» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

RAWDA Bułgaria

Wakacje w Rawdzie Opinie o hotelach w Rawdzie

Strona: « < ... 159 160 161 162 163 164 165 166 167 ... > »

Autor Treść
:DDD
Gość
accez napisał
Witam wybiera się ktoś do Rawdy z Viatorem 14.08 ?? Smiało pisac gg 6296085 zgrywamy ekipe :) Artur

my jedziemyyyyy :D
IP: 77.223.207.142
Iwona
Gość
zibi_ok napisał
Iwona napisał
Ja też jadę od 23 sierpnia, ale po raz pierwszy w życiu, więc może ktoś coś podpowie: co zabrać ze sobą, jaką walutę i czy potrzebny jest paszport :)

Nie bierz jedzenia, jest tanio w knajpach, w tamtym roku mieliśmy euro.Lewa w Polsce wychodzą o wiele drożej niż przy wymianie euro - lewa w kantorze na miejscu, paszport może być przydatny w przypadku wycieczki do Stambułu oraz (nie daj Boże) w przypadku korzystania z pomocy lekarza itp, do samego wyjazdu w tamtym roku wystarczał dowód -
spytaj w biurze podróży.
Dziękuję za wskazówki. Pozdrawiam Iwona
IP: 77.113.152.30
Iwona
Gość
Kasia napisał
zibi_ok napisał
Iwona napisał
Ja też jadę od 23 sierpnia, ale po raz pierwszy w życiu, więc może ktoś coś podpowie: co zabrać ze sobą, jaką walutę i czy potrzebny jest paszport :)

Nie bierz jedzenia, jest tanio w knajpach, w tamtym roku mieliśmy euro.Lewa w Polsce wychodzą o wiele drożej niż przy wymianie euro - lewa w kantorze na miejscu, paszport może być przydatny w przypadku wycieczki do Stambułu oraz (nie daj Boże) w przypadku korzystania z pomocy lekarza itp, do samego wyjazdu w tamtym roku wystarczał dowód - spytaj w biurze podróży.
A skąd jedziesz?Ja też pierwszy raz w stronę Bułgarii;)Czytałam, że paszport nie będzie nam potrzebny...

Ja jestem z Trójmiasta, ale będe jechac chyba z Krakowa
IP: 77.113.152.30
ZZZ
Gość
szatan napisał
kris napisał
Gość napisał
Witam:)
Wybiera się ktoś do hotelu Diabis 27 lipca?

jak najbardziej :) Gliwice sie wybierają :)

I j z dziewczyną, wyjazd z Krakowa

a jakże, Szczecin także :)
IP: 81.190.41.113
Kasia
Gość
eliza napisał
Kasia napisał
eliza napisał
Kasia napisał
Eliza a z jakiego miasta wyjeżdzasz?;D

Wyjezdzamy z Bielsko-białej :)

Wybierasz sie w tym samym terminie ? :D

Tak, 18 lipca ale my z poznania i do hotelu diabis :)

Jedziesz z rodzina czy ze znajomymi ? :D
Ja bede z 9 znajomymi :)

Ja jade z kumpelą, jedziemy tylko we dwie :) wiec na miejscu mozemy sie zgadac, to będzie raźniej :D
IP: 62.21.14.191
Karola
Gość
Do Kris:)
My z Chorzowa jesteśmy:) Więc do zobaczenia w autokarze 27 :)
IP: 93.179.213.14
iza
Gość
Iwona i Kasia
ja jade do ravdy hotel diabis 1-12 wrzesnia , mysle ze sie spotkamy :)
IP: 91.193.160.234
Kasia
Gość
Iwona napisał
Kasia napisał
zibi_ok napisał
Iwona napisał

Nie bierz jedzenia, jest tanio w knajpach, w tamtym roku mieliśmy euro.Lewa w Polsce wychodzą o wiele drożej niż przy wymianie euro - lewa w kantorze na miejscu, paszport może być przydatny w przypadku wycieczki do Stambułu oraz (nie daj Boże) w przypadku korzystania z pomocy lekarza itp, do samego wyjazdu w tamtym roku wystarczał dowód - spytaj w biurze podróży.
A skąd jedziesz?Ja też pierwszy raz w stronę Bułgarii;)Czytałam, że paszport nie będzie nam potrzebny...

Ja jestem z Trójmiasta, ale będe jechac chyba z Krakowa

My z Katowic wyjeżdżamy;)
IP: 83.5.175.77
Kasia
Gość
iza napisał
Iwona i Kasia
ja jade do ravdy hotel diabis 1-12 wrzesnia , mysle ze sie spotkamy :)

Pewnie tylko przelotem, bo my już będziemy się pakować, ale wszelkie informacje Ci przekażemy;P
IP: 83.5.175.77
iza
Gość
Kasia
w takim razie czekam na informacje :)
IP: 91.193.160.234
eliza
Gość
Kasia napisał
eliza napisał
Kasia napisał
eliza napisał
Kasia napisał

Ja jade z kumpelą, jedziemy tylko we dwie :) wiec na miejscu mozemy sie zgadac, to będzie raźniej :D

No co Ty mowisz ! =D
W sumie przyda nam sie wiecej dziewczyn do towarzystwa, bo ja mam 2 dziewczyny, a chlopakow az 7! =D
IP: 176.100.198.139
Kasia
Gość
eliza napisał
Kasia napisał
eliza napisał
Kasia napisał
eliza napisał
Kasia napisał

No co Ty mowisz ! =D
W sumie przyda nam sie wiecej dziewczyn do towarzystwa, bo ja mam 2 dziewczyny, a chlopakow az 7! =D

To dobrze się składa, jeszcze jest trochę czasu więc przed wyjazdem będziemy się kontaktować :D
IP: 62.21.14.191
Meg
Gość
I trójmiasto połączone z dolnym śląskiem też jedzie 27 lipca z Katowic! :)
IP: 85.237.175.94
Kasia G
Gość
Więcej chętnych na 23 sierpnia do Ravdy nie ma???Trzeba się jakoś zorganizować na wspólne wypady;)
IP: 83.22.67.206
dooolusia
Gość
witam ;)

wybiera się ktoś do hotelu diabis od 9 - 20 lipca ? :D
IP: 78.88.191.91
dooolusia
Gość
A i jeszcze jedno pytanie, tak przeglądam to forum i nie potrafię znaleźć informacji dotyczących autobusów kursujących do SB i Neseberu tzn. chodzi mi dokładnie jak często kursują ? Czy są dostępne przez cały dzień czy tylko np. 3 kursy na dzień.
Dziękuję za odpowiedź ;)
mleko
Gość
witam
ja jadę 9 lipca do hotelu Tomczo
IP: 93.105.198.136
Użytkownik
dooolusia napisał
A i jeszcze jedno pytanie, tak przeglądam to forum i nie potrafię znaleźć informacji dotyczących autobusów kursujących do SB i Neseberu tzn. chodzi mi dokładnie jak często kursują ? Czy są dostępne przez cały dzień czy tylko np. 3 kursy na dzień.
Dziękuję za odpowiedź ;)

Rawda - dojazd, połączenia i orientacja

Rawda jest połączona z pozostałymi miejscowościami wybrzeża wygodną trasą E87. Miejscowość nie leży bezpośrednio przy tej drodze, lecz jest od niej oddalona o ok. 1 km. Z Rawdy bardzo blisko jest do Nesebyru. By tam dotrzeć, nie trzeba wyjeżdżać na trasę międzymiastową, ponieważ wzdłuż brzegu biegnie droga łącząca obie miejscowości. W granicach Rawdy nosi ona nazwę Nesebyrskiej. Do Rawdy jeżdżą regularnie i często zarówno autobusy z Burgas (średnio co pół godziny) i Nesebyru (co 20 min), jak też prywatne busy oraz taksówki, dojechać więc można tu bardzo łatwo. Bilety nie są niedrogie, na trasie do Nesebyru kosztują 0,80 lw, do Słonecznego Brzegu - 1,20 lw; bilety sprzedaje konduktor w autobusie. Dodatkowo z Rawdy do Nesebyru w sezonie mniej więcej co pół godziny jeździ kolejka kołowa (2 lw) - ponieważ jedzie się w odkrytym pojeździe, podróż kolejką jest całkiem przyjemna. Taka wyprawa może być alternatywą dla przejazdów busami, bo chociaż pojazd jedzie wolno, podróż nie trwa zbyt długo.
...źródło: http://podroze.gazeta.pl/podroze/1,114158,9865315,Bulgaria__Rawda_i_Primorsko___malych_kurortow_czar.html
IP: 78.131.134.155
Użytkownik
Witam wszystkich serdecznie. Czy ktoś może wybiera się do Rawdy w terminie 29.06.-11.07.. My wyruszamy z Poznania i szukamy miłego towarzystwa. Pozdrawiam:)
IP: 213.241.18.44
Użytkownik
cześć a do kiedy jestescie tam? my tez jedziemy z poznania ale 29.06.do 11.07 . wycieczka wykupiona z grupona

natali napisał
jedziemy 27-06 z Poznania
IP: 213.241.18.44
dooolusia
Gość
Do mleko :
Ale autobusem czy samolotem ?

Do zibi_ok
Dziękuję bardzo za tak obszerną odpowiedź ;)
mleko
Gość
autokarem z wawy
IP: 109.196.145.2
natalie
Gość
[quote=mleko]
Witam , czy ktoś jedzie do Radwy 9 lipca do hotelu Tomczo?
[/quo
Hejka właśnie wróciłam z rawdy.byłam w hotelu tomczo.Właściciel przemiły człowiek- anton.Ugościł nas tak że aż byliśmy zaskoczeni.Przemili ludzie miejscowi.Jeśli macie jeszcze taką możliwość wykupcie w biurze jedzenie naprzeciwko w restauracji nelly.My tak mięliśmy-jedzenie przepyszne a do tego najadłyby się jeszcze co najmniej ze dwie osoby.Piękna plaża od hotelu po prawej stronie tzn wychodząc z hotelu iść w prawo do końca.Z hotelu na wprost do końca a potem w lewo plaża węższa.Koniecznie idźcie na wieczór bułgarski-przednia zabawa.Jak chcecie jeszcze coś wiedzieć pytajcie odpowiem.[/quote=mleko]
IP: 94.40.29.200
natalie
Gość
mleko napisał
witam
ja jadę 9 lipca do hotelu Tomczo

Hejka właśnie wróciłam z rawdy.byłam w hotelu tomczo.Właściciel przemiły człowiek- anton.Ugościł nas tak że aż byliśmy zaskoczeni.Przemili ludzie miejscowi.Jeśli macie jeszcze taką możliwość wykupcie w biurze jedzenie naprzeciwko w restauracji nelly.My tak mięliśmy-jedzenie przepyszne a do tego najadłyby się jeszcze co najmniej ze dwie osoby.Piękna plaża od hotelu po prawej stronie tzn wychodząc z hotelu iść w prawo do końca.Z hotelu na wprost do końca a potem w lewo plaża węższa.Koniecznie idźcie na wieczór bułgarski-przednia zabawa.Jak chcecie jeszcze coś wiedzieć pytajcie odpowiem.
IP: 94.40.29.200
mleko
Gość
Witam,Natalie jechałaś z biura Oskar? jak z organizacją opiekun i ttp.ile czasu się jedzie i jak z wymianą euro no i oczywiście jaka pogoda:)
Po wpisie sądzę że bardzo zadowolona z wyjazdu:)pozdrawiam
IP: 83.30.77.126

Strona: « < ... 159 160 161 162 163 164 165 166 167 ... > »

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij