tym wyjeździe:) pozdrawiam
IP: 79.188.94.234
mała mi
Gość
A drogi jest alkohol?? czy brać swój asortyment??
IP: 85.28.155.45
zosiak
Gość
Hej, a jedzie ktos do biogradu w terminie 4.09-13.09???
IP: 80.55.36.4
Przemek
Gość
"Mała mi" oczywiście obowiązkowo należy ze sobą taszczyć 3 zgrzewki piwa i parę grubszych flaszek....już pisałem wcześniej po ile jest alkohol w Biogradzie. Nie wie po co wieźć drewno do lasu no chyba, że preferujesz czystą- wtedy radzę zaopatrzyć się w kraju...

Niektóre pytania, mając na uwadze to, że regularnie co 2-3 dni wałkuje się to samo i wszystko to już było tutaj dokładnie opisane, wskazują na brak samodzielnego myślenia niektórych (delikatnie mówiąc...)
Padło już po raz kolejny o paszportach, było o autobusach, zaraz będzie pytanie o pogodę itp.
IP: 89.78.160.188
mała mi
Gość
to jak z tą pogodą <lol2> Przemku nie oburzaj sie;) sorry...leniwa jestem...zaraz pobuszuje po tym forum:P
IP: 85.28.155.45
Doncia
Gość
Bez nerwa poprosu duzo ludzi jedzie pierwszy raz i są podekscytowani wyjazdem tak samo jak ja. Chcą się wszystkiego dowiedzieć. Jeśli komuś to się nie podoba to poprosu może nie odpisywac a nie pokazywać nerwy.
IP: 79.188.94.234
renata
Gość
migotka napisał
brunetka napisał

Zglaszam gotowość do integracjji! :D
Pozdro dla Renary, Eweliny, idalki (wstępna integracja już byłą ;P, wiec się uprzejmie przypominam) i pomysłodawczyni :D

dziwczyny dawajcie jakieś namiary na siebie :P
IP: 213.158.199.199
rude
Gość
Dzięki serdeczne za odpowiedzi :)

Akurat wybieram się dopiero we wrześniu, ale też mam nadzieję na integrację :)

Pozdrawiam!
IP: 77.236.0.201
luntek
Gość
Witam, do Biogradu wybieram się juz za 3 dni. Byłem dzisiaj w biurze w Poznaniu i chciałem się dowiedzieć o nt telefonu do pilota, jak przypuszczalem nr nie dostałem, pani twierdzi ze zostanie on wyslany do mnie mailem "kilka dni przed wyjazdem". Dzis wtorek, wyjezdzam w piatek, wiec czasu nie zostalo za duzo. Jak to w rzeczywistosci wyglada ? Ciekawi mnie tez sprawa polisy ubezpieczeniowej, czy dostaniemy jej numer, tak zeby byc pewnym na wszelki wypadek ? Pani w biurze stwierdzila ze tymi rzeczami zajmuje sie pilot.. Z góry dzieki za odpowiedzi
IP: 79.162.155.151
olga
Gość
faktycznie wszystko wysylane jest na maila.
ja wrocilam w piatek z biogradu. co do miastaczka to wcale nie jest takie imprezowe jak jest opisywane, o 1 w nocy koncza sie imprezy. jest jeden czy 2 kluby ktore sa otwarte, ale nie warto tam w ogole isc. plaza jest kamienista i betonowa, duzo ludzi, ale i tak super.
co do biura to mam mnostwo zastrzezen. bylismy w willi dosen, zdjecia domu byly robione chyba u sasiada, bo nic sie nie zgadzalo, brak grila i ogrodku o ktorym mowily panie w biurze, nie bylo tez nic mowione o tym, ze gospodarze mieszkaja w tej samej willi. gospodyni nie mila! pokoje mialy byc 3-osobowe a bylo 2! chorwaci scisle trzymaja sie ciszy nocnej, wiec trzeba wracac kolo 6 nad ranem zeby nie robic szumy ;)
sumujac: jezeli jedziesz ze swietnymi znajomymi to wybawisz sie za wsze czasy!
IP: 77.113.132.14
olga
Gość
aha i co do cen, to alkohol jest w takich samych cenach, mieso jest drosze w sklepach, ale chyba nikt nie jedize do chorwacji zeby jesc schabowe. polecam kalmary czy osmiernicze w knajpach, chleb i napoje typu cola, soki. jest drozszy. kolo swiatel w biogradzie jest targ w bramie, i piekarnia, ktora robi najlepszy chorwacki przysmak 'burek'.
IP: 77.113.132.14
montenegro
Gość
Hej, kto wyjeżdża w piątek do Budvy? Liczymy ze znajomymi na jakąś małą integrację!! Pozdrówki
IP: 85.89.190.131
idalka
Gość
do wszystkich z 21.08 ;)
moje gadu to 2612649, ale że ż(rz?)adko bywam - nie obiecam, że da się mnie złapać.
IP: 79.185.205.61
starki
Gość
mała mi napisał
A drogi jest alkohol?? czy brać swój asortyment??

Iwonka, nie jedź z OISem - to oszuści...

polecę Ci coś jak będziesz chciała...
IP: 89.78.125.154
nimfoman
Gość
sa w biogradzie prezerwatywy Durexa?:D jak co to ile kosztuja:)
IP: 83.4.17.195
:P:P:P
Gość
nimfoman napisał
sa w biogradzie prezerwatywy Durexa?:D jak co to ile kosztuja:)

Przezorny facet zawsze ubezpieczony (zabezpieczony ;P),więc lepiej zaopatrz się w Polsce, bo może być problem jak znajdzie się jeszcze kilku takich jak Ty :D
IP: 85.14.102.38

Strona: « < ... 155 156 157 158 159 160 161 162 163 ... > »

Forum turystyczne » biuro OIS

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij