Najgorszy urlop z Sun&Fun wrzesień 2007
Autor | Treść |
---|---|
Alma
|
#1 21:23, 31.01.2008
|
Gość |
Sun&Fun to najgorsze biuro podróży z którego usług do tej pory korzystaliśmy.Ja też byłam z mężemw Hurghadzie w Egipciewe wrześniu 2007 roku.Pierwsza wpadka zdarzyła się już na lotnisku we Wrocławiu,gdzie przedstawiciel w/w biura spóżnił się ok 1 godz,wszyscy zostali odprawieni a my czekaliśmy nie wiedząc jak długo to potrwa.Przyczyną były korki na drodze! Po przyjeżdzie do hotelu Bella Vista otrzymaliśmy pokój który przypominał slams a nie 4 gwiazdkowy hotel.Pod oknami cuchnące śmietniki,widok na mur oraz huczące agregaty przy których nie dało się spać.Dopiero po wielu naszych interwencjach otrzymaliśmy pokój w którym można było odpocząc.Ja również padłam ofiarą klątwy faraona ,ale niestety pani rezydentka w żaden sposób mi nie pomogła ,gdyż podobno nie miała czasu! Wielokrotne dzwonienie mojego męza z prośbą o pomoc zignorowała,aż wreszcie przestała odbierać telefon.Odebrała dopiero wtedy gdy mąż zadzwonił z recepcji z telefonu stacjonarnego,gdyż nie wiedziała kto dzwoni!,wtedy kazała nam jechać taksówką do hotelu Ali Baba gdzie przyjmuje lekarz.Chciałam zaznaczyć że jest to doległość ok 20 km,była 2 w nocy a my bez znajomości języka,ale że mój stan bardzo się pogorszył więc zmuszeni byliśmy sami sobie radzić.Nie byłam jedyną osobą której pani odmówiła pomocy.W tym Sun&Fun rezydentka nie służy pomocą ,lecz tylko sprzedaje wycieczki.Po powrocie do Polski napisałam do biura podróży Sun&Fun skargę,owszem dostałam po miesiącu odpowiedż ,że skoro samolot nie odleciał bez nas,to jest oky! ,zamianę pokoju załatwiliśmy sobie sami i jeszcze żyję po wizycie w szpitalu to wszystko w porządku.Kierownictwo firmy nie widzi w tym nic złego,więc nie usłyszałam słowa przepraszm,na drugie pismo w ogóle nie odpowiedzieli.Nigdzie nie spotkałam się z takim chamstwem,niekompetencją i brakiem kultury.Wyjeżdżam często zwiedziłam już wiele krajów korzystałam z usług wielu biur podróży ,ale żadne biuro nie zafundowało mi za moje pieniądze takiego syfu i chamstwa.Na koniec chciałam zaznaczyć że ryba śmierdzi od głowy.Szanowni turyści głęboko się zastanówcie czy żeście dobrze wybrali ,korzystając z usług tego biura!!! IP: 84.38.210.53
|
ZNIESMACZONA
|
#2 18:46, 14.05.2008
|
Gość |
Witam i zgadzam sie z w/w opinia. 24.04.08 wrocilismy z ahurgady z hotelu 4* z nazwy MAGA WISH , cos okropnego, bylo nas w sumie 11 osob i nikt nie powie , ze byly to wymarzone wczasy , rezydentka do kitu , wieczna laska z czym kolwiek , jak nazwa wskazuje hotel 4* to gdzies sie ktos pomylil bo w niczym to nie przypominalo tego standardu , znajomi mieli lazienke bez wanny wiec jak ktos sie kapal to druga osoba stala po kostki w wodzie- skandal. Wiec uwazam , ze ludzie powinni na takie cos zwracac uwage i mowic o tym , tym bardziej jezeli w biurze nam zapewniaja taki , a nie inny standart.Obsluga - fatalna , beszcelni kelnerzy , po podaniu napojow wsadzali palczyska do kubkow plastlkowych ( tak plastiki)teren samego osrodka to jedno pobojowisko gdzie latwo skaleczyc lub skrecic noge, poprostu jeden wielki plac budowy.Dawno z takim czyms sie nie spotkalismy. Po wykwaterowaniu mielismy siedziec przy recepcji na dworze , do jedzenia nam sie nic nie nalezalo ( mialo wszystko byc) dopiero po telefonie do rezydentki dostalismy bon na posilek , na stolowce traktowali nas jak intruzow , kontrolowali nasz kazdy krok czy przypadkiem czegos nie wyniesiemy - zalosne.Wiedzielismy , ze to jest Fortuna 4*, ale to nie znaczy ''cos za cos''- ze nizsza cena to nie co mniejsze prawa. Wyraznie o tym mowi Ustawa o Uslugach Turystycznych, z ktorej dowiadujemy sie , co mozna , a czego nie w tej branzy , nie roznicuje praw ani obowiazkow klientow w zaleznosci od rodzaju oferty czy ceny, nabywamy wczasy.Napewno nie polecam wyjazdu z tego biura koszmar Sun & Fun , ktore patrzy tylko na kase , a nie na klienta .Ludzie piszcie skargi na to Biuro , bo beda nas tak zawsze traktowac , Mamy jeszce taka instytucje jak Rzecznik do spraw konsumenta i tam bede sie odwolywala bo tak tego nie zostawie pozdrawiam . ZNIESMACZONA IP: 83.142.170.252
|
damiano
|
#3 19:38, 22.05.2008
|
Gość |
nie stasz ludzi!!!ja tez bylem w hurghadzie ale w hotelu titanic resort i bylo super.hotel i obsluga rewelacja.bardzo mila obsluga,super warunki,czysciutko i nawet kwiaty w pokoju!rezydent pani Ewa bardzo mila i zawsze pomocna o kazdej godinie.bylem z rodzina i nikt nie narzekal moj 4 letni syn zachwycony.pozdrawim IP: 195.205.186.48
|
Joanna
|
#4 10:02, 28.05.2008
|
Gość |
Dziwię się bardzo, gdy czytam jakie ludzie bzdury wypisują o biurze. Byłam z Sun&Fun na początku maja w Hurghadzie i wszystko zapięte na ostatni guzik, świetna organizacja zarówno na lotnisku w kraju, jak i w Egipcie. Rezydentka w hotelu bardzo kompetentna, miła, na bieżąco o wszystkim informuje, dba o turystów, aby nie zginęli w tym dziwnym kraju. A hotel... przecież biuro sprzedaje tylko jego ofertę i nie ma żadnego wpływu na funkcjonowanie hotelu i na to, co sie tam dzieje. Jadąc do obcego kraju, można zdobyć informacje na temat tego hotelu w sposób bardzo prosty - opinie o hotelu w necie. A jeśli ktoś decyduje sie na opcję Fortuna, to musi się liczyć z tym, że zostanie rzucony w nieznane, ja nigdy nie zdecydowałabym sie na zakup kota w worku. Kupiłam ofertę hotelu, który sama wybrałam, bo mi się podobał i nie byłam niczym zaskoczona. I na pewno nie pomyślałabym, aby biuro podróży oskarżyć o złe warunki hotelowe. Zniesmaczona trafiła do kiepskiego hotelu, do którego w życiu bym sie nie wybrała. A że w łazience nie było wanny... no ćóż? Czy to buro ponosi odpowiedzialność za brak świadomości klienta? IP: 213.17.144.94
|
monika
|
#5 19:28, 02.06.2008
|
Gość |
My byliśmy z Sun&Fun w Tunezji w 2006 roku. Zawieżli nas do nieodpowiedniego hotelu, w którym nie było wykupionej przez nas opcji all inclusiv. Po naszych interwencjach, pani rezydentka skontaktowała się z przedstawicielami w Polsce i oni rzeczywiscie potwierdzili pomyłkę. Odwieziono nas do właściwego hotelu, a w zamian za pomyłkę zaproponowano wycieczke fakultatywna. Wiec w sumie oki, tylko nerw duzo niepotrzebnych w czasie wakacji... IP: 85.202.104.195
|
malutka
|
#6 03:51, 12.06.2008
|
Gość |
y się z mężem wybieramy 31 08 właśnie z tym biurem po przeczytaniu opini nie jesttem zbyt szczęśliwa i zaczełam sie martwić czt wszystko będzie ok bardzo się denerwuję bo z naszym angielskim nie jest aż tak perfekt wrazie problemów jedziemy do hotelu Magawish Swiss Resort czy może ktoś juz tam był???? dzięki za odpowiedzi IP: 212.76.37.216
|
turysta
|
#7 21:45, 13.06.2008
|
Gość |
kto się wybiera do Hurghady Do Hotelu Royal Palce w lipcu?? IP: 193.59.37.14
|
gość
|
#8 03:51, 14.06.2008
|
Gość |
Wróciłam z Hurghady,z hotelu Alibaba dzisiaj w nocy.Jak można wypisywać takie bzdury na Sun&Fun i straszyć ludzi?Przed wyjazdem naczytałam się negatywnych opinii na temat biura,ale okazało się,że moje obawy zupełnie się nie sprawdziły.Od samego początku wszystko było w porządku.Rezydentka,pani Ewa bardzo pomocna,wycieczki zorganizowane świetnie,przewodnicy polskojęzyczni,hotel ładny.Czego się więc czepiać?Jedno,czego żałuję to to,że trzeba było już wracać.Pozdrawiam Biuro Podróży i panią Ewę,rezydentkę. IP: 77.253.179.95
|
slawek
|
#9 15:46, 16.06.2008
|
Gość |
Joanno, całkowicie zgadzam się z Tobą - jeśli ktoś kupuje Fortune to nie powinien mieć pretensji do nikogo - najwyraźniej lubi ryzyko przy okazji w jakim hotelu w Hurgadzie bylaś? Wybieramy sie na rejs po Nilu + pobyt w Hurgadzie IP: 195.94.210.74
|
Adler
|
#10 17:24, 17.06.2008
|
Gość |
Ludzie dajcie spokoj.Jezeli ktos placi kase to nie za syf i chamstwo,niewazne ile by to bylo.pozytywne opinie pisza ci ktorzy albo nie byli nigdzie i sie chca dowartosciowac albo to byly ich pierwsze wakacje gdzies poza kozia w...Prawda jest ze rezydenci w hurgadzie sa do duszy,pewnie ktos wspomina Pania rezydent "eweline"To naprawde sie nie ma co dziwic-ta kobieta powinna pracowac w kopalni a nie byc rezydentem naszych rodakow,ale niestety maz arab i kontakty zrobil wiec kobitka nie do ruszenia.Kierownictwo sun&fun powinno sie grubo zastanowic nad ta pania.Ale wracajac do hurgady to prawda jest ze standartem odbiega o sharmu.I jeszcze jeda rzecz!!!Polak w egipcie ktory jest pierwszy raz to bomba zegarowa niektorzy beda wiedzieli o co chodzi.Bywam w egipcie kilka razy w roku i wszystko powoli sie poprawia,standart,jedzenie tylko jeszcze rezydenci tak jakby z innej epoki.Naciagaja na 2 razy drozsze wycieczki,sami zreszta wiecie.Polecam sharm a hurgade za kilk lat. IP: 87.239.63.225
|
Adler
|
#11 17:28, 17.06.2008
|
Gość |
A co do Royal Palce to rewelacyjna plaza,sam hotel taki sobie-wlasciciel ma kilka hoteli.jedzenie skromne i dostaniecie owa pania rezydent o ktorej pisano wyzej. IP: 87.239.63.225
|
tissi
|
#12 22:23, 20.06.2008
|
Gość |
Właśnie wróciliśmy z Hurgady. było super!!!!! i naprawde nie spotkaliśmy tam zawiedzionych turystów. SUN&FUN spisało się na 6 .Żadnych ale to żadnych problemów!!! Podobnie jak wiele osób na tych forach naczytałam się bzdór i jechałam tam bardzo wystraszona. Prawdą z tego wszystkiego okazało się tylko to że ruskie bawią się jak nikt inny tzn. piją i śpiewają do rana. Pozdrowionka dla MIDO IP: 195.116.19.165
|
Andrzej
|
#13 00:44, 29.06.2008
|
Gość |
12 czerwca 2008 wróciliśmy po 2 tygodniach w hotelu Magawish z Sun&Fun. Zakwaterowanie w bungalowach przyzwoite ale na trzy gwiazdki, wyżywienie super, obsługa bardzo grzeczna, piękna plaża z widokami, w dniu wylotu pełne wyżywienie po otrzymaniu stosownego talonu z recepcji po załatwieniu przez rezydentkę /bardzo grzeczna i uprzejma!/.W Egipcie byliśmy już trzy razy więc mamy porównania. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni - wyjazd udany ! IP: 77.253.15.86
|
Andrzej
|
#14 00:45, 29.06.2008
|
Gość |
12 czerwca 2008 wróciliśmy po 2 tygodniach w hotelu Magawish z Sun&Fun. Zakwaterowanie w bungalowach przyzwoite ale na trzy gwiazdki, wyżywienie super, obsługa bardzo grzeczna, piękna plaża z widokami, w dniu wylotu pełne wyżywienie po otrzymaniu stosownego talonu z recepcji po załatwieniu przez rezydentkę /bardzo grzeczna i uprzejma!/.W Egipcie byliśmy już trzy razy więc mamy porównania. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni - wyjazd udany ! IP: 77.253.15.86
|
Danka
|
#15 02:16, 01.07.2008
|
Gość |
Ja również jestem już po urlopie, wspaniałym wypoczynku w Sousse w Tunezji. Oboje z mężem wykupiliśmy 14 dniowy pobyt w hotelu Tour Khalef 4 * na pięć miesięcy przed wyjazdem czyli w styczniu. Miałam wiele obaw co do biura Sun&Fun, a to za sprawą wstrętnych opinii ludzi bardzo wymagających, naczytałam się niepotrzebnie tych wszystkich bzdur. Dziś mogę Państwu powiedzieć jedno nic z tych negatywnych opinii na szczęście się nie sprawdziło. Panie rezydentki Justyna i Ania z biura Sun&Fun to profesjonalistki....wszystko zawsze dopięte na ostatni guzik. Drogie Panie tak trzymajcie było naprawdę super. IP: 83.6.241.243
|
Dorota
|
#16 02:51, 08.07.2008
|
Gość |
Witam,ja też byłam z sun&fun w tym roku w Tunezji.Czytałam bardzo dużo i nie potrzebie.Bałam się gdyż był to nasz pierwszy taki wyjazd,a miałam ze sobą dziecko 3 lat i najbardziej bałam się o niego.Wykupiłam wycieczkę na 14 dni do El Mouradi Skanes Beach- 4*.Hotel bardzo fajny ,obsługa też,pokoje sprzątane codziennie.Rezydentak ppojawiała się na każdy dyżur jaki miała w hotelu,tak że nas nie olewała.Ludzie czasami piszą takie głupoty że aż sie nie chce czytać,a najbardziej na tym cierpią ludzie którzy to czytaja i zastanawiają się czy dobrze zrobili że wykupili wakacje z biurem sun&fun.Ja byłam bardzo zadowolona i na jesieni mam zamiar wrócić jeszcze raz do tunezji na jeden tydzień,i napewno z tym biurem.Dlaczego skoro to biuro jest takie okropne to ludzie latają i nie mam miejsc w hotelach w okresie wakacyjnym?Pozdrawiam wszystkich internautów i nie ma się co bać biura sun&fun IP: 83.26.186.1
|
Renata
|
#17 05:16, 08.07.2008
|
Gość |
Kilka dni temu wróciałm z rodziną z Egiptu - ElGouna 30 km od Hurgady hotel Arena Inn , biuro Sun&Fun - cały wyjazd udany, cena adekwatna do "towaru" było bardzo fajnie i biuro też się spisało pozdrawiam IP: 83.6.205.243
|
Daniel
|
#18 02:47, 10.07.2008
|
Gość |
Pod koniec maja byliśmy z San & Fan w Sharm All wszystko oki. Polecam IP: 83.16.71.26
|
Sabina
|
#19 06:33, 13.07.2008
|
Gość |
ja własnie wruciłam z Tunezji z tego biura byłi to piąte wczasy i poraz pierwszy jestesmy tak zawiedzeni. dostalismy hotel inny niz zapłacilis ,bylismy tam jedną dobe ale jak ten hotel wyglądał ples na scianie pokój zalany z klimy zgroza a nasza rezydenka tak chodzby się z nami nie przejmowała po dobie sami się wszustko załatwilismy a ona nawet nie przyjechała.wiem ze dostalismuy zadosc uczynienia ale po tym co przeszłam juz nigdy nie szkorzystam z ich usług IP: 88.156.96.17
|
Yya
|
#20 03:49, 17.07.2008
|
Gość |
Heyka :-) ktoś był w Egipcie w sharm w hotelu Farana? IP: 87.206.152.169
|
Danuta
|
#21 19:03, 22.07.2008
|
Gość |
Witam, wybieram sie z dziećmi do Tunezji 31 lipca do hotelu Sindbad niedaleko Port el Kantaoui z biurem Sun & Fun. Czy ktoś tam był? IP: 88.199.162.25
|
darek
|
#22 18:37, 24.07.2008
|
Gość |
W marcu byłem z Sun&Fan w hotelu coral bitch tiran było ok IP: 83.3.94.142
|
magdossss
|
#23 18:31, 25.07.2008
|
Gość |
matko jak człowiek se poczyta takie opinie to naprawde może się nieźle przerazić w pierwszym momencie.....ale tylko w pierwszym, wystarczy się wczytać dobrze w to co ludzie wypisują i czego się czepiają........ludzie jak się jedzie w taką podróż to po pierwsze trzeba sobie troche poczytać o kulturze i zwyczajach panujących w danym kraju, każde biuro podróży umieszcza zarówno w katalogach jak i na stronach internetowych podstawowe informacje o kraju, na co trzeba uważać, jak się przestrzec przed klątwą faraona itp...,ja bylam juz w egipcie i mnie nie dopadla, bo zastosowałam podstawowe środki ostrożności, ludzie na boga pomyślcie logicznie!!!! to jest inna strefa klimatyczna inna "flora bakteryjna" niż ta do kótrej my polacy (europejczycy) jesteśmy przyzwyczajeni, i jeśli rzucimy się na jedzenie bez opamiętania to nie dziwota, że jesteśmy potem chorzy, w polske jak się wyjedzie gdziekolwiek to wystarczy zmiana wody i czlowiek może mieć sensacje żołądkowe, po za tym trzeba się zaopatrzeć w odpowiednią apteczkę i po sprawie, a obciążanie biura za klątwe no wybaczcie ale to juz jest totalna głupota. A obsługa nie taka.......matko a w polsce wszyscy jesteśmy tak doskonale na każdym kroku obsługiwani???? taki jest urok krajów arabskich, taka jest ich mentalność jak ktoś ma focha to niech tam nie jeździ.... i wlaśnie przez takie "książęta" wyrabiana jest opinia o polakach i poźniejsze złe nas traktowanie , DZIĘKUJEMY WAM GORĄCO!!!!! ja w tym roku tez jade do egiptu, tym razem z biura sun&fun, pod koniec sierpnia podziele się wrażeniami o tym biurze IP: 82.177.177.104
|
czarna 356
|
#24 17:30, 27.07.2008
|
Gość |
Ja wybieram się do Egiptu 19 września,ale mam dylemat który hotel wybrac?SEA GULL czy BELLA VISTA?Jeśli ktoś tam byłi może mi doradzic,bardzo proszę o odzew. IP: 195.117.151.40
|
struna
|
#25 01:26, 28.07.2008
|
Gość |
w 100% podzielam opinie "magdossss" przez takich narzekalskich cała reszta jest gorzej traktowana i przez obsługe i przez rezydentów, na sam widok narzekacza rezydent ucieka bo wie co go zaraz będzie czekać a to pościel co dzień nie wymieniona a to "zemsta faraona" jak sie ktoś nie potrafi opamiętać i wciąga wszystko jak leci to potem jest "zemsta"-trzeba się z tym liczyć. My byliśmy z Sun&Fun w zeszłym roku w Sharm w hotelu 5* Savita czy Lavita jak kto woli (zmienił sie właściciel i zmienił też nazwe ale jak widze obydwie jeszcze funkcjonują) i naprawde była rewelacja, szczerze polecam, wakacje super. W tym roku wybieramy się do Tunezji hotel Soviva Resort 4* czy ktoś może wydać uczciwą opinię na jego temat? IP: 194.153.119.37
|
Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie