» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

RAWDA Bułgaria

Wakacje w Rawdzie Opinie o hotelach w Rawdzie

Strona: « < ... 162 163 164 165 166 167 168 169 170 ... > »

Autor Treść
Użytkownik
Pa854 napisał
Ktoś wybiera się do Hotelu Diabis z biurem Viator? Może ktoś był w tym hotelu rok temu, prosze o opinie !!

Witam,
Byłam w zeszłym roku w hotelu Diabis z biurem podróży Viator. W tym roku także się wybieram, w tym samym terminie- 5.08 :) Ja byłam bardzo zadowolona z wyjazdu, ale wszytsko zależy od tego jakie kto ma oczekiwania. Udało mi się dostać bardzo ładny pokój, było dosyć czysto, właściciel hotelu bardzo sympatyczny. Napisz dokładnie co chcesz wiedzieć, a postaram się odpowiedzieć na pytania :) Pozdrawiam.
IP: 78.8.138.100
moni
Gość
Kasia123 :) ja jadę 14.08. też do Diabis z Viatorem i mam pytanie - czy w pokojach są suszarki do włosów? Bo nie wiem czy mam zabierać swoją :)
IP: 89.78.124.69
...
Gość
Na zdjęciach ze strony diabis.com jest widoczna suszarka więc chyba są w każdym pokoju:) 5.08 - Poznań się wybiera :D
IP: 83.11.214.235
Pa854
Gość
kasia123 napisał
Pa854 napisał
Ktoś wybiera się do Hotelu Diabis z biurem Viator? Może ktoś był w tym hotelu rok temu, prosze o opinie !!

Witam,
Byłam w zeszłym roku w hotelu Diabis z biurem podróży Viator. W tym roku także się wybieram, w tym samym terminie- 5.08 :) Ja byłam bardzo zadowolona z wyjazdu, ale wszytsko zależy od tego jakie kto ma oczekiwania. Udało mi się dostać bardzo ładny pokój, było dosyć czysto, właściciel hotelu bardzo sympatyczny. Napisz dokładnie co chcesz wiedzieć, a postaram się odpowiedzieć na pytania :) Pozdrawiam.

A autokare jakim jechaliście? Z jakiego miasta w tym roku jedziesz? Ja wyjeżdzam z Katowic, zbiórka pod Orlenem. Ogólnie to pierwszy raz jade z tego biura, opinie są różne. Cena atrakcyjna wiec zacząłem się zastanawiać, co do warunków pobytowych, autokaru itd. Oczywiście nie narzekam że fajna cena. Na zdjęciach widziałem że fajne prysznice mają :)
IP: 89.77.211.221
Użytkownik
W pokojach były suszarki, ale trochę beznadziejne. Ja wzięłam w zeszłym roku swoją i w tym także zabieram :). Co do prysznica- w Bułgarii raczej ciężko gdziekolwiek znaleźć kabinę prysznicową :) Jest to trochę uciążliwe, kąpiesz się "na środku łazienki", wszystkie rzeczy są mokre, a podłoga zalana (niestety te odpływy w podłodze nie nadążają odprowadzać nadmiaru wody także cała łazienka pływa). Autokar- nie ma się co oszukiwać: podróż to koszmar :) a niestety Viator nie oferuje autokarów dobrej jakości :/ Mam nadzieję, że w tym roku autokar będzie lepszy, chociaż zapewne moje nadzieje okażą się złudne. Przed wyjazdem w zeszłym roku Viator nagle chciał zmienić nam hotel, ale po wielu rozmowach i marudzeniu udało się coś z nimi wywalczyć. Nie jest to jakieś rewelacyjne biuro, które szczególnie dba o klienta- trzeba z nimi czasem się wykłócić o swoje. W roku poprzednim mieliśmy wykupione wyżywienie. Śniadanka były naprawdę biedne, nie mówiąc już o obiadach. Obiady były w restauracji oddalonej o 200- 300 m od hotelu. Porcje były malutkie, naprawdę nic ciekawego. Dlatego cieszę się, że w tym roku była możliwość wykupienia opcji bez wyżywienia. Wyjeżdżam z Wrocławia, ale i tak wszyscy spotkamy się w Katowicach :) Przynajmniej tak to wyglądało w zeszłym roku: autokar zwoził ludzi ze wszystkich miast, m.in. Poznań, Warszawa do Katowic, tam dla niektórych oznaczało to przesiadkę- i w dalszą trasę. Wybieram się ponownie, ponieważ uważam, że akurat jak za te pieniądze to naprawdę dobra opcja :)
IP: 78.9.6.60
kicia
Gość
Czy w tym roku nikt do Elwirki się nie wybiera :-(
IP: 91.237.84.138
Pa854
Gość
kasia123 napisał
W pokojach były suszarki, ale trochę beznadziejne. Ja wzięłam w zeszłym roku swoją i w tym także zabieram :). Co do prysznica- w Bułgarii raczej ciężko gdziekolwiek znaleźć kabinę prysznicową :) Jest to trochę uciążliwe, kąpiesz się "na środku łazienki", wszystkie rzeczy są mokre, a podłoga zalana (niestety te odpływy w podłodze nie nadążają odprowadzać nadmiaru wody także cała łazienka pływa). Autokar- nie ma się co oszukiwać: podróż to koszmar :) a niestety Viator nie oferuje autokarów dobrej jakości :/ Mam nadzieję, że w tym roku autokar będzie lepszy, chociaż zapewne moje nadzieje okażą się złudne. Przed wyjazdem w zeszłym roku Viator nagle chciał zmienić nam hotel, ale po wielu rozmowach i marudzeniu udało się coś z nimi wywalczyć. Nie jest to jakieś rewelacyjne biuro, które szczególnie dba o klienta- trzeba z nimi czasem się wykłócić o swoje. W roku poprzednim mieliśmy wykupione wyżywienie. Śniadanka były naprawdę biedne, nie mówiąc już o obiadach. Obiady były w restauracji oddalonej o 200- 300 m od hotelu. Porcje były malutkie, naprawdę nic ciekawego. Dlatego cieszę się, że w tym roku była możliwość wykupienia opcji bez wyżywienia. Wyjeżdżam z Wrocławia, ale i tak wszyscy spotkamy się w Katowicach :) Przynajmniej tak to wyglądało w zeszłym roku: autokar zwoził ludzi ze wszystkich miast, m.in. Poznań, Warszawa do Katowic, tam dla niektórych oznaczało to przesiadkę- i w dalszą trasę. Wybieram się ponownie, ponieważ uważam, że akurat jak za te pieniądze to naprawdę dobra opcja :)

Jak to chciał zmienić wam hotel? Troche przerażają mnie tego typu praktyki. Dotychczas jeździłem zawsze z Rego-Bis KAtowice i nigdy czegos takiego nie było :( A na miejscu mieliscie jakiego rezydenta? Brałaś lewy czy Euro ?
Ciekawe dlaczego wyjazd jest z Katowic jak Biuro ma siedzibe w Poznaniu.
IP: 87.205.6.52
Pa854
Gość
Pa854 napisał
kasia123 napisał

Jak to chciał zmienić wam hotel? Troche przerażają mnie tego typu praktyki. Dotychczas jeździłem zawsze z Rego-Bis KAtowice i nigdy czegos takiego nie było :( A na miejscu mieliscie jakiego rezydenta? Brałaś lewy czy Euro ?
Ciekawe dlaczego wyjazd jest z Katowic jak Biuro ma siedzibe w Poznaniu.

Jakby co to możesz pisać mi na priv @ - pawcio84@o2.pl
Pozdrawiam
IP: 87.205.6.52
moni
Gość
kasia123 napisał
W pokojach były suszarki, ale trochę beznadziejne. Ja wzięłam w zeszłym roku swoją i w tym także zabieram :).

Dziękuję za odpowiedź ;)
IP: 89.78.124.69
Karolina
Gość
Jadę w sierpniu do hotelu Dolphin. Większość informacji wyczytałam na poprzednich stronach, ale nie znalazłam info czy jestem tam wifi ? Ktoś może wie ? Czy w recepcji rozmawiają po angielsku ? Rok temu była notka że po bułgarsku albo rosyjsku. Mam nadzieję, że to się zmieniło ;):)
IP: 85.219.166.130
mańka
Gość
Witam !

A czy jadąc autokarem sprawdzają przy granicach wszystko ?
Zdarzyło sie to komus ?

Pozdrawiam
IP: 176.100.198.139
ali
Gość
Właśnie jestem w Ravdzie, jak macie pytania - odpowiem.
Kilka porad: Zabrać euro ale wymienić najlepiej na postoju w Sofii - tam kurs 1,95, w ravda 1,91,
Jedzenie w knajpach bardzo tanie, hotele super ale wkoło smród i brud. Tanie piwo w sklepach w dużych plastikowych butelkach, 0,5 litrowe droższe niż w Polsce, a najdziwniejsze że warzywa i owoce droższe niż w Polsce.
Jak ktoś jedzie autobusem zabrać dużo wody! Kontroli nie było tylko Serbowie bardzo powolnie odprawiali.
Autobusy z Viator kompletna porażka, w jednym już w Słowacji wymieniali pasek klinowy, w drugim jak złapali gumę okazało się że w zapasie jest opona zimowa a koło też nie pasuje, tak że na dojazd liczyć minimum 30 godzin.
A wycieczki fakultatywne z viator to fikcja. Jak tu przyjedziecie dowiecie się że to nie oni organizują tylko miejscowe firmy do których trzeba się zgłosić, najlepiej samemu.
to minusy
Z innych spraw rakija 1 litr 13 lewa, uzo 0,7 8 lewa, w knajpach polskie menu to standart,
IP: 95.43.79.172
Angela
Gość
Czyli brac euro i wymienias w Sof.
NA bankomaty przy bankach nie ma co liczyc?

Glonów dużo?:D
IP: 88.199.232.150
Gość
ali napisał
Właśnie jestem w Ravdzie, jak macie pytania - odpowiem.
Kilka porad: Zabrać euro ale wymienić najlepiej na postoju w Sofii - tam kurs 1,95, w ravda 1,91,
Jedzenie w knajpach bardzo tanie, hotele super ale wkoło smród i brud. Tanie piwo w sklepach w dużych plastikowych butelkach, 0,5 litrowe droższe niż w Polsce, a najdziwniejsze że warzywa i owoce droższe niż w Polsce.
Jak ktoś jedzie autobusem zabrać dużo wody! Kontroli nie było tylko Serbowie bardzo powolnie odprawiali.
Autobusy z Viator kompletna porażka, w jednym już w Słowacji wymieniali pasek klinowy, w drugim jak złapali gumę okazało się że w zapasie jest opona zimowa a koło też nie pasuje, tak że na dojazd liczyć minimum 30 godzin.
A wycieczki fakultatywne z viator to fikcja. Jak tu przyjedziecie dowiecie się że to nie oni organizują tylko miejscowe firmy do których trzeba się zgłosić, najlepiej samemu.
to minusy
Z innych spraw rakija 1 litr 13 lewa, uzo 0,7 8 lewa, w knajpach polskie menu to standart,
A czy w Serbii wymagali paszportów?mam nadzieję, że pomimo długiej podróży jesteś zadowolony/a z wyjazdu?
pozdrawiam;)
IP: 83.10.65.238
Karolina
Gość
W Rawdzie są dwa hotele Dolphin: www. hotel-dolphin-ravda. com

Czy ktoś zna dokładny adres tego drugiego ? Chciałabym go sobie umiejscowić na mapie ;) Ten pierwszy wg mapy google leży tuż przy plaży. A ten drugi jak ? Podobno jest 30 m do morza, ale na mapie jest jakis hotel dolphin przy Nesebar St 68, a to jest wtedy w centrum. No i zgłupiałam :)
Może ktoś się wypowiedzieć kto tam był ?

Teraz nie wiem czy wszystkie opinie, które do tej pory wyczytałam są o tym pierwszym czy drogim :?
Karolina
Gość
opinie.travelplanet.pl/dolphin_31147.html tutaj adres tego drugiego ;)
szaszka
Gość
Ten drugi o którym mówisz jest zaraz przy głównej drodze dosyć ruchliwej a do morza jest z 50m napewno a może i więcej z tyłu za nim jest hotel Copacabana i wszędzie pisze że to jest już Nessebar a w ok.Servis podają Rawde :)
IP: 31.134.58.100
Karolina
Gość
fostertravel.pl/zdjecia/hotel/hotel-copacabana/hotel-copacabana-6wYxDDN98pE6CgB3gIkBh-640x480.jpg na tym zdjęciu wynika że jedna strona hotelu jest od strony ulicy a druga z basenem jest zaraz obok drugiego hotelu i ma się wrazenie że tam ciągle jest cień. to prawda ? Z której strony jest morze ? :) Na stronach dot. hotelu Dolphin jest info, że większośc pokoi z widokiem na morze ;)
Użytkownik
Karolina napisał
fostertravel.pl/zdjecia/hotel/hotel-copacabana/hotel-copacabana-6wYxDDN98pE6CgB3gIkBh-640x480.jpg na tym zdjęciu wynika że jedna strona hotelu jest od strony ulicy a druga z basenem jest zaraz obok drugiego hotelu i ma się wrazenie że tam ciągle jest cień. to prawda ? Z której strony jest morze ? :) Na stronach dot. hotelu Dolphin jest info, że większośc pokoi z widokiem na morze ;)

Na tym zdjęciu Dolphin jest po lewej stronie w głębi. Centralnie widać Copocabanę. Morze jest od strony balkonów. Za hotelem (a w zasadzie przed) jest droga Rawda - Nesebar. Na basenie w Dolphinie prawie cały dzień jest słońce. Pokój miałem na parterze od strony basenu - kawałek morza było widać, ale z 1 i 2 pietra widok na m. Czarne dużo lepszy.
Kilka zdjęć hotelu Dolphin (tego blisko Nesebaru)wraz z lokalizacją: http://www.panoramio.com/photo/57053473, http://www.panoramio.com/photo/57589828 http://www.panoramio.com/photo/58778684
IP: 46.113.87.3
ali
Gość
A czy w Serbii wymagali paszportów?mam nadzieję, że pomimo długiej podróży jesteś zadowolony/a z wyjazdu?
pozdrawiam
Nie wystarczyły dowody - nawet wskazane bo szybsza odprawa, Mimo podróży uciążliwej jest super, disiaj byliśmy w Nesebar - przecudne miasteczko.

Czyli brac euro i wymienias w Sof.
NA bankomaty przy bankach nie ma co liczyc?

Glonów dużo?
Wodorostów sporo z tym ze przemieszczają się i raz są w jednym miejscu, potem w innym
A euro dzisiaj zmieniłem w Nesebar po 1,95

Bankomatów mało
IP: 77.85.106.53
Adrian
Gość
angela napisał
megi napisał
spokoloko napisał
ZZZ napisał
szatan napisał
kris napisał
Gość napisał
Witam:)
Wybiera się ktoś do hotelu Diabis 27 lipca?

jak najbardziej :) Gliwice sie wybierają :)

i ja tez :D 27.07. Angel-aa@wp.pl z krk

I j z dziewczyną, wyjazd z Krakowa

a jakże, Szczecin także :)

Witam,Sosnowiec też jedzie 2 os.

I trójmiasto też się wybiera, wyjazd z Katowic :)

Płock 2os. także :D
IP: 78.154.81.153
k&m
Gość
Adrian napisał
angela napisał
megi napisał
spokoloko napisał
ZZZ napisał
szatan napisał
kris napisał
Gość napisał
Witam:)
Wybiera się ktoś do hotelu Diabis 27 lipca?

jak najbardziej :) Gliwice sie wybierają :)

i ja tez :D 27.07. Angel-aa@wp.pl z krk

I j z dziewczyną, wyjazd z Krakowa

a jakże, Szczecin także :)

Witam,Sosnowiec też jedzie 2 os.

I trójmiasto też się wybiera, wyjazd z Katowic :)

Płock 2os. także :D

i Bydgoszcz :)
IP: 46.134.201.249
Karolina
Gość
Czy jedzie ktoś z viatorem do rawdy w srode 18.07 z Poznania??
IP: 62.21.14.191
Karolina
Gość
zibi_ok napisał
Karolina napisał

Na tym zdjęciu Dolphin jest po lewej stronie w głębi. Centralnie widać Copocabanę. Morze jest od strony balkonów. Za hotelem (a w zasadzie przed) jest droga Rawda - Nesebar. Na basenie w Dolphinie prawie cały dzień jest słońce. Pokój miałem na parterze od strony basenu - kawałek morza było widać, ale z 1 i 2 pietra widok na m. Czarne dużo lepszy.
Kilka zdjęć hotelu Dolphin (tego blisko Nesebaru)wraz z lokalizacją:

Dziękuje za odpowiedź :)

Tak wiem wiem, że to Copacabana :) Ale właśnie naprzeciw Dolphina jest drugi hotel (Pomarańczowy), który mam wrażenie zasłania cały czas basen i widok na morze, dlatego wolałam się upewnić :)

A czy w Dolphinie jest bezprzewodowy internet i czy bez problemu można się tam porozumieć po angielsku ?
IP: 90.156.60.178
Użytkownik
Karolina napisał
A czy w Dolphinie jest bezprzewodowy internet i czy bez problemu można się tam porozumieć po angielsku ?

Pamiętam, że korzystałem z jakiejś niezabezpieczonej sieci WiFi, poszukaj moich postów z sierpnia 2011 w tym wątku:) Pamiętam, że podawałem nazwę sieci, ale dziś nie chce mi się szukać. Rok temu panie z recepcji były kompletnie głuche na jakiekolwiek odzywki w języku innym niż bułgarski lub rosyjski. Mówiło się do nich po polsku, używając palców i innych części ciała do gestykulacji:)
IP: 78.131.134.155

Strona: « < ... 162 163 164 165 166 167 168 169 170 ... > »

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij